Romige zalmpasta met broccoli (slank gerecht)
Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten.Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.
Ingrediënten 2 personen
1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen , 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.Bereidingswijze
Bereidingswijze Broccoli in kleine roosjes snijden. De broccoli bijna gaar koken. De tagliatelle koken (ongeveer op dezelfde tijd klaar) Ondertussen de light room met de Moret light in de pan langzaam verwarmen (niet laten koken) De gekookte broccoli erdoor scheppen. Vers gemalen peper plus de Italiaanse kruiden erdoor. De tagliatelle op het bord. De saus erop verdelen. De zalmsnippers erop.Klaar in recordtijd en nog lekker en gezond ook.