- Eigen recept
Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist
Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar !
250 gr champignons (bakje AH) 1 ui 2 teentjes knoflook Bosje verse peterselie Handje bieslook 2 plakjes ham zwarte peper uit de molen zout 50 gr roomboter 50 gr bloem Halfvolle melk 1 ½ el creme fraiche Water en 2 runderbouillon tabletten Scheutje tabasco
Was en snij de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn. Was en snipper de peterselie ragfijn zodat je hele kleine stukjes van de blaadjes hebt. Snij de plakjes ham in reepjes en dan in fijne blokjes. Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten. Fruit de ui en de knoflook eerst even mee. Voeg al roerend de bloem toe, denk er aan heel goed blijven roeren. Dit is de roux, de basis van elke saus. We gaan nu de saus langzaam verdunnen, romiger maken en op smaak brengen. Los de tabletten bouillon op in warm water. Ik heb er twee gebruikt want dit is royaal voor een liter soep. Goed blijven roeren zodat het mengsel mooi glad blijft. Nu afwerken met melk en de creme fraiche en goed blijven roeren. Het mengsel is nu mooi wit. Voeg nu de champignons en peterselie toe en de stukjes ham en laat lekker even 15 minuten pruttelen. Voeg zout en peper toe naar smaak. Blijven proeven en om er nu wat extra pit aan te geven doen we er een heel klein scheutje tobasco door. Let op een heel klein beetje want dit spul is erg pittig. Nu de warme verse soep uitschenken op diepe borden of in kommen en afgarneren met de verse bieslook. Het oog wil ook wat. Heerlijk smullen maar met dit weer ! NB als je niet van te pittig houd gebruik dan niet de tabasco
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2012Frans20-30 min.
De ultieme Gazpacho
Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2004Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Smullen! Pittig gekruide wortelsoep met kokosroom
Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven.
Plm. 400 gram worteltjes of winterpeen, 1 middelgrote ui, dunne prei, 2 eetlepels maïskiem-olie of zonnebloemolie, 1 Spaanse peper, 2 theel. madras kerriepoeder, 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen gemberwortel (djahé), 2 bouillontabletten, 100 ml kokosmelk, eventueel wat verse koriander of peterselie
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2013Aziatisch20-30 min.
Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje
Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)
, 3 kippenpoten, 2 rode uien, 1 rode peper, 1 prei, 1 tl zwarte peperkorrels, verse peterselie, verse selderij, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1/2 tl dille, 1/2 tl italiaanse kruiden, 1 tl pikant paprikapoeder, 5 laurierblaadjes, beetje foelie, spaghetti, 3 maggi blokjes, peper en zout, koud water,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op05-09-2004Nederlands> 120 min.
Soep
Pittig soepje dat verwarmt en vult!!
? 1 l. bouillon (van een blokje), 1 ui, ? 1 pond winterpeen, ? 1 pond aardappels, 1 blik witte bonen, 1 appel, ? 250 gr. metworst, ? 4 eetl. creme fraiche, (verse) peterselie, tabasco, peper en zout
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2001Nederlands30-60 min.
soep
Je mag er van eten zoveel je wil je slankt af
4 teentjes knoflook, 6 grote uien, 2 blikjes gepelde tomaten, 1 knolselderij, 1/4 bloemkool, 3 ontvette bouillonblokjes naar keuze, 3 liter water, peper en zout, wil je het heel pittig, wat tabasco
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2006Slanke keuken10-20 min.
Soep
Goedkoop, voedzaam en pittig soepje
Bloem, boter, 1 liter bouillon, 10 a 15 tenen knoflook, 250 cl wijn, 2 of 3 sneetjes witbrood, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 laurierblaadjes, 3 spaanse pepers, 5 rawits of 1 Madame Jeanette peper.
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2005Goedkoop en snel Voorgerecht10-20 min.
Soep
Een makkelijke en snelle manier van een lekkere soep maken
Potje bouillon met kippenvlees> pakje gezeefde tomaten> rode paprika> gele Paprika> 2 uien> 3 el suiker> 3el ketchup manis> peper en zout> pakje groentesoep.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2002Goedkoop en snel10-20 min.
Soep
Lekker pittig , vlug klaar en bovendien een echte fitmaker
1 potje of blikje fijne doperwtjes - teentje knoflook - 2 eetlepels olijfolie - 200 gram verse spinazie - 5 anchovis-fileetjes in olijfolie - 3eetlepels room(of volle melk) - peper
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2002Nederlands10-20 min.
