1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen

Peen recepten (607)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

peen en preistampot!!

VOOR DE LIEFHEBBERS VAN STAMPOT, EEN ECHTE AANRADER!

INGREDIENTEN

Pond prei, een pond peen eventueel zakje aardappelpuree.

Voorbereiding

De prei snijden de peen in reepjes snijden, of in blokjes, de groente wassen.

Bereidingswijze

Kook de prei en de peen samen met wat zout. daarna de aardappelpuree erdoor mengen.

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Peen en uien

Een lekkere Hollandse stamppot

INGREDIENTEN

1 pond winterpeen, 1 pond uien, 1 flinke knolselderij, aardappels, blokjes vetspek, 1 rookworst, knoflookpoeder, maggi, bouillonblokje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken peen

Peentjes roergebakken met paprika en een uitje.

INGREDIENTEN

500 gr. bospeen, 1 flinke ui, een rode of gele paprika, wat paprika poeder, tomatenketchup, peper en zout. Plantaardige of olijfolie om in te bakken.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zeekraal met peen en doperwten

Heerlijke makkelijke maaltijd voor 1 persoon met zeekraal

INGREDIENTEN

80 gram zeekraal, 1 blikje peen en doperwten, voorgekookte aardappelschijfjes

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stamppot Peen En Uien

INGREDIENTEN

500 gr peen en uien (kant en klaar), 500 gr geschilde aardappels, vleesbouillonblokje, zout en boter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tonijn met witlof en peen

Verrassend lekkere combinatie! Het licht bittere van de witlof in combi met het zoete van de peen is een genot voor de smaakpapillen!

INGREDIENTEN

2kleine witlofstronken pp, 3 ons peen, 2 eieren, 2 staafjes drinkbouillon (kip) met tuinkruiden, Flink wat gerapste pittige kaas, 1 blikje tonijn in pikante groenten pp., ,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Andere recepten met peen
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Macaroni met Peen en Champignons

Studentikoos pastagerecht

INGREDIENTEN

Kliekje macaroni, plakjes champignon uit blik, knoflookpoeder, melk, peterselie, ongezouten en ongeroosterde cashews, kaassaus, peen julienne, plakjes vleeswaren, olijfolie

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2013
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stampot Peen en Uien

Alle ingredienten apart gegaard vind ik het allerlekkertste!

INGREDIENTEN

1 kilo winterpenen, 1200 gram uien, 1 1/2 kilo aardappels, 4 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, rozemarijnnaaldjes, peper, zout, 600 gram klapstuk, 6 doorregen speklappen, 1 /12 liter water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stamppot peen en ui, ``Hutspot``.

Stamppot peen en ui (4 personen)

INGREDIENTEN

1 kg ongeschilde kruimige aardappelen, 750 g winterpeen, 500 g uien, 5 eieren, 50 g vetspek (1 plakje), 10 jeneverbessen, 20 zwarte peperkorrels, halvarine of margarine, Aromat smaakverfijner (Knorr), peper zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vis met peen en prei

Scholfilet op een bedje van winterpeen en prei

INGREDIENTEN

1 grote winterpeen, 2 grote preien, 1 bakje creme fraiche, 1 eetl. citroensap, 1 dl. droge witte wijn, 1 eetl. mosterd, zout peper, 750 gr. scholfilet, 1 kopje visboullion

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

stamppot peen en prei

INGREDIENTEN

500 gram zeer dun gesneden prei, 500 gram fijngesneden wortel, 500 gram gehakt, 1 kilogram aardappelen, geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste peen recepten

feestelijke stamppot peen en uien

HUTSPOT.Maar wel heeel bijzonder!! Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

750gr.klapstuk-zout-peper-1gedroogd pepertje-1laurierblad-1rode paprika-8teentjes knoflook-2kg.aardappelen-1 1/2 kg.peen en uien-500gr.gesneden prei-150 gr.geraspte oude kaas -50 gr.boter.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Stamppot peen en prei

