1. Home
  2. Recepten
  3. Pecorino En Pijnboompitjes

Pecorino en pijnboompitjes recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum. * 2 teentjes knoflook. * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in de koekepan) * zout en peper. * 6 eetlepels (goede) olijfolie. * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

Bereidingswijze

De basilicum met knoflook, zout en peper fijnmaken. Daarna de pijnboompitjes, olie en kaas erbij. Ook dit weer mixen tot het een mooie homogene massa is. Bewaren in de koelkast. Je kan de pesto ook invriezen. Ik heb de pesto laatst met geitenkaas gemaakt. Ook heeeeerlijk!

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pesto (La ricetta per il pesto)

Voor dit supermakkelijke recept heb ik de staafmixer genomen en dan is je eigengemaakte pesto in een mum van tijd klaar! Het beste is om pesto in een vijzel te stampen maar  voor het gemak heb ik de staafmixer met kom gebruikt het is  minder arbeidsintensief dan in de vijzel. Het restant van de pesto heb ik in een ijsblokjesbakje gegoten voor later gebruik (bvb als toevoeging in pastagerechten.) Ik had een flinke plant basilicum in huis en dat was nodig ook want 50 gram is veel blaadjes! De ingrediënten (plus Italiaanse naam) had ik op internet gezien maar daar stond geen recept bij dus verder gewoon gedaan zoals ik dacht dat het moest. Resultaat? Heerlijk, niet te vergelijken met pesto uit een potje. Het smaakt ook lekker in de risotto die ik gemaakt heb. Hier de link naar de risotto; Risotto-met-champignons

INGREDIENTEN

± 50 gram basilicumblaadjes (er mogen best wat steeltjes bijzitten) , 1 flinke teen knoflook, 20 gram geroosterde pijnboompitjes  (Optioneel), Grof zeezout (paar korrels), 50 gram versgeraspte pecorino of parmezaanse kaas., 1 dl extra vergine olijfolie

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Pluksla met basilicum en geroosterde bacon

Lekker knapperige salade met een pittige dressing

INGREDIENTEN

50 gram pluksla, een bosje verse basilicumblaadjes, 8 plakjes bacon, knapperig geroosterd in de oven, pecorino, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie, 1 el grove mosterd, een scheutje basilicum-azijn, en el vloeibare honing, een scheutje witte wijn

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hartige Taart Met Snijbiet, Kruiden en Jonge Kaas

Een lichte hartige taart, met veel verse kruiden zonder room, zonder eieren! Maar toch goed voedzaam door de 3 soorten kaas die gebruikt worden

INGREDIENTEN

7 plakjes bladerdeeg, 1 rode ui, 8 flinke bladeren snijbiet, 3 stengels bleekselderij, 2 teen knoflook, 2 eetl munt, 2 eetl salie, 2 eetl peterselie, 2 eetl olijfolie, 75 gr feta, 50 gr pecorino, 2 eetl pijnboompitjes, 1 citroen, 100 gr ricotta, zout/peper, 1 eitje geklutst, ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle Pasta met Avocado- Spinaziesaus van mijn schoonzoon......

Dit gerecht maakte mijn schoonzoon thuis en onze kleinkinderen hadden er ontzettend van gesmuld. Reden te meer om het zelf ook eens te maken en ze te zien genieten aan tafel van een gezond gerecht. En inderdaad echt de moeite waard en komt zeker vaker op tafel. Het is een mooie variatie op dit recept van mijn dochter. https://www.smulweb.nl/recepten/1469333/Spaghetti-met-broccoli-boursinsaus-van-mijn-dochter  

INGREDIENTEN

Voor 4 volwassenen en 2 kinderen nam ik wat meer groente, avocado en tomaatjes, , Voor 4 personen, 300 gr spinazie, 3 avocado, scheut goede olijfolie, 300 gr cherrytomaatjes in vieren gesneden, 300 gr gerookte kip in stukjes gesneden, geraspte pecorino, geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, 2 teen knoflook., 1 kippenbouillonblokje ( minder zout), ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groene pesto

INGREDIENTEN

Dit is een variant op het recept van http://helenschilt.smulweb.nl/, er zit hier wat extra basillicum en pijboom pitten in., , Ingrediënten, , * blaadjes basilicum van 1 plantje, * 3 teentjes knoflook., * 2a3 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * +/-6 eetlepels (goede) olijfolie. extra virge, * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tortellini Met Spinaziesaus

Pastagerecht met verse paddestoelen en twee pittige kazen

INGREDIENTEN

1 ui, 2 bosuitjes, 150 gr.gorgonzola, 250 gr. champignons, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 pakje diepvriesspinazie(450 g deelblokjes), 400 g verse tortellini, 150 g geraspte kaas(bij voorkeur Pecorino), 1 pakje kookroom, 4 el pijnboompitten, 2 el pesto, evt blaadjes basilicum ter garnering, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pesto de aller-lekkerste .

INGREDIENTEN

Ca 75 gr basilicum alleen blaadjes geen stelen, 50gr pijnboompitjes licht geroosterd, ½ theelepel zout, 125 ml mooie zachte olijfolie extra vergine, 3 teentjes knoflook, grof gehakt, Klein beetje vers gemalen peper, 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, 20 gr pecorino, 30 gr ongezouten roomboter,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Auberginetaartjes

Mooi en overheerlijk voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 halve aubergine, een paar el pesto, eeh halfharde geitenkaas (de Hollandse leent zich er goed voor), 4 zongedroogde tomaten op olie, gehalveerd, olijfolie, honing, een handje geroosterde pijnboompitjes, basilicum om te garneren, peper uit de molen

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Verse Pesto op klassieke wijze.

Heerlijk aromatisch met een echt goddelijk kruid, genaamd basilicum. Een klassieker die gebruikt kan worden voor vele gerechten en hapjes. Ik gebruik een vijzel, vloeken mag niet en in Italië gebruiken de pesto puristen geen keukenmachines, maar heel ambachtelijk een vijzel. Men is bang dat er smaak verloren gaat als de verse basilicum in contact komt met het staal van de snijbladen. En het is het werk helemaal waard. Een heerlijke pesto à mano. Met eigen handen gemaakt, die smaakt alleen maar veel beter, wellicht is dat het geheim. Helemaal een klap op de vuurpeil, gebruik je zelf geteelde basilicum. Daar kan een biologisch plantje uit de supermarkt nooit aan tippen, bij gebrek aan eigen teelt dan mag zo'n gesneden kruidenbakje ook of zo'n plantje. Maar nooit gedroogd uit een potje. Ook gebruik ik alleen Pecorino, en geen mix met Parmezaanse kaas. Dit omdat ik helemaal gek ben op Pecorino maar ook omdat deze kaas ziltiger en wat pittiger is. Deze kaas wordt namelijk in zeewater gewassen. Daarom hoef je minder zout te gebruiken in je Pesto of je uiteindelijke gerecht. Je kan uiteindelijk bij je uiteindelijke gerecht dan weer Parmezaanse kaas toevoegen als je wilt. Ik voeg later nog wat recepten toe ter inspiratie. Uit tests komt vaak dat mensen in Nederland de voorkeur geven aan pesto uit een potje. Naar mijn mening mag dit geen pesto genoemd worden. Mensen weten niet hoe echte verse pesto moet smaken omdat ze opgegroeid zijn met pesto uit potjes die niks meer te maken hebben met het originele pesto recept. Die pesto in potjes is als vloeken in de kerk, ik ben niet gelovig maar die kunnen echt niet. Maak er een beetje meer werk van, maak een hele voorraad en vries deze in porties in met een laagje olijfolie en geniet daarna van zeer gezonde ingrediënten. Dat is altijd nog aangenamer dan die potjes nep pesto. Dit recept is niet 100% vegetarisch omdat er voor kaas natuurlijk stremsel gebruikt word. Dit komt van de lammetjes. En bij koeien kazen van de kalfjes, en bij geitenkaas.... Aan jouw de keuze of dit voldoende vegetarisch is.

INGREDIENTEN

3 flinke handen vol met versgeplukte basilicum (liefst eigen kweek), 50 gr Pecorino, 50 gr pijnboompitten, 1 teentje knoflook, zout, goede kwaliteit olijfolie.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Penne Con Melanzane E Pinoli

Pastagerecht met aubergine en pijnboompitjes

INGREDIENTEN

400 gram pasta(penne), 2 grote aubergines, zwarte olijven zonder pit, 10 grote kappertjes,1 teen knoflook, 2 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree, 6 eetlepels virgin olijfolie, 100 gram pecorino, basilicumpeper en zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tagliatelle met verse pesto en kippendij

Heerlijk recept dat ik een keer tegen kwam en graag via smulweb wil delen.

