Surinaamse Pom
Het belangrijkste ingrediënt is: TIJD!Het fijne van de Surinaamse keuken is dat ze niet zo strak omlijnd is; ingrediënten verschillen en mogen naar smaak toegevoegd.Mijn recept is ontstaan door verschillende recepten te combineren. Wanneer je dit voor de eerste keer maakt, is het handig om op YouTube een filmpje te kijken, bijvoorbeeld: https://youtu.be/D5csgGl0pwg of https://youtu.be/wxu7kj88CT …
Ingrediënten 6 personen
Voor het pommengsel:, 1 Kg pomtayer, geraspt (uit de vriezer), het sap van 1/2 citroen, het sap van 1-2 sinaasappels, 1/2 potje piccalilly, 2 tl gemalen piment, 2 el suiker, 5 el ketchup, 1 tl zout, 1 maggi bouillonblokje, verkruimeld, Half bosje fijngehakte bladselderij, , , Voor het vleesmengsel:, 500 gr zoutvlees (indien niet voorhanden totaal 1kg kipdijfilet gebruiken). , 500 Kg kipdijfilet, 1,5 ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, 2 tomaatjes, in blokjes, half bosje fijngesneden bladselderij, 1-2 Madame Jeanette's of adjuma's , 50 gr roomboter, 2 tl piment, 1 tl zwarte peper, een snufje nootmuskaat, Optioneel: 5 spice, Optioneel: Ketjap zoet en zout (ongeveer 4 el van beiden), Optioneel: stukje laos en gember (fijn), 2 tl zout, Maggie blokje, verkruimeld, 75 ml zonnebloemolie, 500 ml kippenbouillon (van een blokje), 4 el suiker, 6 el ketchup