1. Home
  2. Recepten
  3. Pepersaus

Pepersaus recepten (661) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pepersaus

Lekker je eigengemaakte pepersaus voor de lekkerste vleesgerechten

INGREDIENTEN

1 eetlepel Boter, 1 rode Ui - Gesnipperd, 2 teentjes Knoflook - Fijn gesneden, 1 eetlepel Tomatenpurree, 1 theelepel Kerriepoeder, 0.5 eetlepel Paprikapoeder, 1 dl Witte port, 1.2 dl Slagroom, 1 Rundvlees bouillon blokje, 1 eetlepel Groene peperkorrels - Naar smaak, 1 eetlepel Allesbinder, 1 scheutje Water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

pepersaus

INGREDIENTEN

2 SJALOTJES, 50 GRAM BOTER, 1/2 DL MADEIRA, 1 POT VLEESFOND, 1 BEKERTJE CREME FRAICHE, 2 EETLEPELS GROENE PEPERKORRELS, ZOUT, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Pepersaus

Pittig sausje

INGREDIENTEN

2 el boter, 1 el tomatenpuree, 1 dl runderbouillon, 1 dl witte port, 1 el groene peperkorrels, 1 el roze peperkorrels, 1/8 l creme fraiche, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pepersaus

Voor bij vlees,vis en soep

INGREDIENTEN

1 ui, 1prei, 1 groene paprika, 5 madam jeanette pepers, 102 dl slaolie, 4 el tomatenketchup, 4 el sojasaus, 4 el piccalilly (zonder groente), 4 el azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Antiliaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pepersaus

Gevonden in een Bistro in Parijs

INGREDIENTEN

Braadjus van de steaks, 1 sjalot, 1 teentje look, 4 gedroogde cayennepeper, 1dl water, scheut cognac, worcestersaus, ketjap manis, maggi, zout en peper van de molen, slagroom, maïzena roux voor donkere sauzen,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2015
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

1.5 dl Room Culinair Campina*1 eetl grof gemalen peper*1 eetl tomatenpuree*1 dl runderbouillon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  •  
  •  0-10 min.

PEPERSAUS

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 50 gram boter, ? dl madeira (keukenflesje), 1 pot vleesfond (380 ml, AH), 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 2 eetlepels groene peperkorrels, zout, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

20 gr. boter, 20 gr. bloem, 2 dl. bouillon, peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pepersaus

Een lekker sausje

INGREDIENTEN

-1ui, -1 el olie, -2 el witte wijn, -2 el aalbessengelei, -10 geplette verse groene peperkorrels(of gedroogd), -1/4l water, -1 pakje poeder-vleesjus(creme of gewoon),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Pepersaus.

INGREDIENTEN

10 verse rode pepers, 2 teentjes knoflook, 4 zwarte peperkorrels, 2 theelepels palmsuiker, 25 ml vissaus, 50 ml vers lime-sap (eventueel azijn of tamarinde-water)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Thais
  •  0-10 min.

PEPERSAUS

Vinnige Pepersous

INGREDIENTEN

1 teelepel groen peperkorrels-wat in bottels is, 2 eetlepels brandewyn, 2ml franse mostert, ? koppie vars room meng alles saam

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

pepersaus

Een scherp gekruid sausje per portie circa:510 kj/120 kcal

INGREDIENTEN

2 rode spaanse pepertjes, 1 groen spaans pepertje, 5 eetl. sojaolie, 4 eetl. vloebare honing, 8 eetl. sojasaus, 8 eetl kippenbouillon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

10 verse rode pepers 2 teentjes knoflook 4 zwarte peperkorrels 2 theelepels palmsuiker 25 ml vissaus 50 ml vers limesap (eventueel azijn of tamarindewater

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Thais
  •  0-10 min.