INGREDIENTEN

200g Tagliatelle, 200g kippendij (eventueel kipfilet kan ook), 1 citroen, Olijfolie, Verse peterselie, Verse peper, Zeezout, 50g verse basilicum blaadjes, 1 teen knoflook, 20g pijnboompitjes, 25g Parmagiano Reggiano, 25g Pecorino,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pasta met ansjovis en spinazie

Mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

400 gr. spinazie, 40 gr. pijnboompitten, 250 gr. lintjespasta, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine rode ui, 50 gr. ansjovis in olie, 1 teentje knoflook, 1 dl. krachtige bouillon, zout, zwarte peper, versgeraspte pecorino

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met pestosaus

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

40 verse basilicumblaadjes, 1 eetlepel geraspte pecorino (een ietwat scherpe italiaanse schapenkaas), 4 eetlepels gemalen verse parmezaanse kaas, een handvol pijnboompitten, 1 beker extravergine olijfolie, knoflook, zout,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta pesto

Enorm goed te eten en erg simpel om te maken!

INGREDIENTEN

50 gram verse basilicum, 4 teentjes uitgeperste knoflook, 4 el pijnboompitten, 1,2dl olijfolie extra vierge, 115 gram geraspte parmezaanse kaas, 25 gram geraspte pecorino, 400 gram pasta, zout en peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische Vijftien minuten pasta met spinazie, tomaat, feta en basilicum

Het wordt tijd dit gerecht weer eens op het menu te zetten.Liever niet vegetarisch?  Bak dan 75 gram spekreepjes uit en voeg die toe.

INGREDIENTEN

150-200 gr pasta naar keuze, 2 kleine witte ui gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 300 gram verse bladspinazie, 6 kleinere tros tomaten, 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes, 60 gr feta in blokjes, geraspte Grana Padano of Pecorino, 2 el geroosterde pijnboompitten, 4 el verse basilicum gesneden, 1 groente bouillonblok

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met groenten en rucolapesto

Heerlijk, makkelijk en mager recept!

INGREDIENTEN

Pak/zak pasta 500 gram (penne, farfalle, pipe, beetje de grote, groffere soorten, 1 gele paprika, 1 rode paprika, twee trostomaten, 1 courgette, bakje (kastanje) champignons, 300-400 gram gehakt, gehaktkruiden, basilicum, herbamarekruiden (dr Vogel) of aromat, voor de rucolapesto;, flinke bos rucola, zakje pijnboompitjes, stukje pecorino, grano pardano of parmezaanse kaas, extra vierge olijfolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegrilde portobello gevuld met een heerlijke romige risotto

Een bijzondere manier om risotto op te dienen en het smaakt verrukkelijk. De paddenstoelen waren al bijna op toen ik me realiseerde dat ik vergeten was de basilicum en de pijnboompitjes als garnering te gebruiken. Ga ik volgende keer zeker doen. Maar de portobello viel zo ook erg in de smaak.

INGREDIENTEN

4 portobello's, peper, zout, 3 eetlepels olijfolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 300 gram risotto rijst (arborio of carnaroli), plm. 1/2 liter warme groente- of kruidenbouillon van tablet, plm. 40 gram roomboter, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino, eventueel geroosterde pijnboompitten, eventueel wat crème fraîche,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vega Italiaans Ovenbroodje

Een dergelijk broodje at ik eens als lunch met een vriendin. Met een beetje "fantasie" geprobeerd dit na te maken. Dat simpel en gemakkelijk toch zó lekker kan zijn. Gewone dagelijkse pure ingrediënten, die iedereen wel in huis heeft  op een half volkoren stokbrood en je hebt een heerlijk lunchbroodje . Of geserveerd met een kop zelfgemaakte soep en een lekker toetje na zelfs een complete verantwoorde en heerlijke maaltijd, die niet veel tijd in beslag neemt.

INGREDIENTEN

1 dikke sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 pakje of blikje tomatenblokjes van ongeveer 250 gram, 2 el verse basilicum gesnipperd, 2 el geraspte pecorino of parmezaanse kaas, 1 zakje geraspte Parrano ( Italiaanse kaas), 1 snufje cayenne peper, flink wat gemalen zwarte peper( naar smaak), 1 el olijfolie, 1 bruin stokbrood, 1 el lichtgeroosterde pijnboom/zonnebloempitjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tortellini met spinaziesaus

Tortelinni met spinaziesaus. lekker vegetarisch gerecht, wel een vegaterische calorienbom !

