Gamba's op spaanse wijze
gebakken gamba's met knoflook en uien
Ingrediƫnten 4 personen
24 gamba's, 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 eetlepels olijfolie, 4 etlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselieVoorbereiding
Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart er aan zitten. Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in zeer dunne ringen.
Bereidingswijze
Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 min. op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de Gamba's omscheppend in 3-4 min. gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover.