1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peper
  5. Groene Peper

Groene peper recepten (19.116)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

franse ovenschotel

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte griekse(!) moussaka

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tomatensoep (Jamie Oliver)

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram., 2 teentjes knoflook, Potje groene pesto, Paar zongedroogde tomaatjes op olie, Citroensap, Wat pijnboompitjes, Flinke snuif gedroogde oregano, Eetlepel Franse mosterd,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 1 spitskool, 1 grote rode of groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 lente-uitjes, 1 bouillontablet, peper, zout, ½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!), scheutje maggi aroma, 2 eetlepels olijfolie

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire peper recepten

Pasta Met Zalmroomsaus

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gehakttajine met tomaat/paprika

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pasta pesto

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste groene peper recepten
  • Eigen recept

Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse empanada`s

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 uien, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 verse tomaten, fijngehakt, 1 rode paprika in blokjes, 1 blik (of pot) bruine bonen, 1 blikje mais, Klein potje olijven, olijfolie, 1 t chilipoeder, ½ t komijn, 1 ½ t paprikapoeder mild, ½ groene peper zonder zaad, fijn, Zwarte peper uit de molen, Zeezout (indien nodig naar smaak), 1 el citroensap, ½ kopje Mexicaanse salsa of meer al naar gelang hoe pittig, Verse peterselie (gesnipperd), 1 dl Koksroom of zure room, Zakje belegen kaas of wat geraspte romige cheddar

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Pasta met kip in groene pestosaus

Een snelle en makkelijke "andere pasta".

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 1 potje groene pesto (Pesto Genovese), 1 potje creme fraiche (even groot als het potje pesto), 1 grote ui, champignons, peper, zout, (liefst verse) knoflook, (olijf)olie, pasta naar voorkeur (de saus is bij alle witte of groene pasta's (of een combinatie) lekker.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

INGREDIENTEN

- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm (Smullen!)

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde champignons met groene pesto

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons.

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons -, 2 kruidenbouillontabletten -, 2 sjalotjes (gesnipperd) -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 5 eetlepels olijfolie -, peper, zout -, 2 theelepels suiker -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels groene pesto -, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ovenschotel van Sonja Bakker

Slank recept.

INGREDIENTEN

1 courgette, 4 zalmfilets à 75 gr, 400 gr broccoli, 1 groene paprika, 2 blikjes champignonsoep, 100 geraspte magere 20+ kaas, zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Plaattaart met zomergroenten

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

de enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geurige groene kipcurry

INGREDIENTEN

Geurige groene kipcurry, 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden, olijfolie, 4 dl kokosmelk uit blik, 1 handvol gehakte pistachenoten, korianderblaadjes, , Groene currypasta, 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt, 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak, een 1/2 handvol, limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels, 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, gehakte schil en sap van 1 limoen, , Salade/relish:, 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden, 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd, 1 theel. basilicum of koriander, een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt, 1 rood pepertje, dun gesneden, 1 eetl. olijfolie, zout en peper, sap van 1-2 limoenen,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

groene tagliatelle met kip en mosterdsaus

Om je vingers bij op te vreten

INGREDIENTEN

700 gram kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el gove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groene peper pickel

Deze pickel past heel goed bij kerrie gerechten.

INGREDIENTEN

600 g groene pepers, 5 laurierbladeren, 5 t zout, 1 liter witte azijn, 1 t geelwortel (kurkuma), 15 zwarte peperkorrels, 2 e korianderzaden, 6 e witte suiker, 1 e paprikapoeder

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Biefstuk met groene peper

INGREDIENTEN

4 dikke steaks,1 blikje groene peper in eigen nat,1 dl room,1 dl bruine fond,2 eetl. whisky,boter.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Appel-gembersaus met groene peper

(saus voor gevogelte)

INGREDIENTEN

Half liter sherry, 50 gr honing, 2 kaneelstokjes, 1 stukje gember, 750 gr zure moesappels, half eetlepel groene peper.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Scampi met groene peper en chartreuse

Het scampivoorgerecht is makkelijk te bereiden. Succes verzekerd!