Soep
Pittig, knapperig, lekker sopperig met een stukje brood erbij!
* tauge, * paprika's, * kikkererwten, * seizoensgroente, * blikje cocosmelk, * pot currypasta, mild of scherp, wat je lekker vindt, * eventueel kip/vegetarische stukjes/noten, * appel, * koriander liefst vers!, * hotcurry-poeder, peper, * (olijf)olie
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2002Multi-cultureel20-30 min.
Soep
Verse groenten en restjes bij elkaar, levert een heerlijke maaltijdsoep op
1 courgette. 10 worteltjes (of iets meer) 5 romatomaatjes, 1 potje witte bonen 1 klein blikje witte bonen in tomatensaus. peterselie, sambal ongeveer twee theelepels. een flinke scheut tomatenketchup ( ongeveer 8 eetlepels), 1 blokje kippenbouillon 1 blokje rundvleesbouillon.1/2 of 1 hele rode paprika 1 eetlepel olijventapenade, 2 teentjes knoflook. water.klein beetje olijfolie, 1 doosje hamblokjes ( of 2 doosjes kan ook
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2002Nederlands30-60 min.
soep
Lekker pittig
1 ui, zakje fijne soepgroenten, teentje knoflook, liter kruidenbouillon, theelepel sambal, half pakje salami, scheutje olie
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-10-200010-20 min.
Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !
Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.
500 gr kipstukken aan het bot, 1 limoen, geschild, 2 preien, 1 ui, 1 wortel, 1 rode peper, 1 bosje selderij, 30 gr verse gember in stukjes, 50 gr eiermie, Bosje koriander, 1 ½ liter water, Zout, Zwarte peper
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-09-2012Internationaal60-120 min.
Saoto Soep
Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingrediënten klaar staan om tafel.
Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper., , Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taugé, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2008Surinaams60-120 min.
- Eigen recept
garnalensoep pittig
Feestelijke soep, redelijk gebonden, met of zonder room, pikant of minder.
500 gram ongepelde garnalen, 25 gram boter, 1 preiwit, 1 ui, 2 wortelen, een handvol selder, 1 teentje look, 1 rode puntpaprika of rode paprika, peterselie, dille, (1 koffielepel Piet Huysentruyt kreeftebouillon, snuifjes van pili pili, cayennepeper, paprika,), 1 blikje tomatenpuree, 500 ml gezeefde tomaten., 1 eetlepel bloem., ½ liter witte droge wijn, ½ liter visbouillon (ik neem Francine court bouillon : Delhaize.), Room naar wens.,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2009Belgisch30-60 min.
Zuurkoolsoep pittig
Een heerlijke, hartige maaltijdsoep
1 hamschijf van ca. 200 gr.1 rookworst, in plakjes400 gr. zuurkool500 gr., geschilde aardappels1 rode ui, fijngesnipperd1 lenteuitje, in reepjes1 eetl., peperkorrels1 eetl. mosterd1 eetl. bladselderij, in fijne reepjes1 dl. kookroom, 1 bouquet garni (ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, peperkorrels)zout
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-02-200560-120 min.
Indonesische, pittig gevulde, kippensoep
Lekker pittig kippensoepje uit de Indonesischekeuken, heerlijk!
200 g kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, een stukje gember, ½ chilipepertje, 1 wortel, ¼ Chinese kool, Sesamolie, 1 kl kerriepoeder, 1 l kippenbouillon, 2 el sojasaus, 100 g sojascheuten, 100 g glasnoedels, sap van 1 citroen, zout
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2012Indonesisch30-60 min.
- Eigen recept
Kerrie soep
Zoals je in mijn kookboek kunt zien ben ik een echte soepmaakster. Deze lekkere gevulde soep gaat er meestal wel in en deze is naast lekker pittig ook nog romig.
* 1 rode paprika in snippers, * 125 gram creme-fraiche, * 2 grote fijngehakte uien, * 2 theelepels kerriepoeder, * 200 gram gaar kippenvlees of gerookte kip in stukjes, * 4 eetlepels. bloem, * fijngesneden verse koriander, * 4 deciliter kippenbouillon, * zout en peper, * 30 gram boter
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-200920-30 min.
