8x wortelrecepten
Winterwortels en bospenen schrappen of schillen, waspeen en snackwortels zijn kant-en-klaar om rauw te eten, te koken of roerbakken. …
Ingrediënten 4 personen
1. 3x winterwortel grof geraspt, blikje uitgelekte mais, bakje fijngeknipte bieslook, handje grof gehakte pinda`s, sap van halve citroen, theelepel mosterd, paar eetlepels neutrale olie, , 2. Bos wortels in gelijke stukken gesneden, 2el olie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, grof gehakte koriander, , 3. 3x winterwortel in dikke schuine plakken, (zoete) ui in halve ringen, 2el olie, 3el ketjap manis, 1el honing, 200ml water, , 4. Bos wortels zonder loof, 25 g boter, 1el geraspte verse gember, 1el citroensap, 1el suiker of honing, 100ml water, paar eetlepels sesamzaadjes?, , 5. 2 winterwortels, 1 grote pastinaak (of knolselderij), 2 kruimige aardappels allemaal in gelijke stukken gesneden, 1el boter, 50ml groentenbouillon, nootmuskaat., , 6. Bos wortels in gelijke stukken of plakken, 2el olie, 2el pijnboompitten, 1el gembersiroop of honing, 1tl grof geraspte sinaasappelschil, sap van een halve sinaasappel., , 7. 2 grote winterwortels, 1 stevige appel, beiden grof geraspt, handvol blanke rozijnen, 100ml zure room, 1el mayonaise, halve uitgeperste sinaasappel of 1el citroensap., , 8. Bos wortels zonder loof, paar eetlepels olijfolie, 1el grove zoutkorrels, handje verse basilicumblaadjes in reepjes geknipt