1. Home
  2. Recepten
  3. Pijnboompit

Pijnboompit recepten (75) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pijnboompit taartjes

INGREDIENTEN

Harde Wenerdeeg, * 1 ei, * 1 Vanillestokje, * 150 g Bloem, * 100 g boter, * 50 g suiker, , Vulling, * 150 g pijnboompitten, * 75 g amandelschaafsel, * 90 g suiker, * 80 g boter, * 20 g maizena, * 2 eieren, , voor de afwerking: poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  •  
  •  60-120 min.

pasta met pijnboompit

Supersimpel en ikzelf maak het wel eens voor lunch als pastasalade maar als je geen tijd hebt om te koken kan je het ook warm als avondeten eten.

INGREDIENTEN

Pesto, pijnboompit, cherrytomaatjes, geraspte parmezaanse kaas, , (de hoeveelheid is naar smaak, het maakt niet uit hoeveel je gebruikt, maar ik zou niet teveel pesto doen ongeveer 1 bolle eetlepel per persoon omdat pesto best sterk is)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Syrische rijst/gehakttaart met doperwten en pijnboompit

Een heel aparte manier om een rijstgerecht op te dienen, vind je ook niet? En lekker dat het is......

INGREDIENTEN

500 gram basmatirijst;, 300 gram (diepvries-)doperwten;, 1 klein theelepeltje zout;, 1 eetlepel zonnebloemolie;, 3/4 - 1 liter heet water om te koken., , Voor het gehakt:, 1 kilo fijngemalen lamsgehakt;, 1 grote fijngehakte ui;, 1/2 koffielepel kaneelpoeder;, 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1/2 koffielepel korianderpoeder;, 4 eetlepels olijfolie, zout naar smaak., , Voor de versiering:, een handje pijnboompitjes of witte amandelen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Limoen, kruidnagel en pijnboompit shortbread

Ik bak niet veel, maar dit shortbread is zo lekker als het recept deed vermoeden. Verrukkelijk! Delicate combi waar de pijnboompitten, kruidnagels en limoen allen meer dan plezierig doorkomen.

INGREDIENTEN

200 g boter, op kamertemperatuur, 90 basterdsuiker, 200 g bloem, 130 g maizena, 2 mespuntjes zout, 8 kruidnagelen, gestampt en gemalen, 50 g pijnboompitten, gestampt en gemalen, fijn rasp van 2 limoenen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2010
  • Fusion
  •  30-60 min.

Filodeeg driehoekjes met kaas, basilicum en pijnboompit

INGREDIENTEN

125 g feta, 125 g ricotta, 2 el vers gehakt basilicum, 3 el pijnboompitten, geroosterd, 1 ei, licht geklopt, zout, peper, 14 lapjes filodeeg, 125 g boter, gesmolten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kip salade met avocado, appel, kaas en pijnboompit

Een heerlijk gerecht wat goed verzadigend is door de avocado. Het is lekker snel klaar te maken. Als je er kleinere porties van maakt kun je er ook makkelijk een voor of tussengerecht van maken.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, , 200 gram kipfilet + kruiden, 1 avocado, 1 handje pijnboompitten, 1 groene appel, 40 gram oude kaas, 1/2 krop ijsbergsla, Fijn gehakte peterselie, , Voor de dressing:, , 4 el olijfolie, 1/2 el citroensap, 1 el witte wijn azijn, 1 el knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lente pasta tagliatelle met kip, geitenkaas, tomaatjes en pijnboompit

Heerlijke, gezonde pasta: een goed begin van de lente!

INGREDIENTEN

Tagliatelle voor 4 personen (andere pasta kan ook), 400-500 gram biologische kipfilet (OF extra groenten: mais, spinazie, bruine bonen...), 10-15 champginons en 1/2-1 prei (of deels vervangen door ui) OF, Halve aubergine en halve courgette, 2 stengels bosui, 1 gele of rode paprika, 10-15 cherry tomaatjes, 100-150 gram geitenkaas (liefst een beetje droog, of feta), 2-4 el pijnboompitten, , olijfolie, chilisaus, curry, ketjap, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, oregano, peterselie, basilicum, knoflook, , *Kruiden zijn niet noodzakelijk, maar wel lekker!, *Extra tip: lekker met verse koriander!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmrolletjes met komkommer

Gezellig borrelhapje

INGREDIENTEN

150 gr kruidenroomkaas, 100 gr gerookte zalm (sandwichplakken), 30 gr pijnboompitten, geroosterd, 1 komkommer, Snufje zwarte peper, Eventueel 1 eetl olijfolie of water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Posteleinsalade met pijnboompitten

Een salade met een zuidelijke inslag - aardse postelein - met geroosterde pijnboompitten. Serveer deze salade bij een eenvoudig hoofdgerecht als gegrilleerde vis of lamsvlees.

INGREDIENTEN

25 gr. pijnboompit, 200 gr. postelein, 4 el. olie, 1 el. mosterd, grove, 1 el. wijnazijn, witte, 4 plakken bacon, Zout, Peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Salade met gerookte zalm

Heerlijke salade!

