Kip Stroganoff
Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!!
Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets, 50 gr boter en 1 el olie, 1/2 rode paprika in stukjes, 50 gr. gerookt spek in stukjes, 1 kleine ui gesnipperd, 125 gr champignons in plakjes, 1 teentje knoflook gesnipperd, klein blikje tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, 1 glaasje wodka, 2 dl slagroom of koksroom (o.i.d.), Peper en zout, CayennepeperBereidingswijze
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken. Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, wodka (als je geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je dit weglaten) en room toe.Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Voeg de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.