pepernoten
Een ideaal recept om samen met kinderen klaar te maken
125 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram bruine suiker 35 gram boter 1 theelepel stroop 1/2 theelepel speculaaskruiden 1/2 theelepel zout 2 lepels melk
Doe alle ingredienten in een kom en kneed alles met een natte hand goed door elkaar. Kneed net zolang tot je een deegbal krijgt die van je handen loslaat. Vorm van het deeg kleine balletjes, zo groot als een knikker. Verwarm de oven een kwartier voor op 200 C (gasstand 4). Vet het bakblik in met boter en leg de "knikkers" op het bakblik. Bak de pepernoten gaar in 20 minuten. Doe de oven uit en laat de pepernoten even afkoelen voor je ze van het blik haalt.
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-1999Kinderkeuken20-30 min.
Pepernoten
Zelf maken, nog lekkerder!
Dit moet je er voor hebben:, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr boter, 100 gr bruine basterdsuiker, 1,5 eetl speculaaskruiden, 2 eetl melk, 1/2 theel zout,
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-11-2000Kinderkeuken0-10 min.
Pepernoten
Erg lekker!
100 gram bloem,100 gram zelfrijzend bakmeel,60 gram bruine basterdsuiker,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden,50 gram boter of margarine,1 volle eetlepel stroop,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-10-2002Nederlands60-120 min.
Pepernoten
Wat is er leuker dan met de kinderen pepernoten bakken
Voor 50 a 60 pepernoten:, 40 gram boter, 50 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout, 2 eetlepels lauwe melk, 1 1/2 theelepel speculaaskruiden en evt. wat stroop.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-11-2002Nederlands10-20 min.
Pepernoten
Om te strooien met Sinterklaas!
100 gr zelfrijzend bakmeel, 50 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 1 mespuntje zout, 40 gr koude, harde boter, 2 eetlepels melk.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2004Nederlands30-60 min.
Pepernoten
Pepernoten, pepernoten... Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet...
400 g bloem , 2,5 tl bakpoeder , 1,5 tl speculaaskruiden , 200 g boter , 250 g bruine basterdsuiker , snufje zout
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2000Nederlands> 120 min.
PEPERNOTEN
HEERLIJKE PEPERNOTEN
150 gr zelfrijzend bakmeel, 75 gr bruine suiker, 90 gr boter, 3 theel speculaas kruiden, 2 eetl melk,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2004Nederlands20-30 min.
pepernoten
De echte pepernoten, geen kruidnoten
150 ml.water, 320 gr.stroop, 80 gr.witte basterd suiker, 80 gr.bruine basterd suiker, 400 gr.roggebloem, 240 gr.zeeuwsbloem, 40 gr.honingzoet, 4 gr.gemalen anijs, 4 gr.speculaaskruiden, 4 gr.bakpoeder, slaolie
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2002Nederlands> 120 min.
Pepernoten
Voor pepernoten wordt hetzelfde deeg gebruikt als voor Taai Taai. Dat betekent dat het dus geen kruidnoten worden, zoals u die tegenwoordig meestal in de winkel kunt krijgen, maar echte ouderwetse pepernoten.
700 gr. volkorenmeel 1/2 eetl. zuiveringszout (drogist)- 450 gr. half gekristalliseerde honing -, , 200 ml. karnemelk (150 ml. bij gebruik bloem)- 2 eieren (100 gr.)- 1 mespunt zout., , 1 1/2-2 eetlepels anijszaad,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2003Nederlands0-10 min.
pepernoten
Ontzettend lekker, vooral als ze nog warm zijn...
125 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. harde (room)boter, 70 gr. lichtbruine basterdsuiker, 1 tl. stroop, 1/2 el speculaaskruiden, 1 el anijszaad, 1 mesp. zout, 1-2 el water.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2000Nederlands20-30 min.
Pepernoten
Echte pepernoten, ik had al een recept geplaatst, maar dit recept is nog makkelijker. van mijn vorige werkgever: Ad Janssen
125 g bloem,125 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 90 g witte basterdsuiker, 2 eetl water, 1 mespunt zout, 1 eidooier, 1 theel. speculaaskruiden, 1/2 theel kaneel
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-2005Nederlands20-30 min.
pepernoten
Met dank aan Knabbel
250 gr zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 125 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 eetlepel speculaaskruiden, 100 gr zachte boter, 3 eetlepels melk
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-1999Nederlands20-30 min.
pepernoten
Leuk om dit voor Sinterklaas met je kinderen te gaan maken . Doe het niet te vroeg, want ze zijn zo op!!!
