1. Home
  2. Recepten
  3. Perziken

Perziken recepten (2.534)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden *blik perziken op siroop *een prei *een bakje champignons *twee teentjes knoflook *italiaanse kruiden *kipkruiden van Silvo

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in olie met een beetje kipkruiden bruin. Bak ook de champignons en de uitgeperste knoflook mee, en voeg als laatste de prei toe zodat ie nog een beetje knapperig blijft. Laat de boursin smelten in het mengsel en voeg als allerlaatste de perziken in stukjes toe. Voeg een a twee eetlepels van de siroop toe aan de kipsaus. Met veel kruiden op smaak brengen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pilaf met Perziken.

Ik heb dit recept al heel lang en al aan veel mensen gegeven die het ook zo lekker vonden, heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken, 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 kippebouillontablet, 5 eetl ketjap Manis, 3 tl sambal Badjak, klein beetje worcestersaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maizena, 1 bakje champignons, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter, rijst,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse kip

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!

INGREDIENTEN

Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

perziken

Een heerlijk nagerecht met o.a. perziken, bastognekoeken en sinaasappellikeur, spectaculair in brand te steken!

INGREDIENTEN

-8 halve perziken, -8 bastognekoeken, -4 eetlepels bruine basterdsuiker, -zeer ruime scheut sinaasappellikeur (Cointreau), -slagroom, -bruine basterdsuiker voor over de slagroom

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Perziken

Fris nagerecht

INGREDIENTEN

4 rijpe perziken* 250gram rood fruit, zoals aardbeien, frambozen, aalbessen* 1dl slagroom* 1el honing* 4 dl yoghurt

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Perziken

Op suikersiroop

INGREDIENTEN

300-400 gr suiker, 1 l water, 4 kg perziken., (genoeg voor 4 potten van 1 liter),

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  •  
  •  30-60 min.

Kwarktaart met perziken

Deze heerlijke kwarktaart heb ik vorige week gemaakt als onderdeel van een high tea. Omdat de taart zo in de smaak viel heb ik hem vorige week weer gemaakt voor onszelf. Echt verrukkelijk. Inspiratie heb ik opgedaan uit het uit de Duoreeks van AH: Zoete taarten en toetjes.

INGREDIENTEN

10 blaadjes witte gelatine -, 380 gram perziken -, 100 ml perzikensap -, borrelglaasje perzikenlikeur of andere bijpassende likeur -, 500 gram volle kwark -, 175 gram witte basterdsuiker -, 250 ml slagroom -, 200 gram Almondcookies (AH) -, 100 gram gesmolten roomboter -,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

pilaf met perzik (heerlijk!!!)

Pilaf gerecht , snel en gemakkelijk met zilvervliesrijst en perzikstukjes

INGREDIENTEN

400 gram Gehakt, 2 uien, zilvervliesrijst 400gr, 1 blik perziken, 2 kleine blikjes tomatenpuree, Ketjap(Manis), Sambal Oelek.,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Trifle met peer en perzik

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 40 gram poedersuiker, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt, 6 eetlepels sinaasappelsap, 1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden, 4 of 6 halve perziken in partjes

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste perziken recepten

Geflambeerde Perziken.

Warme perzikschotel

INGREDIENTEN

4 perziken, 1 1/2 dl. frambozensap, 20 gram boter, 1/4 dl. rum.

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Gratin van perziken

INGREDIENTEN

4 verse perziken * 50 gram * 3 eetlepels suiker * 1 dl abrikozenlikeur.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Perziken met Muntyogurt

INGREDIENTEN

6 perziken, 150 gr Griekse Yogurt, 1 a 2 el munt, 1 a 2 el suiker.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gebakken Perziken

INGREDIENTEN

8 halve perziken uit blik, boter, 16 kruidnageltjes, nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder, boter

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Geflambeerde perziken

INGREDIENTEN

2 goed rijpe perziken - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels kirsch - 1/8 liter slagroom.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Perziken in limoncello met citroensorbetijs

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 60 gram suiker, 1/8 ltr droge witte wijn, ½ citroen, 3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur), 3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt), citroen sorbetijs

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Schuimtaartje Van Perziken

INGREDIENTEN

4 perziken, 2 eiwitten, 50gr poedersuiker, frambozensaus, enkele frambozen voor de garniering.

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Geflambeerde perziken

INGREDIENTEN

1 liter perziken uit blik * 3 eetlepels suiker * 1 dl perziksap * 1 dl sinaasappellikeur.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Kip Met Perziken

Kip en perziken in tomatenketchup

INGREDIENTEN

500 gr.kip 1blik perziken 1/4fles tomaten-ketchup 1 ui 1 teentje knoflook 2eet-lepels geraspte kokos beetje kerriepoeder olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

mascarpone perziken

Supermakkelijk, snel klaar, toch anders, en: hemels!