INGREDIENTEN

1 ui, 2 bosuitjes, 150 gram gorgonzola, 250 gram champignons, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 pakje diepvriesspinazie, 400 gram (verse) tortellini, 150 gram geraspte kaas (Pecorino), 1 pakje Room Culinair, 4 el pijnboompitten, 2 el pesto, eventueel basilicum ter garnering

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

keigemakkelijke spaghetti met tomaat en courgette

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm zo lekker!

INGREDIENTEN

250 g spaghetti, 75 g pecorino (blokje), 2 trostomaten, 1⁄2 courgette, 25 g rucola, 1 1⁄2 sjalotten, 1⁄2 teentje look, 1⁄2 rode chilipeper (naar smaak), 1 eetlepels kleine zwarte olijven (ontpit), 1⁄4 busseltje basilicum, 50 g pijnboompitten, een scheut olijfolie, peper, zout,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

Italiaanse salade

Lekker bij de varkenshaas

INGREDIENTEN

Zakje mozzarella, zakje gebakken spekjes, 2 tomaten, paar groene olijven, zakje rucola, , voor de dressing: balsamico-azijn, fijne mosterd, poedersuiker, olijfolie

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

salade giovanni

INGREDIENTEN

1 pakje mozarella, 1 zakje gebakKen spekjes (kant&klaar), 2 tomaten, kappertjes en olijven, veldsla of italiaanse gemengde sla, dressing:, , deze maak je als volgt: in een kommetje doe je balsalmico azijn, poedersuiker en mosterd. Dit meng je goed tot een iets dikkere dressing ontstaat.,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pesto van gedroogde tomaten

Ik heb een zwak voor zongedroogde tomaten. Sinds ik ooit zo`n jaar of tien geleden voor een tv-reportage in Zuid-Italie was en de pluk van de ovale Roma tomaten, het doorsnijden en zouten en het drogen op rekken in de buitenlucht heb gezien en ervare,, herken ik op afstand kwaliteit, zelfs door het potje hee. De lekkerste zongedroogde tomaten (eigenlijk de halfgedroogde ) zijn helderrood van kleur en zacht. Ze smaken zoet en vol en hebben een licht kruidige ondertoon. De exemplaren die diep donkerrood, bijna bruin zijn, zijn vaak zuur en taai en overheersen elke andere smaak. Ook hebben ze niet zelden meer overeenkomsten met een schoenzool dan met een tomaat. Kies dus voor kwaliteit.

INGREDIENTEN

250-300 gram: Ca. 20 zongedroogde tomaten (ca. 175-200 gr), 25 gr. pijnboompitten, 2 theelepels kappertjes, 3-4 eetlepels gekruide olijfolie, 40 gr. geraspte oude Goudse

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pittige Pasta Carbonara

Een heerlijk machtige pasta voor een ontspannen avond op bank, lekker met een wijntje! Ook heel geschikt als troostvoedsel na een stressvolle dag als je lichaam naar wat extra calorie snakt

INGREDIENTEN

, 250 ml room, 2 eidooiers (medium), 8 plakjes (ontbijt)spek, 80 g geraspte jonge kaas, 50 g blauwaderkaas, 75 g (zelf)geraspte pecorino/parmesan (meer = beter!), 25 g pijnboompitten, 1 teen knoflook, Scheutje witte wijn, Peper & zout naar smaak, +/- 175 gram spaghetti (of andere pasta), ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pesto Genovese, gemaakt door Stella Stroober

Stella (uit 2007) en haar zusje Nore (2010) zijn dol op pestosaus. Dat dit makkelijk te maken is demonstreert Stella in een Youtube filmpje: www.youtube.com/watch?v=IBwXUECOZTU Met deze ingrediten krijg je een bijzonder smakelijke pesto-saus die lang goed blijft en er mooi blijft uitzien.

INGREDIENTEN

Verse basilicum blaadjes, weeg hoeveel je hebt, Net zoveel gewicht aan Parmezaanse kaas of Grana Padano, De helft vandat gewicht aan pijnboompitjes, Twee keerdat gewicht aan olie, mengsel maisolie/olijfolie, Per 25 gram blaadjes ongeveer n teentje knoflook, Een scheutje citroensap, Beetje peper, Beetje zout naar smaak (hangt af van de kaas), , Je krijgt dus uiteindelijk bijna 5x het gewicht van je basilicumblaadjes aan pestosaus. Een plantje of een zakje blaadjes is meestal 50 gram. Je maakt dan 240 gram saus.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Nieuwste pecorino en pijnboompitjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top