Pelmeni
Syberische gevulde pasta.
220 gr. bloem2 eieren900 gr. rundergehakt225 gr. varkensgehaktwater2 teentjes knoflook, geperst1 theel. zout1 theel. peperazijnzure room
Mix de eieren door het bloem en voeg genoeg water toe om een stevig deeg te maken.Kneed het deeg zeker 10 minuten goed door, tot het redelijk elastisch is.Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ca 5 cm.Meng het varkens- en rundergehakt door elkaar.Doe er de knoflook bij en kruid het met zout en peper naar smaak.
Snijd van de deegrol een schijfje van 3 a 4 mm af en rol dat tot een platte cirkel met een doorsnee van ca. 5 cmLeg op een kant van de cirkel een theelepel van de gehaktvulling, vouw de cirkel dicht tot een half maantje en druk de punten naar elkaar toe zodat je een rondje krijgt.Leg de Pelmeni op licht met bloem bestoven, vetvrij papier. De Pelmeni moet ingevroren worden.Maak van de rest van het deeg en de vleesvulling ook zulke rondjes.Zorg dat ze NIET tegen elkaar aan komen te liggen.Vries ze in.Bereiding: Neem zoveel pelmeni's uit de vriezer als je hebben wilt.Laat ze in kokend water glijden.Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
- Russisch
- > 120 min.
- Geplaatst op29-07-2001Russisch> 120 min.
Groene pelmeni
Een variatie op de 'gewone' pelmini
220 gr. bloem2 1/2 dl melk1/2 theel. zout1 theel., plantaardige olie3 eieren, Voor de vulling:500 gr., spinazie100 gr. lente-ui100 gr dilleoliezout
- Russisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-06-2002Russisch Bijgerecht30-60 min.
Pelmeni, Russische tortellini
Russische gevulde pastabuideltjes.
Voor 50 à 60 stuks, , Voor het deeg: 400 gram bloem, 1 ei, 2/3 glas koud water (of zoveel als nodig is voor een stevig elastisch deeg), 1 theelepel zout., , Voor de vulling: 400gr rundergehakt, 2 à 3 uien (gesnipperd), zout, zwarte gemalen peper (naar smaak), enkele eetlepels Italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, 50 gr gesmolten boter, paar eetlepels water, , Om te serveren: fijngehakte dille, creme fraiche, wijnazijn
- Russisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-10-2011Russisch Hoofdgerecht> 120 min.