Pittig, rood crèmesoepje
Soep:4 rode paprika`s, 1 wortel, 1 ui, 2 el olijfolie, 500 ml groentebouillon, 2 el cashewpasta (natuurvoedingswinkel), zout, zwarte peper, 100 gr crème fraîche., Bovendien:1 kleine gele paprika, 1 el olijfolie, 1 el gebroken cashewnoten, 1 afgestreken tl sambal, zout., Extra: crème fraîche, bieslook, 4 kleine-ingelegde of rode paprika.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-200930-60 min.
- Eigen recept
turkse soep
500gr hoh gehakt,3 grote uien.2 preien,rode,gele en groene paprika,grote pot witte bonen in tom.saus,3 kopjes rijst,sambal,tabasco of hot peper saus,zout en peper naar smaak,pakje chinese tom.soep en n pakje tom.creme soep,3 teentjes knoflook,room(scheutje) en evt zak soepgroenten,2 blikjes tomatenpuree
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-2010Turks20-30 min.
Bonensoep met pittig gehakt
Pittige soep
500 gram selderijknol in blokjes, 200 gram aardappel in blokjes, 2 preien in dunne ringen, 1 grote ui fijngesneden, 30 gram boter, 1 eetlepel tomatenpurree, 1-2 eetlepel kerriepoeder, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 eetlepel fijngesneden lavas, 500 gram mager varkensgehakt, 1 eierdooier, 1-2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, 2 liter vleesbouillon, 2 potten bruine bonen a 1 liter, 3 el fijngesneden peterselie, zout, peper
- Mexicaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-03-2002Mexicaans60-120 min.
Pindasoep Lekker Pittig.
2 teentjes knoflook, 3 eetlepels oosterse roerbakolie ( 250 ml ), 1 zak ah Chinese groentemix ( 400 gram ), 3 kippenbouillontabletten, 1 schaaltje kipfilet in blokjes ( 300 gram ), 100 gram pindakaas, 2 eetlepels ketjap manisch, 1 zakje kroepoek ( 60 gram ).,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pompoensoep: pittig maar zacht
Heerlijk pittige, makkelijk te bereiden pompoensoep met zachte afroom
Pompoen (bottom up pompoen), ui, rood pepertje, kokosmelk, knoflook, zure room, jus d`orange, ketoembar,
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2008Goedkoop en snel20-30 min.
Pittig smullen: Zuid-Amerikaanse bonensoep
Pittige bonensoep die Braziliaanse maar ook Argentijnse invloeden heeft. Gewoon heel erg lekker!
DE BOUILLON:, , 1 kg spareribs/platte rib, 1 bolletje knoflook (in de schil, gehalveerd), 1 Spaanse peper (over de lengte gehalveerd), 3 laurierblaadjes, 3 foelieblaadjes, handvol bladselderij (steeltjes+blad), 6 runderbouillonblokjes, 2 blikken zwarte bonen (incl vocht), 1 struik bleekselderij (in reepjes), 600 gr zoete aardappels (in blokjes), 3 flinke stelen prei (in ringetjes), 2 winterwortels (in blokjes), , VOOR ER EXTRA IN/OVER:, in een schaaltje gemengd:, fijngesneden peterselie, selderij, spaanse peper, knoflook.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2013Hoofdgerecht> 120 min.
Bonensoep met pittig gehakt
125 g ontbijtspek in dunne reepjes, 500 g selderijknol, in blokjes, 200 g aardappel, in blokjes, 2 preien, in dunne ringen, 1 grote ui, fijngesneden, 30 g boter, 1 eetlepel tomatenpuree, 1-2 eetlepel kerriepoeder, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 eetlepel fijngesneden lavas, 500 g mager varkensgehakt, 1 eierdooier, 1-2 el paneermeel, 1-2 tl sambal oelek, 2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, 2 liter vleesbouillon, 2 potten bruine bonen a 1 liter, 3 el fijngesneden peterselie, zout, peper.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2002Nederlands30-60 min.
Goulash soep
De echte goulash soep zoals je die in oosterijk / hongarij bestelt. Pittig en bomvol van smaak. Must have recept.
200 grams gerookte spek, 700 gram runderlappen, , 2 blokje runderboullion, 3 liter water, , 500 gram uien, 1 paprika, 5 aardappelen in dubbelsteentjes gesneden, , 4 laurierbladeren, 8 kruidnagels, 2 EL bruine basterdsuiker, 2 TL sambal, 1 TL cayennepeper, 2 EL tijm, 2 EL marjolein, 5 EL paprikapoeder, 2 EL zout, , 2 blikjes tomatenpuree, 1 EL mosterd, 2 EL ketjap manis, 3 EL azijn, , 1 glas rode wijn, beetje bloem, ,
- Balkan
- > 120 min.