INGREDIENTEN

2 el. wijnazijn, 5 el. notenolie, Peper, 25 gr. pijnboompit, 100 gr. sla, gemengde, 150 gr. zalm, gerookte, Zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Franse pate met monchou, pijnboompitten op een bedje rucola.

INGREDIENTEN

1 blikje Foie gras, 1 eetlepel Cognac, 1 beetje Bieslook, 1 beetje Dille, 50 gr. Roomkaas, 20 gr. Pijnboompit geroosterde, 1 beetje Notenolie, 4 handjes Rucola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade Met Gerookte Zalm

Salade met vis en zeekraal.

INGREDIENTEN

2 el. wijnazijn, 5 el. notenolie, Peper, 25 gr. pijnboompit, 100 gr. 2 el. wijnazijn, 5 el. notenolie, Peper, 25 gr. pijnboompit, 100 gr.gemengde sla, 150 gr. grookte zalm, Zout, 150 gr. zeekraal,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Salade met gerookte zalm

Deze mediterrane salade met gerookte zalm kun je in elk seizoen met een minimum aan voorbereidingstijd als voorgerecht serveren.

INGREDIENTEN

2 el. wijnazijn, 5 el. notenolie, Peper, 25 gr. pijnboompit, 100 gr. sla, gemengde, 150 gr. zalm, gerookte, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spinaziesalade op z'n Italiaans

INGREDIENTEN

300 gr. spinazie, , 150 gr. tomaat, gedroogde, op olie, , 50 gr. pijnboompit, , 50 gr. sesamzaad, , 2 tl. fructose, , 4 el. sesam-olie, , 2 el. aceto balsamico, , Zout, , Peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Spinaziesalade op z`n Italiaans

Spinaziesalade op z`n Italiaans

INGREDIENTEN

300 gr. spinazie, 150 gr. tomaat, gedroogde, op olie, 50 gr. pijnboompit, 50 gr. sesamzaad, 2 tl. fructose, 4 el. sesam-olie, 2 el. aceto balsamico, Zout, Peper, In plaats van sesamolie kunt u ook de olie uit het potje van de gedroogde tomaten nemen., ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

spaghetti met pijnboompitjes

Makkelijk en snel

INGREDIENTEN

500 gr. spaghetti, 6 teentjes knoflook, 100 gr. pijnboompit, 2 dl. olijfolie, 2 kopje broodkruim, 4 el. salieblaadjes, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met knoflook en pijnboompitten

Een heerlijke pasta!

INGREDIENTEN

250 gr. spaghetti, 3 teentjes knoflook, 50 gr. pijnboompit, 1 dl. olijfolie, 1 kopje broodkruim, 2 el. salieblaadjes, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met knoflook en pijnboompitten

INGREDIENTEN

250 gr. spaghetti, -3 teentjes knoflook, -50 gr. pijnboompit, -1 dl. olijfolie, -1 kopje broodkruim, -2 el. salieblaadjes, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met knoflook en pijnboompitten

Hier smullen mijn kinderen echt van!

INGREDIENTEN

250 gr. spaghetti, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels tomatenpesto, klein beetje (slank) room, 50 gr. pijnboompit, 1 dl. olijfolie, 1 kopje broodkruim, 2 el. salieblaadjes, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaas in een jasje

Dit hapje kun je ook als een amuse serveren.

INGREDIENTEN

150 gr. Roomkaas, 100 gr. Roomboter, 70 gr. Pijnboompit, 6 plakken Ardennerham, 1 eetlepel Bieslook, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 stuk Casinobrood, 1 stuk IJsbergsla

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  
  •  > 120 min.

carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pasta

INGREDIENTEN

500 gr. kabeljauwfilet, 100 gr. penne, 2 el. olie, 1 el. balsamicoazijn, 12 scampi's, 2 pomodori, Lollo rosso, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, 60 gr. pijnboompit, 6 el. olijfolie, 50 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte, Peper, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Posteleinsalade met pijnboompitten

INGREDIENTEN

25 gram pijnboompit -, 200 gram postelein -, 4 eetlepels olie -, 1 eetlepel grove mosterd -, 1 eetlepel witte wijnazijn -, 4 plakken bacon -, zout en peper, , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

spinaziesalade op z'n italiaans

INGREDIENTEN

300 gr. spinazie, 150 gr. tomaat, gedroogde, op olie, 50 gr. pijnboompit, 50 gr. sesamzaad, 2 tl. fructose, 4 el. sesam-olie, 2 el. aceto balsamico, Zout, Peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Groentepaté.

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje.