250 gr. bloem, 3 gr. bakpoeder, 5 gr. kaneel, 2 1/2 gr. gemalen kruidnagel, 2 gr. kardamom, 1 gr. gemberpoeder, 125 gr. boter, 125 gr. bruine basterdsuiker, 50 gr. schenkstroop, 3 gram zout,
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op31-10-2004Spaans> 120 min.
Pepernoten
Om te strooien maar en op te eten!
250 gram bloem, 3 gram bakpoeder, 5 gram kaneel, 2 1/2 gr gemalen kruidnagel, 2 gram kardamom, 1 gram gemberpoeder, 125 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 50 gram schenkstroop, 3 gram zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-1998Nederlands20-30 min.
Pepernoten
Hoort er helemaal bij, lekker zoet en hartig teglijk.
125 gram Bloem, 125 gram Zelfrijzend bakmeel, 100 gram Boter, 90 gram Bruine basterdsuiker, 2 Eetlepels water, 1 Mespuntje zout, 1 Eierdooier, 1 Theelepel Speculaaskruiden, 1/2 Theelepel kaneel, 1 Mespuntje gemalen anijszaad, Kneed alle ingredienten door elkaar tot een, soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een, koele plaats rusten. B.v. de koelkast., Smeer de bakplaat in met boter., Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine, balletjes (ter grootte van een knikker)., Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat., Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 baklaat, vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje, plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en, goudbruin en laat ze daarna afkoelen., Je kunt onder het bakken de volgende portie, vast maken., ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2001Nederlands10-20 min.
Pepernoten
Heerlijke pepernoten, maak ze zelf !
?200 g boter, ?400 g bloem, ?2? theelepel bakpoeder, ?1? theelepel speculaaskruiden, ?250 g bruine basterdsuiker, ?snufje zout,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands20-30 min.
pepernoten
Recept gekregen van Knabbel.
75 gr honing, 20 gr boter, 175 gr suiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 375 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 mespunt kardemom,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-1999Nederlands20-30 min.
pepernoten
250 gram zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 125 gram basterdsuiker (lichtbruin), 1 eetlepel speculaaskruiden, 100 gram zachte boter, 3 eetlepel melk
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-09-1999Nederlands20-30 min.
Pepernoten
Leuk om samen met kinderen pepernoten te maken.
* 125 g zelfrijzend bakmeel, * 50 g lichtbruine basterdsuiker, * 1/2 eetlepel speculaaskruiden, * 1 theelepel stroop, * zout
- Kinderkeuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2000Kinderkeuken10-20 min.
Pepernoten
Leuk om met kinderen te maken
125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine suiker, 35 gram boter, 1 theelepel stroop, ? theelepel speculaaskruiden, ? theelepel zout, 2 lepels melk,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-1999Nederlands30-60 min.
Pepernoten
Heerlijke, zelfgebakken pepernoten. Klaar in een handomdraai.
Voor een mooie schaal vol:, , 150 gr zelfrijzend bakmeel, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 60 gr boter of margarine, 3 el melk, , ---, , 1 el speculaaskruiden, snuf zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-11-2011Nederlands10-20 min.
pepernoten
Ja die kennen we allemaal wel
:-), , 125 gram Bloem, 125 gram Zelfrijzend bakmeel, 100 gram Boter, 90 gram Bruine basterdsuiker, 2 Eetlepels water, 1 Mespuntje zout, 1 Eierdooier, 1 Theelepel Speculaaskruiden, 1/2 Theelepel kaneel, 1 Mespuntje gemalen anijszaad
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-199930-60 min.
Pepernoten
100gr Zelfrijzend bakmeel, 50 gr Bruine basterdsuiker, 1 thl speculaaskruiden, 1 mesp zout, 40 gr koude,harde boter, 2 eetl melk
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-12-19990-10 min.
Pepernoten
Ook zo verslaafd aan pepernoten?? Maak ze zelf in een uurtje...
100 gram boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 1 a 2 eetlepels speculaas kruiden, zout, 250 gram zelfrijzend bakmeel, ? dl melk
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2004Internationaal30-60 min.
pepernoten
(ong 50 stuks)Met dank aan Knabbel
100 gr zachte boter, 125 gr bruine suiker, 2 theelepels speculaskruiden, een mespuntje zout, 250 gr zelfrijzend bakmeel, enkele eetlepels melk, een klontje boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-1999Nederlands20-30 min.
