1. Home
  2. Recepten
  3. Pecan Pie

Pecan pie recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pecan pie

Heerlijke smeuige pecan pie!

INGREDIENTEN

Deeg 100 g tarwegries 50 g bloem 100 g boter 75 g suiker 1 ei Pecan vulling 110 g boter 3 eieren 100 g witte basterdsuiker 170 g ahornsiroop 1 mespuntje zout 1 vanillestokje 225 g pecannoten

Bereidingswijze

Deeg Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog 5 minuten terug in de oven. Pecanvulling Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.

  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Pecan — pie

Lekker toetje of als nagerecht van het kerst-diner

INGREDIENTEN

250 gr patentbloem, 100 gr poedersuiker, 1/2 tl zout, 280 gr pecan noten, 150 gr keukenstroop, 75 gr lichte basterd suiker, 75 ml slagroom-

  •  
  •  
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  

*pecan pie*

Traditioneel noord amerikaans recept. als je van zoet houdt is dit ideaal.

INGREDIENTEN

1 pie shell uit de vriezer., 190 ml suiker, 1 el bloem, 1 tl zout, 250 ml donkere corn syrup (maisstroop)(vrij dunne stroop), 2 eieren, 125 ml koffiemelk, 250 pecans of andere noten, 1 tl vanille

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Pecan Pie

INGREDIENTEN

125 gram boter, 250 gram suiker, 250 ml light karo siroop, 3 eieren geklopt, 250 gram stukjes pecan noten, 1 ongebakken 22 cm grote taartbodem (zelfmaken of klaar gekochte),

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Pecan Pie

INGREDIENTEN

225 gr. bloem (+ extra voor bestrooien);, zout;, 185 gr. koude boter (+extra voor invetten);, 75 gr. donkere basterdsuiker;, 3 eieren;, 1 eetl. zelfrijzend bakmeel;, 125 ml schenkstroop;, 150 gr. pecannoten, droge peulvruchten

  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Pecan Pie

Perfect toetje voor liefhebbers van zoet!

INGREDIENTEN

3 eieren, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 dl stroop of 'lyle's golden syrup', 50 g boter, 350 pecannoten (ongezouten) 1 el geraspte sinaasappelschil, 1 tl kaneel. Voor de bodem: 200 g bloem, 150 g boter, 80 g basterdsuiker, 1 eidoor, snufje zout.

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Pecan Pie

Zooooo lekker

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 225 gram bloem, 100 gram boter, 25 gram kristalsuiker, 1 eierdooier, 2 eetlepels koud water, Voor de vulling:, 75 gram boter, 100 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 eetlepels stroop, 1 afgestreken theelepel zout, 2 vanillestokjes (alleen het merg), 3 eieren, 2 eetlepels double cream (eventueel te vervangen door crème fraiche), 225 gram pecannoten,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2012
  • Engels
  •  20-30 min.

Old-fashioned pecan pie

Pecan-karameltaart. Ook lekker met walnoten als je geen pecannoten hebt, of pijnboompitten.

INGREDIENTEN

Deeg:, 250g bloem125g boter1 eidooier125g suikersnufje zoutpuntje kaneelevt. wat koud water, , Vulling:, 250g suiker3 eieren125g suikerstroop50g gesmolten boter1 zakje vanillesuiker250g pecannoten / walnoten of 300g pijnboompitten

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2008
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Sweet Potato Pecan Pie

Taart met noten en zoete aardappelen.

INGREDIENTEN

VOOR DE PIE: 3 el zachte boter, 2 el suiker, 1 mespuntje zout, 1 ei, 1 el koude melk, 160 gram bloem. VOOR DE VULLING: 2 grote zoete aardappelen gaar gekookt, 50 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 ei romig geslagen, 1 el room, 1 el zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje kaneel, 1 mespuntje nootmuskaat, 1 mespuntje speculaaskruiden. VOOR DE TOPPING: 180 gram suiker, 150 gram stroop, 2 eieren, 1,5 el gesmolten boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 tl kaneel, 1 mespuntje zout, 100 gram gehakte pecannoten, 10 halve gepelde pecannoten voor de garnering.

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Sweet Potato Pecan Pie

Taart met noten en zoete aardappelen.

INGREDIENTEN

Voor de pie: 3 el zachte boter, 2 el suiker, 1 mespuntje zout, 1 ei, 1 el koude melk en 160 gr bloem., Voor de vulling: 2 grote zoete aardappelen gaar gekookt, 50 gr licht bruine basterdsuiker,1 ei romig geslagen, 1 el room, 1 el zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje kaneel, 1 mespuntje nootmuskaat en 1 mespuntje speculaaskruiden., Voor de topping: 180 gr suiker, 150 gr stroop, 2 eieren, 1 1/2 el gesmolten boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 tl kaneel, 1 mespuntje zout, 100 gr gehakte pecanoten, 10 halve gepelde picanoten voor de garnering.,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pecan pie met bloemenhoning

Pecan pie is een heerlijke taart met krokante bodem en een zoete vulling van Melvita bloemenhoning en pecannoten. Perfect voor bij een kopje koffie of thee. Serveer de pecan pie met een monchou crème als tegenhanger voor de zoete smaak.  

INGREDIENTEN

175 g bloem, 125 g boter, koud en in blokjes, 1 el suiker, 50 ml koud water, zout, 5 eieren, 350 ml Melvita bloemenhoning, 100 g basterdsuiker, sap en rasp van een halve citroen, 250 g pecannoten, 250 ml slagroom, 100 g monchou, 1 zakje vanille suiker

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

lime pie met pecan notenbodem

Lime pie uit louisiana

INGREDIENTEN

VOOR DE BODEM, 150gr bloem, 50gr ongezouten pecannoten,fijngemalen, 1eetl poedersuiker, 125gr boter,in blokjes, VOOR DE VULLING EN TOPPING., 4limoenen, 6eieren,gesplitst, 400gr gecondenseerde melk, 175gr witte basterdsuiker,

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Pecan pie muffin

INGREDIENTEN

2 kopjes aangedrukte bruine suiker2 kopjes bloem1 kopje gehakte pecannoten2 eieren500g gesmolten boter (GEEN MARGARINE), ,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Pecan Pie (Pecannotentaart)

Een rijke, machtige en ontzettend lekkere taart.

INGREDIENTEN

1 gebakken bodem van korstdeeg, VULLING:75 gram boter of margarine, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 4 eieren, 100-150 gram pecannoten grof gehakt., 2.5 dl stroop, 2 theel vanille-essence of 1 eetl witte rum, 1/2 theel zout

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Pecannotentaart

American pecan pie

INGREDIENTEN

150 g bloem, mespunt en snufje zout, 100 g gekoelde boter of margarine, 3 eieren, 2 dl (= 280 g) Van Gilse Schenkstroop, 1 zakje vanillesuiker, 10 g gesmolten boter, 150 g pecannoten

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2006
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Paleo Pecannotenkoek

De paleo versie van een Pecan Pie naar een idee van Els Zoutendyk.

INGREDIENTEN

50 gr. kokosbloesemsuiker, 50 gr. appelstroop, 120 gr. amandelmeel, 150 gr. boekweitmeel, 5 gr. arrowroot, 130 gr. roomboter of kokosvet, 10 gr. chiazaad geweekt in 90 gr. water

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Nieuwste pecan pie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top