Pekingeend
Uit diverse eendgerechten ingredienten samengevoegd
1 pekingeend ong.2000gr, zoete ketjap,citroensap,cayennepeper, vijfkruidenpoeder 1 sinasappel, sesamolie,olijfolie, en een halve pot vloeibare honing.
Het vet bij de staart verwijderen (eruitsnijden) de eend van binnen en buiten goed afspoelen en droogdeppen Dan ongeveer een halve liter marinade maken van de ketjap, een flinke el. cayennepeper, 6 scheppen vloeibare honing, 1 el. vijfkruidenpoeder, 1/2 uitgeperste citroen,en een1/2 uitgeperste sinasappel. Roer dit goed door elkaar tot er een gladde marinade ontstaat leg hier de eend ongveer 2 uur in keer hem af en toe en bedruip hem ieder half uur.Je kan de eend ook een dag van te voren braden en hem de volgende dag afgrillen
De oven voorverwarmen op 175 gradenDe eend ui de marinade halen en rondom inprikken met een sateprikker, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen, de olijfolie verhitten in een braadslee en de eend erbij doen. regelmatig bestrijken met de marinade en de eend in ca. 1 1/2 uur gaar braden. Om een krokant velletje te krijgen de grill op de hoogste stand voorverwarmen en de eend nog 15 min. grillen. Wanneer je geen grill hebt de eend uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 250 graden en dan de eend nog een kwartiertje braden.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-12-1999Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Pekingeend
Pekingeend, een recept uit het 'Zondigen tot je een ons weegt' boek van Carina Noordervliet.
2 pakjes Chinese pannenkoekjes (toko), 1 Pekingeend (diepvries, toko of Chinees restaurant), , Voor de marinade:, 4 el sojasaus, 2 el honing of palmsuikerstroop, Sap van een halve limoen, , Voor de saus op de pannenkoekjes:, 1 klein potje hoi sin saus (toko), 1 el sambal, Goede scheut ketjap, , Voor in de pannenkoekjes:, 1 komkommer, julienne gesneden, 1 bosje lente-ui, in sliertjes gesneden, 1 pakje enoki paddenstoelen, onderkant eraf gesneden, 1 rode peper, heel fijn gesneden zonder zaadlijsten, , Leg al deze ingrediënten in schaaltjes op tafel.
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2015Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Pekingeend
Pekingeend met hoisin saus en pannekoekjes.
1 eend, honing, hoisin saus, soyasaus., Voor de pannekoekjes: 4 koppen bloem en 2 koppen heet water. lenteuitjes.
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-2002Chinees> 120 min.
Pekingeend
De traditionele pekingeend, maar dan op een toegankelijke wijze bereid.
Eend, 700 gr eendenborstfilet met vel, 2 el honing, 2 tl zout, Pannenkoekjes, Koop kant-en-klare mandarijnpannenkoekjes in de toko of maak ze zelf:, 2½ kop bloem, 2 tl suiker, 1 kop kokend water, 1 el sesamolie, Erbij, 12 lente-uitjes, 1 komkommer, 4 el hoisinsaus* (toko),
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-02-2012Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
Pekingeend
250 g bloem 4 eetlepels sojasaus, licht 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels droge sherry 600 g eendenborstfilet 2 theelepels sesamolie 2 eetlepels olie 1 prei, in dunne reepjes van 4 cm lang 1 komkommer, in reepjes van 4 cm lang hoisinsaus
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2010Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Pekingeend
Pei ching k'ao ya.
, 1 panklare eend van 2 kg, 10 jonge uitjes met groene scheuten, 2 eetl. honing, 1 afgestreken theel. gemberpoeder, 1/2 kopje koud water, 2 1/2 theel. zout, 150 g bloem, 1 eetl. olie, 2 eetl. sojasaus,
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-12-2000Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
PEKINGEEND A LA MINUUT
ZEKER NET ZO LEKKER ALS BIJ DE CHINEES(VRIENDEN VONDEN HETZELFS LEKKERDE)EN ZO OP TAFEL
2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) 4 eetlepels sojasaus 2 eetlepels honing 1 eetlepel citroensap 1 theelepel cayennepoeder 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) 4 bosuitjes 1/2 komkommer 200 gr mihoen 3 eetlepels olie 1 eetlepel sesamolie zout versgemalen peper 6 eetlepels Hoisinsaus, , , , , , , , , , ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2004Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
pekingeend wrap
Eendenborstfilet of hele pekingeend,5 kruidenpoeder zout en honing,wrap.komkommer en lenteui en abrikozen of pruimenjam
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2010Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Flensjes met pekingeend
150 gram bloem - 1/2 theelepel zout - 1 ei - 500 ml melk - 200 gram knoflookbieslook - 1 gebarbequede pekingeend - 2 eetlepels hoisinsaus - 2 eetlepels pruimensaus - 2 komkommers
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2005Nederlands30-60 min.
