pate
Pate van de familie
400gr varkenslever 400gr speklapjes 150gr ontbijtspek 1ui 1teentje knoflook 1th lepel tijm ;oregano;paprikapoeder ;basilicum 4 lepels rode wijn ;4laurierblaadjes; peper;zout oven voorverwarmen
Snij de lever en de speklapjes ui ;knoflook schoonmaken doe het vlees in de keukenmachine en laat 1keer draaien doe dan de ui; knoflook ;de kruiden en de wijn er bij zet de machine weer aan wil je de pate fijn dan wat langer laten draaien ;;pulse;; en anders wat minder dan is het wat grover laat dit mengsel even rusten bekleed debodem en de wanden van het patepotje met ontbijtspek en laat het spek er overheen hangen doe dan het vleesmengsel er in dek af met laurierblaadjes en sla het spek terug zet het deksel er op zet het au bain marie in de oven 180graden voor 1uur afkoelen en 1nacht in de koelkast
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-02-2008Frans Voorgerecht60-120 min.
pate
Gemakkelijke pate om zelf te maken
2 uien-500 gr. kalfslever-2 eetl.groene peperkorrels-500 gr. kalfsgehakt-500 gr.rundergehakt-1 eetl. provencaalse kruiden-2 tenen knoflook-2 theel.zout-1 dl.rode wijn-200 gr.ontbijtspek(dungesneden)-3 laurierbladen
- Frans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-06-2001Frans Bijgerecht60-120 min.
paté
Dit patérecept is simpel en gemakkelijk te bereiden. Als je dit paté recept éénmaal onder de knie hebt , kun je ook experimenteren met je favoriete kruiden om zo je eigen , naar jou smaak , paté te maken.
Ingrediënten, 1 kilo varkenslever, 500 gram varkensvlees, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 gram broodkruimels, 2 theelepels salie, port, room, verse nootmuskaat, verse peper, 5 - 7 gram zout, plakjes ongerookte spek
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-10-201360-120 min.
pate
Een pate om van te smullen!!
150 gram varkensfricandeau (rauw), 1 plak ham van 100 gram, 300 gram bloem, 1 deciliter koud water, 10 gram zout, 150 gram boter, 1,5 eierdooier, 100 gram varkenslever, zout, peper, snufje tijm, bloem om te bestrooien, laurierblad, Voor de vulling:, 1/2 eierdooier, 2 eetlepels cognac,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-1999Nederlands30-60 min.
Pate
2 uien *, 500 gr kalfslever *, 2 el groene peperkorrels (uit een potje of blikje) *, 500 gr kalfsgehakt *, 500 gr rundergehakt *, 1 el Provencaalse kruiden *, 2 tenen knoflook *, 2 theel zout *, 1 dl rode wijn *, 200 gr ontbijtspek (dungesneden) *, 3 laurierblaadjes
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2005Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Pate
Van deze makkelijk en snel te maken pate kunnen 12 plakken worden gesneden.
2 uien, 500 gr. kalfslever, 2 eetl.groene peperkorrels (pot of blik), 500 gr. kalfsgehakt, 500 gr. rundergehakt, 1 eetl. Provencaalse kruiden, 2 tenen knoflook, 2 theel. zout, 1 dl. rode wijn, 200 gr. ontbijtspek, dungesneden, 3 laurierbladen
- > 120 min.
- Geplaatst op06-07-2001> 120 min.
- Eigen recept
pate
Variant op kippenlever smeersel , nu dus met varkenslever, 2 versies gemaakt, en beiden zijn heerlijk, de "gebakken " versie is beter als voorgerecht met een lekker zoetje en grof brood. de ander als pate op een warm casino broodje.
500g gekookte varkenslever vers of vacuum, 100g boter, 100g ongerookt ontbijtspek fijn gesneden, 3 tenen knoflook geperst, 1 tl tijm gedroogd, 6 el port, 2 el slagroom
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-2015Europees> 120 min.
