1. Home
  2. Recepten
  3. Pittige Soep Die Super Lekker

Pittige soep die super lekker recepten (18)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

INGREDIENTEN

1 kip van ± 1½ kilo ik heb een biologische genomen- Pond half om gehakt. Bakje champignons 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes). 2 uien 2 preien (niet van die dikke) Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer! 1 rode peper. Paar takjes tijm. 1 Laurierblaadje 1 Kruidenbuiltje (zakje) 2 kippenbouillon tabletten Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder) 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt) Kipkruiden. Zout/peper naar smaak, Scheutje Worchestersaus.

Voorbereiding

Zet alles klaar, schil 1 ui, was de selderij &, tijm. (De rest van de groenten doe je later). Spoel de kip goed af en leg hem in de slowcooker. Breng water aan de kook en giet dat over de kip tot hij net onder staat. Voeg de helft van het (niet gesneden) bosje selderij, een hele geschilde ui, Laurierblaadje, takjes tijm, foelie,kerrie, kruidenbuiltje, bouillontabletten plus hele rode peper toe. Zet de slowcooker op low voor ongeveer 7/8 uur (hangt van je slowcooker af) Als de kip gaar is neem je een vergiet en plaats die op een pan. Giet af in het vergiet en zet een schaal klaar. Pluk de kip, ontdoe het van been, vellen enz. Doe de kip weer in de slowcooker en giet de gezeefde bouillon over de kip. Gooi wat er in de zeef zit weg maar "vis" de rode peper er weer uit en voeg hem weer toe. (slowcooker weer op low)

Bereidingswijze

Nu ga je balletjes draaien van je gehakt. Voeg bij het gehakt wat kipkruiden toe (verder niets) en draai de balletjes. Neem wat van de bouillon uit de slowcooker doe het in een pan(netje) en breng aan de kook. (Zo kan je het afschuimen zodat je kippensoep helder blijft). Als het schuim eraf is en de balletjes even "getrokken" hebben voeg je het weer met de bouillon bij de slowcooker. Proef of de bouillon kruidig genoeg naar je smaak is voeg eventueel nog wat P&Z toe. Snij ondertussen de champignons in plakjes. Peen in stukjes ( heb je winterpeen dan in dunne plakjes) Snij de andere helft van de selderij fijn. Snipper de 2e ui. Was en snij de prei in ringetjes. Voeg dit toe in de slowcooker voor nog ongeveer 1-2 uur (alweer dat hangt van je slowcooker af).

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  > 120 min.

Pittige kip-kokossoep

Een super lekker soepje. Ik heb het recept wat aangepast. Het was een succes!

INGREDIENTEN

2 kippenbouten - 3/4 liter water - 2 kippenbouillontabletten - 1 stukje verse gember van 2 cm. - 250 ml kokosmelk - 3 lente-uitjes - 2 eieren - 100 gram taugé - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie - 100 gram champignons - 1 eetlepel citroensap

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Balansdag: Wel lekker en vullend, super gezond en toch maar 1.195 Kcal

Soms heb je zo'n gevoel van vandaag in elk geval maar eens wat kalmer aan doen na een heerlijk bourgondisch weekend, een zogeheten balans dag. Maar ja ik wil het dan wel gewoon lekker, ook vullend, zo'n hongerklop vind ik maar niks, wel goede verdeling v.w.b. de voedingsstoffen en natuurlijk gezond en gevarieerd. Lukt dat dan? Ja, dat lukt. Het ontbijt is 125 gram magere yoghurt met 30 gram reguliere muesli en twee mokken thee. Dat is dan 153 kcal, 1,7 gram vet waarvan 0,6 verzadigd dus 1,1 onverzadigd, 8 gram eiwit, 24,6 gram koolhydraten en 2,6 gram vezels De lunch is behoorlijk uitgebreid en bestaat uit: Roer ei (2 eieren), pittige witte kool en witlofsalade. In totaal 588 Kcal, 36,3 Vet waarvan slechts 8,6 gram verzadigd, 30,4 gram eiwit, 32 gram koolhydraten en 5,8 gram vezels 's avonds een Old school kippensoep met veel prei erin. (de joodse antibiotica), stokbrood met knoflook en olijfolie bestreken uit de oven en een glas water. Tussendoor 5 koppen koffie, 4 glazen water en 1 peer. Alles bij elkaar 1.195 Kcal, 47,0 gram vet waarvan 11,1 verzadigd, 67,5 gram eiwitten, 114,1 gram koolhydraten en 20,4 gram vezels.

