1. Home
  2. Recepten
  3. Pecorino Kaas

Pecorino kaas recepten (716)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben - 1 grote courgette - 1 zak verse spinazie - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook - 1 grote of 2 kleine sjalotjes - 1 bol mozzarella - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino - een handje vol verse basilicum - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

Voorbereiding

Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte). Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent. Snijd de mozzarella in plakken.

Bereidingswijze

Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee. Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen. Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven. Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt. Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen. Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Knoflookbroodjes met Pecorino kaas

Deze knoflookbroodjes zijn niet alleen onwijs makkelijk om te maken, maar ook nog eens verslavend lekker. Ideaal als snack, voor bij de borrel of naast een bordje pasta.

INGREDIENTEN

* 600 gram pizzadeeg (kant-en-klaar of zelf gemaakt), * 2 eetlepels bladpeterselie, * 50 gram roomboter, * 2 tenen knoflook, * Pecorino kaas (Parmezaan kan ook), * Zwarte peper,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Groentetaart met Pecorino kaas

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart, 200 g gemengde groene bladgroenten, 6 takjes basilicum, 1 prei, 2 bosuitjes, 2 eetlepels olijfolie, 40 g Pecorino kaas, 2 eieren, 150 g Griekse yoghurt,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Courgettesoep met pecorino

De toevoeging van verse peterselie, basilicum en pecorino geven veel allure aan deze courgettesoep, die opvallend eenvoudig bereid wordt.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 ei, 7.5 dl. kippenbouillon, 2 el. olijfolie, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 2 el. pecorino, geraspte, Zout, Peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  •  
  •  10-20 min.

Peer met pecorino

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 3 handperen (net niet rijp Doyenne du Comice), 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels honing, 1 1/2 dl rode wijn, 80 g pecorino (kaas stukje)

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Populaire kaas recepten

Fusili Pecorino

Lekker voor tussendoortje of bijgerecht. 

INGREDIENTEN

250 gr Fusili, 4 eetl olijfolie, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 tomaten, gehakt, 2 eetl tijm, Peper en zout naar smaak, 50g versgemalen Pecorino Romano kaas

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2017
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Andijviesoep Met Pecorino

INGREDIENTEN

1 ei - 50 gram pecorino, geraspte kaas - 0.8 l kippenbouillon - 2 el. olijfolie - 1 krop andijvie - zout - peper.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Risotto met tonijn en portabella

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

INGREDIENTEN

1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviesoep met pecorino

INGREDIENTEN

1 ei, -50 gr. pecorino, geraspte, -0.8 l. kippenbouillon, -2 el. olijfolie, -1 krop andijvie, -Zout, -Peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

Breng de Italiaanse lente op je bord met dit super lekker gerecht. 

INGREDIENTEN

500 g witte asperges, 500 g groene asperges, 50 g boter, 1 sjalot (gesnipperd), 1 teen knoflook (fijngesneden), 300 g risottorijst, 100 g Pecorino Romano ((kaas), geraspt),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste pecorino kaas recepten

Courgettesoep met pecorino

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 ei, 7.5 dl. kippenbouillon, 2 el. olijfolie, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 2 el. pecorino, geraspte, Zout, Peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met Pecorino

Recept uit de metro

INGREDIENTEN

250 g pasta - 50 g boter - 3 dunne preien - 2 courgettes - 50 g walnoten - verse peterselie - verse koriander - zout en versgemalen peper - bekertje creme fraiche - 75 g geraspte pecorino kaas of Parmezaanse kaas

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

Courgettesoep Met Pecorino

INGREDIENTEN

1 Courgette, 1 Ei, 7.5 deciliter Kippenbouillon, 2 eetlepels Olijfolie, 1 eetlepel Peterselie, verse, gehakte, 2 eetlepels Basilicum, verse, fijngehakte, 2 eetlepels Pecorino, geraspte, Zout, Peper,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Courgettesoep met pecorino

INGREDIENTEN

1 courgette, -1 ei, -7.5 dl. kippenbouillon, -2 el. olijfolie, -1 el. peterselie, verse, gehakte, -2 el. basilicum, verse, fijngehakte, -2 el. pecorino, geraspte, -Zout, -Peper,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Courgettesoep met pecorino

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 ei, 7.5 dl. kippenbouillon, 2 el. olijfolie, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 2 el. basilicum, verse, fijngehakte, 2 el. pecorino, geraspte, Zout, Peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Auberginesalade met pecorino

Heerlijke combinatie van zachte aubergine met pittige kaas, kappertjes en olijven.