Pate
Pate a la bourguignon
6 blaadjes diepvries roomboter bladerdeeg., 350 gram gemengd gehakt, 100 gram verse worst, 250 gram varkenslever, 1 ui, 1/2 bos peterselie, 2 sneetjes oud witbrood, zout,peper, 6 takjes tijm, olie voor invetten, bloem voor bestuiven, 4 blaadjes laurier, 1 eidooier
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-2000Voorgerecht60-120 min.
Pate
Basisrecept voor pate.
350 gr. grof gemalen varkenslever, 700 gr. gemalen speklappen, 12 gr. zout (worstzout), 0,5 gr. Marjoraan, 0,5 gr. nootmuskaat, 1 gr. foelie, 2 gr. gekneusde zwarte peper, 1 grsnipperd uitje., 2 eieren, 40 gr. rijstemeel.
- Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-02-2001Bijgerecht> 120 min.
Pate
3 ons gaar vlees/kip/wild/konijn/etc, 2 ons lever, kruiden (zout, peper, basilicum, koriander, tijm, jeneverbessen, knoflook, whatever you like...), evt een scheut drank, evt een scheut bouillon, evt een handje rozijnen, boter, olie of plakjes ontbijtspek,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2000Internationaal60-120 min.
Pate
750 gr bloem, 375 gr boter, 2- 2 ? theel zout, 2 eieren, 250 gr kippenlevertjes, 3 eetl cognac, 150 gr speklappen, 1 kg varkensschouderkarbonade, 1 theel grof gemalen peper, 1 theel pimentkorrels, geplet, 2 eetl fijngesneden salieblaadjes, 1 theel tijmblaadjes, 3 blaadjes witte gelatine, 3 dl vleesfond, 4 eetl fijngesneden groene kruiden, (1/2 eetl salie, tijm, selderij, bieslook en 2 eetl peterselie,
- > 120 min.
- Geplaatst op12-03-2002> 120 min.
Pate
250 gr varkensvlees, 500 gr kalfslever, 100 gr ossetong, 4 jeneverbessen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels sherry, 1 ei, 1 theelepel tijm, 1 theelepel majoraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel peper, 3 laurierblaadjes, overlangs gesneden plakken spek,
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-01-2000Frans Voorgerecht> 120 min.
Pate
Pate uit de hogedruk pan
150 gr. ontbeend kalfsvlees150 gr. ontbeend varkensvlees120 gr. ham75 gr. spek zonder zwoerd1 el. boter1 kleine ui fijngesnipperd3 teentjes knoflook1 ei1 el. dikke room3 el. cognac1 el Dijon mosterd1 tl. gedroogde tijm1 1/2 tl. zout1/2 tl. witte peper1/4 tl. gemalen laurierbladeen snufje piment1 1/2 kop water
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-200230-60 min.
Pate
3 sneetjes wit casinobrood zonder korst, 50 g champignonpate, augurk.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-02-2002Nederlands10-20 min.
Een amuse van calvadosappel met pate
Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse
, ? zoetzure appel (elstar), 3 el calvados, 50 gr roompate, 8 kappertjes, Stervormige uitsteekvormpjes,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2005Frans30-60 min.
pate; course country pate
Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!!
350 gram kalfsvlees, 450 gram doorregen vette varkenslappen, 275 gram gerookte bacon, 225 gram varkenslever, 20 jeneverbessen, 20 zwarte peperkorrels, 1/4 theel.gemalen foelie, 4 teentjes knoflook, 1 theel.verse tijm, 120 ml droge witte wijn, 25 ml brandy, vers laurierblad om te garneren, 1 theel zout.
- Engels Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-04-2002Engels Voorgerecht> 120 min.
Pate En Croute.
Bladerdeeg en pate
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-11-2000Voorgerecht10-20 min.
Bleekselderij Met Pate
Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.
Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-200010-20 min.
Paté balletjes
Paté balletjes, je kunt ze zelf zo groot of klein maken op een amuse lepel , in een toatbakje of alleen als balletje bij de borrel
200 gram Paté( dit kan ieder soort paté zijn), 2 grote eetlepels creme fraiche, Italiaanse kruiden, walnoten of amandelen ( ik heb ze beiden geprobeerd, beiden zeer smakelijk), Zwarte sesam
- Frans Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-2016Frans Amuse10-20 min.
