- Eigen recept
Pastitsio
500 gr buisvormige en lange macaroni 500 gr. gehakt 300 gr geraspte kaas 4 eetlepels geraspte kaas ½ kop witte wijn 1 kop boter 1 ui, gesnipperd 1 stokje kaneel ½ kg tomaten, gepureerd 1 kop paneermeel 2 eetlepels paneermeel 2 eiwitten peper en zout voor de bechamelsaus: 2 liter volle melk 9 eetlepels meel 3 eieren 4 eetlepels boter 1 kop geraspte kaas peper, zout
De buisvormige macaroni gaar koken in ruim water met zout. De helft van de boter bruin laten worden in een pannetje en over de macaroni gieten. De eiwitten stijf kloppen en bij de macaroni doen. De helft van de geraspte kaas toevoegen en alles doorroeren tot een samenhangende massa. De resterende boter smelten in een pan en de ui fruiten. Het gehakt erbij, rul bakken, blussen met de wijn en even laten koken. Vervolgens de gepureerde tomaten, kaneel, peper en zout toevoegen en alles ongeveer een half uur laten koken tot het meeste vocht is ingekookt. De pan van het vuur halen, de rest van de geraspte kaas en het paneermeel er in doen en doorroeren. Een ovenschaal invetten met boter en de helft van de macaroni over de bodem verdelen. Hier het gehakt over uitspreiden en over het gehakt de rest van de macaroni verdelen. De bovenste laag bedekken met bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met 4 eetlepels geraspte kaas en twee eetlepels paneermeel en besprenkelen met wat gesmolten boter. De schaal in de oven zetten en in ongeveer 30 minuten een goudbruin korstje laten krijgen. De bechamelsaus: Laat de boter met een half theelepeltje zout en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een garde, als dit een glad papje is, in één keer de 2 liter melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en de eieren en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-08-2009Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio
1 kg dikke spagetti of macaroni - 1/2 kg gehakt - 2 fijngesneden uien - 3 rijpe fijngesneden tomaten - 4 eetlepels olijfolie - 1 laurierblaadje - basilicum - 150 g Kefalotyri of Parmezaanse kaas - zout - peper -- Voor de bechamelsaus: 4 eetlepels bloem - 3 eetlepels olijfolie - 1 l melk - 3 opgeklopte eieren - 150 g geraspte Kefalotyri of Parmezaanse kaas - zout - peper - nootmuskaat
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-1999Grieks30-60 min.
Pastitsio
Griekse ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, een Grieks recept
500 gr buisvormige, lange pasta, 1 kilo gehakt, 250 ml melk, 2 eieren, 4 eetlepels geraspte kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 glas witte wijn, 1 stokje kaneel, ½ kg tomaten, gepureerd, 2 eetlepels paneermeel, 300 gr geraspte kaas, peper en zout, boter voor invetten van de ovenschaal, , Voor de bechamelsaus:, 5 eetlepels boter, 5 eetlepels meel, 1 liter volle melk, 2 eieren, 1 kop geraspte kaas, peper en zout
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-07-2013Grieks30-60 min.
Pastitsio
Pastitsio is een soort Griekse lasagne, afgemaakt met een verrukkelijke witte saus. Dit recept voorziet in een grote pastitsio en is gewoonweg geweldig. Iedereen vindt dit lekker en het is de moeite van het bereiden waard.
500 gr penne pasta, 2 eetlepels olijfolie, 60 gr boter, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt, 1 mespuntje gemalen nootmuskaat, zout en peper naar smaak, 3 eieren, licht geklopt, Vleessaus, 30 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 675 mager rundergehakt, 4 eetlepels tomatenpuree, 125 ml droge rode wijn, 125 ml groentenbouillon, 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden, zout en peper naar smaak, Witte saus, 125 gr boter, 70 gr witte bloem, 750 ml melk, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 1 ei, licht geklopt, zout en peper naar smaak
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-04-2011Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Pastitsio
Pastitsio is een griekse pastaschotel, die je bakt in de oven.
