Peulvruchten
Dat peulvruchten in vroeger jaren vak op het menu prijkten, laat zich verstaan. Zij waren en zijn immers "inheems", werden vaak en worden nog zelf verbouwd, zij konden goed bewaard worden en waren niet duur. Zij waren voedzaam, ze "stonden in de maag", niet in het minst doordat peulvruchten vaak gecombineerd werden en worden met spek en uien.
Gelukkig waren er heel wat peulvruchten: bruine bonen, kogel bonen, kievietsbonen of spikkelbonen, witte bonen, citroenbonen, flagelots, groene erwten, grauwe erwten, capucijners, linzen.... dus, er was afwisseling genoeg!!
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2001Nederlands0-10 min.
Peulvruchten
Indien je denkt dat een schipbreuk onvermijdelijk wordt (soms is dat voorspelbaar of de breuk heeft al plaatsgevonden maar er is nog wat tijd om te redderen), dan is een laatste stevige maaltijd met een behoorlijke portie bonen sterk aan te raden. Grote kans dat de stoelgang zich dan nog voor een poos kan manifesteren. Als het vuur niet meer aan kan is deze koude maaltijd een oplossing.
800 gram bruine bonen (uit blik)800 gram witte bonen (uit blik)2-3 grote uien2-3 vleestomaten2 eetlepels peterselie2 theelepels mosterd4 eetlepels azijnolie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Pizza met Peulvruchten.
1stuk.
1bakklare pizzabodem-schijfjes tomaten-40g gekookte gele linzen-40g gekookte rode linzen-40g gekookte erwten-2eetlepels geraspte kaas-wat provencaalse kruiden.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
****LENTESTOOFPOTJE MET PEULVRUCHTEN****
In 25 minuten een heerlijke maaltijd !
=300 gram Zilvervliesrijst. = 2 eetl.Olijfolie., =2 tenen Knoflook,(in plakjes)., =3 Bosuitjes,(in stukken van 3cm)., =4 Bospenen,(schuin in plakken van 1cm dik), =1 blik zwarte Bonen,(300 gram) uitgelekt.., =1 blik Kikkererwten,(300 gram)uitgelekt., =150 gram Peultjes,(gehalveerd)., =1 gele Paprika,(in repen)., =400 gram Trostomaten,(in stukjes)., =3 eetl. verse Basilicum,(grofgehakt)., =100 gram 30+ Kaas.(geraspt).
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2019Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Salade van verse peulvruchten
Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op: www.smult.nl voor onze acties!
250 g dunne sperziebonen of haricots verts, afgehaald, 250 g peultjes, afgehaald, 250 g (diepvries)doperwten, 2 tl korianderzaad, grof geplet in een vijzel met een stamper, 1 tl mosterdzaad, 3 el olijfolie, 1 tl nigellazaad of maanzaad, 1/2 kleine rode ui, fijngesneden, 1 milde verse rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngehakt, geraspte schil van 1 citroen, 2 el fijngesneden dragon, 30 g minisnijbietblaadjes (naar keuze), zeezoutvlokken
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-201420-30 min.
Marinade voor peulvruchten
Met gedroogde peulvruchten kun je lekkere salades maken, als je ze direct na het koken marineert.
175 ml goede spijsolie (ideaal een mengsel van olijf- en zonnebloemolie), 125 ml appelazijn, sap van 1 citroen, 1 teentje knoflook of 1 tl gehakte knoflook, 1 tl verse bieslook - gehakt, 1 tl majoraan, 1 tl oregano, 1 tl versgemalen peper, 1/2 tl zout
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-2002Vegetarisch0-10 min.
- Eigen recept
Verschillende Boonsoorten en Peulvruchten gewokt
Deze wokschotel bestaat uit 2 verschillende boonsoorten en 2 soorten peulvruchten. Is snel gemaakt en bevat veel gezonde vitamines en nog meer gezonde ingrediënten eigenlijk te veel om op te noemen. De verschillende groente soorten kun je ook zelf indelen bv het gewicht of als je iets niet lekker vindt kun je het ook er niet indoen. De keus is aan jou.
