pizza quattro stagioni
Heerlijke pizza met vlees en groente
*1x de ingeredienten/bereiding voor pizzadeeg (zie ingezonden artikelen) *1x in de ingredienten/bereiding voor pizzasaus(zie ingezonden artikelen) *geraspte kaas(50 a 100 gram) *anderhalf handje champignons *anderhalf handje paprika(liefst 3 kleuren) * 2 plakken ham(door de helft,is dus 1 plak) * 3 plakjes salami *snufje oregano
*maak het deeg & saus zoals in de ingezonden artikelen is beschreven. *bestrijk de pizza met tomatensaus en strooi daarop de geraspte kaas. *verdeel de pizza in vier helften,quattro stagioni betekent vier seizoenen pizza,dus vandaar die 4 helften *leg op de eerste helft(linksboven) de champignons,leg dan onder,rechts de paprika, leg nu in de 2 open vlakken de salami(in een vlak) en de ham(in een vlak). *strooi er een snufje oregano op,dit is een italiaans kruid die een heerlijke smaak geeft aan u pizza's!
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-03-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pizza Quattro Stagioni
Voor een heerlijk krokante pizza:, , Voor 800 gram pizzadeeg (3-4 personen), , 500 gr bloem, 250 ml water (lauwwarm), 25 gr verse gist of 10 gram gedroogde gist, 3 el olijfolie, 3 tl zout (fijn zout, zonder bergje), 1 tl suiker, eventueel: 1 tl gedroogde oregano, , Je kan er overigens ook voor kiezen om een snelle pizzabodem te maken, dan hoef je het deeg niet te laten rusten. Het resultaat is iets minder knapperig, maar nog steeds een goed alternatief!, , ---------------, , Tomatensaus, Mozzarella, Ham (of rauwe ham), Olijven, Champignons, Artisjokken (harten, evt uit blik), Parmezaan of Oude Kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pizza Quattro Stagioni
voor 2 grote pizza's; bereidingstijd: 20 min. + 30 min. rusttijd
Voor het deeg:, , - 800 g bloem (bv. pizzabloem of patisseriebloem), - 1 blokje verse gist, - 2 dl lauwe melk, - 2 eetl. olijfolie, - een snuifje zout, , Voor het beleg:, , - tomatenbedje, - 150 g gedroogde hesp (in reepjes), - 100 g gesneden champignons (vers of diepvries), - olijven, - 400 g artisjokharten (blik), - 150 g zeevruchtencocktail of gekookte en gepelde scampi's, (diepvries), - geraspte mozzarella, - gemalen parmezaan, - olijfolie, - kruiden:, oregano, basilicum, - peper en zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2005Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Pizza Quattro Stagioni
2 pakken steenovenbodem (koelvers), !25g kerstomaatjes, 1 zoete punt paprika, 150g champignons, 200g. achterham, 100g parmazaan, 500g tomaten, 5 eetlepels sladressing bieslook, ,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2009Italiaans20-30 min.
Pizza Quattro Stagioni
- 175 gr bloem, - 10 gr gist, - 1 dl lauwe melk, - zout, - olijfolie, - 100 gr champignons, - 10 olijven, - 250 gr gekookte mosselen, - 4 gepelde tomaten, - 50 gr mozzarella, - 1 blik artisjokharten, - peper, - zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-11-2004Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Pizza Quattro Stagioni
2x de ingredienten voor pizzadeeg, 1x de ingredienten voor pizzasaus, 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, 4 plakjes kiprollade, 2 plakken gekookte ham, 1 blik asperges, 1 blik anjovisrolletjes, 1 tomaat, 1 kleine ui, 50 gram champignons, 1/4 rode of groene paprika, 3 eetlepels maiskorrels, 4 plakjes salami, eventueel artisjokken (uit blik), 150 gram geraspte kaas.,
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-09-200860-120 min.
- Eigen recept
pizza quattro stagioni
2 x basisrecept pizzadeeg, 1 x basisrecept pizzasaus, 2 theelepels italiaanse kruiden, 4 plakjes kiprollade, 2 plakken gekookte ham, 1 blikje asperges, 1 blikje ansjovisrolletjes, 1 tomaat, 1 kleine ui, 50 gram champignons, 1/4 groene of rode paprika, 3 eetlepels maïskorrels, 4 plakjes salami, eventueel 4 artisjokhartjes (uit blik), 150 gram oude kaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-05-2009Hoofdgerecht30-60 min.