Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Peking Eend

Peking eend recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Peking eend

Eend met lentepannenkoekjes

INGREDIENTEN

2 kg Pekingeend of gewone eend, 6 lentjeuitjes, 1/2 komkommer, hoisinsaus, honingsiroop: 2 eetl.sojasaus, 2 eetl honing en 2 dl water., , Lente pannenkoekjes:, 60 ml kokend water, 80 ml koud water, 2 eetl sesamolie, 280 gr bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

peking eend

INGREDIENTEN

Eend

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

PEKING EEND

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie

INGREDIENTEN

1 eend ongeveer 2 kg., 1/2 komkommer, 6 bosuitjes, __________________, volgende dag, Om de eend te besmeren meng:, , 4 el rijstwijn, 100 ml. sojasaus, 1/2 tl zout, 5 tl.Sichuanpeper(toko), 1 tl steranijspoeder(toko), 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagel, 1 el verse gember fijngemaald, 2 el bonenpasta, , Voor de saus, , klein blikje zoet bonensaus gefermenteerd(toko), 2 el olie, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Peking Eend.

INGREDIENTEN

1 Eend, 2 eetlepels Wijn, 2 eetlepels honing., 1 prei, halve eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout., 1 flink stuk gember, 1 eetlepel sojasaus, Slaolie of andere frituurolie, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Peking Eend

Dit gerecht is een beetje een bizarre jeugdherinnering. Ik zie de eend nog steeds in de gang hangen met een lekbakje eronder. Maar ik herinner me ook dat ik het heerlijk vond. In het recept geef ik mijn beste herinnering, maar ik weet niet of het helemaal goed is, want ik was toen een jaar of 8.

INGREDIENTEN

Een tamme!! eend. Tamme eend is niet makkelijk te koop, omdat wilde eend veel lekkerder klinkt. De meeste tamme eend exporteren we dus naar Frankrijk en Italie en wij eten dan de wilde. Maar tam is dus wel heel veel lekkerder.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

peking eend.

INGREDIENTEN

* 2 eendenborstfilets (samen ca. 500 gr) * 4 eetlepels sojasaus * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroensap * 1 theelepel cayennepoeder * 2 theelepels vijfkruidenpoeder (zie tip) * 4 bosuitjes * 1/2 komkommer * 200 gr mihoen * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel sesamolie * zout * versgemalen peper * 6 eetlepels Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

PEKING EEND TRADITIONEEL

INGREDIENTEN

Peking eend a 2kg., 1 kopje water, klein kopje sojasaus, 3 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels 5 kruidenmix, 2 eetlepels honing, grote pan water, , garnituur:, 1 komkommer, 3 slauitjes, hoi-sin saus, 2 jonge prei., , Lotuspannekoekjes:, Zie recept onderaan.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Peking Eend Original

Een echte vorm van peking eend, zoals in chinese restaurants wordt bereid als voorgerecht, met overgehouden materiaal voor een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Jonge eend, honing, komkommer, lente-ui,en verder bloem en plnataardige olie en hoisinsaus; later tauge en ui.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

peking eend met flensjes

Pekingeend met flensjes

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 1 eend, (ca. 1,8 kg), , Voor de marinade:, 3 el honing - ca. 150 ml sherry - 1 el zout - 1/2 tl geraspte gember, , Voor de pannekoeken:, 300 g tarwemeel - zout - 1/4 l kokend water - 1-2 el sesamolie, , Bovendien:, hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pannekoekjes Peking eend

Pannekoekjes Peking eend

INGREDIENTEN

450 grams plain flour, 310 ml boiling water, 1 teaspoon vegetable oil, sesame oil 

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse summer rolls met peking eend

Een makkelijke en snelle oplossing voor de beroemde pekingeend pannenkoekjes die lang duren en ingewikkeld zijn. Dit gerecht is makkelijk mee te nemen als lunch, maar kun je ook gebruiken als voor- of hoofdgerecht. De ingrediënten zijn verkrijgbaar op  https://www.asianfoodlovers.nl/.

INGREDIENTEN

100 g gerookte eendenborstfilet, 1 potje peking eend saus, 1 handje chili pinda's, verkruimeld, 3 lente uitjes, julienne gesneden, 2 wortels, julienne gesneden, 1 puntpaprika, fijn gesneden, rijstvellen voor verse springrolls, 80 g gedroogde Shiitake paddenstoelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2017
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Peking eend a la minute

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (samen 500 gr); 2 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels honing; 1 eetlepel citroensap; 1 theelepel cayennepeper; 2 theelepels vijfkruidenpoeder; 4 bosuitjes; 1/2 komkommer; 200 gr mihoen; 3 eetlepels olie; 1 eetlepel sesamolie, zout en versgemalen peper, 6 eetlepel Hoisinsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pannekoekjes uit Peking.

Chinese tapa's nieuwe stijl.

INGREDIENTEN

4eendenborsten van ongeveer 150gram het stuk,1komkommer,6lente-uitjes,2dl hoi sinsaus(verkrijgbaar in de meeste grootwarenhuizen),6blaadjes voorgeweekte gelatine,2pakjes pannekoekjes voor peking eend of een klein formaat tortilla's., Voor de marinade;1el zout,4el donkere sojasaus,2eetl heldere honing,2el vijfkruidenpoeder,2 eetl.arachideolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.

Peking duck (KAO YA)

In peking een heel polulair gerecht. Tip culinair juli 2001

INGREDIENTEN

VOOR DE PEKING DUCK:, 2 eendenborsten, 5 el vloeibare honing, 1 el witte wijnazijn, 1 tl vijfkruidenpoeder (toko), 8 dunne flensjes, 1 komkommer, ongeschild, kern verwijderd, in hele dunne reepjes, 8 stoneleeks (of 4 lenteuitjes), in hele dunne reepjes, , VOOR DE SAUS:, 6 el hoisinsaus (toko), 1 el kristalsuiker, 2 el sesamolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.

zoetzure eend

Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde eend.

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

gevulde eend.

Een krokante gegrilde eend gevuld met kruiden.

INGREDIENTEN

1 peking eend gewassen en uitgelekt., 1blik ananas, een handje salie blaadjes,1rode ui,4 eetlepels suiker honing, wat citroensap.Deze in gredienten zijn voor de vulling in de eend.wat olijfolie om te bakken., wat zeezout om over de eend te smeren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Wraps met eend en pruimensaus.

Weer eens iets anders dan Peking eend met een pannekoekje.

INGREDIENTEN

2 eendenborsten, 4 tortillawraps, 4 el Lee Kum Kee pruimensaus, 25 g sla (fijngesneden), 10 g koriander (grofgehakt), 1 el olie, 2 el Lee Kum Kee pruimensaus

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2017
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Siu Ab (Pekingeend)

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geëxperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediënten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde. De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjesoefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend. De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet).

INGREDIENTEN

- 1 hele panklare eend, - 1 kleine ui, gepeld, - 3 teentjes knoflook, fijn gemalen, - 1 stukje gember van ca. 5 cm, - 2 steranijs, - Mengsel van 1 eetlepel zout, 1 eetlepel vetsin, 1 eetlepel suiker en ½ theelepel five spice powder, - 1 kopje witte azijn, - 1 kopje Chinese rode azijn, - 1 kopje maltose/suikersiroop, - Water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Chinees
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top