Pannenkoekjes met pekingeend
Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze acties!
1 pekingeend (toko), ontdooid, 2 pakjes Chinese pannenkoekjes (toko, 12 stuks), 1 komkommer, 2 bosuien, Voor marinade:, 2 el Gula Djawa (palmsuikersiroop), 2 el zoete ketjap (manis), Voor saus:, 3-4 el hoisinsaus, 2 el zoete ketjap (manis), 1 tl sambal oelek
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-09-2014Voorgerecht60-120 min.
Pekingeend met pannekoekjes
Chinese Pekingeend als hoofdgerecht van Karin
Eend, , 1 tamme eend ( diepvries bij de Chinese Toko), 2 lente-uien, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 el sojaolie, 40 ml kippenbouillon, 3 tl sojasaus, 1 tl hoisinsaus, , marinade, , 1 citroen, 1 l water, 3 el sojasaus, 2 el honing, 1 el rijstwijn, 2 el maïzena, , Hoisins-saus, 2 el sesamolie, 6 el hoi-sin saus, 6 el suiker, 6 el water, 1 el dark soy saus, 1 el maizena, , Vulling, , 1 komkommer, 3 lente-uien, 2 stengels bleekselderij, 1 rode peper, 200 ml hoisinsaus, 2 el sesamzaadjes, , , pannenkoekjes te verkrijgen bij de Chinese Toko in de diepvries., Â
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-07-2014Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Wrap met Pekingeend
2 eendenborsten, 5 eetl vloeibare honing, 1 eetl witte wijnazijn, 1 theel vijfkruidenpoeder, 8 dunne flensjes, 1 komkommer ongeschild, kern verwijderd, dunne repen, 4 lente-uitjes in dunne reepjes, SAUSJE, 6 eetl hoisinsaus, ? -1 eetl suiker, 2 eetl sesamolie,
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-200110-20 min.
Chines pannenkoekjes met pekingeend
Chinese pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus.
- 4 pakjes Chinese pannenkoekjes (van de toko, zie foto),, - Pekingeend (van de toko) - 1 stuk borst (bij gebruik als hoofdgerecht 2 stuks),, - Marinade pekingeend (paar eetlepels): Gula Djawa (palmsuiker stroop) + zoet ketjap (manis),, - Saus op voor op pannenkoekjes: Hoisinsaus + zoete ketjap (manis) + sambal oelek,, - 1 komkommer + half bosje lenteui (bosui) - groene deel
- Chinees Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2013Chinees Voorgerecht30-60 min.
Pekingeend à la minute
Deze Pekingeend kan naar ieders smaak mild en zeer pittig gemaakt worden door wel of niet een pepertje toe te voegen. Wie hot wil voegd meerdere pepertjes toe.
2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel cayennepoeder, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 4 bosuitjes, 1/2 komkommer, 200 gr mihoen, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel sesamolie, 1 gedroogd pepertje, zout, versgemalen peper, 6 eetlepels Hoisinsaus, eventueel scheutje rijst wijn,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2011Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Pekingeend a la minute
* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Pekingeend a la minute
4 eetlepels sojasaus -, 2 eetlepels honing -, 1 eetlepel citroensap -, 500 gram eendenborstfilets -, 1 theelepel cayennepeper -, 2 theelepels vijfkruidenpoeder -, 4 bosuitjes -, 1/2 stuks komkommer -, 200 gram mihoen -, 3 eetlepels olie -, 1 eetlepel sesamolie -, zout en versgemalen peper -, 6 eetlepels hoisinsaus, , , ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2002Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Siu Ab (Pekingeend)
Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geëxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediënten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde. De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjes…oefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend. De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).
- 1 hele panklare eend, - 1 kleine ui, gepeld, - 3 teentjes knoflook, fijn gemalen, - 1 stukje gember van ca. 5 cm, - 2 steranijs, - Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel five spice powder, - 1 kopje witte azijn, - 1 kopje Chinese rode azijn, - 1 kopje maltose/suikersiroop, - Water
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op31-05-2011Chinees> 120 min.