INGREDIENTEN

250 gr tofu, 3.5 el olijfolie, 3.5 el sojasaus, 1 tl groentebouillon (poeder), 5 el water, 15 gr pijnboompit, 125 gr prei (gewassen en fijngehakt (brunoise)), 125 gr wortel (geschild en fijngehakt (brunoise))

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spinaziesalade Op z'n Italiaans

Lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

300 gr. spinazie, 150 gr. tomaat, gedroogde, op olie, 50 gr. pijnboompit, 50 gr. sesamzaad, 2 tl. fructose, 4 el. sesam-olie, 2 el. aceto balsamico, Zout, Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pasta

INGREDIENTEN

500 gr. kabeljauwfilet, 100 gr. penne, 2 el. olie, 1 el. balsamicoazijn, 12 scampi's, 2 pomodori, Lollo rosso, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, 60 gr. pijnboompit, 6 el. olijfolie, 50 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte, Peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spinaziesalade Op z'n Italiaans

INGREDIENTEN

Spinazie (300 gram), Tomaat, gedroogde, op olie (150 gram), Pijnboompit (50 gram), Sesamzaad (50 gram), 2 theelepels Fructose, 4 eetlepels Sesam-olie, 2 eetlepels Aceto balsamico, Zout, Peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  •  
  •  20-30 min.

Spinaziesalade op z'n Italiaans

INGREDIENTEN

300 gram spinazie -, 150 gram gedroogde tomaten op olie -, 50 gram pijnboompit -, 50 gram sesamzaad -, 2 theelepels fructose -, 4 eetlepels sesam-olie -, 2 eetlepels aceto balsamico -, zout en peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Posteleinsalade met Pijnboompitten

INGREDIENTEN

25 gr. pijnboompit, 200 gr. postelein, 4 el. olie, 1 el. mosterd, grove, 1 el. wijnazijn, witte, 4 plakken bacon, Zout, Peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Mediterrane Notenrijstsalade

INGREDIENTEN

3 el. basilicum, verse, 3 lente-uitjes, 50 gr. olijf, zwarte, Peper, 1 el. pesto, groene, 50 gr. pijnboompit, 10 el. slasaus, 6 stukjes tomaten, gedroogde, Zout, 150 gr. notenrijst,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Tagliatelle met pesto

INGREDIENTEN

500 gr. volkorentagliatelle, 4 tenen knoflook, gesneden, 250 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte, 15 blaadjes basilicum, 7 el. olijfolie, 75 gr. pijnboompit, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Broccoli

INGREDIENTEN

300 gr macaroni --, 400 gr tomaat, gepelde, in blokjes --, 5 ansjovisfilets --, 500 gr broccoliroosjes --, 1 ui --, 40 gr pijnboompit --, 75 gr geraspte pecorino --, 3 el olijfolie --, 1 el verse basilicum, fijngehakt --, 1 teen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinaziesalade op z'n Italiaans

INGREDIENTEN

300 gr. spinazie, -150 gr. tomaat, gedroogde, op olie, -50 gr. pijnboompit, -50 gr. sesamzaad, -2 tl. fructose, -4 el. sesam-olie, -2 el. aceto balsamico, -Zout, -Peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

spinaziesalade op z'n italiaans

INGREDIENTEN

300 gram spinazie -, 150 gram gedroogde tomaat op olie -, 50 gram pijnboompit -, 50 gram sesamzaad -, 2 theelepel fructose -, 4 eetlepels sesam-olie -, 2 eletlepels aceto balsamico -, zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tagliatelle met pesto

INGREDIENTEN

500 gr. volkorentagliatelle, -4 tenen knoflook, gesneden, -250 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte, -15 blaadjes basilicum, -7 el. olijfolie, -75 gr. pijnboompit, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Salade met gerookte zalm

INGREDIENTEN

2 eetlepel wijnazijn -, 5 eetlepel notenolie -, peper -, 25 gram pijnboompit -, 100 grama gemengde sla -, 150 gram gerookte zalm -, zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse spinazie-salade

INGREDIENTEN

300 gram spinazie -, 150 gram gedroogde tomaat op olie -, 50 gram pijnboompit -, 50 gram sesamzaad -, 2 theelepels fructose -, 4 eetlepels sesam-olie -, 2 eetlepels aceto balsamico -, Zout en peper, , , , , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Konijn met rozijnen en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten, -4 laurierbladeren, -100 gr. rozijn, -75 gr. pijnboompit, -2 dl. wildfond, -1 el. bloem, -1 el. suiker, -4 el. olijfolie, extra vergine, -2 el. wijnazijn, -1 takje rozemarijn, verse, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Notenrijst met gehaktspiesen en munt-yoghurtsaus

INGREDIENTEN

250 gr. notenrijst, 500 gr. gehakt, half-om-half, 3 tenen knoflook, 75 gr. paneermeel, 1 ei, 50 gr. pijnboompit, 1 komkommer, 1 el. munt, verse, 2 dl. yoghurt, Griekse, 2 el. olijfolie, 1 tl. suiker, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktspiesen met munt-yoghurtsaus

INGREDIENTEN

* 250 gr. notenrijst, * 500 gr. gehakt * 3 tenen knoflook, * 75 gr. paneermeel, * 1 ei, * 50 gr. pijnboompit, * 1 komkommer, * 1 el. verse munt, * 2 dl. Griekse, yoghurt * 2 el. olijfolie, * 1 tl. suiker, * peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top