1. Home
  2. Recepten
  3. Pinda

Pinda recepten (486)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd Zeezout 5 el sojasaus 2 el five spices poeder (toko) Arachide olie (pinda olie) Heet water voor de zoetzure saus 200 gr witte basterdsuiker 1 dl witte wijn azijn Scheut zoete witte wijn 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn) 3 el tomatenpuree Scheut tomatenketchup 1 el allesbinder of maizena 2 el water Zeezout Peper

Bereidingswijze

Neem het buikspek (of stukken daarvan). Buikspek is niets anders dan speklap met een velletje. Giet eerst heet water over het vlees want dan wordt het later knapperiger. Maak nu met een scherp koksmes vertikaal inkepingen in het vlees. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan. Het zout dat onttrekt vocht aan het vlees. Smeer het nu royaal in met five spices poeder (diverse chinese kruiden, ook dit kan je zelf maken). Niets is teveel. Ik heb 2 el gebruikt want sommige mensen vinden té net wat té pittig en marineer af met de sojasaus. Laat het nu ook weer een uurtje staan. Prik er desnoods wat gaatjes in met een vleesvork want zo kan je marinade optimaal intrekken. Dan de saus: neem een steelpan, doe de ingrediënten er in en breng aan de kook. Goed blijven roeren zodat het een dik, strak geheel wordt. Even proeven en evt. wat zout toevoegen. Snij dan het vlees in dunne reepjes, neem een wok, doe er de olie in en wok de reepjes gemarineerd vlees op de hoogste temperatuur die je hebt kort lekker krokant bruin ! Gewokte reepjes krokant vlees op een bord leggen en de zoetzure saus er over heen gieten. Leuker, lekkerder en makkelijker kan ik het niet voor je maken, maar je moet het wel even weten.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Kokoskogels met Pinda

Heerlijke zoete kogels met een vulling van pinda. Dit is mijn favoriete zoetigheid.

INGREDIENTEN

250 gram meel (rijst-) ~ 70 gram suiker ~ 50 gram pinda (ongezouten) ~ 2 eetlepel kokos (geraspt) ~ 1 eetlepel sesamzaad

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Chinees
  •  10-20 min.

Pinda Koekjes

Lekkernij voor bij de koffie of op feestdagen

INGREDIENTEN

1/2 losgeklopt ei, 100 g. bloem, 50 g.witte bastaardsuiker, 75 g. margerine, 30 g.gepelde pinda, 1 mespunt zout

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pinda soep

Lekker anders

INGREDIENTEN

200 gr taugee, 2 kip fillets, twee paprikas, 2 ui, 6 champignons, 100 gram suiker 50 ml ketjap manis, twee thl sambal manis, twee teentjes knoflook geperst. 1 groenten buollion blokje 3 eetlepels pindakaas.

  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

PINDA SATÉSAUS

PINDA SATÉSAUS

INGREDIENTEN

3 TEENTJES KNOFLOOK, 1/2 UI, , 1 EETL, TRASSI (Garnalenpasta), 1 EETL, DJAHÉ ( Gemberpoeder), 1 EETL, SAMBAL OELEK, 1 EETL, KETCHUP, 1 EETL, CITROENSAP, 1 EETL, BASTERDSUIKER, 1 THEEL, LAOS (Galangawortel), 1 THEEL, KETOEMBAR (Korianderpoeder), , 1/2 POT PINDAKAAS, 5 EETL, KETJAP MANIS, , 1-2 DL MELK, 1 THEEL, ZOUT.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Pinda Saus

INGREDIENTEN

3 dl water. 2 tl sesam olie. 1 tl djintan., 2 tl ketoembar. 3/4 van pot pinda kaas., 1 tl aromat. 5 el bruine suiker. 5 el ketjap. 2 tl sambal. 3 el bloem.,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pinda koekjes

INGREDIENTEN

200 zelfrijzend bakmeel, 100 gr. boter of margarine, 80 gr. suiker, 100 gr. pindakaas met stukjes pinda, 50 gr. rozijnen, 1 losgeklopt ei, 50 gr. ongezouten pinda`s

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

pinda bravoe

Pindasoep

INGREDIENTEN

1 liter kippebouillon (van 2 tabletten), 200 gr kipfilet in reepjes, 1 eetlepel olie, 2 kleine gesnipperde uien, 100 gr pindakaas, 1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd), 2 eetlepels fijngehakte selderij, gefruite uitjes

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

pinda rotsjes

INGREDIENTEN

600 gram bruine of witte chocolade, 250 gram ongezoute pinda´s, 150 gram rozijnen,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  •  
  •  0-10 min.

pinda saus

Lekkere pinda saus

INGREDIENTEN

1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel ketshup, 2 eetlepels koffiemelk, beetje zout, beetje sambal op eigen smaak en of teentje knoflook, beetje water