'n beetje (kruiden)Zout, 125 gram Peultjes (uit diepvries of vers), 125 gram Boontjes (uit diepvries of vers), 125 gram Tuinbonen (uit diepvries of vers), 125 gram Erwtjes (uit diepvries of vers), Olijfolie, 1/2 Bouillonblokje of 1 theelepel Harissa (zie Harissa recept), 1 vers rood Pepertje (naar smaak), 2 teentjes Knoflook (naar wens), 'n stukje Gember (naar smaak), 1 theeepel Bonenkruid en/of 'n beetje Paprika-, Gember-, Knoflook-, en Kerriepoeder (naar wens), Basilicum
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-2014Internationaal10-20 min.
Linguine met peulvruchten en garnalen.
150 gr.gedopte erwten]200 gr. peultjes, afgehaald]1 prei,in dunne plakjes]400 gr., verse linguine]600 gr.middelgrote rauwe garnalen,gepeld en schoongemaakt]125 ml, droge witte wijn]100 ml.room]kwart kopje kervel takjes]2 el.olijfolie]peper/zout]
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-08-2006Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met verse peulvruchten
Een vegetarische pastavariatie
2 sjalotjes, in dunne ringetjes1 teentje knoflook, fijngehakt100 gr. sugarsnaps, panklaar100 gr. haricots verts, panklaar150 gr. diepvriesdoperwtjes2 eetl. verse, fijngehakte Italiaanse kruiden of 2 theel. gedroogdzout200 gr. spaghetti1 dl. slank- of slagroom50 gr. parmezaanse kaas, versgerasptzwarte peper, versgemalen
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-10-2003Vegetarisch20-30 min.
Stoofpotje Met Gehaktballetjes En Peulvruchten
De gehaktballetjes krijgen een Marokkaans tintje door de munt en het komijnpoeder. De yoghurt geeft het gerecht een fris-romige smaak
200 g lams-of rundergehakt *, 1/2 tl komijnpoeder *, 1 el fijngesneden munt *, 1/2 losgeklopt ei *, 4-5 el havermout *, Zout,peper *, 2 el boter of margarine *, 1 grote ui,in halve ringen *, 300 g sperziebonen *, 2-3 dl vleesbouillon(van tablet), 1 blikje boterbonen (? 450 g), 1 dl Griekse of Ulgaarse yoghurt *,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2001Nederlands0-10 min.
Salade met gestoofde peulvruchten
50 g rauwe ham, in reepjes, 1-2 el olijfolie, 3 lente-uitjes, in ringetjes, 400 g gedopte tuinbonen, velletjes verwijderd*, 300 g gedopte kleine doperwtjes, 1/2-3/4 dl groentebouillon, 1/2 tl fijngesneden munt, zout, peper, 1/2 kleine rettich, in flinterdunne lange linten, 2-3 el creme fraiche, blaadjes van 1 bosje waterkers (of 2 handjes veldsla)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2004Nederlands10-20 min.
Lamsbout Met Komijn, Mosterd En Peulvruchten
De combinatie van komijn en mosterd, twee van de meest geliefde specerijen van het Heilige Land, geeft het lamsvlees en de bonen een heerlijke smaak.
250 GR. doperwtjes (gedroogde erwten)/ 125 gram kikkererwten/ 1 liter water/ 125 gram linzen/ 1 lamsbout van vet ontdaan/ 2 theelepels komijnpoeder/ 2 theelepels met mosterdpoeder of 3 eetlepels mosterd/ 1 theelepel zout/ 4 teentjes fijngehakte knoflook/ 70 ml. olijfolie/ 70 ml. wijn of druivensap/ 2 eetlepels volkorenmeel.