Pepersaus

Gevonden op internet

INGREDIENTEN

1 sjalot, 50 g ongezouten boter (of margarine), ½ runderbouillontablet, 250 ml kraanwater, 25 g tarwebloem, 25 ml cognac, 2 tl zwarte-peperkorrels, 125 ml verse slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Europees
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

1 eetlepel Boter, 1 stuk Ui, 2 tenen Knoflook, 1 eetlepel Tomatenpuree, 1 theelepel Kerriepoeder, 0.50 eetlepel Paprikapoeder, 50 milliliter Port witte, 125 milliliter Slagroom, 1 deciliter Bouillon, 1 eetlepel Peper zwarte, 1 beetje Allesbinder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  •  
  •  20-30 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1/2 teentje knoflook, 1 plakje bacon, 1 eetlepel peperkorrels, 1 scheutje rode port of rode wijn, 1 dl slagroom (kan ook met koksroom), , peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2012
  •  
  •  0-10 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

- 300 gr. pepers, steeltjes verwijderd en in kwartjes gesneden., - 300 ml water, - 300 ml azijn, - 3 eetlepels suiker, - 3 teentjes look, - 1 kleine ajuin, - 2 ml Sorben, Voor de pekel:, , 700 ml warm water, 140 gr keukenzout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

PEPERSAUS

INGREDIENTEN

10 verse rode pepers, 2 teentjes knoflook, 4 zwarte peperkorrels, 2 tl palmsuiker, 25 ml vissaus, 50 ml vers limesap (evt. azijn of tamarindewater)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

2 SJALOTJES, 50 GRAM BOTER, 1/2 DL MADEIRA, 1 POT VLEESFOND, 1 BEKERTJE CREME FRAICHE, 2 EETLEPELS GROENE PEPERKORRELS, ZOUT,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

250 gram afsnijdsels van haarwild - 150 gram mirepoix - 1/2 dl azijn - 1/2 dl witte wijn - 1 dl wildmarinade - 1/2 dl olie - 8 fijngewreven - peperkorrels - 9 dl demiglace saus - 1 dl wildfond

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

1 dl dragonazijn , 1 dl witte wijn , 1 flinke ui , 2 wortelen , mespuntje tijm , zout, zwarte peperkorrels (gebroken of grof gemalen) , Voor de roux: , 2 dl bouillon , 25 g bloem , 25 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  •  
  •  20-30 min.

pepersaus

INGREDIENTEN

4 eetlepels peperkorrels, 2 eetlepels vieux, 1 dl jus (mag uit een pakje beste is zelf trekken zie mijn ander recept), kookroom naar eigen inzicht, peper en zout, 30 gr.bloem, 25 gr. roomboter, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pepersaus

INGREDIENTEN

1/2 liter Spaanse saus * 1 uitje * 20 gram boter * azijn * peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mexicaanse rijstschotel met tortillachips

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte pepersaus

Een pepersausje maken voor bij je biefstuk is eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Het kost natuurlijk wel wat tijd, maar het is best leuk om te doen

INGREDIENTEN

200 ml boullion, 25 gram boter, 25 gram bloem, zwarte peperbolletjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een ware parel uit de Franse keuken. Het heerlijke zachte vlees komt volledig tot zijn recht in deze pepersaus.

INGREDIENTEN

, , , , 500 gram varkenshaas 250 gram champignons 100 gram boter , 50 gram peperkorrels 15 centiliter slagroom 7 eetlepels rode wijn , 3 sjalotjes (kleintjes) 2 eetlepels cognac 2 deciliter bouillon (vlees), 1 snufje zout 1 snufje peper (versgemalen), , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met pepersaus

Biefstuk met pepersaussnel gerecht

INGREDIENTEN

? 1 schaal biefstuk met pepersaus (500 g, voor 2-3 personen), ? 1 rode paprika (of groen), in dunne reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

bouef pepersaus

Een lekker hoofdgerecht van biefstuk

INGREDIENTEN

*1 biefstuk, *braadboter(croma ofzo), *pepersaus uit een zakje,waar je alleen nog water bij hoeft te doen, *peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

***KARBONADE MET PEPERSAUS***

Variatietip: Vervang de karbonades door biefstuk kip. - of zalmfilet

INGREDIENTEN

=1 zakje Knorr pepersaus. = 75 gram Roomboter., =700 gram krieltjes (duopak), =4 ribkarbonade. = 2 zakken gewassen spinazie. (300 gr.)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met pepersaus

INGREDIENTEN

4 biefstuk van 1 ons - 4 lange plakken bacon - boter - 1 pot pepersaus - 1 zak aardappelschijfjes - broccoli