INGREDIENTEN

2 aubergines, ongeschild in blokjes, 4-5 el citroensap, zout, peper, olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 ui, in ringen, 1 krop lollo rosso, in stukjes, 150-200 gr pecorino kaas, in stukjes, 3-4 el kappertjes, 75 gr groene olijven, 3-4 el fijngesneden peterselie

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2017
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Apfelstrudel Met Pecorino

Recept uit het boek "Kaas" van Paul Gayler.

INGREDIENTEN

50 gr vers wittebroodkruim, 50 gr gemalen amnadelen, 100 gr boter, 1 kilo appels, geschild en in dunne plakjes, 50 gr suiker, 1,5 tl kaneel, 1 tl gemengde koekkruiden, 50 gr rozijnen, geweld, 25 gr walnoten of amandelen, fijngehakt, geraspte schil van een halve citroen, 150 gr pecorino romano in dunne plakjes, 4 grote vellen filodeeg (45x30 cm), poedersuiker om te bestrooien,

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Duits
  •  30-60 min.

Auberginesalade Met Pecorino

Een maaltijdsalade, grieks georienteerd, ca 340 Kcal

INGREDIENTEN

Zout, peper, 2 citroenen, uitgeperst, 2 aubergines, in blokjes, 1 ui in ringen, 1 krop lollorosso, 200 g pecorino, in blokjes, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, kappertjes, 12 groene olijven, 2 el fijngesneden peterselie

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

tonijnpasta met pecorino

INGREDIENTEN

, , , 400 g tonijnsteaks (event. diepvries)1/2 courgette1 aubergine150 g champignons690 g tomaten met groenten (bokaal)? 10 oijven500 g linguini? 100 g pecorino romano (pikante Italiaanse kaas : genre Parmezaan)1 sjalot1 teentje knoflook1 dl roge witte wijn2 eetlepels olijfolieKruiden: 1 eetlepel oregano1 doosje safraancayennepeperpeper en zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tuinboontjes met pecorino (fave e pecorino)

Primavera.... ! De lente in Italie begint pas echt als er weer tuinbonen bij de marktstalletjes te koop zijn. 1 mei is een traditionele dag voor een `scampagnata` oftewel uitje naar het platteland of de heuvels. In de picknickmanden ontbreken dan niet de `fave` en pecorino dolce (jonge schapenkaas), brood en rode wijn. Ieder dopt dan zijn eigen boontjes en eet die rauw met de pecorino en soms ook pancetta of guanciale (mager spek). Jonge kleine tuinbonen (zo vers mogelijk) verdienen de voorkeur. Deze hoeven niet perse dubbelgedopt te worden. Ik doe dat zelf meestal wel als ik deze salade maak omdat ik de velletjes snel taai vind (bonen doppen, dan zeer kort blancheren en direct met ruim koud water afspoelen; je kunt de boontjes nu zo uit hun velletje wippen).Het iets bittere smaakje van de bonen verdwijnt dan wel. Het is een keuze! In deze salade worden de boontjes gemarineerd met de kaas, extra vergine olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Simpel en heerlijk

INGREDIENTEN

Tuinbonen, 1,5 tot 2 kilo, 1 citroen, Extra vergine olijfolie, Pecorino dolce (jong) maar een andere jonge kaas mag ook. Geitenkaas is ook lekker. Een onsje of 3., Grof zeezout, Zwarte peper, versgemalen

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Broccoli pecorino

Lekker met schnitzel en gebakken aardappeltjes!