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-04-2000Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Varkensvlees met peulvruchten op Surinaamse wijze
Surinaamse bruine bonen met rijst
1 pond speklappen of varkenslappen, 1 ui, 1 teentje knoflook. 1 theelepel chinese vijfkruidenpoeder, sambal, zoete sojasaus, 1 groene paprika,1 blik bruine bonen,1 halve rookworst, 2 tomaten
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-08-2003Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
vegetarische zeewier pasta met peulvruchten en avocado
Dit gerecht met I sea pasta (een pasta van zeewier!) heeft mij oprecht verrast. Wat een lekkere combinatie en wat is I sea pasta lekker! Je zou verwachten dat het vooral lekker is bij een visgerecht, maar juist met groenten en avocado smaakt het heel goed. En ondanks de weinige calorieen in de pasta, zat ik wel lekker lang vol. Dat moeten de vezels zijn ;-)
• 25 gram I sea pasta (kijk op www.seamorefood.com voor verkooppunten), • 100 gram courgette, • 60 gram avocado, • 35 gram tomatenpuree, • 90 gram kikkererwten, • 100 gram cherrytomaatjes, • Scheutje citroensap (naar smaak), • Peper & zout, • Verse kruiden zoals peterselie of basilicum, ,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2017Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kalfsoester met grove stampot van peulvruchten en kerrie, me
4 stuks Kalfsoesters, 300 gram aardappels vast kokend, 200 gram Bloemkool, 100 gram Doperwten, 100 gram Dubbel gedopte Tuinbonen, snufje Kerrie, 20 cl Melk, 150 gram Parmazaanse kaas, 1.5 glas Rode wijn, 50 gram Room Boter, scheutje Soja saus, Peper/Zout,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2009Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
chili con carne (maar dan met heel andere peulvruchten)
Ik wou chili con carne maken maar had heel andere ingredienten in huis (linzen, kapucijners, kikkererwten), dat heb ik allemaal gebruikt, het lijkt wel op chili con carna maar eigenlijk is het chili con anders haha
- klein blikje linzen, - klein blikje (jonge)kapucijners, - klein blikje kikkererwten, - 125 gram spekjes, - 1 snackpaprika oranje, - 1 rode ui, - 2 teentje knoflook, - 2 kastanjechampigons, - 1 rode peper, - 1el kerriepoeder, - 2 tl tomatenpuree, - handvol gersapte kaas
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-2012Hoofdgerecht20-30 min.
Gehaktschotel met witte bonen Klein vlees en peulvruchten
500 gr. Gehakt, 3 sneetjes Wittebrood met zachte korst, oudbakken, 1 stuk Ei, 1 stuk Zout, 1 stuk Peper, 1 blik Witte boon in pot, 1 stuk Ui, 3 eetlepels Olijfolie, 1 teentje Knoflook, 1 stuk Laurierblad, 1 theelepel Tijm, 1 blikje Tomatenpuree, 1 stuk Citroen, 2 eetlepels Boter
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-09-2012Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
"2016: Het jaar van de boon": lekkere recepten met peulvruchten
2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het "Jaar van de Boon". In 32 landen waaronder in Nederland zetten Nationale Bonencomité's bonen op de kaart. In Nederland wordt deze campagne gevoerd onder de naam "Blije Boon". Vroeger stonden peulvruchten veel vaker op tafel. Weet jij nog hoe het bij jou thuis was? Wij kregen heel vroeger bruine bonen met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een balletje gehakt. Niet iets om echt blij van te worden. Later werden het kapucijners met spekreepjes of knapperig gebakken speklapjes, augurkjes, uitjes, mosterd en piccalilly. Toen ben ik peulvruchten gaan waarderen. Als ik weinig tijd heb, of weer eens een dagje vleesloos wil eten dan eten wij peulvruchten. Meestal uit een pot of blik. Ze zijn prima en lekker snel klaar. Op veel manieren klaar te maken en heerlijk met een salade erbij. Tegenwoordig worden nog maar heel weinig bonen gegeten. Ongeveer 900 gram p.p. per jaar. En dat terwijl ze zo super gezond zijn. Ze zijn rijk aan koolhydraten, ijzer, calcium, fosfor en B-vitamines. Ook zijn ze een hele goede vleesvervanger. Voor 100 gram vlees hoef je maar 75 gram peulvruchten te eten. En dan nog een hele leuke bijkomstigheid: Peulvruchten bevatten weinig caloriën. Ben je door mijn verhaal enthousiast geworden en wil je weer eens bonen gaan eten, snuffel dan eens in onderstaande recepten. En op Smulweb vind je nog veel meer lekkere recepten met bonen. N.B. Belangrijke informatie over bonen vind je overal op internet. Daar heb ik ook e.e.a. vandaan gehaald.