INGREDIENTEN

-20 ongepelde scampi, -olie, -1 dl groene chartreuse, -peper, zout, -1 dl droge witte wijn, -1 dl kreeftenfond, -2 dl (lichte) room, -2 eetlepels groene peperbessen, -75 g rode paprika, -75 g groene paprika, -dille

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien met rodevruchtencoulis en groene peper

INGREDIENTEN

500gr aardbeien, 300gr diepgevroren rode vruchtjes, 150gr kristalsuiker, 2 soeplepels groene peper, 2 soeplepels poedersuiker om te versieren, enkele blaadjes verse munt

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelfilet met roquefort en groene peper

Ietwat exotisch, maar super lekker recept !

INGREDIENTEN

-4 struisvogelfilets van 150 gr., -200 ml bruine kalfsfond, -100 gr. roquefort kaas, -100 ml porto, -100 ml madera, -10 cl room, -1 blikje groene peper (35 gr. uitgelekt), -20 gr. vetstof, -2 sjalotten, -peper, , , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenhaasje met whisky en groene peper

Redelijk goedkoop, gemakkelijk, klaar in 30 min, 4 personen

INGREDIENTEN

800 g eendenhaasjes - 250 g Parijse champignons - 1 eetlepel verse groene peper (uit blik of bokaal) - 2 sjalotten - 1 glaasje whisky - 15 cl room - 50 g boter - zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Reebout met shi-itake en groene peper

INGREDIENTEN

? 1,2 kg ontbeende reebout, ? 7,5 dl halfdroge witte wijn, ? 3 el arachideolie, ? 4 sjalotjes, ? 1 kruidentuiltje, ? peper en zout, ? 1 el bloem, ? boter, ? 400 gr shi-itake, ? 2,5 dl room, ? 1 tl groene peperbolletjes, ? 600 gr verse tagliatelle

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Everzwijnfilet met roze en groene peper

Lekker hoofdgerecht( met een feestelijke saus), dat ook geapprecieerd is door mensen die niet zo gek zijn van wild.

INGREDIENTEN

-400 g everzwijnfilet, -50 cl wildglace, -1 el groene peper, -1 el gedroogde roze peper, -2 cl fine champagne, -peterselie, -50 g boter, -peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

varkensmedaillons met perzik en groene peper

Een feestelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

800gr. varkensfilet, 1/4 l verse room, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel witte port, 4 perziken, 1 sjalot, boter, 1 potje ingelegde groene peper, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

konijnenebillen met groene peper

INGREDIENTEN

1kg konijnebillen,boter 2 sjalotten,1 blokje vleesextract,1/2 doosje groene peper,zout,tijm,laurier,wat room(of doosjesmelk)

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Paddestoelenragout met groene peper

INGREDIENTEN

400 gr paddestoelen, bijv. champignons, oesterzwammen, shii-take, cantharellen, 35 gr boter, 1 teentje knoflook, 50 gr bloem, 4 dl bouillon van bouillontablet, 4 pasteibakjes, 3 el witte port, 2 theelepels groene peperkorrels, zout, peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelfilet met roquefort en groene peper

Een heerlijk recept met een prima sausje

INGREDIENTEN

-4 struisvogelfilets van 150 gr., -200 ml bruine kalfsfond, -100 gr. roquefort kaas, -100 ml porto, -100 ml madera, -10 cl room, -1 blikje groene peper (35 gr. uitgelekt), -20 gr. vetstof, -2 sjalotten, -peper, , ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalkoengebraad met nectarines en groene peper

Iets moeilijker, Redelijk,55 min.

INGREDIENTEN

50 gram, boter: 4 nectarines:, peper en zout, 800 gram, kalkoengebraad: 2 soeplepels groene peper in bolletjes:, 50 cl, zoete witte wijn (Monbazillac)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelenragout Met Groene Peper

INGREDIENTEN

400 g paddestoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, cantharellen), 35 g boter of margarine, 1 teentje knoflook, 50 g bloem, 4 dl bouillon (van bouillontablet), 4 pasteibakjes, 3 eetlepels witte port, 2 theelepels groene peperkorrels (potje), zout, peper

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste groene peper recepten
Populaire peper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top