Argentijnse peen recepten

Peen
Peen is een ander woord voor wortel. In Nederland maken we onderscheid tussen de wat dikkere peen, winterpeen, bospeen en de wat kleinere en dunnere wortels. De peen is een grote wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van kleur. Winterpenen kun je tot wel een paar weken bewaren. Dat maakt ze ideaal om standaard in huis te hebben. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook koken, bakken, roerbakken en stoven. Het beste bewaar je ze koel en droog buiten de koelkast. Je kan peen goed roosteren in de oven met kruiden of verwerken in de hutspot een typisch Hollandse stamppot met peen, aardappel en ui.
Nieuwste Argentijnse peen recepten
Tilapia op mihoensaladeAndere recepten met peen
Afrikaanse peen Amerikaanse peen Antiliaanse peen Argentijnse peen Aziatische peen Belgische peen Braziliaanse peen Chinese peen Duitse peen Engelse peen Franse peen Griekse peen Indiase peen Indische peen Japanse peen Koreaanse peen Marokkaanse peen Mexicaanse peen Nederlandse peen Portugese peen Spaanse peen Surinaamse peen Thaise peen Turkse peen Vietnamese peen
Peen
Peen is een ander woord voor wortel. In Nederland maken we onderscheid tussen de wat dikkere peen, winterpeen, bospeen en de wat kleinere en dunnere wortels. De peen is een grote wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van kleur. Winterpenen kun je tot wel een paar weken bewaren. Dat maakt ze ideaal om standaard in huis te hebben. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook koken, bakken, roerbakken en stoven. Het beste bewaar je ze koel en droog buiten de koelkast. Je kan peen goed roosteren in de oven met kruiden of verwerken in de hutspot een typisch Hollandse stamppot met peen, aardappel en ui.