INGREDIENTEN

Ontbijt, - magere yoghurt, - ongezoete muesli, , Lunch (per persoon):, Pittige witte kool, - 75 gram witte kool, - 1 el hot chili saus, - 4 gram suiker, - 60 gram kipfilet vleeswaar (4 plakjes), - Snijd de ki[filet in hele dunne reepjes, - Iets olijfolie in een koekenpannetje, en bak daar de kipfiletreepjes even goed aan, - Voeg daar de hot chili saus en de suiker aan toe, even bakken en dan de zeer fijn gesneden witte kool daarbij totdat die beetgaar is (8-10 minuten), Roer ei, - 2 eieren, - Peper en zout naar smaak, Witlofsalade, - 120 gram witlof, - 50 gram appel met schil, - 15 gram rozijnen, - 2 gram olijfolie, - 1 eetlepel Balsamico azijn, - Sap van ½ citroen, - 15 gram noten (ongezouten), , Avondeten: Kippenspreisoep (2 personen), - circa 225 gram kip karbonade (inclusief bot), - 450 gram prei, - Stokbrood in dunne plakjes, - 4 teentjes knoflook, - Wat olijfolie, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige heldere kippensoep

Heerlijke super simpele pittige kippensoep die ik zelf ontdekt heb toen ik een kipfilet wilde koken met wat kruiden voor bij de rijstmaaltijd. De soep was nog lekkerder dan de maaltijd zelf.

INGREDIENTEN

Kipfilet, kerriepoeder, knoflookpoeder, peper, zout, kleine rode pepertjes (niet teveel! Ligt eraan waarvan je houd de pittigheid trekt in de soep: 1, 2 of 3 moet genoeg zijn), prei en eventueel taugé.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Herfstige pompoensoep met een pittige twist

Zeker wanneer pompoenen in het seizoen zijn en de winkels vol liggen met deze oranje rakkers, maak ik regelamtig pompoensoep. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van een dampende kom pompoensoep op een regenachtige novembermaandag?  Het recept voor deze soep is vrij eenvoudig te maken en super lekker. Door de specerijen wordt de soep lekker pittig en vol van smaak. De gembersiroop zorgt voor een zoetje aan het geheel, waardoor de smaak gebalanceerd blijft.  Daarbij is de soep 100 % vegetarisch én veganistisch! Tenzij je een vleesbouillon en/of roomboter gebruikt, wat geheel optioneel is natuurlijk.  *Het recept is genoeg voor een grote pan soep. Hieruit krijg ik 8 grote kommen soep, die geschikt zijn als lunchgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Wanneer je de soep als voorgerecht serveert, zou ik aanraden om iets kleinere kommetjes te gebruiken. Uiteraard kan je dan meer dan 8 kommen vullen. 

INGREDIENTEN

- 1 middelgrote pompoen (ca. 1000 gr. vruchtvlees), - 2 winterpenen, of 4 (kleinere) wortels, - 2 uien, - 4 knoflooktenen, - 1,5 l water, - 1,5 bouillonblokje, naar keuze (ik gebruikte groentebouillon), - 3 el garam masala (Indiase specerijenmelange), - 2,5 el gembersiroop, - zout en peper, naar smaak, - olie of boter, om in te bakken

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige bruine bonensoep met ketjap en gehaktballetjes maaltijdsoep

Zalige bruine bonensoep met een pittig Indionesisch tintje door toevoeging van sambal, zoete ketjap en wat Oosterse kruiden. Om van te genieten,

INGREDIENTEN

1 grote pot bruine bonen (plm. 720 gr inhoud) (afgespoeld en uitgelekt), 2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, Stukje gemberwortel, plm. 1 cm. geschild en super klein gesneden of geraspt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 theelepels sambal brandal, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 2 winterpenen, schoongemaakt in kleine blokjes gesneden, 2 middelgrote preien, schoongemaakt in halve ringen gesneden, 1 stengel bleekselderij, draden verwijderd met dunschiller, in kleine blokjes, 1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden, 2 runderbouillontabletten, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 1 eetlepel balsamicoazijn, ½ eetlepel suiker, 250 gram mager rundergehakt, Peper, zout, nootmuskaat, 100 gram magere spekreepjes, krokant gebakken in droge koekenpan

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2017
  • Fusion
  •  20-30 min.

Pittige linzen-tomatensoep met gebakken scampi en citroenroom

Een feestelijke, pittige en super lekkere soep die je in 30 minuten op tafel zet. 

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 ui, knoflook : 2 teentjes, laurierblaadje 1, linzen (uit blik) 250 g, tomatenblokjes 400 g, tomatenpuree 2 el, harissa1 el, groentebouillon1 l, olijfolie, peper en zout, , Voor de topping :, 8 scampi's, olijfolie, peper en zout, 100 ml room, citroen (sap ervan), bladpeterselie (gehakt)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kettelsoep

Mijn ma maakt het altijd voor me: echt enorm lekker, vooral als het koud weer is, het is namelijk pittig!!

INGREDIENTEN

Groente: Diepvries bij de Super de boer een hele grote zak naar keuze, peper, zout, groentebuillon.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige pompoensoep met appel en crème fraîche

Deze soep is een combinatie van diverse pompoensoep-recepten en ook nog wat van mezelf. Deze soep heeft een heerlijke romige pittige smaak met een wat frisse nasmaak. Echt een heerlijke en ook nog super gezonde soep.