INGREDIENTEN

1 groot blik perziken, 3 eetlepels vloeibare honig, 1 bak mascarpone, 100 gr. schuimkransjes

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Warme perziken met

Warme perziken met een saus van witte chocolade .Om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

12 halve perziken (uit blik), 150 gram witte chocolade, 4 bitterkoekjes, cacaopoeder, slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gevulde Perziken

Perziken gevuld met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

Halve perziken uit blik, zakje instant banketbakkersroom, handje pistachenoten, 4 bitterkoekjes

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

tompouce van perziken

Een heerlijk zoet nagerecht of tussendoortje

INGREDIENTEN

4 ontvelde perziken of 4 uit blik. 12 kletskopppen, 1/4 liter slagroom, evt een paar frambozen

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Perziken yoghurt

INGREDIENTEN

Kaneelpoeder, 1 tl; perziken (vers), 4 stuks;, suiker, 2 el; yoghurt (volle), 6 dl,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gevulde perziken

Lekker en snel zomer toetje met fruit!! Op een warme dag kan je de perziken ook vullen met vanille ijs. Lekker fris!

INGREDIENTEN

4 perziken-, 300 g kwark-, 2 zakjes vanillesuiker-, 4 lange vingers-, verse munt

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde perziken

INGREDIENTEN

Laat 12 bitterkoekjes weken in 6 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)., , Halveer en ontpit 6 perziken.,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Perziken met amandelspijs

INGREDIENTEN

100 gram amandelspijs - 8 halve perziken uit blik - boter om in te vetten - 2 eetlepels Amaretto,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Perziken

Een Italiaanse recept uit de omgeving van Milaan

INGREDIENTEN

6 grote gele perziken., 100 gram bitterkoekjes, 1 eierdooier, 2 eetlepels suiker, ca.25 gram roomboter, poedersuiker

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Sorbet Van Perziken

INGREDIENTEN

3 dl water - 300 gram suiker - 6 perziken - 1 eiwit - 2 citroenen

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

gevulde perziken

INGREDIENTEN

2 eetl amandelschaafsel, 200 ml. slagroom, 3 eetl. frambozenjam, 1 blik halve perziken op siroop.,

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2007
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

flan van perziken.

Heel lekker en eenvoudig.een ideale manier om uw oud brood te verwerken.kan ook dienen als ontbijt.

INGREDIENTEN

8 perziken uit blik (uitgelekt)enkele lepels sap overhouden,6 witte sneetjes oud brood ontkorsten,perzikenjam,2 eieren,1 eierdooier,2 dl. halfvolle melk,50 gr. suiker,snufje muskaatnoot.

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Perziken met gemberhoning

Lekker en snel klaar

INGREDIENTEN

2 eetlepels Honing, 2 theelepels Stemgember, 4 stuks Perziken, 4 bolletjes Kokosijs

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Perziken met espresso-mascarpone

INGREDIENTEN

3/4 dl hete sterke espressokoffie, ? 75 g suiker, ? 1 blik perziken op sap (415 g), ? 1 pakje cantuccinikoekjes (100 g), ? 250 g mascarpone,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Perziken met aardbeien

Met vers zomerfruit.

INGREDIENTEN

4 perziken, 250 g aardbeien, 2 eetl. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 eetl. citroensap.

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.

Pilaf met perziken.

Ik heb dit recept ooit van een schoonzus gekregen en later las ik ergens dat het Amerikaans was. Er worden ook weleens champignons aan toegevoegd. Ik heb wel zelf de kruiden erbij verzonnen. Dit geeft er een oosters tintje aan. Ook kun je de saus wat zoetzuur maken

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, kipkruiden, 5- kruidenpoeder, ketoembar, gemberpoeder, 1 blik perziken, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, 5 eetl ketjap,, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maïzena, olie, rijst,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Perziken Met Schuim

Snel recept met perziken uit blik

INGREDIENTEN

1 groot blik perziken (ca.850 gram), 25 gram boter, 1 eiwit, 50 gram suiker, 30 gram gemalen amandelen, 2 eetlepels Grand Marnier, gehakte amandelen

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerde perziken

-

INGREDIENTEN

2 grote perziken, 1/2 vanillestokje, 1 dl witte wijn, 2 el suiker

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Perziken Met Plattekaas

Een ideetje meer u kan ook versieren met een blaadje munt en eventueel wat rode vruchtjes ( besjes, frambozen)

INGREDIENTEN

5 rijpe perziken, 400 gr plattekaas, 10 cl room, 2 el vloeibare honing

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

verrassing met perziken

INGREDIENTEN

8 halve perziken uit blik - 2 eetlepels boter - 4 eetlepels veenbessenjam - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels bramenlikeur (of een andere likeur die u lekker vindt)., ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

eendenborst met perziken

Hoofdgerecht lekker en gemakkelijk

INGREDIENTEN

2 eendenborsten,peper en zout,1 dl Grand Marnier,of perzikenlikeur., I blik Perziken op fruitsap(dus zonder suiker).

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste perziken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top