- Geplaatst op09-08-2014Balkan> 120 min.
Bonensoep met pittig gehakt
30 g boter, 125 g ontbijtspek in dunne reepjes, 1 grote ui, fijngesneden, 500 g selderijknol, in blokjes, 200 g winterwortelen, in blokjes, 200 g aardappels, in blokjes, 2 preien, in dunne ringen, 1 el tomatenpuree, 1-2 el kerriepoeder, 2 l vleesbouillon, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 el fijngesneden lavas, 500 g mager varkensgehakt, 1 eidooier, 1-2 el paneermeel, 1-2 el sambal oelek, 2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, zout, peper, 2 potten bruine bonen, 3 el fijngesneden peterselie,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-04-2000Nederlands60-120 min.
Pittig zoete maissoep
Heerlijk pittig, romig en zoet met een crispy bite.
2 verse suikermaïskolven, 2 verse rode pepers, 3 el olijfolie, 1 tl zout, 1 el boter, 1 middelgrote rode ui, 2 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, 1 zoete aardappel, 1 l groentebouillon (van blokjes of poeder), 2 laurierblaadjes, ½ theelepel gedroogde oregano, 1,25 dl room, zwarte peper naar smaak, 1 limoen, uitgeperst, basilicumblaadjes
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-2016Vegetarisch30-60 min.
Bonensoep Met Pittig Gehakt
Maaltijdsoep
30 gr boter/margarine, 125 gr ontbijtspek, 1 grote ui, fijngesneden, 500 gr selderijknol, in blokjes, 200 gr winterwortelen, in blokjes, 200 gr aardappelen, in blokjes, 2 preien, in dunne ringen, 1 el tomatenpuree, 1-2 el kerriepoeder, 2 ltr vleesbouillon (van tablet), 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 el fijngesneden lavas (maggiplant), 500 gr mager rundergehakt, 1 eidooier, 1-2 el paneermeel, 1-2 tl sambal oelek, 2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, zout,peper, 2 potten of blikken bruine bonen a 1 ltr, 3 el fijngesneden peterselie,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-05-2000Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
goulash soep
Mijn versie van goulashsoep, natuurlijk de lekkerste.
75 gr spekreepjes gerookt (ontbijtspek), 2 flinke uien, in stukjes, 3 teentje knoflook, 1 tl pittig paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl komijnzaad, 2 el olijfolie, 600 g hacheevlees, of runderriblap, in blokjes (haal het vlees 1,5 uur van tevoren uit de, koelkast en laat op kamertemperatuur komen), 1 pot geroosterde paprika, 1 blik tomatenblokjes, 140 gr tomatenpuree, 100 ml rode wijn, op kamertemperatuur, 2 liter warme rundvleesbouillon (5 bouillontabletten), 1 rode paprika, in blokjes, 2 grote, vastkokende aardappels, geschild en in blokjes, 150 gr sperziebonen, in stukjes, 125 gr crème fraîche
- Hongaars
- > 120 min.
- Geplaatst op24-03-2018Hongaars> 120 min.
Thaise noedelsoep met pittig geroosterde kipfilet
Heerlijke pittige en hartige soep, zeer geschikt om het lekker warm van te krijgen in dit koude weer (ps: of in de zomer als het bloedheet is, om te kunnen zweten......)
300 gr kipfilet, 2,5 el rode currypasta, 1 el (zonnebloem-)olie, 300 gr kipfilet (schoongemaakt), 1/2 zak mihoen (voorgeweld in koud water), 2 kippenbouillontabletten, 2 el Thaise vis- of sojasaus, 1 winterwortel (geschild) in schuine dunne plakken, 3 bosuitjes (in schuine plakjes), 150 gr shii-take`s (in plakjes), 1 bakje tauge (afgespoeld), 100 gr cashew-noten (grof gehakt), 2 el koriander (grof gehakt)
- Thais
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2013Thais30-60 min.
mexicaanse soep
Mooi van structuur en bovenal vrij pittig en erg lekker!
-100 g ui in blokjes gesneden, -1 groene peper (klein gesneden), -1 teen knoflook (uit de knijper), -zout, zwarte peper, tijm, -peterselie, -300 g ham (in blokjes van 1 cm), -40 g boter, -1,5 liter bouillon, -2 rode paprika's (in blokjes gesneden), -3 el tomatenpuree, -1 groot blik (500 g) maiskorrels
- Mexicaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2004Mexicaans30-60 min.