Pepernoten
25 gr.boter., 50 gr.bruine basterdsuiker., 2 theel.speculaaskruiden., 100 gr.zelfrijzend bakmeel., 2 eetl.melk.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-09-2000Goedkoop en snel10-20 min.
Pepernoten
Ongeveer 100 pepernoten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel, - 1 eetlepel koekkruiden, - 50 gram koekkruiden, - 40 gram zachte boter, - 1 eetlepel melk, ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2013Nederlands20-30 min.
Pepernoten
Lekker zelf pepernoten maken!
125 gram bloem, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 80 gram bruine suiker, 2 eetlepels water, 1 theelepel speculaaskruiden, theelepel kaneel, Boter.?,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-07-2000Nederlands30-60 min.
pepernoten
Recept voor eigengemaakte kruidnoten
40 gr. margarine, 50 gr. donkere basterd suiker, 1 1/2 theel. speculaaskruiden, 100 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 eetl. lauwe melk, snufje zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-1998Nederlands20-30 min.
pepernoten
Bron:Gezond Idee! nr. 26
4 eetl anijszaad, 2 kopjes roggemeel, 1 kop gebuild tarwemeel, 1 theel zout, ? tot ? kop olie, 1 eetl speculaaskruiden, ? eetl kaneel, 1 kop rozijnenmoes (zie bij recept voor speculaas), 2 eetl (mout)stroop,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2000Vegetarisch30-60 min.
Pepernoten
100 gr boter, 125 gr bruine basterdsuiker, 8 gr speculaaskruiden, 250 gr bloem, 5 gr bakpoeder, ongeveer 4 eetlepels melk.,
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-200220-30 min.
pepernoten
1 1/4 kopje bloem, 1 1/4 kopje zelfrijzende bloem, 1/2 kopje bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 eigeel, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2000Nederlands30-60 min.
pepernoten
Mag je niet missen in de november maand. Dit recept stond ergens op internet
100 gram zelfrijzend bakmeel, 45 gram bruine basterdsuiker, 35 gram boter of margarine, 1/2 theelepel speculaaskruiden, mespunt zout, 1 a 2 eetlepels melk
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-1999Nederlands20-30 min.
Pepernoten
Sint- Nicolaas lekkernij. Heel leuk om met de kinderen samen te maken.
200 gr bloem, ? tjeel bakpoeder, snufje zout, 150 gr stroop, 2 theel kaneelpoeder, 1 theel kruidnagelpoeder, 1 theel gemalen noormuskaat, ? theel gemalen korianderzaad.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2004Nederlands30-60 min.
Pepernoten
125 gram zelfrijzend bakmeel -, 50 gram bruine suiker -, 35 gram boter -, theelepel stroop -, 1/2 theelepel speculaaskruiden -, 1/2 theelepel zout -, 2 eetlepel melk, , ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-11-2003Nederlands0-10 min.
pepernoten
En strooit dan wat lekkers, in d'een of d'andere hoek....
* 125 gr bloem, * 125 gr zelfrijzend bakmeel, * 100 gr boter, * 90 gr bruine basterdsuiker, * 2 el water, * 1 mespuntje zout, * 1 eierdooier, * 1 tl speculaaskruiden, * 1/2 tl kaneel, * 1 mespuntje gemalen anijszaad,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-2000Nederlands20-30 min.
pepernoten
1 1/4 kopje bloem, 1 1/4 kopje zelfrijzende bloem, 1/2 kopje bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 eigeel, 2 theelepels speculaaskruiden*, een snuifje zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-07-200030-60 min.
pepernoten
* 100 gram zelfrijzend bakmeel, * 50 gram bruine basterd suiker, * 1 theelepel speculaas kruiden, * 1 mespuntje zout, * 40 gram koude,harde boter, * 2 eetlepels melk
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2000Kinderkeuken20-30 min.
pepernoten
DIT RECEPT IS BEDOELD VOOR KINDEREN.
150 gram zelfrijzend bakmeel,75 gram bruine suiker,90 gram boter,3 theelepels speculaaskruiden,2 eetlepels melk
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2003Internationaal20-30 min.
Pepernoten
125 gram bloem, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 80 gram bruine basterdsuiker, 2 eetlepels water, 1 mespuntje zout, 1 eierdooier, 1 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepel kaneel, 1 mespuntje gemalen anijszaad
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2002Nederlands60-120 min.
-
pepernoten
van Nonya1 , 1 recepten, 0 volgers
-
pepernoten
van rpkoops , 1 recepten, 0 volgers
-
sinterklaasrecepten
van rosela , 33 recepten, 0 volgers