INGREDIENTEN

1 kg broccoli, 1 citroen, sap, 100 gram geitenkas, vers, 100 gram geraspte percorino (Italiaanse schapenkaas), 2 eetlepels creme fraiche, 25 gram boter, peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rucola-salade met pecorino

INGREDIENTEN

125 gram rucola-sla, , een grote frisse zurige appel, bij voorkeur 'Granny Smith', , 250 gram picorino (Italiaanse schapenkaas) of hard geitenkaasje, , 250 gram spekreepjes, , 6 eetlepels honing, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel appelciderazijn

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appelsalade met walnoot en pecorino

Een lekker alternatief voor wijnazijn om deze sla mee aan te maken is appelazijn.

INGREDIENTEN

50 g walnoten, 1 mespunt zeezout, 2 appels, elstar, 1 theelepel witte-wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 zak rucola slamelange (80 g), 50 g pecorino (kaas), lang stuk, ,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Sperziebonen met citroen en pecorino

Een heerlijk fris groentegerecht

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 teen knoflook, 500 g sperziebonen of haricot verts, zout, 2 eetl citroensap, 5 eetl olijfolie, peper, 1 takje oregano 50 g pecorino (kaas stukje)

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Penne,tuinboontjes & Pecorino gratin.

Eenvoudig maar erg lekker recept van Ainsley Harriot.

INGREDIENTEN

* 250 g mascarpone, * scheut melk, * 2 scharreleieren, * 2 eetl gehakte bieslook, * 2 eetl gehakte basilicumblaadjes, * 25 g geraspte verse parmezaan, * 75 g geraspte pecorino, * zout, * versgemalen zwarte peper, * 350 g beetgaar gekookte penne,uitgelekt, * 750 g verse tuinboontjes,zacht gekookt, * beetje boter of olie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti con Pecorino Romano

Spaghetti met Pecorrino Romano kaas

INGREDIENTEN

400 gram Grand`Italia Spaghetti, 1 pot Grand`Italia Funghi Porcini saus, 200 gram Pecorino Romano kaas, 1 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel fijngehakte peterselie, Een snufje peper en zout

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appelsalade met walnoot en pecorino

De perfecte smaakcombinatie van lichtzoet, lichtbitter en lichtzout. Een lekker alternatief voor wijnazijn om deze sla mee aan te maken is appelazijn. Energie 230 kCal- Eiwit 6 g- Vet 19 g- Koolhydraten 8 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

* 50 g walnoten, * 1 mespunt zeezout, * 2 appels, elstar, * 1 theelepel witte-wijnazijn, * 2 eetlepels olijfolie extra vierge, * 1 zak rucola slamelange (80 g), * 50 g pecorino (kaas), lang stuk,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2008
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appelsalade met walnoot en pecorino

INGREDIENTEN

50 gr walnoten, 1 mespunt zeezout, 2 appels, elstar, 1 theelepel witte-wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 zak rucola slamelange, 50 gr pecorino (kaas), lang stuk

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Spinazie met spaghetti, pecorino en ei

Heerlijk gerecht, in korte tijd klaar en zo puur als een engeltje ;-) Ook lekker met tagliatelle.

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti, 3 tenen verse knoflook, kilo verse spinazie (slinkt namelijk enorm), 3 eieren, 100 gram pecorino (kaas), zout, zwarte versgemalen peper, olijfolie.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Spruitjes met knoflookbroodkruim en pecorino

INGREDIENTEN

500 gr. spruitjes, 3 el. ev olijfolie+extra om in te bakken, 3 el. gedroogd broodkruim, 3 el. versgeraspte Pecorino, romano (schapenkaas), 2 el. fijngesneden bladpeterselie, 1 teen knoflook, fijngehakt, zout en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met Pecorino en peper

Spaghetti al Cacio e Pepe!! Binnen 30 minuten op tafel!

INGREDIENTEN

500 gram gedroogde Italiaanse Spaghetti, zeezout, 60 ml. olijfolie, 300 gram versgeraspte schapenkaas (pecorino), bijvoorbeeld Romano, versgemalen peper.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastasalade met rivierkreeft en pecorino met truffel

De kaaswinkel in IJsselstein heeft altijd spannende kazen. - KAASie KAASie in de Benschopperstraat- Vanwege de pecorino met truffel heb ik het volgende recept bedacht.

