Oosterse gerookte spareribs
Oosterse gerookte spareribs
Ingrediënten
4 kilo dikke rib, Zoute Soya Saus, Oester Saus, Sesam Olie, Bruine Basterdsuiker, Chinees Vijf Kruiden Poeder, Chili Olie, Kleur zout,Voorbereiding
Maak een marinade van de ingredienten 8 eetlepels Soya Saus 6 eetlepels Oester Saus 2 eetlepel Sesam Olie 6 eetlepels Bruine Basterdsuiker 2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder 3 theelepel Chili Olie 1 eetlepel kleur zout En leg daar de dikke rib minimaal 1 nacht in, natuurlijk in de koelkast. Maak na het marineren een glazuur door de overgebleven marinade aan de kook te brengen en daar een paar eetlepels rietsuikerstroop door te roeren.
Bereidingswijze
Na het marineren dep je de ribben droog en rookt ze 15 minuten. Leg de gerookte ribben op het rooster van de oven of bbq en smeer ze royaal in met het zojuist gemaakte glazuur. Op de bbq garen op indirekt vuur en regelmatig insmeren met de glazuur. In de oven 30 minuten op 180 graden 1 maal omdraaien en insmeren.