Aardappel pate / Aardappel pate
150 gram tarwebloem, 100 gram boter of margarine, zout, peper, 2-3 grote geschilde aardappels in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei losgeklopt
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-07-2003Bijgerecht60-120 min.
Pate met stoofpeertjes
Plakjes pate met stoofpeertjes in een saus van marsala en port
Plakjes wildpate, Ardenner of gevogelte pate. Port. Marsala. Kaneelstokje.,
- Frans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-12-2003Frans Voorgerecht> 120 min.
Wild Pate
Wildmenu bestaand uit, Wildpate met cumberlandsaus. Wildbouillon met groenten van de bosrand. Hazerug filet metCalvadossaus. IJs met bosvruchten in creme de cassis.
Pate van wild.Wat mooie sla voor garnering.2Vijgen.Cumberlandsaus[gekocht of zelfgemaakt]
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands30-60 min.
pate brulee
Amuse
Roompate scheutje cognac en bruine basterdsuiker
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2003Bijgerecht10-20 min.
pate met bramen-portsaus
Alhoewel de bramentijd nog niet is aangebroken toch dit voorgerecht. Je kunt immers altijd je toevlucht nemen tot diepvriesbramen als je je echt niet kunt beheersen.Voor dit voorgerecht kun je elke willekeurige pate gebruiken, ook zelfgemaakte. Een goede pate door de slager zelf gemaakt geniet mijn voorkeur in ieder geval.
4 plakken pate- wat blaadjes kruksla- 6 kerstomaatjes-4 gepelde walnoten., Voor de bramen-portsaus: 300 gr bramen- 2 el vloebare honing- 2 el mosterd - 1 dl rode port- 1/2 tl kanelpoeder -rasp van een halve sinaasappel- eventueel 1 el suiker.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-2004Frans Voorgerecht10-20 min.
Pate met kumquatcompote
7 kumquats - 225 gram cranberry's - 25 gram rozijnen - 125 gram suiker - 1/4 krop frisee sla - 300 gram pate in 4 plakken - bieslooksprietjes,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands Voorgerecht10-20 min.
toastje pate
-2 plakken pate ongeveer een cm dik., -een blikje manderijnen., -5 blauwe druiven., -10 laangwerpige toastjes.
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-03-2004Kinderkeuken0-10 min.
Pate met cranberry-portsaus
1 sinaasappel, 1 citroen, 1/2 pot cranberry-compote(150 g), 1/2 el Franse mosterd, 3 el rode port, 1/2 el bakgember(potje), 4 slabladeren, 4 plakken fijne pate(75 g)
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-11-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Bruschetta met pate
Wil je een origineel hapje voor bij de borrel presenteren, dan sla je een goed figuur met deze pate-bruschetta's
2 a 3 teentje's knoflook, gepeld, 6 el olijfolie extra vierge 1 mini ciabattabroodje, in sneetjes, 1/2 stevige appel (Jonagold), geschild, 20 g boter, 100 g pate (bijv. Ardenner- of cranberry pate), 3-4 el cranberrycompote
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2004Nederlands20-30 min.
Pate Met Vijgen
Pate con brevas. Een eenvoudige maar heerlijke tapa.
4 verse vijgen, doormidden gesneden in plakjes van 1 a 1? cm, 60 gram pate, bij voorkeur een vrij stevige leverpate, in plakken van ?cm, 4 eetlepels room, takjes peterselie
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-01-2001Spaans0-10 min.
Mini-taartjes met pate
Borrelhapje
12 kleine bladerdeeghapjes (kant en klaar) - 125 gr. zachte pate (wild- of roompate) - 3 el. cognac - 2 el. zachte roomboter - 12 halve walnoten
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-12-199920-30 min.