Zie bij het door jou gekozen recept
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-2016Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
LENG IN DE WOK MET SPRUITEN, PEULVRUCHTEN, TOMAAT EN SOJA
600 g lengfilet, , 125 g spruiten, , 12 peulerwten, , 1 tomaat, , 1/2 gele paprika, , 1 eetlepel sojasaus, , 2 eetlepels room, , 1/2 dl bouillon, , 50 g pijnboompitten, , 1 eetlepel pijnboompittenolie, , 2 eetlepels olijfolie, , enkele takjes citroengras, , sesamzaad, , peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-01-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Bosvruchtentaart
Lekker fris nagerecht
1 pak appeltaartmix, 150 g boter, 1 ei, bloem om te bestuiven, 450 g vruchtenkwark bosvruchten (Melkan), 500 g gemengde bosvruchten zoals frambozen, blauwe, bessen, bramen en aardbeien, schoongemaakt en zo nodig, gehalveerd, 4 eetl. rode vruchtenjam,
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-05-2009Nederlands Nagerecht30-60 min.
Peultjes melange met notendressing
Heerlijke groenten als bijgerecht. Net weer een anders dan anders.
150 g haricot verts 150 g peultjes 150 g sugar snaps 50 g pecannoten (baukje) 6 el (walnoten)olie 3 el citroensap 1 tl mosterd 1 tl honing (zee)zout versgemalen peper 150 g tuinerwten (diepvries)
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2003Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Kerstquiche met courgette en tomaat
Bron: www.C1000.nl
300 g tarwebloem, peper, zout, 125 g koude boter + extra om in te vetten, 4 scharreleieren (M) (C1000 Vers), 1 courgette, 3 romatomaten, 2 el olijfolie Robusta (Bertolli), 1 zoete ui (Queeno?s), gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 100 g champignons, in plakjes, 75 g ongezouten cashewnoten, 2 tl tijmblaadjes, 1 dl cr?me fra?che, 150 g verse geitenkaas, verkruimeld, ronde taartvorm (? 24 cm), bakpapier, steunvulling van oude peulvruchten of bakparels,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-12-2005Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige taart of quiche met tomaten, kaas en basilicum
Een werkelijk heerlijke hartige taart. Zacht en romig van smaak. Een taart die ik zeker veel vaker zal maken. Ook heerlijk als buffetgerecht.
Voldoende bladerdeeg of deeg voor hartige taart voor je vorm -, 4 - 5 mooie rode tomaten -, 2 eetlepels olijfolie -, 3 eieren -, 3 middelgrote uien -, 2 dl melk -, 75 gram geraspte belegen kaas -, 3 eetlepels gesneden basilicum of peterselie -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 1 laurierblaadje -, zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2011Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Snelle Quiche Loraine van de bakplaat
Deze van de echte Quiche Lorraine afgeleide versie eten we al vele jaren graag op verjaardagspartijtjes. Als je veel eters bij de lunch krijgt is dit ook heerlijk met een kom soep. Viel tijdens de vele logees die we hier hadden tijdens de Kerstmarkten erg in de smaak.
6 à 7 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 4 eieren, 200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes, 200 gram Comté geraspte kaas (eventueel geraspte Gruyère), 200 ml slagroom, 100 ml. melk, snufje nootmuskaat, zout, peper, 2 flinke eetlepels gehakte bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2012Frans20-30 min.