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

slavinken met pepersaus

Een lekkere pittige slavink

INGREDIENTEN

20 gr. boter * 8 slavinken * 2 kleine uien * 1 paprika * 250 ml. pepersaus * 1 doosje maggi puree a la minute naturel * 1 eetl. fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tonijnsteak met pepersaus

INGREDIENTEN

2 pakken tonijnsteak (diepvries, a 250 g), 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 takje tijm (zakje a 15 g), 4 eetlepels olijfolie, 1 pakje tagliatelle vers met kruiden (250 g), 2 cups pepersaus (a 80 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaas met pepersaus

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 250 gram champignons, 100 gram boter, , 50 gram peperkorrels, , 1,5 dl slagroom, , 7 eetlepels rode wijn, , 3 sjalotjes, 2 eetlepels cognac, , 2 dl vleesbouillon, 1 snufje zout, , 1 snufje peper (versgemalen), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Biefstuk met pepersaus

* je kunt de saus meer smaak geven door een beetje vleesjus toe te voegen. * hoe wil je je biefstuk gebakken? Saignant of rare is een biefstuk die nog rood van binnen is, je bakt hem ongeveer 3 minuten. Als je een biefstuk ca. 5 minuten bakt ,a point of medium, is hij rose van binnen. En bak je hem 8-10 minuten noem je het bien cuit of well done en dan is hij door en door gaar.

INGREDIENTEN

- 4 biefstukken (a 150 g, ca. 2 cm dik), , - zout, peper, , - 50 gram boter of margarine, , - keukenpapier,, alum, iniumfolie,, , , - saus:, , - 1 ui, , - 1 teentje knoflook, , - 2 plakken bacon, , - 1 eetlepel peperkorrels, , - 1 scheut rode port, - 2 dl slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bief­stuk met pe­per­saus

Met dank aan Albert Heijn; waarom zelf verzinnen

INGREDIENTEN

1 pakje pepersaus voor vlees en pasta, 3 el volle rode wijn (of 2 el cognac ), 2 (kogel)biefstukken (in blokjes), 1 bak- en gourmetgroentepakket (of 75 g champignons in plakjes, 1/2 rode paprika in stukjes en 1 gesnipperde rode ui)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rode pepersaus

"Salsa romesco", romesco is typisch voor de provincie Tarragona, het is een dipsaus om te geven bij eenvoudig gegrilleerd, gebakken of gefrituurd zeebanket of tapas van zeebanket.

INGREDIENTEN

1 middelgrote zoete, gedroogde rode Spaanse peper of New-Mexico-peper, of 1 fijngehakte pimiento (zie mijn recept) plus 1 tl paprikapoeder - 5 geblancheerde amandelen - 5 hazelnoten - 1/8 tl zout - versgemalen peper - 4 teentjes knoflook, gepeld - stukje gedroogde rode chilipeper van 2,5 cm, van zaad ontdaan en verkruimeld - 2 el fijngehakte peterselie - 5 el olijfolie - 1 el azijn - 3 el warm water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

kip met pepersaus

Kippenbout met zelfgemaakte pepersaus

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, peper, 25 g boter of margarine, 1 eetl. olijfolie, 1 bekertje crkme franche of slagroom of koksroom. 2 eetl. verse groene peprkorrels, 1 eetl. cognac en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zoete pepersaus

Bij Thaise loempia's en andere gerechten een heerlijke, scherpe zoetzure saus en zo klaar !

INGREDIENTEN

120 gr. ontpitte pruimen uit blik (uitgelekt gewicht), 1 el. olie, 3 rode pepertjes, 1 teentje knoflook, 1 tl. palmsuiker, 2 el. witte wijn-azijn, vissaus naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Thais
  •  0-10 min.

Biefstuk met pepersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept.

INGREDIENTEN

De vis, , 800 gr kabeljauwfilets, schelvis of koolvis mag ook, 1 kopje bloem, 3 eieren, 2 kopjes paneermeel, 2 el halfvolle melk, ¾ t zeezout, Olie om in te frituren (plantaardig), 2 t paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, , De pepersaus, , 1 el boter, 1 el olie, 2 el bloem, ¾ t zwarte peper, 150 ml kippenbouillon, 1 t paprikapoeder, 1 el chillisaus, 2 el lenteuitjes/bosuitjes (gesnipperd), Zeezout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Vis
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top