Stamppot in de oven (voor het korstje)

INGREDIENTEN

, 500 gram zeer dun gesneden prei, 500 gram fijngesneden wortel, 500 gram gehakt, 1 kilogram aardappelen, geraspte kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Stamppot peen met uien en gehaktballetjes

INGREDIENTEN

1,5 KG AARDAPPELEN - 250 GRAM, WINTERWORTEL - 200 GRAM UI - 100 GRAM, BOTER - 1 DL. YOGHURT - 600 GRAM GEHAKT(HALF OM HALF) - 1 ei - 1 ui -, 2 beschuitjes - peper en zout - 3 eetlepels olie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbak van pastinaak, peen en worstjes

Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder. Beiden opgegroeid in de klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een 'Englisch Style' worstje van 100% rundvlees voor een heerlijk maaltje.

INGREDIENTEN

2 st Englisch style worst rund, 1000 g Pastinaak, 800 g Winterpeen, 2 st Ui, 1 st Knoflookteen, 2 st Takje(s) Tijm, 2 st Takjes rozemarijn, 80 g Walnoten, Olijfolie, Zout, peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

stampot peen en ui

Hutspot is niet saai.

INGREDIENTEN

Aardappelen, winterpeen, uien, venkel, boter, thijm, melk, nootmuskaat, zout, peper.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

peen en prei vinaigrette

Ouders van Nu

INGREDIENTEN

-2 dunne jonge preien, -1/2 bos waspeen, -1 eetlepel scherpe dijon mosterd, -2 sjalotjes, -2 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels zonnebloemolie, -1/2 eetlepel rode wijnazijn, -peterselie, -zout en peper

  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

VARKENSFILET IN PEPER-CITROENKORST MET PASTINAAK EN PEEN***

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

INGREDIENTEN

=1 kg roodschillige aardappelen [schoongeboend], =200 gram pastinaak [geschild], =600 gram regenboog winterpeen.,    [schaal,geschild], =eetl. arachideolie.  =  2 eetl.anijszaad., =4 tl. zeezout.  =  525 gram varkensfiletgebraad.,    [op kamertemperatuur]., =1/2 eetl. lemon pepper,[blikje], =75 gram Euroma Orginal by Jonnie Boer.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-12-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boerenkool Stamppotje Anders met Peen en Hete Kip...

De zak boerenkool stamppotje anders met peen en rode ui leek me lekker om eens te proberen en nog gemakkelijk en snel ook. Ter plekke bedacht ik, dat ik wel een pittig stamppotje kon maken met kip. Lekker voor na onze "verplichte Corona avondwandeling" , als we weer thuis zijn met koude oren en neuzen . Lekker om onze magen mee te vullen en botjes te verwarmen De hete kip is ook heerlijk op een knapperig lunchbroodje met zoetzuur garnituur.

INGREDIENTEN

1 zak boerenkool stamppotje anders ( 350 gram) met peen en rode ui, 450 gram kruimige aardappelen in gelijke stukken, 1/2 blokje kippenbouillon minder zout, klontje ongezouten roomboter, scheutje room om mee te koken, , 200 gram kipfilet in reepjes, 1/2 rode peper zonder zaad in reepjes( hele kan ook, ik had een erg grote peper), 1 ui gehalveerd in reepjes, 2 verse teen knoflook uit de knijper, 2 el ketjap manis, 2 el Chilisaus, 1/2 tl paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, room om mee te koken,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2021
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hollandse spruitenstamppot met peen, pecannoten en zure room

INGREDIENTEN

3 penen, 1000g aardappelen, 600g spruiten, 60 pecannoten, 4el zure room, 2 knoflook tenen, 4tl gedroogde tijm, 4tl gedroogde oregano, Scheutje melk, Peper en zout naar smaak

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken biefstuk met chorizo, aardappelsterren en gesmoorde peen

/

INGREDIENTEN

4 stuks biefstuk, 2 eetl. olijfolie, 100 gram chorizo, 600 gram winterpeenmix, 600 gram aardappelsterren, 4 takjes verse peterselie (fijngesneden), 1 snufje peper, versgemalen, 1 snufje zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor erbij.....Gezonde Salade van koolrabi, bleekselderij en peen....

Een lekkere frisse salade voor bij diner , bbq of buffet. Heerlijk en boordevol met verse groente.

INGREDIENTEN

, 1 koolrabi geschild, 0.5 winterwortel geschild, 1 struik bleekselderij alleen het lichtgele binnenste deel en het groen, ., voor de dressing, 1 sjalot gesnipperd, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of 1 eetlepel zure room( ik had Griekse yoghurt), 1 theelepel scherpe mosterd( ik had Limburgse grove mosterd), 1 theelepel citroensap,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Stoofvlees met Leffe Donker, Peen, Uien en Appelstroop

Er zijn vast en zeker een ziljoen varianten op dit recept. Deze heb ik schaamteloos "geplukt" uit een artikel op nu.nl. Hugo Kennis zou het gerecht "zelf" hebben bedacht (right ;-)). Het is gepubliceerd in het Leffe Bierboek (maar ik maak het met Affligem :-D )

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 1 winterpeen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 30 gr boter, 3 el bloem, 2 blaadjes laurier, 4 kruidnagels, 2 takjes tijm, 3 eetlepels appelstroop, 200 ml runderbouillon, 1 flesje donker bier

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 30 ml olie, 1 ui, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt, 15 ml kerriepoeder, 5 ml kurkuma, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 3 ml komijn, 3 ml koriander, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t suiker, 60 ml tomatenpuree, 60 ml water, doperwten, 1-2 e geraspte droge kokos, , bladerdeeg plakjes 12x12 cm, een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Caribische kip voor Slowcooker of oven

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  > 120 min.

Pilav van quinoa

Lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 pak quinoa (graanproduct, 275 g), 2 el pijnboompitten (bakje 80 g), 4 el olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd +, 250 g winterpeen, in plakjes, 300 g kipfilet, in reepjes, 3 el krenten, 1 zak spinazie (300 g)

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gratin met pastinaak en spinazie

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

INGREDIENTEN

2 grote pastinaken500 gr. bladspinazie1 middelgrote ui1 teentje knoflook, olijfoliepeper1 1/4 dl. slagroom(eventueel) 2 eetl. mascarpone1 ei100 gr. versgemalen emmenthaler

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Superlekkere coleslaw

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker)

INGREDIENTEN

1 Spitskool (gesneden gewicht 740 gram)., 1 Winterpeen of neem waspeen- (geraspt gewicht 240 gram)., 3 Groene pepers., 2 Middelgrote uien., De dressing, 1½ el azijn, 8 flinke el mayonaise 3 tl suiker, ½ tl zout, Wat versgemalen witte peper naar smaak., 1 klein kneepje rode peper uit tube (kan weggelaten worden)

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Loempia van filodeeg

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet. Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap. Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel. Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.

INGREDIENTEN

1 Winterpeen., Klein bakje taugé., 1 Smalle prei., 1 Kipfilet., Serehpoeder,laos,ketoembar., Beetje ketjap manis., Beetje sambal., Verse peper, wat grof zeezout., Beetje olie om mee te bakken., En natuurlijk niet te vergeten 1 pak filodeeg.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kipcocktail (lekker voorgerecht)

Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar. Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen. Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen. Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

200 gram gepocheerd kippenvlees (zie de link bij voorbereiding) Mocht je helemaal in tijdnood zijn neem dan een pakje kant en klare kipreepjes maar bij deze salade is echt de zelf gepocheerde kip het lekkerst en het is supersimpel om te maken!, 1 klein blikje asperges., 2 sinaasappels., 2 deciliter mayonaise (200 ml)., 1 eetlepel sherry.(als er geen drank gebruikt wordt neem je appelsap), 1 eetlepel gembernat of gembersiroop (uit een flesje), Flink snufje kerrie., 2 eetlepels stijfgeklopte slagroom (uiteraard zonder suiker)., Maar heb je toevallig nog een restje crème fraiche of mascarpone over? Gebruik dat in plaats van de slagroom., Eventueel wat sla, bieslook en fijn geraspte peen.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met wortel,ui en heerlijke kaassaus.