- Eigen recept
Chili sin carne (veganistisch)
Lekkere chili, maar dan zonder dierenleed!
2 potten peulvruchten (bv kidneybonen en bruine bonen), pot mais, pak gezeefde tomaten, Bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 2 paprika's, 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilipoeder, zout en peper naar smaak, paprikapoeder, olie, Sojabrokjes
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-09-2014Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Aardbeientaartjes met witte chocoladeroom
250 g bloem, gezeefd, , 2 eetl. suiker, 125 g koude boter, in blokjes, 3-4 eetl. ijskoud water, 250 g witte chocolade, 300 ml slagroom, 300 g aardbeien, schoongemaakt, poedersuiker, blaadjes munt voor garnering
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2011Nederlands30-60 min.
Bonenkroketten
Warme voorgerechten.
300 gram peulvruchten * 1 ui * zout * aroma * paneermeel * 1 ei.
- Nederlands Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2005Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Bara
Bara is een Hindoestaanse snack met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze peulvruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen.
3 tl knoflookpuree, 1 tl masala, 100 g gele erwten besan (vers gemalen gele spliterwten), 1/2 Madame Jeanette peper, olie, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 tl jeera (gemalen komijn), 3 takjes selderij, 250-290 ml water, 3,5 g zout
- Surinaams
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2004Surinaams20-30 min.
Knoflook-kaastaart
Een heerlijk knoflookgerecht voor de liefhebber.
225 gr. bladerdeeg1 bol knoflook (ca. 12 teentjes)1 eetl. boter1 bosje, peterselie100 gr. spinazie175 gr. roomkaas1 dl. koffieroom3 geklopte eieren, zoutpepernepvulling van bijv. droge peulvruchten
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Citroentaart met eiwitschuim
100 gram mix voor appel-kruimeltaart - 25 gram koude roomboter - 1/4 losgeklopt ei - 25 gram boter - 3 eieren - 15 gram bloem - 100 gram suiker - 15 gram maizena - 100 ml citroensap - 1 eetlepel citroenrasp - 150 gram suiker extra - 150 ml water - muntblaadjes voor garnering - steunvulling van gedroogde peulvruchten
- Nederlands Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-03-2005Nederlands Nagerecht60-120 min.
Griekse honingtaart met walnoten
Bijzonder lekker taartje, dat gebakken wordt in een boterkoekvorm. Echt iets bijzonders!
100 gram gezeefde bloem - 75 gram harde boter - mespunt zout - 2 los geklopte eieren - 100 gram kwark - 50 gram honing - 100 gram suiker - 1/2 theelepel kaneel - 50 gram walnoten
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2003Grieks30-60 min.
Speksaus
Gef deze saus bij allerlei soorten peulvruchten.
75-100 gram vet rookspek, 2 uien, 40 gram bloem, 1/2 liter kookvocht van peulvruchten, zout, peper en azijn.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-04-2001Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Roerbakschotel met linzen, feta en serranoham
Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken.
2 blikjes linzen (Ã plm. 340 gr) of 250 gram linzen zelf koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak (plm. 20 min koken!), 4 plakken serranoham, Parmaham of andere rauwe ham, 1/2 gele paprika, 3 tomaten (ontveld, pitjes verwijder en in stukje gesneden) of 3 gedroogde tomaten op olie( in reepjes gesneden), 1/2 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel olijfolie of olie van gedr. tomaten, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 50 gram feta in kleine blokjes, 2 eetlepels (witte) balsamico-azijn, 1 eetlepel vloeibare honing, gehakte peterselie,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2013Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Aardbeientaart
Heerlijke zomertaart van bladerdeeg en verse aardbeien of andere rode zomervruchten
6 plakjes bladerdeeg, , 500 gr. aardbeien, 250 gr. mascarpone, 1 eetl. sinaasappelsap, 3 eetl. rode vruchtenjam, blindbakvulling (gedroogde peulvruchten of bakknikkers),
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-200320-30 min.
Mangotaartje
Met exotisch fruit bereid je heerlijke nagerechten...