INGREDIENTEN

Een stukje pecorino met witte truffel, 120 tot 150 gr rivierkreeftjes, een beker pasta risino *, rucola, olijfolie + sesamolie, peper, zout, fijne tafelsuiker, witte wijnazijn (balsamico bianco), ,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met rucola, pecorino en hazelnoot

INGREDIENTEN

300 g pasta - 1 bosje rucola - 1 tomaat - 100 g geraspte pecorino - 75 g grof - gemalen hazelnoot - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel rode wijnazijn - peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pasta en broccoli met pecorino romano

INGREDIENTEN

, 4 eetlepels olijfolie, 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden, 4 kopjes broccoli, voorgekookt, en in kleine roosjes gesneden, 1 kopje kippenbouillon, vers gemalen zwarte peper, 3/4 kop geschaafde of geraspte Pecorino Romano, 1 pond penne pasta,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade van pecorino en peren

INGREDIENTEN

50 gr schone rucola, 300 gr fijne, zoete handperen, 125 gr pecorino romano, korst verwijderd, 50 gr gepelde walnoothelften, in stukjes gebroken, 4 el olijfolie extra vergine, 2 el citroensap, 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd, zwarte peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde paprikasalade met pecorino

Een gezonde salade vol smaak. Als lunch of voorgerecht. Makkelijk aan te passen aan aantal personen: reken op ong. 1 paprika per persoon, en de rest naar verhouding.

INGREDIENTEN

4 gele/ rode/ of oranje paprika`s (=1 per persoon);, olijfolie;, balsamicoazijn;, water;, 1/2 theeleepel rietsuiker, 2 takjes tijm;, 1 teen knoflook;, hand verse (platte) peterselie (blaadjes);, grote hand verse basilicum (blaadjes);, 30gr. rucola;, 50gr.rijpe pecorino geschaafd (parmazaanse kaans kan ook);, 1 el. kappertjes, afgespoeld;, zout & peper,

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met basilicum, pijnboompitten en pecorino

Eenvoudige, maar superlekkere pasta. Als voorgerecht, maar ook goed te serveren als bijgerecht.

INGREDIENTEN

250 gram spaghetti, 1 eetlepel koudgeperste olijfolie, 1 teen knoflook uit de knijper, 60 gram basilicumblladjes, in reepjes gesneden, enkele hele blaadjes voor de garnering, 1,25 deciliter ongezoute kippebouillon, 30 gram pijnboompitten, geroosterd, 60 gram versgeraspte pecorino kaas, 1/4 theelepel zout, versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met rucola, pecorino en hazelnoot

INGREDIENTEN

300 g pasta - 1 bosje rucola - 1 tomaat - 100 g geraspte pecorino - 75 g grof - gemalen hazelnoot - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel rode wijnazijn - peper en zout

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pastasalade met rucola, pecorino en hazelnoot

VAN "vifke"

INGREDIENTEN

300 g pasta - 1 bosje rucola - 1 tomaat - 100 g geraspte pecorino - 75 g grof - gemalen hazelnoot - 4 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel rode wijnazijn - peper en zout

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Macaroni met hamballetjes, ham en pecorino

Toen we het recept lazen, begonnen we spontaan te watertanden! Dit macaroni recept was gewoonweg HEERLIJK!!!!!!! Macaroni in een ander jasje! Zeker en vast een aanrader!

INGREDIENTEN

Varkenshamballetjes:, 2 plakken gekookte ham (0,5 cm dik), 700 g puur varkensgehakt,  , Mac'N Cheese & ham, 500 g macaroni, 75 g boter, 75 g bloem, 1 l melk, 70 g pecorino, 150 g gemalen emmentaler, Nootmuskaat, Peper en zout, 200 g gekookte ham (0,5 cm dik), Varkenshamballetjes

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste pecorino kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top