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pinda Bravoe

Surinaamse pindasoep, heeft eigenlijk weinig met soep in de traditionele zin van het woord te maken

INGREDIENTEN

1 pnd rundvlees, 1 grote ui, champignons, 1 rode paprika, 1 madame Jeanette-peper, prei, kip bijv. bouten, vers dobbelsteentjes spek, santen, maggieblokjes, kruidenbuiltje, verse knoflook, 2 potten Surinaamse pindakaas, 1 pot "gewone" pindakaas (geen creme-achtige), zout, peper, witte rijst.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste pinda recepten

Pinda Satehsaus

Geen enkele satehsaus uit de winkels vind ik lekker. Dan dus zelf maar wat experimenteren. En het resultaat mag er wezen vind ik zelf.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tl sambal oelek, 1 tl trassie, 2 tl ketoembar, 1 tl sereh, 1 tl djinten, 2 el olie, 3,5 dl water, 3 el ketjap manis, 200 gr pindakaas.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Pinda Colada

INGREDIENTEN

Koffie

  •  
  •  
  • Geplaatst op23-09-2000
  •  
  •  

Pinda IJs

Dit schijnt in Amerika een hele populaire smaak te zijn. Heb dus een receptje opgezocht.

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 kopje suiker, 1 kopje pindakaas met stukjes noot, 3 kopjes slagroom, 3 kopjes melk, , ,

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Pinda rotsjes

INGREDIENTEN

* 200 gr chocolade in stukjes, * 100-150 gr kleine gedopte ontvliesde pinda`s

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

pinda colada

INGREDIENTEN

Rum

  •  
  •  
  • Geplaatst op27-10-2002
  •  
  •  

pinda saus

INGREDIENTEN

2 el geraspte uien,2 el slaolie,1 el bruine suiker,1 tl limoensap,75 gr pindakaas,2 dl kokosmelk, snufje zout.

  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Antiliaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

komkommer pinda

Deze salade is lekker en makkelijk bij een simpele rijsttafel

INGREDIENTEN

Komkommer, 3 etl. pindakaas, 1etl. azijn, +_1theelepel sambal, zout

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocoladekaramelsaus met pinda

Geheimen moet je vooral niet willen delen. Je leest of hoort ze en houdt ze vervolgens lekker voor jezelf. Zo ook deze sauzen die in een handomdraai te maken zijn. Sauzen met `geheime`ingredienten en waar je al helemaal niet van moet verraden hoe snel ze te maken zijn; dan is de magie er af. Laat de tafelgenoten maar raden en vertel vooral niet hoe makkelijk ze te bereiden zijn.

INGREDIENTEN

2 1/2dl slagroom, 2 snickers.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pinda saus

INGREDIENTEN

1 dl melk, 1/2 dl ketjap manis, 1 theelepel djahe, 1 theelepel laos, 1 theelepel sambal,2 eetl. gembersaus,1 eetl.bruine suiker,2 flinke eetl. pindakaas

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Chinees
  •  0-10 min.

pinda havermoutkoek

Lekker koekje bij de thee

INGREDIENTEN

4 eetlepels margarine uit een fles of een kuipje, 1 eetlepel schenkstroop, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel rozijnen, 1 eetlepel halfvolle melk, 60 gram havermout, 60 gram ongezouten pinda's, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  •  
  •  20-30 min.

Pinda Kippensoep

Een pittige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 kilo mais-kippevleugeltjes, 1 ui, 1 grote winterpeen, twee tomaten, tauge, verse koriander, 3 teentjes knoflook, 1 stengel citroengras, verse gember, mespunt laos, mespunt sereh, halve pot Surinaamse pindakaas, 1 eetlepel gewone pindakaas, kippebouillon

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maispannekoekjes Met Pinda'

INGREDIENTEN

Ikolven of 1 blik mai, 1 kop geroosterde pinda's, 3 lente uitjes in reepjes, 2 tl. verse gember, 1 teentje geperste knoflook, 1 tl. djinten, 1 ei lo geklopt, 2 el. rijstmeel, 1,25 dl. olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pinda Pepernoten

INGREDIENTEN

100 gr. boter, 200 gr. bloem, 75 gr. lichtbruine basterdsuiker, 150 gr. pinda's zonder zout.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Pinda saus

INGREDIENTEN

250 gr.pindakaas met stukjes noot]2,5 dl., water]1,5 dl.kokosmelk]? vers Spaans pepertje, ,zonder zaadjes en in plakjes gesneden]2 tl., zout]1 tl.komijn,korianderzaad]3 teentjes, knoflook]1 el.citroensap]1 ui,heel fijn, gesnipperd]

