Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pate Vlees

Pate vlees recepten (207) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

pate

Pate van de familie

INGREDIENTEN

400gr varkenslever 400gr speklapjes 150gr ontbijtspek 1ui 1teentje knoflook 1th lepel tijm ;oregano;paprikapoeder ;basilicum 4 lepels rode wijn ;4laurierblaadjes; peper;zout oven voorverwarmen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

paté

Dit patérecept is simpel en gemakkelijk te bereiden. Als je dit paté recept éénmaal onder de knie hebt , kun je ook experimenteren met je favoriete kruiden om zo je eigen , naar jou smaak , paté te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 kilo varkenslever, 500 gram varkensvlees, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 gram broodkruimels, 2 theelepels salie, port, room, verse nootmuskaat, verse peper, 5 - 7 gram zout, plakjes ongerookte spek

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2013
  •  
  •  60-120 min.

Pate

INGREDIENTEN

2 uien *, 500 gr kalfslever *, 2 el groene peperkorrels (uit een potje of blikje) *, 500 gr kalfsgehakt *, 500 gr rundergehakt *, 1 el Provencaalse kruiden *, 2 tenen knoflook *, 2 theel zout *, 1 dl rode wijn *, 200 gr ontbijtspek (dungesneden) *, 3 laurierblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pate

Van deze makkelijk en snel te maken pate kunnen 12 plakken worden gesneden.

INGREDIENTEN

2 uien, 500 gr. kalfslever, 2 eetl.groene peperkorrels (pot of blik), 500 gr. kalfsgehakt, 500 gr. rundergehakt, 1 eetl. Provencaalse kruiden, 2 tenen knoflook, 2 theel. zout, 1 dl. rode wijn, 200 gr. ontbijtspek, dungesneden, 3 laurierbladen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  •  
  •  > 120 min.

Pate

INGREDIENTEN

3 ons gaar vlees/kip/wild/konijn/etc, 2 ons lever, kruiden (zout, peper, basilicum, koriander, tijm, jeneverbessen, knoflook, whatever you like...), evt een scheut drank, evt een scheut bouillon, evt een handje rozijnen, boter, olie of plakjes ontbijtspek,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Pate

Pate uit de hogedruk pan

INGREDIENTEN

150 gr. ontbeend kalfsvlees150 gr. ontbeend varkensvlees120 gr. ham75 gr. spek zonder zwoerd1 el. boter1 kleine ui fijngesnipperd3 teentjes knoflook1 ei1 el. dikke room3 el. cognac1 el Dijon mosterd1 tl. gedroogde tijm1 1/2 tl. zout1/2 tl. witte peper1/4 tl. gemalen laurierbladeen snufje piment1 1/2 kop water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  •  
  •  30-60 min.

Pate

INGREDIENTEN

250 gr varkensvlees, 500 gr kalfslever, 100 gr ossetong, 4 jeneverbessen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels sherry, 1 ei, 1 theelepel tijm, 1 theelepel majoraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel peper, 3 laurierblaadjes, overlangs gesneden plakken spek,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate

INGREDIENTEN

750 gr bloem, 375 gr boter, 2- 2 ? theel zout, 2 eieren, 250 gr kippenlevertjes, 3 eetl cognac, 150 gr speklappen, 1 kg varkensschouderkarbonade, 1 theel grof gemalen peper, 1 theel pimentkorrels, geplet, 2 eetl fijngesneden salieblaadjes, 1 theel tijmblaadjes, 3 blaadjes witte gelatine, 3 dl vleesfond, 4 eetl fijngesneden groene kruiden, (1/2 eetl salie, tijm, selderij, bieslook en 2 eetl peterselie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  •  
  •  > 120 min.

Vlees

Leverbrood (verenigde Staten)

INGREDIENTEN

250 gr kalfs- of varkensstoofvlees, 360 gr lever, 250 gr spek in dobbelsteentjes, 2 eieren, 4 eetlepels gehakte verse salie, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, 125 ml droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pate; course country pate

Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!!

INGREDIENTEN

350 gram kalfsvlees, 450 gram doorregen vette varkenslappen, 275 gram gerookte bacon, 225 gram varkenslever, 20 jeneverbessen, 20 zwarte peperkorrels, 1/4 theel.gemalen foelie, 4 teentjes knoflook, 1 theel.verse tijm, 120 ml droge witte wijn, 25 ml brandy, vers laurierblad om te garneren, 1 theel zout.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  > 120 min.