INGREDIENTEN

Hokkaido pompoen (de bolle oranje) van plm. 1 kilogram, 3 sjalotjes of 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie, 10 gram (room)boter, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl gevogeltefond, 1 kleine appel (bijv. Elstar), 1 middelgrote winterpeen, 1 middelgrote prei, plm. 100 gram selderijknol, 200 ml slagroom, zout, peper, nootmuskaat, 1 theelepel cayennepeper of meer naar smaak, 200 ml crème fraîche, Garnering:, plm. 4 eetlepels geroosterde pompoenpitten, 2 eetlepels pompoenpit-olie, soepstengels omwikkeld met serrano-ham of Parmaham

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provencaalse tomatenbouillon met kip en rozemarijn

Een lekkere pittige (bijna) heldere bouillon van tomaten, gevuld met blokjes verse tomaten en reepjes basilicum. Gegarneerd met gegrilde kipfilet aan een takje rozemarijn. Een heerlijke dinersoep die afgelopen weekend erg in de smaak viel bij ons dinertje.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui, 6 grote vleestomaten + 3 roma tomaten, 1 zakje soepgroenten, 3 gedroogde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 liter gevogeltefond, 1 flink glas port of rode wijn, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels tijm, 2 theelepels rozemarijn, 3 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie, peper, zout, worcestersaus, paar druppel tabaso, (eventueel 1 dl wodka), 4 eetlepels fijn gesneden basilicum, 100 gram kipfilet in smalle repen, 6 takjes rozemarijn

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Chinese krabbensoep

Een pittige soep, die super lekker smaakt

INGREDIENTEN

-200 g (gekookt) krabvlees, -1 rood pepertje, -1 sjalotje, -1 teentje knoflook, -2 blokjes kippenbouillon, -1 eetlepel maiszetmeel, -1 eetlepel maisolie, -1 ei, -sap van 1 citroen, -2 eetlepels vissaus ('nuoc mam'), -4 eetlepels gehakte koriander, -2 eetlepels gehakte bieslook, -cayennepeper

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2006
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Tomatensoep met geroosterde paprika

Pittige warme soep die super lekker smaakt

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 blik tomatenstukjes (ca.400g), 1 l kippenbouillon, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, zout - peper, voor de afwerking: slagroom / bieslook

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2018
  • Spaans
  •  30-60 min.

Pastinaak-kerriesoep

Super pittige soep die lekker smaakt

INGREDIENTEN

150 g soepgroenten (diepvries), 250 g pastinaak, 1 groen pepertje, 2 teentjes knoflook, 125 g Griekse yoghurt, 1.5 eetl. boter (+ 0.5 koffiel.), 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water), 1 eetl. kerriepoeder, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

caribische pompoensoep

Lekkere pittige maaltijdsoep, die je voor een groot deel van te voren kunt maken. Een succes bij mijn gasten.

INGREDIENTEN

1 middelgrote pompoen, 2 teentjes knoflook, 100 gram katenspek, 1 ui, 1 rode peper of 1 tl sambal, bos- of lenteuitjes, 1/8 liter slagroom. 2 liter kippenbouillon van blokjes, 100 gram spaghetti in stukken gebroken, 2 el olie, een handje bieslook

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2005
  •  
  •  30-60 min.

Paprikasoep met pistachenootjes

Een pittige paprikasoep die super lekker smaakt 

INGREDIENTEN

1 witte ui, in grove stukken, 1/2 groen pepertje, fijngehakt, 2 rode paprika's, in stukken, 200 gr geroosterde paprika's, in stukken, 1 snuifje kruidnagelpoeder, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1,5 l groentebouillon, 200 ml karnemelk, 2 el pistachenootjes, enkele takjes peterselie, olijfolie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Looksoep met spek

Pittige soep die super lekker smaakt

INGREDIENTEN

4 bollen look, 5 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 10 peterseliestengels, 2 el olijfolie, 100 gr spekblokjes, 50 gr boter, 50 gr bloem, peper - zout, Parmezaanse kaas

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rijstsoep met varkensreepjes

Lekkere pittige soep met een oosters tintje die super heerlijk van smaak is 

INGREDIENTEN

100g rijst, 200g varkensmignotte, 1 ui, 1 limoen in 4 gesneden, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepel vissaus, 1eetlepel arachideolie, 4 takjes verse koriander, 4 lente-uitjes, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

KRUIDIGE KIPPENSOEP MET KOKOSMELK EN KIWI

Pittige thai soep ; niet moeilijk om klaar te maken , super lekker !  

INGREDIENTEN

2 takjes citroenkruid, 5 cm gemberknol, 1 teentje look, 3 kleine rode Spaanse pepers, 2 theelepeltjes Solo Vloeibaar, 4 blaadjes van de kaffir-citroenboom, 0.5 theelepeltje kurkumapoeder, 60 cl kokosmelk, 1.5 liter water, 1 soeplepel nuoc-mâm (vissaus), 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon, 500 g uitgebeende kippenbilletjes, 4 kiwi's, 6 takjes thaise basilicum, 0.5 citroen

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2016
  • Thais
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top