Troepie!
is een antilliaans gerecht met een ietwat hollands tintje. (normaal slaan de vlammen uit je achterste,dus ben mild met de pepers), ik heb er geen foto van, maar zodra ik het weer gemaakt is zal ik er een foto van maken... …
Peen is een ander woord voor wortel. In Nederland maken we onderscheid tussen de wat dikkere peen, winterpeen, bospeen en de wat kleinere en dunnere wortels. De peen is een grote wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van kleur. Winterpenen kun je tot wel een paar weken bewaren. Dat maakt ze ideaal om standaard in huis te hebben. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook koken, bakken, roerbakken en stoven. Het beste bewaar je ze koel en droog buiten de koelkast. Je kan peen goed roosteren in de oven met kruiden of verwerken in de hutspot een typisch Hollandse stamppot met peen, aardappel en ui.
is een antilliaans gerecht met een ietwat hollands tintje. (normaal slaan de vlammen uit je achterste,dus ben mild met de pepers), ik heb er geen foto van, maar zodra ik het weer gemaakt is zal ik er een foto van maken... …
Voorbereiding kost ongeveer 15 minuutjes om te snijden. Daarna nog een paar uur in de Crockpot op standje Hoog.Het recept is natuurlijk een basis van de soep met een eigen twist. …
Peen is een ander woord voor wortel. In Nederland maken we onderscheid tussen de wat dikkere peen, winterpeen, bospeen en de wat kleinere en dunnere wortels. De peen is een grote wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van kleur. Winterpenen kun je tot wel een paar weken bewaren. Dat maakt ze ideaal om standaard in huis te hebben. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook koken, bakken, roerbakken en stoven. Het beste bewaar je ze koel en droog buiten de koelkast. Je kan peen goed roosteren in de oven met kruiden of verwerken in de hutspot een typisch Hollandse stamppot met peen, aardappel en ui.