Paté (basis)

Een paté of terrine is een oude vorm van conserveren van vlees. Als je het `deeg` wilt bewaren, moet je dat zonder uien, knoflook, champignons e.d. doen

INGREDIENTEN

1 deel vet vlees (b.v. speklap met zwoerd), bij voorkeur gegaard (dit bindt en gaart de paté), 1 deel mager vlees, 1 deel lever (kip, kalf, varken en/of wild, ook dit bindt de paté, maar maakt hem wel droger), 15 Gr. zout (met nitriet) of zeezout per kilo vlees, Specerijen, zoals kardemom, jeneverbes, piment, mosterdzaad, koriander en peper, Evt. knoflook of champignons in de vulling, Evt. Port of Madeira toevoegen, Evt. ook Worcestersaus erbij doen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Frans
  •  60-120 min.

Italiaanse paté

Een eenvoudig te maken maar overheerlijke paté.

INGREDIENTEN

500 gram speklapjes, 100 gram varkenslever, in repen, 100 gram gekookte ham, 300 gram half-om-half gehakt, 1 kleine rode paprika, in blokjes, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 20 olijven, in stukjes, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde salie, ½ eetlepel zout, ½ theelepel cayennepeper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 dl slagroom, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels cognac, 250 gram ontbijtspek, in plakjes, verse peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Pate en croute

INGREDIENTEN

* 100 gr varkensvlees, * 200 gr kipfilet, * 1 eetl melk, * 1 eidooier, * 1 ei, * naar smaak versgemalen peper, * 3 gr zout, * 150 gr bloem, * 50 gr koude boter, * 125 gr magere spekreepjes, * 75 gr gemengde paddenstoelen, * 3 takjes rozemarijn, * 1/2 borrelglas cognac

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate van haas

Bron; alles in butter

INGREDIENTEN

Levers, hartjes en niertjes van 2 hazen -, vlees van de voorlopers van twee hazen, met een scherp mes, van het bot gesneden - 80 gr vet spek - 60 gr varkenspoelet - 1 appel, - 2 jeneverbessen - 1 fijngesnipperd sjalotje - 30 gr ongezouten spek, in dobbelsteentjes -, 1 el Madeira - 1 el Cognac - 80 cl. (ongezoete) slagroom ? zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  •  
  •  60-120 min.

boeren pate

INGREDIENTEN

, Ingredienten : ( 8 personen ), 2 eetlepels plantaardige olie, 110 gr. gehakte champignons, 50 gr. gehakte ui, 2 gehakte teentjes knoflook, 1 dl. Sherry, medium, snufje nootmuskaat, 1 ? theelepel zout, ? theelepel peper, 250 gr. Mager varkens gehakt, 250 gr kippenfilets, 100gr gehakt varkensvet, 50 gr gehakte pistaches, gepeld, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 losgeklopt ei, 250 gr ontbijtspek, zonder zwoerd,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Pate met ui

Het is zo mooi om je zelf gemaakte pate op je buffet te zien staan!

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 200 gr kipfilet, 50 gr kippenlever, 1 kleine ui, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 125 gr boter, 50 ml slagroom, 1 tl gemalen peper, 1/2 tl zeetzout, snufje zout, 8 roze peperkorrels, 1 laurierblad, 1 el vloeibare honing, 2 el port, 4 el ganzenvet of reuzel, 3,5 dl rode wijn,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pate Van Haas

INGREDIENTEN

-4 sjalotten, -1/2 ajuin, -1/2 L. rode -wijn, -1kg varkensvlees, -1kg spek, -600gr lever, -4 sneden bruin brood, -500gr haas, -3/4L. room, -peper en zout, -15 blaren gelatine per liter wildfond,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse pate

INGREDIENTEN

500 gr varkensgehakt, 500 gr rundergehakt, 250 gr varkenslever, gemalen, 1 theelepel zout, 1 theelepel grofgemalen peperkorrels, mespunt nootmuskaat, mespunt gemalen kruidnagel, 2 eetlepels gepelde, zeer fijn gehakte amandelen, 1 dl koffieroom, 1 eetlepel honing, 1 ei, losgeklopt, 1 eetlepel bloem, 200 gr vet spek, in dunne plakjes gesneden, 1 laurierblad, Gevulde olijven, in plakjes gesneden, Rode paprika, in ringen gesneden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Frans
  •  > 120 min.