Pate Met Sinaasappel-Cranberrycompote
Alles over fruit Sinaasappels, mandarijnen, grapefruits en citroenen, ze liggen nu volop in de winkel. Maar eerst hebben ze een langereis gemaakt. Want het lekkerste citrusfruit haalt C1000 rechtstreeks uit Spanje. Wilt u weten welke recepten u kunt maken met citrusfruit? Kijkt u daarvoor in C1000 iedeen. Bron:www.C1000.nl
3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-12-2000Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Sneetje Pate
4 sneedjes Frans landbrood of casino bruin, 1 plak pate van ca. 15o gram, abrkozenjam, 1/4 komkommer
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-10-2004Internationaal0-10 min.
Pate met uiencompote
1 grote ui, 4 el sinasappelmarmelade, ½ dl medium dry sherry, 1/4 tl pimentpoeder, 100 g grove pate, 2 toefjes peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2006Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Pate met sinaasappel-cranberrycompote
3 sinaasappels75 gr suiker50 cc sherry175 gr cranberry's4 blaadjes lollo rosso4 plakjes pate van ongeveer 1 cm dik
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2002Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Huis Paté
Veel pate voor weinig geld. Een ideaal smeersel voor op een feestje. Zo gemaakt in de blender, apart van smaak en goedkoop (HOI, HOI)
1 ronde leverworst van de supermarkt 500gr, klein potje crème fraîche 100ml, 2 eetl ketchup, 2 eetl cognac (of sherry), kruiden,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2002Nederlands0-10 min.
Pate met uiencompote
Franse inslag
1 grote ui, 4 eetlepels sinaaasappelmarmelade, ? dl. medium dry sherry, ? theelepel pimentpoeder, 100 g grove pate, 2 toefjes peterselie,
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2002Frans Voorgerecht0-10 min.
Pate met sinaasappel-cranberrycompote
Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: ca. 20 minuten ( koelen) p.p.: 1650kJ/395 kcal, 9 g eiwit, 27 g vet, 29 g koolhydraten; van "moesje2"
3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-2002Voorgerecht0-10 min.
Pate met sinaasappel-cranberrycompote
Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: ca. 20 minuten ( koelen) p.p.: 1650kJ/395 kcal, 9 g eiwit, 27 g vet, 29 g koolhydraten; van "moesje2"
3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-2002Voorgerecht0-10 min.
Pate Met Sinaasappel-Cranberrycompote
Lekker voorgerecht!
3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry(stefano), ? zak cranberry?s(a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
*Pate met Oesterzwamdressing*
1/2 krop Eikenbladsla, 8 el. Walnootolie, 3 el. (rode wijn)Azijn, 1 tl. Mosterd, 1/2 tl. Suiker, Zout, (versgemalen) zwarte Peper, 150 g. Oesterzwammen, 4 plakken Pate aux Noix,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-03-2000Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Paté (basis)
Een paté of terrine is een oude vorm van conserveren van vlees. Als je het `deeg` wilt bewaren, moet je dat zonder uien, knoflook, champignons e.d. doen
1 deel vet vlees (b.v. speklap met zwoerd), bij voorkeur gegaard (dit bindt en gaart de paté), 1 deel mager vlees, 1 deel lever (kip, kalf, varken en/of wild, ook dit bindt de paté, maar maakt hem wel droger), 15 Gr. zout (met nitriet) of zeezout per kilo vlees, Specerijen, zoals kardemom, jeneverbes, piment, mosterdzaad, koriander en peper, Evt. knoflook of champignons in de vulling, Evt. Port of Madeira toevoegen, Evt. ook Worcestersaus erbij doen
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2013Frans60-120 min.
-
vleesmousse en pate
van wimbroers , 3 recepten, 0 volgers
-
pate`s
van jaani , 2 recepten, 0 volgers
-
Patees
van mowi , 1 recepten, 0 volgers
-
Pate
van nannedekok , 1 recepten, 0 volgers
-
Bon Courage Patesserie
van BonCourage83 , 1 recepten, 0 volgers
-
pate
van Monsalut , 1 recepten, 0 volgers
-
Pate
van erikvandijk , 1 recepten, 0 volgers
-
pates
van ManuelM , 1 recepten, 0 volgers
-
Pate
van iphone_1324889632 , 1 recepten, 0 volgers
-
kippenlever pate
van karpers50 , 1 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers
-
Pate
van sonja26975 , 17 recepten, 0 volgers