Rood Gestoofde Stoofperen
Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.
Ingrediënten 6 personen
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeelVoorbereiding
In de pan poedersuiker en vanillesuiker in 1dl water met de wijn en de port oplossen. Peren schillen maar de steeltjes er aan laten zitten.
Bereidingswijze
de peren zo veel mogelijk naast elkaar zetten.Kruitnagel en kaneelstokje toevoegen. indien nodig nog 1 glas wijn en 1/2 glas port toevoegen. de peren moeten zo veel mogelijk onder het vocht staan. 2a3 uur zachtjes rood stoven in kopje aardappelmeel met 1/2 lepel water mengen,kruidnagel en kaneel verwijderen, de peren in een mooie schaalnaast elkaar zetten,het stoofvocht binden met de maizena en over de peertjes gieten.