Pate van fazant

"Terrine de faisan". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

Voor de marinade : 1/2 kg fazantenvlees - 100 gr varkensnekvlees - 200 gr varkensvet - 100 gr kalfsvlees - 100 gr varkensvlees - 1 el jeneverbessen - 1/2 fles droge witte wijn - 1 glas cognac, Voor de farce : 100 gr reuzel - 100 gr sjalot - 150 gr gevogeltelevers - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - peper en zout - 3 eieren - 1 el cognac - 1 el madeira - 6 vellen wit spekvet om de terrine te bekleden - enkele takjes tijm, larierblaadjes en jeneverbessen voor de garnituur.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

pate met cranberries

INGREDIENTEN

200 gr ontbijtspek, 100 gr achterham, 300 gr hamlappen, 100 gr speklapjes, 350 gr kippenleveertjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 4 takjes peterselie, 1 theelepel tijm, 1 theelepel majoraan, 2 eetlepels cognac, 1 dl koffieroom, 1 ei, versgemalen peper, 2 theelepels zout, 150 gr kumquats, 200 gr cranberries (diepvries), 100 gr suiker, 1 uitgeperste sinaasappel, 3 anijssterren, 2 laurierblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Fijne Paté

Heerlijk als voorgerecht of bij een buffet.

INGREDIENTEN

1 kilo varkenshaas, 7 ons varkens- of kalfslever, 5 ons vet spek, 100 gr. appelmoes (van één goudrenet), 1/8 liter madera, minimaal 2 el. cognac, port of andere drank, mag ook veel meer zijn., 7 tenen knoflook, 1 el zout, vers gemalen peper, 1 tl majoraan, 100 gr gepelde pistachenootjes, 1/8 liter slagroom, 200 gr. zeer dun gesneden vetspek om de vorm mee te bekleden, om te garneren:, laurierblad of vossenbessen, 3 bladen witte gelatine, ¼ liter bouillon en een flinke scheut madera.,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate met gevogelte

De roomkaas maakt de pate heerlijke romig. Laat de pate 2 tot 4 dagen 'rijpen', dan komen de smaken nog beter tot hun recht. Bereidingstijd is exclusief wachttijd van minimaal 5 uur!

INGREDIENTEN

Pond parelhoenboutjes(of kippenboutjes), 3 el olijfolie, 150 gram kippenlevertjes, zout en peper, 50 gram mager rookspek in reepjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 3 fijngesneden sjalotten, 1 el fijngesneden provencaalse kruiden, 4 el rode port, 1 ons verse roomkaas, 1 ei, 2 ons katenspek(of zeeuws spek), in dunne plakken

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse pate

Nou, de pate is gelukt (moet alleen nog even tot Kerst op smaak komen), dus hier is het recept ;-) Ik ga alleen wel een machientje kopen om gehakt elektrisch te vermalen, want zo'n handmolen werkt niet lekker :-( groet, Els

INGREDIENTEN

350 gr mager kalfs- of varkensvlees, 500 gr speklappen, 100 gr gekookte ham, 100 gr kalfs- of varkenslever, 1 teentje knoflook, 2 dl schenkroom, 1/2 dl vermouth, 1 eetl citroensap, 15 gr zout, 1 tl versgemalen peper, 1 tl oregano, 1/2 tl gemalen laurier, 2 eetl bloem, 30 groene olijven, 10 zwarte olijven, 1 kleine of 1/2 grote paprika, 150-200 gr zeer dungesneden ontbijtspek,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Paté en croute

Een huisgemaakte paté en croute, die we als voorgerecht kunnen serveren aan 12 personen. Uw gasten zullen nog nooit zo een lekkere paté hebben gegeten !