Ik wilde eens iets anders dan anders doen met peen en uien en hier is dan mijn recept. Het heeft een lekkere romige en bovenal een pittige nasmaak! Het zoet van de peen combineert uitstekend met de sambal en cayennepeper. Dit gerecht kan absoluut zonder vlees gegeten worden maar aangezien ik al gehakt uit de vriezer had gehaald heb ik het de eerste keer met vlees gegeten. Ik heb het gehakt (± 400 gr) geruld met wat zout/peper en 2 teentjes knoflook die ik zachtjes heb mee laten pruttelen. Over het gehakt heb ik op het bord de (warme) `Pittige mangochutney` van Deon gedaan. (zie link onderaan). Update november 2010. Weer een keer gemaakt maar nu zonder vlees. Het gehakt wordt in dit recept absoluut niet gemist! Nieuwe foto is toegevoegd.

INGREDIENTEN

1 grote winterpeen - of ± 500 gram gesneden peen -, 750 gr aardappels - in stukjes gesneden- (geschild gewogen)., 2 uien - in stukjes gesneden-, 2 teentjes knoflook geperst (of meer/minder naar smaak)., 500 ml zelfgemaakte kaassaus (indien geen tijd/zin gebruik je 2 zakjes kaassaus (maar zelfgemaakt is veel lekkerder en echt niet veel werk), Zout/peper naar smaak., ½ -1 tl cayennepeper., 1 grote tl sambal (brandal) of andere sambal naar smaak., Peterselie voor garnering., Ingrediënten zelfgemaakte kaassaus., 300 ml melk + 250 ml kookroom ligth of slagroom (OF 550 ml. Melk), 1 flinke tl mosterd., 25 gr bloem., 40 gr boter., ongeveer 50-75 gram pittige kaas., Snufje (of meer) cayennepeper., 1 theelepel citroensap., Zout en versgemalen peper.

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Leidse hutspot met draadjesvlees en spek

Leidse Hutspot met mals draadjesvlees en hartige spekblokjes

INGREDIENTEN

Hutspot, 250 gr magere spekblokjes, 1 kg winterpeen, 1 kg aardappelen, 500 gr uien, zout, peper, nootmuskaat, dessertlepel roomboter, 1 kopje melk, , Draadjesvlees, 500 gram runderriblappen (randje vet erin maakt het lekkerder; dus geen supermager stuk vlees), 1 ui, 3 laurierblaadjes, 1 plakje ontbijtkoek, 1 scheutje rode wijn (alt. theelepel wijnazijn), 250 ml vleesbouillon, mespuntje Cayennepeper, 1 eetlepel roomboter, peper, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brie walnotentaartjes met honing.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, , 4 plakjes bladerdeeg, 150 gram brie, 1 zakje walnoten (50 gram), 2 eieren, 1 zakje peen julienne (wortelreepjes 150 gram), 2 eetlepels honing, 1 zakje ijsbergsla (200 gram), 1 bakje verse rauwkost bleekselderijappel, (225 gram), 4 eenpersoons taartvormpjes ingevet.,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

stoofpotje van sucadelappen

Dit stoofpotje is zo lekker ,daar krijg je niet genoeg van.

INGREDIENTEN

1 kilo sucadelappen, paar laurier blaadjes, zaanse mosterd,goede rode wijn, bleekselderij, winterpeen ( ligt aan grote)2 a 3 uien knoflook goede runderfond roomboter en een beetje olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittige kip in braadzak

Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!

