1. Home
  2. Recepten
  3. Pitahaya

Pitahaya recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witlofsalade met pitahaya

De pitahaya of cactusvrucht heeft een geschubde gele schil met veel relief. De schil is leerachtig en tamelijk stevig en niet eetbaar. Het vruchtvlees is wit tot wat transparent wit van kleur en er zitten door heel het vruchtvlees kleine zwartje zaadjes. Het vruchtvlees met de pitjes kunt u eten.

INGREDIENTEN

2 rijpe gele pitahaya's (cactusvruchten)4 stronkjes witlof2 hardgekookte eieren sap van 1 limoenverse bieslook6 eetl. olie2 eetl. fijngehakte peterseliezoutpeper

Voorbereiding

Pel de eieren en maak de eierdooiers fijn.Meng er het limoensap met wat zout en peper doorheen.Knip hier de bieslook in en doe er de olie doorheen.Maak de witlof schoon en snijd ze in heel fijne reepjes.Schil de pitahaya's en snijd ze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Hak het eiwit fijn.Meng de witlof en pitahayablokjes door elkaar en doe het sausje erover.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  •  
  •  10-20 min.

Witlofsalade met pitahaya

INGREDIENTEN

2 rijpe gele pitahaya's, 4 stronkjes witlof, 2 hardgekookte eieren, sap van 1 limoen, verse bieslook, 6 eetlepels olie, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zou en peper.,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  •  
  •  20-30 min.

Feestelijke vitamientjes

INGREDIENTEN

1 net persmix (sinaasappels, limoen & passievruchten), 1 pitahaya

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste pitahaya recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top