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 1,4 kg bloem, 700 gr boter op kamertemperatuur, 6 eieren, 20 gr zout, 12 gr cognac, Voor de vulling:, 1 ui, fijngesnipperd, 250 gr kippenlevertjes, 30 cl rode porto, 10 cl cognac, 400 gr varkensribbetjes (zonder bot, krabbetjes), 300 gr varkensvlees (keelstuk), 650 gr filet van eend/kip/parelhoen, 4 gr ras-el-hanout, 5 gr kleurzout, 14 gr zout, 5 eieren, 150 gr ganzenlever, in kleine blokjes, 70 gr gedroogde morieljes (vooraf geweekt in water), olijfolie, witte porto, 500 ml bruine fond, 5 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Biefstuk met pate

INGREDIENTEN

4 biefstukjes van de haas - ca. 150-175 gram, 4 plakjes ontbijtspek, 100 gram creme-pate, 50 gram boter, 2 eetlepels jus, zout/peper, 4 eetlepels madeira

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Pate met Pistachenoten

Voor deze vereenvouwdigde versie een Klassieke Franse Charcuterie kunt U een hele kip sof stukken kipfilet gebruiken. Ideaal als voorgerecht maar ook perfect bij een koud buffet.

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet 25 gram vers wittebrood 1,2 dl slagroom eiwit van 1 ei 4 lente-uitjes 2 teentjes knoflook 100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden 50 gram pistachenoten (zonder dop) 3 el verse dragon snufje Nootmuskaat 1 rl zout 1 ? tl zwarte peper groene sla om te serveren., ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Paté van Heidi

INGREDIENTEN

500 gr gekookte ham in blokjes, 50 gr spekblokjes, 200 gr kipfilet, 150 gr kippenlever, 150 gr mager varkensvlees, 2 tenen knoflook, 3 sjalotten, 1/2 bosje peterselie, peper, zout, 1 ei, 2 eetlepels port, 2 eetlepels cognac, 1/8 liter droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 3 blaadjes kleurloze gelatine

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate Van Haas

INGREDIENTEN

-4 sjalotten, -1/2 ajuin, -1/2 L. rode -wijn, -1kg varkensvlees, -1kg spek, -600gr lever, -4 sneden bruin brood, -500gr haas, -3/4L. room, -peper en zout, -15 blaren gelatine per liter wildfond,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.

pate maison

Zoals de naam al zegt: thuisgemaakte pate

INGREDIENTEN

200 gr. mager varkensvlees, 200 gr. kalfsvlees, 100 gr. rauwe lever, zout, tijm, marjolein, 1 fijngehakte ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, fijngehakte peterselie, 3 eetl. madeira (of cognac of port), voldoende reepjes spek; voor de garnering: enkele laurierblaadjes, jeneverbessen, plakjes spek, en schijfjes champignons

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

pate van houtduif

Omdat ik geregeld houtduiven krijg (wildschade) probeer ik diverse bewerkingen uit. Een lekkere is dit recept,geschikt voor het Montignac-dieet, hoewel de rode port en cognac er natuurlijk niet in mogen. Neem dan maar een heel klein plakje pate...

INGREDIENTEN

400 g duiveborstfilets, 250 g varkensschoudervlees, 200 g vers vet spek, 1 sjalot, fijn gehakt, 1 eetl (zee)zout, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl tijmblaadjes, 200 ml rode port, 110 ml cognac, peper uit de molen, 100 g duive- of kippelevertjes, 100 ml kippefond, 50 g ontbijtspek, in reepjes, 15 g boter, 200 ml kalfs- of duivefond, 2 eetl jeneverbessen, 100 ml slagroom, zout en peper, 200g vers vet spek, dun gesneden.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate Van Fazant

INGREDIENTEN

1 fazant van ? 1 kg, 2 el slaolie, 500 gr mager gerookt spek in blokjes, 4 plakjes doorregen spek, 1 ui gesnipperd, 1/2 tl tijm, 1/2 el gehakte peterselie, 3 jeneverbessen gekneusd, 2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 dl witte wijn, 1 el cognac, 100 gr vet spek in kleine blokjes, voor de gelerende bouillon, 2 preien in ringen, 8 takjes bladselderie, restanten en afval van de fazant, 1 bosje peterselie, zout en peper, 4 blaadjes gelatine

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Frans
  •  > 120 min.