Pekingeend met pannekoeken (China)
Voor 4 personen - Drogen: een nacht - Intrekken: minst. 5 uur - Bereidingstijd: ca. 2 1/4 uur - Laten rusten: minst. 1/2 uur - ca, 1120 kcal per portie - Serveren met rijst
Voor de eend:, zout - 1 eend, gebruiksklaar (ca. 1,8 kg), Voor de marinade:, 3 EL honing - ca. 150 ml sherry - 1 EL zout - 1/2 TL geraspte gember, Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - wat zout - 1/4 L kokend water - 1-2 EL sesamolie, Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer naar smaak
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-01-2002Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Pekingeend a la minute
Bron: Boodschappen 10 - 1999
* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr), * 4 eetlepels sojasaus, * 2 eetlepels honing, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel cayennepoeder, * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip), * 4 bosuitjes, * 1/2 komkommer, * 200 gr mihoen, * 3 eetlepels olie, * 1 eetlepel sesamolie, * zout, * versgemalen peper, * 6 eetlepels Hoisinsaus
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2006Internationaal20-30 min.
Pekingeend a la minute
Een hoofdgerecht voor 4 personen.
2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2002Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Pekingeend a la minute.
2 eendenborstfilets (samen circa 500 gram) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepeper * 2 theelepels vijfkruidenpoeder * 4 bosuitjes * 0.5 komkommer * 200 gram mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout en versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus (Toko).
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-06-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Pekingeend a la minute
4 eetl. sojasaus-, 2 eetl. honing-, 1 eetl. citroensap-, 500 g eendenborstfilets-, 1 theel. cayennepeper-, 2 theel. vijfkruidenpoeder-, 4 bosuitjes-, 0.5 stuks komkommer-, 200 g mihoen-, 3 eetl. olie-, 1 eetl. sesamolie-, zout en versgemalen peper-, 6 eetl. hoisinsaus-
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Krokante Pekingeend met hoisinsaus en pannenkoekjes
Ik denk het meest besteld maar het minst gemaakt , en het is toch zo verdomd lekker . niet moeilijk en de lange wachttijd komt door het marineren .
4 lente-uitjes, gehalveerd, een stukje verse gemberwortel, ongeschild, in plakjes, 1 l kippenbouillon, 120 ml Chinese rijstwijn, 120 ml donkere sojasaus, 100 g ruwe rietsuiker, 1½ el Chinees vijfkruidenpoeder, 2 steranijs, 1 tl kruidnagels, 3 kaneelstokjes, ½ el zout, 4 eendenbouten, Voor erbij, 1 pakje Chinese pannenkoekjes (gemiddeld 10 pannenkoekjes per pakje, toko), 2 lente-uitjes, in dunne reepjes, 1 komkommer, in dunne reepjes, 60 ml hoisinsaus
- Chinees Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-07-2019Chinees Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees
Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.
300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2013Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Peking eend
Eend met lentepannenkoekjes
2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-08-1999Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Tjap tjoi speciaal
4 eetlepels maïsolie, 2 gekneusde tenen knoflook, 350 gr taugé, zout, peper, 250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend, 4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel, 1 eetlepel oestersaus, 1 in reepjes gesneden dunne omelet, 4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2009Chinees20-30 min.
PEKING EEND
Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie
1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2002Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Theegerookte Eend ( zhang cha ya zi )
Deze beroemde delicatesse uit Sichuan is super lekker en bijzonder tijdsintensief om te bereiden aangezien je eerst gaat marineren, dan drogen, dan roken , dan stomen en uiteindelijk frituren.......
1 pekingeend (2,2 kg), 2 el nitrietzout (die met 0.6% nitriet), 3 tl sichuanpepers, 1 tl zwarte peperkorrels, 6 el shaoxing rijstwijn, 4 el lao zao (of gewoon meer Shaoxing), ¾ cup / 85 gram bloem, ¾ cup / 170 gram suiker, ½ cup / 30 gram zwarte jasmijnthee, 6 cm verse gember, 4 lente-uitjes, 1 liter of liever meer arachide olie, 1 tl sesamolie, , ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2021Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
peking eend met flensjes
Pekingeend met flensjes
Ingredienten:, 1 eend, (ca. 1,8 kg), , Voor de marinade:, 3 el honing - ca. 150 ml sherry - 1 el zout - 1/2 tl geraspte gember, , Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - zout - 1/4 l kokend water - 1-2 el sesamolie, , Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer
- Japans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-02-2005Japans Hoofdgerecht> 120 min.
