De Lekkerste Bami Van Amsterdam
Dit recept eens op het net gevonden en vond/vind hem nog steeds erg leuk. heb het banaantje nog nooit uitgeprobeerd ga ik nog wel eens doen.
Ingrediënten
mi , prei, uien, kool, tauge, en ander groenten je over hebt., brokken varkensvlees, peper, zout, knoflook, gember, trasi, en de hele mix oosterse kruiden die je in je keuken kastje hebt., een banaantje., ketjab ( of met een p), eitje, POTJE PINDA KAASBereidingswijze
Neem het bami-groenten-pakket van de albert heijn en leg dat weer weg, want je begint met het vlees. - Vlees: peper en zout erop de Wok op het vuur, beetje vettigheid erin goed warm laten worden. Brokken vlees er in: ssssss ssssss sss Vlees dicht geschroeit, vuur wat lager - uitje snijden , knoflook hakken, hop in de wok. Flinke schep sambal er ook bij. - oosterse kruiden mix erbij op de gok. - Laat maar effe lekker staan. Onder tussen kan je een flesje bier openen, want koken maakt dorstig - Groenten zijn reeds gesneden, want je koopt je nasi/bami-groenten altijd van Albert Hein Hop in de Wok, Vuur weer lekker hoog en roeren. Ketsjap erbij want dat sist ook lekker. De gasten die in de huiskamer zitten te wachten kunnen het horen knetteren en dat is voor hun een goed teken, bovendien weet je vriendin dan meteen dat ze moet beginnen met het dekken van de tafel. -- eitje erbijroeren ( zonder schaal ) -- halve banaan erbij ( zeker niet meer, want dan weten de gasten meteen waar die aparte smaak vandaan komt en dat is niet de bedoeling van de lekkerste bami van Amsterdam ) -- roep je vriendin en zeg dat ze de atjar tjampoer, seroendeng, ketsjap, sambal en alle ander Conimex potjes uit het rechter keuken kastje niet moet vergeten. (De Spanning Stijgt) -- Shit de mi vergeten, maar dat geeft niet. Warm water op het vuur (Sommige mensen zetten altijd koud water op het vuur. Heb ik nooit begrepen.) Wachten tot het kookt. Mi erin, vuur uit, op het pak kijken hoelang het moet. -- vergeet ook niet af en toe in de wok te roeren. -- Mi klaar, afgieten en hop in de wok. alles lekker door elkaar husselen. -- Als alles klaar is zeg je tegen je gasten dat het is mislukt en dat je wel een pizza voor ze bestelt. Want de lekkeRste bami van amsterdam is pas de volgende dag de lekkerste bami van amsterdam, bovendien zijn je gasten er dan niet bij, dus kan je er twee dagen van eten.