Pate met ui

INGREDIENTEN

200 gr. kipfilet, 50 gram kippenlever, 1 kleine ui, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 125 gr. boter, 50 ml slagroom, 1 theel. gemalen peper, ? theel. zeezout, snufje zout, 8 roze peperkorrels, 1 laurierblad, 1 eet. vloeibare honing, 2 eetl. port, 4 eetl. ganzevet of reuzel, 3,5 dl rode wijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

mousse pate

Quenelles de Volaille oftewel kippelevertjes mousse

INGREDIENTEN

250 gram kippenlevers, 250 gram roomboter op kamertemperatuur, 3 eieren, 3/4 dl. slagroom, 2 sjalotten, 50 gram gerookt spek in dobbelstenen, scheutje madeira, peper, zout, suiker

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eenden Pate

INGREDIENTEN

Wilde eenden - 2 dl droge witte wijn - 1 eetl. citroensap 2 sjalotjes - tijm - 3 laurierblaadjes - peperkorrels -1 ui 2 worteities -2 kruidnagelen - 500 g kalfslever of kippelevers 50 g roomboter - 200 g vers vet spek - zout - 1 theelepel honing 1 eetlepel appelsap - 2 eetlepels bloem - 2 eieren 150 g dungesneden vers vetspek - 1/2 dl medeira - poedergelatine

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Duiven pate

Pate van duif gemaakt op Belgische wijze.

INGREDIENTEN

3 - 4 Duiven, 2 dl droge witte wijn, 1 eetl citroensap, 500 gram kalfs of kippenlever, 50 gram roomboter, 2 eieren, 200 gram vers vet spek, poedergelatine, 2 sjalotjes, thijm, 3 laurierblaadjes, 1 theel honing, 1 eetl appelsap,2 eetl bloem, peperkorrels, 1 ajuin, 2 kruidnagelen, 2 worteltjes, zout, ? dl madeira, 150 gram dun gesnedenvers vet spek

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Pate nimois

Pate van lamsvlees uit Frankrijk, voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 deegbakjes (tartelettes), 125 gr lamsvlees, boter, 75 gr gekookte kippenlever, 75 gr gerookt spek, peterselie, kervel, selderij, 1 truffel, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Fijne pate

Voor 12 pers. als voorgerecht p.p.160 kcal.

INGREDIENTEN

Het is even een werk maar dan heb je ook wat1 1/2 kg. runderstaartstuk3/4 tl. zout1/2 tl. geraspte nootmuskaat1 1/2 tl. gemalen piment3 dl. ongezouten kalfsbouillon1 tl. poedergelatinetakjes verse tijm of peterselie voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Biefstuk met pate en madeirasaus

Af en toe krijg ik gasten te eten die geen vis eten en nogal traditioneel zijn ingesteld. Dan is dit een favoriet gerecht. De combinatie van pate met biefstuk is fantastisch en dan ook nog zo?n heerlijke saus. Dit recept is van Onno Kleyn uit de Volkskrant.

INGREDIENTEN

4 kogel biefstukjes (niet platgeslagen) -, 100 gr roompate in dunne plakjes -, 2 eetlepels zonnebloemolie-, 40 gr boter -, 4 oude witte ontkorste boterhammen, 4 eetl madeira (te koop in keukenflesjes bij AH) of medium sherry -, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pate de la Maison

Een heerlijke pate telkens anders te maken met bv provencaalse kruiden of extra knoflook grof gemaakt als boeren of ardenner pate zeer fijn gemalen als room pate enz enz

INGREDIENTEN

Verse varkens lever 350gr...zacht vers spek (broekspek) vraag de slager,175 gr speklapjes zonder zwoerd zonder knars 175gr.....varkens vlees mag best een beetje vet zijn.350gr, , Kruiden..... 12 gr zout 1 thl witte peper,snufje noot,1 ui,1 thl knoflook poeder,1/2 el maizena, 20gr paneermeel,75ml koffieroom (VOLLE), vraag de slager om wat kleurzout dat is nitriet houdend zout voor gebruik in de worstmakerij het conserveerd ook beter als keuken zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

pate de la maison

Een eenvoudige doch heerlijke pate met een frisse vruchtensaus (of warme cranberrysaus); het resultaat mag er zijn.

INGREDIENTEN

2 eieren, 500 gram schouderham, 250 gram kalfsgehakt, 4 eetlepels (slank)room, 2 sneetjes witbrood, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 kleine uien, 1 theelepel basilicum, peper, zout en margarine., , Voor de saus: verse vruchten (bramen, bosbessen, of een goede 100% vruchtensap( tip: bosbessensap van Zwaardemaker Carvam Cevitan), suiker (of zoetstof) en allesbinder. Ook met (warme) Cranberrysaus is het een overigens erg lekker (potje cranberry-compote, verwarmen, suiker of zoetstof erbij, op dikte maken met allesbinder).

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top