Minestrone soep
Een snelle manier om een lekkere maaltijdsoep te bereiden, kruidig, pittig en en gevuld.
1 flinke of 2 dunne preien**een flinke wortel**1 rode ui** een paar teentjes knoflook**een paar selderijstengels**1 bakje reepjes of blokjes bacon**olijfolie**blikje witte bonen**1 pakje honig italiaanse tomatensoep** een paar stengels Spaghetti** ruim 1 1/2 liter water**parmezaanse kaas** zout, peper** peterselie naar smaak**eventueel wat tomatenpuree,of een blikje gehakte tomaten** wil je het nog gevulder hebben, bak dan nog ong. een ons gehakt mee**
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-2004Italiaans20-30 min.
mexicaanse soep
Pittig soepje als je wil.
1 blik kidneybeans, 2 theelepels bouillonpoeder, bekertje sour cream, 1 zakje tortillachips, 1 teentje knoflook, ? gele en ? groene paprika, 1 ui, 1 blik tomatenblokjes, 1 avocado, 1 kuipje smeerkaas, 2 eetlepels mayonaise, citroensap, tabasco,
- Mexicaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2001Mexicaans20-30 min.
thaise soep
Een heerlijke soep, ik geef hem 5 sterren.snel te maken, een maaltijdsoep
3 ons kipfilet, zak thaise mixgroenten. 2 tl rode curry(erg sterk) ( potje thai kitchen). 1 blik cocos melk. pak soup-it tomaat**.beetje olijfolie teentje knoflook erdoor is ook erg lekker
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2002Thais20-30 min.
oosterse soep
Oosterse soep met kokosmelk, zacht maar met sambal dus toch pittig. Maaltijdsoep
Soepgroente 1 blik kokosmelk 1L bouillon (kan gewoon van tabletten) kalkoenfilet (blokjes verkrijgbaar bij de Aldi) knoflook gembersiroop sambal
- Fusion
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-02-2002Fusion10-20 min.
Aziatische soep
Alweer: makkelijk en lekker!
-1/2 liter bouillon, van 1,5 kippenbuillonblokje, - 1 blikje koskosmelk/santen, - peper, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 2 lente-uitjes, fijngesneden, - 1 ons peultjes, schoongemaakt en gehalveerd, - 1 ons kipfilet ( of haasjes) in stukjes.,
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-20020-10 min.
- Eigen recept
Chili soep
Wie houdt er nou niet van een lekkere soep?! Deze Chili soep bevat aardig wat ingrediënten maar is zeer eenvoudig te maken in een Camp Chef Dutch Oven. Dit kan zowel binnen in uw eigen keuken als buiten met een driepoot boven een vuurtje. Wij bij Camp Chef houden van traditioneel koken.
- 500gr gehakt half om half, - 3 aardappels, - 3 uien, - 1 potje maïs, - 1 potje kidneybonen, - 1 grote pot tomatenpuree, - 3 theelepels chilipoeder, - 3 galapenos pepers of 1 rode peper met pitjes, - 50 gr pure chocolade, - 4 tenen knoflook, - 4 tomaten, - 3 stengels bleekselderij, - 3 laurierblaadjes, - 1 pakje frito, - 50 ml sweet chilli saus, - blad peterselie, - 0,5 l water, - beetje, - olijfolie, - peper & zout
- Mexicaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-2018Mexicaans20-30 min.
Pittige soep
Pittig soepje
500 gram uien,2eetlepels suiker,teentje knoflook,1/2 blik tomatenpuree.125 ml witte wijn,1 liter kipbouillon,verse tijm.allesbinder en een scheutje olie
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2002Aziatisch30-60 min.
Hete soep
Simpel en erg lekker voor wie van pittig houdt.
2 pakjes tomatensoep - 2 grote potten bruine bonen - 5 grote uien - 5 teentjes knoflook - 5 theelepels sambal - 1 rode paprika - 1 gele paprika - kilo rundergehakt.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-2002Nederlands10-20 min.
Soep van boschampignons
Een heerlijk pittig roomsoepje met de smaak van boschampignons.
800 g paddenstoelen, 300 g bospaddenstoelen, 40 g boter, 2 uien, 2 sjalotten, 2 preien (enkel wit deel), 75 cl room, 75 cl gevogeltebouillon, Bieslook, Paprikapoeder
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2015Belgisch30-60 min.