-1 pakje kruimeldeeg., -gedroogde peulvruchten., -4 mango's., -8 eetlepels suiker., -10 cl water., -sap van iin citroen., -2 eetlepels maoszetmeel., -2 eieren.
- Afrikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-08-1999Afrikaans Nagerecht30-60 min.
Chocolade-truffeltaart.
250 g bloem, ? 50 g witte basterdsuiker, ? 50 g cacaopoeder, ? 150 g koude boter, ? 1 ei, ? 300 g pure chocolade, in stukken, ? 2 eetlepels schenkstroop, ? 500 ml slagroom, ? 1 theelepel kaneelpoeder, ? 1 zakje geroosterde hazelnoten, 65 gr, grofgehakt .Steunvulling, bijv. gedroogde peulvruchten.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2004Belgisch Nagerecht20-30 min.
Peulvruchtensoep
Van "moesje2"
250 gram gedroogde peulvruchten (linzen, adukibonen, bruine & witte bonen, kikkererwten, erwten) (meer dan 250 gram mag ook), laurier, piment, winterwortel, prei, ui, venkel, knolselderij, selderij, knoflook, peper, zout, bouillonblokjes, spek (of rooktofu voor vegetariers), rookworst, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-200220-30 min.
Zuppa Invernale di Legumi; Winterse Peulvruchtensoep
Nu hier ongeveer 1.5 meter sneeuw voor de deur ligt, had ik echt zin in een warm, voedzaam soepje! Deze soep is een heerlijk rijke maar gezonde type minestronesoep, die heel makkelijk te maken is! Let wel op de weektijd van de peulvruchten, die moeten de avond voor het bereiden van de soep (of de ochtend) in de week gezet worden!
1 teentje knoflook, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 2 wortels, 2 aardappels, 200 gram tomaten (uit blik, of vers), 2 of 3 takjes tijm, 2 of 3 takjes rozemarijn, 2 of 3 takjes salie, Takje laurier, 1 liter groentebouillon, 500 gram droge peulvruchten (deze mix zou je gewoon in de supermarkt moeten kunnen aanschaffen, en normaal bevat deze: cannellinibonen, borlotti bonen, bruine bonen, black-eyed peas, zwarte bonen, adzuki bonen, groene erwten, groene en rode linzen, spelt en gerst), Je kunt natuurlijk ook je eigen mix van gedroogde peulvruchten maken., 3 el olijfolie, zout, peper, evt paprikapoeder (als je hiervan houdt), En als je hebt:, De korsten van oude (rasp) kazen zoals parmigiano of een andere harde gestagioneerde kaas.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-02-2012Italiaans60-120 min.
Spaanse Kaastaart
Met Spaanse manchego kaas
5 plakken bladerdeeg, 1 aubergine, 3 eetl. olijfolie, 3 theel. tijm, 200 gr. zachte geitenkaas, 2 eieren, 200 gr. Manchego, peulvruchten voor het voorbakken
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2001Spaans30-60 min.
- Eigen recept
Stoven onder druk
Stoven onder druk geeft tijdsbesparing is duurzaam, energiezuinig, beter voor de vitamines en nutriënten en vooral lekkerder!
Vlees,vis, wild en gevogelte, alles is mogelijk., Ook bij de bereiding van peulvruchten levert de hogedrukpan veel voordelen op!
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2020Europees Hoofdgerecht20-30 min.
-
peulvruchten
van yvette39 , 28 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van bramenria , 17 recepten, 2 volgers
-
peulvruchten
van pwiggers , 13 recepten, 7 volgers
-
Peulvruchten
van koen_tsja , 10 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van monica1965 , 10 recepten, 0 volgers
-
peulvruchten
van angie69 , 8 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van erikahz , 8 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van henny_b_b , 7 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van marjaerich , 5 recepten, 0 volgers
-
Peulvruchten
van rooseneric , 2 recepten, 0 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
peulvruchtenland
van peulvruchtenland , 55 recepten, 0 volgers