Dronken Eendenborst
Deze eend is familie van de peking-eend maar heeft minder vlieguren en heeft een drankprobleem
4 tamme eendenborsten (ingesneden op het vet), 1/2 liter sake(japanse rijstwijn), 1/2 liter light soya saus, 1 teentje knoflook geplet, 5 druppels sesamolie (PAS OP overheerst snel), 40 gram gesneden koriander, 4 dl mirin, 1 klein vers pepertje gesneden, 10 gram vers reaspte vers gember, 4 dl jus de veau
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-12-1998Hoofdgerecht> 120 min.
Krokante geurige eend
Omdat dit gerecht vaak met flensjes, lente-uitjes, komkommer en eenden- of pruimensaus geserveerd wordt, denkt men abuisievelijk dat het Pekingeend is. Dit recept kent echter een totaal andere bereidingswijze. Het resultaat is net zo knapperig, maar het uitgesproken aroma is echt volkomen anders. Dunne flensjes zijn kant-en-klaar bij een goed gesoorteerde oosterse toko te koop.
Marineertijd: 4 tot 6 uur, Stoomtijd: 3 tot 4 uur, Afkoeltijd: 5 tot 6 uur,, NEEM DUS DE TIJD, 1 panklare eend van ca. 1,75 tot 2,25 kg, 2 theelepels zout, 5 tot 6 stuks steranijs, 1 eetlepel Szechuan-peperkorrels, 2 tot 3 kaneelstokjes, 3 tot 4 lente-uitjes, 3 tot 4 plakjes verse gember, 5 tot 6 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry, plantaardige olie voor het frituren, slabladeren, ter garnering, 12 tot 16 dunne flensjes, pruimensaus, 1/2 bosje lente-uitjes in sliertjes, 1/2 komkommer, julienne gesneden, voor het serveren
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2003Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
He Ye Bing
Mandarijn pannekoeken voor bij de pekingeend ? 40 stuks
500 gr bloem, 4 el olie, 1/4 ltr water
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-1999Chinees20-30 min.
- Eigen recept
Verse summer rolls met peking eend
Een makkelijke en snelle oplossing voor de beroemde pekingeend pannenkoekjes die lang duren en ingewikkeld zijn. Dit gerecht is makkelijk mee te nemen als lunch, maar kun je ook gebruiken als voor- of hoofdgerecht. De ingrediënten zijn verkrijgbaar op  https://www.asianfoodlovers.nl/.
100 g gerookte eendenborstfilet, 1 potje peking eend saus, 1 handje chili pinda's, verkruimeld, 3 lente uitjes, julienne gesneden, 2 wortels, julienne gesneden, 1 puntpaprika, fijn gesneden, rijstvellen voor verse springrolls, 80 g gedroogde Shiitake paddenstoelen
- Aziatisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2017Aziatisch10-20 min.
Pannenkoekjes met geplukte eend
Uit het kookboek Food + Bier. Dit is een fantastische huis-tuin-en-keukenversie van de beroemde pannenkoekjes met pekingeend. Zelf pekingeend klaarmaken is een enorm tijdrovende klus, vandaar dat ik na een bezoek aan een Noord-Chinees restaurant, waar ze deze pannenkoekjes met gestoofd en geplukt eendenvlees serveerden, besloot dat er meer wegen naar Rome leidden. Serveer met Tsingtao of een ander fris, licht lager - de koele, knapperige komkommer verdient een koel, sprankelend brouwsel. Kijk hier voor de kookboekenrecensie http://www.smulweb.nl/blog/Smulweb/29837/food-beer
60 ml donkere sojasaus, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 lente-uitjes (bosuitjes) > in stukjes van 3-4 cm, 3 tenen knoflook > geperst, 5 dunne plakjes verse gember, 2 stukjes steranijs, 1 kaneelstok je, 2 eendenborstfilets > met vel, 12 kant-en-klare Pekingeendpannenkoekjes > uit de Aziatische winkel, hoisinsaus, komkommer en lente-ui (bosui), beide in batons gesneden > voor erbij
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-06-2016Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
bei jing kao ya
Pekingeend een bewerkelijk recpt maar de moeite waard niet zelf gemaakt
1 eend ? 2 kg, 3 el honing, 12 lenteuitjes, 24 pannekoekjes zie recept He Ye Bing, Saus:, 2 el sesamolie, 4 el fijngewreven gelebonenpasta, 2 tl suiker
- Chinees
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-1999Chinees> 120 min.
-
Pekingeend
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers