1. Home
  2. Recepten
  3. Rodepeper

Rodepeper recepten (42)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf) 1 middelgroot ui,fijn 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden) 1 ei, geklopt zout een heel klein mespunt ve-tjin zonnebloemolie voor opbakken

Voorbereiding

VOOR KOKEN VAN RIJST: 2 kop langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot water helder zijn. 2+1/2 kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Mijn zoon heeft een vriend die zijn vader een Chinese restaurant heeft en schijnbaar gebruiken ze Chinese kippenbouillon. Dit is ook blijkbaar in Chinese toko`s verkrijgtbaar. zout zwarte peper en een heel kleine mespunt ve-tjin (heel goed uitkijken met hoeveelheid je gebruik zomaar teveel en van te veel kan jij hartkloppingen krijgen) KOKEN VAN RIJST: 1. Kook rijst voor 15 min op laagste pit met vlamverdeler onder pan. 2. Doen rijst in grote platte bak en laat rijst uitdampen en koud worden. Wel af en toe erin roeren met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaan plakken.

Bereidingswijze

VOOR MAKEN VAN NASI: 1. Fruit aan in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig. 2. Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelrige roerei te maken. Zorg steeds dat die ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegen. 3, Als alle ei gestold zijn voeg je in portjes de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakken. 4. Bak verder tot de rijst goed warm is.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie op bami van de chinees

Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

Al deze ingredienten zijn bij de Lidl te verkrijgen. Dus goedkoop, lekker en snel

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige sperziebonen

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, olie, 1 ui, 1 rodepeper, 1/2 theel.djahe, gembersiroop, sojasaus, 1 blik sperziebonen

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Atjar Tauge

Atjar Tauge was jaren lang een van mijn favoriete tafelzuren. Ik kocht het altijd kant en klaar van de firma Conimex. Helaas ontwikkelde ik een allergie/intollerantie voor smaakversterkers, en zoals het grootste deel van de produkten van Conimex, zat het ook in de atjar tauge. Gelukkig vond ik in de Allerhande van maart een makkelijk recept. Opdat ik hem niet meer kwijtraak sla ik hem even hier op.....

INGREDIENTEN

, 125 gr tauge, 1 rodepeper, zonder zaadjes en zaadlijsten, 1 geraspte wortel, 200 ml natuurazijn, 300 ml water, 1 teen knoflook, geperst, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 4 eetl suiker,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

wortel en gembersoep met room

INGREDIENTEN

4 eetlepel(s) zonnebloemolie, 2 teentje(s) knoflook, 25 gram gemberwortel, 1 snufje(s) rode-peper, 1 eetlepel(s) bosui, 1400 gram wortel, 1 theelepel(s) kurkuma, 1 eetlepel(s) honing, 2 liter kippenbouillon, 120 gram boter, 250 milliliter room,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk met broccoli en amandelen

INGREDIENTEN

25 gr. amandel, geschaafde, 200 gr. biefstuk, 2 stuks bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. broccoli, 2 tl. chilipoeder, 0.8 dl. cognac, 1 tl. majoraan, gedroogde, 2 el. olie, 1 stuk paprika, rode, Peper, 1 el. tomatenpuree, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprikas, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rodepeper recepten

Pompoen Met Peultjes En Koriander

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 rodepeper, 150 gr peultjes, 15 gr verse koriander, 3 cm verse gemberwortel, 3 eetl. olijfolie, 125 gr pompoenblokjes, 2 eetl sojasaus, tabasco, 1 stukje verse kokosnoot.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk met broccoli en amandelen

INGREDIENTEN

25 gr. amandel, geschaafde, 200 gr. biefstuk, 2 stuks bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. broccoli, 2 tl. chilipoeder, 0.8 dl. cognac, 1 tl. majoraan, gedroogde, 2 el. olie, 1 stuk paprika, rode, Peper, 1 el. tomatenpuree, Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde gehaktschotel met Basmatirijst

INGREDIENTEN

2 eieren, 150 gr. kaas, belegen, geraspte, 4 el. shoarmakruiden, Olie, 2 paprika's, rode, Peper, 400 gr. prei, 400 gr. rundergehakt, 325 gr. basmatirijst, 0.2 l. slagroom, Zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tartaar langoustine met gebrande jonge makreel en gember

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

€ 200 gram Morbier kaas, € 10 plakjes Bladerdeeg, € 2x een Ei, € 25x Rodepeper, € 150 gram Koriander, € 250 ml Limoensap, € 750 ml Olijfolie, € 750 gram Jonge makreel, € 125 gram Gember, € 750 gram Verse langoustine,

  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk met broccoli en amandelen

INGREDIENTEN

25 gr. amandel, geschaafde, 200 gr. biefstuk, 2 stuks bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. broccoli, 2 tl. chilipoeder, 0.8 dl. cognac, 1 tl. majoraan, gedroogde, 2 el. olie, 1 stuk paprika, rode, Peper, 1 el. tomatenpuree, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zalm

Pasta met zalm.

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 400 g zalmfilet (zonder vel), 1 ui, 150 g gruye, 2 el boter, 150 g room, 100 ml wijn, witte, 3 el citroensap, 125 ml groentebouillon, 2 tenen knoflook, 2 el bieslook, 1 chilipeper, rode, peper, uit de molen, zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Oostersstoofpotje

INGREDIENTEN

700 gram magerehamlappen, versgemalen peper en zout, 3 uien, 4 teentjesknoflook, stukje gemberwortel ongeveer een stuk van 3cm, 1 rodepeper, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 blikje tomatenpuree, 6 eetlepels ketjap manis, 8 dl vleesbouillon(tablet of uit pot), en allesbinder of maizena.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

*INDISCH OP Z'N HOLLANDS*

INGREDIENTEN

300 GR.WITTE RIJST., ZOUT, 2 NASIGROENTENPAKKETTEN MET RODE, PEPER CA.400 gram., CONIMEX WOKOLIE., 1 BAKJE CONIMEX BOEMBOE VOOR NASI GORENG., CONIMEX KETJAP MANIS. 300 gr.HAMBLOKJES., (VERSGEMALEN) ZWARTE PEPER;

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pizzasaus

Warme tomatensaus voor pasta en pizza

INGREDIENTEN

, 4 eetlepels Olijfolie, 3 teentjes Knoflook, 1 Ui, 2 Champions, 1 eetlepel Ketjap asin, 1 eetlepel Ketjap manis, 2 eetlepels Gembersiroop, 1 Rodepeper, 1 theelepel Tym, 1 theelepel Oregano,5 groene olijven, 800 gram Tomaten (blik).,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pikante kipballetjes met mais

INGREDIENTEN

400 gr.mager kipgehakt] 4 bosuien] 1 rode, peper] 2? cm.verse gemberwortel] 100 gr.mais, (blikje)] zout en witte peper]SAUS;150 ml., kippenbouillon] 100 gr.ananasblokjes] 4 el., ananassap] 1 wortel.julienne gesneden] 1 kleine rode en groene paprika in blokjes] 2 el.rijstazijn,maizena] 1 el.tomatenpuree, fijne suiker,sojasaus]

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise viscakejes

Super lekker viscakejes uit de oven

INGREDIENTEN

250 g kabeljauwfilet 1 limoen 2 cm gemberwortel-geraspt 1 el vissaus 1 el sojasaus 4 el roerbakolie 1 ei 2 el maizena 2 bosuitjes-in ringetjes 1 rode peper-zonder zaadjes in reepjes

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

roti

Aardappel boontjes kip lekker pittig

INGREDIENTEN

Voor de roti:500g zelfrijzend bakmeel1/4 rodepeper 1teen knoflook 6el bloem 11/2 dl zonnebloemolie peper 1 el zout, voor de vulling:250grpompoenvruchtvlees 250gr kouseband of sperzieboontjes 1 ui 1 teen knoflook 1/4 peper 4el zonnebloemolie 21/2dl groentebouillon zout peper 4kipcarbonaatjes of drumsticks flinke el masala

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kipcacciatore met champignons

Dit recept heb ik ontdekt op de site: boodschappen.nl. Toevallig omdat ik iets pittigs wou maken met kip en deze keer eens niet de kerriekip.  Het is superlekker en hoe pittig, dat kun je natuurlijk zelf bepalen. 

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, Ongeveer 7 ons kippendijblokjes of 8 kippenbouten, 2 uien, gesnipperd, 1 wortel geraspt, 2 stengels bleekselderij in blokjes, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 takjes rozemarijn, 3 el peterselie fijngehakt, 1/2 rodepeper fijngehakt ( pitjes verwijderen evt), 3 ons champignons, 125 ml rode wijn, 2 blikken tomatenblokjes, Beetje kippenbouillon voor evt aanvullen bij stoven, Rijst,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde sardientjes met tomatensaus

Voor 4 personen; Van : "M.2"

INGREDIENTEN

Voor de marinade, 1 teentje knoflook, 2 tl geroosterde korianderzaadjes, 1 gedroogde rode, peper zonder zaadjes, fijn gemalen, geraspte schil en sap van 1 limoen., , Voor de tomatensaus, 4 el olijfolie, 4 Lente-uitjes, alleen het witte deel, fijngehakt, sap van 1, limoen, 225 gr tomaten, ontveld, zonder zaadjes, fijngehakt, 1 halve, zongedroogde tomaat, fijngehakt, Gedroogde rode peper, zonder zaad, fijngehakt 3 ei gehakte verse koriander, , , , 16 verse sardines, takje koriander en schijfjes limoen als garnering.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

smoor van rundvlees

Bijgerecht bij de rijsttafel.

INGREDIENTEN

2 uien,2tn knoflook,1 rode peper(lombok) 500gr.doorregen runderlappen,slaolie,kleinstukje trassie (ca.1cm) 2 eetl.bruine suiker,1/2 theel.koenjit,ketoembar,djinten en djahe,zoet,peper.3 eetl.ketjap manis 2 eetl citroensap.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

oosters stoofvlees

Lekker gekruid gerecht met varkensvlees of rundvlees

INGREDIENTEN

700 gr hamlappen of runderlappen, 3 uien,4 teentjes knoflook,verse gemberwortel 3cm, 1 rodepeper,tomatenpuree 70gr, ketjapmanis 8 dl vleesbouilon,maizena,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Internationaal
  •  60-120 min.

paksoy met garnalen

Gewoon erg lekker het kan als bij/hoofdgercht.maar zorg er wel voor dat de garnalen niet te lang opstaan anders worden ze taai. je kan ook rauwe garnalen pakken dan heb je iets meer tijd.roerbak deze dan gelijk mat de knoflook en peper en bosui en gember

INGREDIENTEN

1grotepaksoy,200 gram gekookte en gepelde garnalen.olie,bosui knoflook,pepersrood.3plakjes versegember en oestersaus en 2 eieren en verse bieslook

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2007
  • Chinees
  •  10-20 min.

Snelle makkelijk en goedkoop nasi

Een snelle makkelijk te maken basis nasi die je kunt aanvullen met vlees en groente gerechten.

INGREDIENTEN

Langkorrel rijst, grof gemalen zwarte peper, kippenbouillon, (iets)ve-tsin,spek reepjes, gaar schouderkarbonade stukjesop smaak gebracht met zout en peper, ui-fijn, rode peper-fijn, prei-fijn, zout, (iets)ve-tsin, geklutst ei,olie voor bakken, plakken ham voor erbij

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

gehakt.snack

INGREDIENTEN

1grote.aardappel.1groteui.1eetl.rodewijnazijn.1eetl.tomatenpuree.1ei 1th.lepeloregano.3lepelspeterselie.zout/peper.naar.smaak.paneermeel.50gr.bloem olijfolie.500gr.rundergehakt.grofgemalen.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2008
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

OOSTERSE GEHAKTBALLETJES MET GELE RIJST.

INGREDIENTEN

= 50 GR.GESCHAAFDE AMANDELEN = 1 EETL KERRIEPOEDER, =500 GR.GEHAKT = ZOUT EN VERSGEMALEN PEPER, =1 PAK GELE RIJST = 2 EETL ARACHIDEOLIE OF ZONNEBLOEM-, OLIE = 200 ML. KOKOSMELK,(Blik of pakje) = 1 RODE PEPER-, (zonder zaadjes) IN SMALLE RINGETJES = 1 THEEL.GEMBERPOEDER.

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2009
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Imperial Flavours

Heerlijk Japans gerecht

INGREDIENTEN

500 gram ruderbiefstuk in kleine stukjes gesneden., 1 ui en 2 bosuitjes in halve ringen gesneden., 1 doosje shi-take (Japanse champignons)., 1 Klein paksoi., 1 rode verse perper in ringen gesneden, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 blikje bamboescheuten, 1 stukje verse gember( ongeveer 2 cm), 2 eetlepels soja saus, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels olie, allesbinder, zout en peper uit de molen

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosterse Tilapiafilet

INGREDIENTEN

250 gr. tilapiafilet, in blokjes, 3 eetlepels sesamolie, 2 cm. gemberwortel, fijngehakt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 1 rode peper zonder zaadjes in reepjes, 1/2 citroen, sap en geraspte schil, 1 struik paksoi in brede repen., 1-2 eetlepels sojasaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

aubergines salade

Aubergines in plakken gaarmaken,tomaat in vieren zonder pitten in blokjes,grenadine siroop en granaatappelsap inkoken tot lichte siroop, aubergines op de schaal leggen, daarop gesneden plakken rode uiringen, fijn gesneden rodepeper, uitgeknepen knoflook, daaop de tomaatblokjes, daarop de siroop, lemoen sap uitknijpen op de salade, bestrooien verse munt, peterselie, granaatappelpitjes.4 pita broodjes in kleine stukjes op de salade dresseren

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2008
  • Arabisch
  •  20-30 min.

***OOSTERSE BROCCOLIRROERBAK MET CASHEWNOTEN***

HET VOORJAAR SMAAKTE NOOIT ZO GROEN.

INGREDIENTEN

=600 gram Broccoli, =3 eetl.Neutrale Olie., =2 tenen Knoflook, fijngehakt., =1 eetl. verse Gember, geraspt., =1/2 rode Peper zonder zaadjes, fijngehakt., =100 gram geroosterde Cashewnoten., =2 -3 eetl.Japanse Sojasaus., =1 eetl.Sesamolie.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

PREI - TAUGESCHOTEL MET VARKENSHAAS:

Op drukke doordeweekse dagen lukt het niet altijd om uitgebreid te koken. Deze maaltijd zet je binnen een half uur op tafel.

INGREDIENTEN

=250 gram Eiermie., =3 eetl.wok of arachideolie., =400 gram varkenshaas, in repen., =1 rode peper zonder zaadjes, instukken., =4 eetl.woksaus of ketjap manis., =100 gram tauge. = 100 gram pinda"s, =1 bakje gefrituurde uit.jes. = 1 zak kroepoek, naturel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Babi Pangang Medan

Geroosterd varkensvlees

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, 3 eetl. droge sherry, 1 eetl. Chinees vijfspecerijenpoeder, 1 eetl. olie, kwart ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje verse jahem gerapst, 2 eetl. tomatenketchup, halve theel. sesamolie, 1 eetl. ketjap manis, halve l. oestersaus, scheutje bouillon, 1 grote garnaal, 1 rode Spaanse peper, aardappelmeel

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Viscurry

INGREDIENTEN

1-2 el geraspte gedroogde kokos, 3 el olie, 1 ui in dunne ringen, 1 rode peper in ringen, 1 el geraspte gemberwortel, 2 teentjes geperste knoflook, 2-3 tl kerriepoeder, 1/2 tl gemalen piment, 1 1/2 tl milde paprikapoeder, 1/2 tl ketoembar, 3 dl kokosmelk, 800 gr visfilets ( kabeljauw, schol, griet, tongschar), zout, peper, 1-2 el citroensap, 3 el vers gesneden koriander

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yaam Polamai (Thaise gekruide fruit salade)

INGREDIENTEN

1 kleine sinaasappel, 1 kleine appel, 125 ml vers lime-sap, 125 gr druiven, rode en witte, 125 ontpitte lychees, 8 water-kastanjes uit blik, 125 gr gekookte garnalen, 75 gr gekookt kippe-vlees, 1/4 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 50 gr knapperig gebakken knoflook, 50 gr knapperig gebakken sjalotten, 50 gr gekneusde geroosterde pinda's, gesneden rode pepers, gesneden koriander bladeren,

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus

Met frisse komkommer Dit Oosterse gerecht wordt bereid met kippendijen die worden gestoofd en bereid als €draadjesvlees'. De noedels breng je op smaak met vissaus, sojasaus en verse ingrediënten als rode peper en gember. Je garneert de maaltijd met geroosterd sesamzaad. https://www.hellofresh.nl/recipes/oosterse-noedels-met-kip-en-pika-5809d28dbfba3d02f10f8902/

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 cm verse gember, 2 knoflooktenen, 2 kippendijen, 10 g sesamzaad, 20 ml vissaus, 30 ml sojasaus, 1 rode paprika, 4 bosuitjes, 1/2 komkommer, 140 g noedels, 1 el zonnebloemolie, 4 tl witte wijn azijn, 4 tl honing, Peper & zout naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rodepeper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top