INGREDIENTEN

6 kippenbouten, 14-16 aardappelen, 2 preien, 1 bos peen, 2 chili pepers, 1 doosje (15g) verse koriander, 6 takjes verse tijm, 1 bol knoflook, 6 theelepels paprikapoeder, ketjap, olijfolie, zout, peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutspot Van Pastinaak

Columbus ontdekte de aardappel, maar voor die tijd deed men alles met pastinaak

INGREDIENTEN

Pastinaak, wortels, uien, boter, muscaatnoot, peper, zout en melk

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

peen-uienstamppot

INGREDIENTEN

Peen, uien, aardappelen en 4 ons shoarmavlees.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke slanke roerbakschotel

Een heel lekker en gezond slankgerecht. Misschien klinkt "peentjes en paksoi" niet zo aantrekkelijk maar het smaakt echt super lekker. Makkelijk te maken ook op een camping etc. De foto`s zijn genomen op ons bootje waar ik de beschikking heb over een 2 pits gasstel + oventje. Het recept is naar een idee van een slankclub en zelf aangepast. Deze portie was ruim voldoende voor twee personen zoals je op de foto`s kunt zien.

INGREDIENTEN

200 gr kipfilet, 2 tl olie, 2-3 tenen knoflook, 200 gr worteltjes, 4 lente uitjes, ½ Spaanse peper (of Spaanse peper uit tube- bij AH of Plusmarkt), ± 600 gr paksoi, Ketjap naar smaak, 160 gr (gaar gewogen)grove of zilvervlies rijst., Wat peterselie voor garnering.

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Carrot cake (wortel-cake)

Dit recept is van Irene (Engelse vriendin uit Kent). Het is een recept met banaan erin en dat heb ik nog niet eerder kunnen ontdekken op Smulweb. Er is nog een ander alternatief (kijk bij serveertips)

INGREDIENTEN

100 g zachte lichtbruine suiker., 1 grote (rijpe) banaan, 50 gram walnoten, 2 eieren -middel, 225 gram volkorenboem (A.H.), 2 grote theelepels bakpoeder, ½ theelepel bicarbonaat of soda (= Bicarbonaato.a. verkrijgbaar bij apotheek of bij een grote supermarkt bvb Jumbo- of winkel met Engelse producten)., OF in plaats van bicarbonaat - nog ½ tl extra bakpoeder., 100 gram peen(bijvoorbeeld waspeen of kleine winterwortel), 125 ml zonnebloemolie.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige ovenschotel met allerlei groenten

Dit recept is toevallig ontstaan omdat ik verschillende groenten in (en buiten) de koelkast had die gebruikt moesten worden. Toen is dit recept ontstaan. Het was verrassend lekker en ik zet dit op Smulweb anders vergeet ik misschien wat ik gebruikt heb. Wij hebben het gegeten met een lekker knapperige karbonade maar zonder vlees smaakt het ook heerlijk en je mist het vlees absoluut niet. 

INGREDIENTEN

1 kleine winterpeen, 1 rode paprika, 3 tenen knoflook, 3 Flinke plakken knolselderij, 4 stengels bleekselderij, 2 uien, 1 rood pepertje, Ik had een `Habanero` pepertje, dat was heel heet! (Gebruik anders een gewoon rood pepertje)., 1 kilo aardappelen, 3 Lente-uitjes, Geraspte kaas (bvb Grana Padano of andere pittige kaas), Scheutje Olijfolie, Roomboter, Zout/peper naar smaak., 2 flinke eetlepels Philadelphia light met bieslook., Heb je dat niet, neem je een scheutje kookroom of een scheutje melk(voor de puree) Peterselie voor de garnering.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hutspot met gehakt

Lekker, goedkoop en makkelijk

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. aardappels, pond peen en uien(mag ook wat meer zijn als je van een sterkere smaak houdt - ik neem zelf 750 gram half uien, half peen - zelf gesneden uiteraard of een zakje uit een aanbieding),snufje zout, pond gehakt, zakje nasi of bami kruiden/groentemix

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste peen recepten
Populaire groente recepten
Andere recepten met peen
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top