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pinda bravoe

Een pittige pindasoep uit Suriname

INGREDIENTEN

500 gr pindakaas, - 1 kip van een kilo, - 2 liter water, - 5 bouillonblokjes, - 1 in stukjes gesneden tomaat, - 1 ui, in ringen gesneden, - 0,5 rode spaanse peper zonder pitjes, - ongemalen zwarte peper korrels,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Pinda Bravoe(Pindasoep)

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 schenkel met vlees(300gr), 200 gr varkenspoulet, 1/2 pot pindakaas met stukjes noot(nettogew. 350 gr), 1 1/2 vleesbouillontablet, zout, peper, sambal oelek, 1 takje selderij

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Sambal pinda

INGREDIENTEN

20 stuks lomboks, rode, 3 el. pindakaas, 2 teentjes knoflook, 2 el. zout

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pinda Saus

Een heerlijke pittige pindasaus voor bij nasi of voor bij de barbeque

INGREDIENTEN

500 gr. pindakaas (calve), 2 theel. ketoembar,2 theel. sambal, 2 teentjes knoflook, 1 theel. djinten, 1 eetl bruine basterd suiker, 1 1/2 eetl. ketjap, 1 eetl. azijn, 4 pitjes tamarinde,water.

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Pinda Chutney

Naar een recept van mijn oma

INGREDIENTEN

150 gr. ongezouten pinda's, 250 gr. ontpitte dadels, 5 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwordtel, 3 theel. sambal manis, 75 gr. javaanse suiker of 150 gr. bruine suiker, 2 dl. kruidenazijn, 2 eetl. gembersiroop,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Pinda Bravoe

Pindasoep

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten), 200 gr kipfilet in reepjes, 1 eetlepel olie, 2 kleine gesnipperde uien, 100 gr pindakaas, 1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd), 2 eetlepels fijngehakte selderij, gefruite uitjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Pinda ijs

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 125 gram suiker of honing, 1/4 liter melk, 250 gram pindakaas met stukjes noot, 3/8 liter slagroom, vanille essence naar smaak.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Pinda saus

Héérlijke pindasaus

INGREDIENTEN

2 koppen water, 1 pot pindakaas, grote ui en 3 tenen knoflook, 3 el olijf olie, klein stukje trassi, djahe, sereh poeder, laos, 1tl ketoembal (toko), 1 tl sambal, en 2 el donkerbruine basterd suiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2012
  •  
  •  0-10 min.

Pinda Rijst

Gekruide grondboontjierys: Dis smaaklik, gesond en aptytwekkend. En dis seker al genoeg rede om hierdie gekruide grondboontjierys Sondag voor te sit.

INGREDIENTEN

3 klein huisies knoffel, gepers -, 1 brandrissie -, 3 eetlepels olyfolie -, 1? koppie langkorrelrys -, 1 teelepel sout -, 1 koppie groot gesoute grondbone -, 1 bossie fyngesnyde sprietuie, net groen gedeelte -, 2 eetlepels vars suurlemoensap

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sambal Pinda

INGREDIENTEN

5 lomboks* 1/2 teentje knoflook* 5 kemiri's* 1 eetlepel pindakaas*

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pinda Batida

INGREDIENTEN

1 deel cachaca, 1 deel zoete gecondenserde melk, 1 deel ongezouten pindas

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

Sambal pinda

Bijgerecht: ze worden geserveerd bij de hoofdgerechten. van "vifke"

INGREDIENTEN

5 rode lomboks, ? teentje knoflook, 1 tl zout, 1 el pindakaas

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Pinda Chutney

Aanrader bij geroosterde vis.

INGREDIENTEN

100g pinda's-1theelepel olie-1ui-1theelepel zout-2groene chilipepers-1eetlepel tamarindepulp-1/2 theelepel komijnzaad-1/2 theelepel fenegriekzaad-1/2 theelepel urad dal(kan ook zonder)

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pinda Chutney

Naar een recept van mijn oma

INGREDIENTEN

150 gr. ongezouten pinda's, 250 gr. ontpitte dadels, 5 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwordtel, 3 theel. sambal manis, 75 gr. javaanse suiker of 150 gr. bruine suiker, 2 dl. kruidenazijn, 2 eetl. gembersiroop,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Pinda saus

INGREDIENTEN

Pot pindakaas, 1 ui, 3 teentjes knoflook, klontje boter. azijn (koffiekopje) suiker, halve liter heet water. Eetlepel ketjap manis.

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Pinda blokjes

Een lekernij uit Brazilie.  Dit heb ik al regelmatig gemaakt en de kids zijn er gek op (en ik ook).

INGREDIENTEN

250 gr geroosterde, gepelde pinda's, 1,5 pak Maria koekjes, 400 ml zoete, gecondenseerde melk, 2 el suiker

  • Braziliaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Braziliaans
  •  20-30 min.
Nieuwste pinda recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top