300 gr rundergehakt, 2 uien, 5 tenen knoflook, 1 glas rode wijn, peper, zout, 3 takjes munt (1 lepel gedr munt), piment (1 lepel of 5 bolletjes), 2 pijpjes kaneel, 3 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 200 gram spaghetti, 1 ei, 4 eetlepels bloem, 3 eetlepels becel vloeibaar of boter, 3,5 dl melk (of meer), nootmuskaat, zout en peper, 100 gram parmezaan of gruyère, , ,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-2008Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
pastitsio
Een ovenschotel van macaroni met gehakt en tomaat.
225 g macaroni, 90 g boter, 60 g Parmezaanse kaas, nootmuskaat, 2 eieren losgeklopt, 1 ui gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 450 g rundergehakt, 2 el tomatenpuree, 0,6 dl rode wijn, 0,9 dl bouillon, 2 el bloem, 2,8 dl melk, P & Z.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-05-2005Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pastitsio
Dit gerecht wordt ook wel Griekse Lasagna genoemd.(oventijd niet meegerekent)
1? pond lams- of rundvlees, 1 gesneden ui, 2 theel. gehakte knoflook, ? theel. kaneel, 1 kop tomatensaus, 4 eetl. boter, 4 eetl. bloem, 3 koppen melk, 340 gr. pasta(penne), 2 eieren, 110 gr. Parmezaanse kaas(geraspt).
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2001Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio.
500g.buisvormige en lange macaroni. 500g.gehakt. 300g.geraspte kaas. 1/2kopje witte wijn. 1 kop boter. 1ui. 1stokje kaneel. 1/2kg.tomaten,gepureerd. 1kop paneermeel. 2eiwitten. 1 zakje bechamelsaus. peper en zout.
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2003Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Pastitsio
Griekse pasta schotel.(780cal.p.p.)
2 el.olijfolie.4 tenen knoflook,geperst,3 uien gesnipperd,1 kg.lamsgehakt,800 gr.gepel, de en fijngehakte tomaten uit blik,2,5dl.rode wijn,2,5dl.kippenbouillon, 3 el.tomatenpuree,2 el.verse oreganoblaadjes, 2 laurierbladeren,350 gr.ziti(pasta in pot lood model)2 eieren losgeklopt,3 eieren los, geklopt extra,750 gr.griekse yoghurt,200 gr., kefalottyri of manchego,geraspt, (harde rasp, kaas) halve tl.nootmuskaat,50 gr.parmazaanse, kaas geraspt,80 gr.broodkruim.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2004Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Pastitsio
Lijkt een beetje op de moussaka, maar is toch anders
250 gram lintmacaroni, zout, 2 grote uien, olijfolie, 500 gram lamsgehakt, 350 gram ontvelde tomaten, 6 el. tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 2 el. oregano, 1 el. basilicum, 1 mespuntje kaneel, peper, 1 kopje paneermeel, 4 eieren, 3 el. boter, 4 el. bloem, 5 dl. melk, 3 el. paneermeel, eventueel geraspte Parmezaanse kaas
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2003Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio
*500 gr buisvormige en lange macaroni, , *500 gr. gehakt, , *300 gr geraspte kaas, , *4 eetlepels geraspte kaas, , *? kop witte wijn, , *1 kop boter, , *1 ui, gesnipperd, , *1 stokje kaneel, , *? kg tomaten, gepureerd, , *1 kop paneermeel, , *2 eetlepels paneermeel, , *2 eiwitten, , *1 portie bechamelsaus, , *peper en zout, benodigdheden voor de bechamelsaus:, , *2 liter volle melk, , *9 eetlepels meel, , *3 eieren, , *4 eetlepels boter, , *1 kop geraspte kaas, , *peper, zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2004Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio
500 gram buisvormige en lange macaroni - 500 gram gehakt - 300 gram geraspte kaas - 4 eetlepels geraspte kaas - 1/2 kop witte wijn - 1 kop boter - 1 ui, gesnipperd - 1 stokje kaneel - 1/2 kilo tomaten, gepureerd - 1 kop paneermeel - 2 eetlepels extra paneermeel - 2 eiwitten - 1 portie bechamelsaus - peper en zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2005Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio
300 gr lange pijpmacaroni, 1 grote ui, 1 blik gepelde tomaten, 400 gr rundergehakt, 1 bouillontablet, peper, 1 tl kaneel, 2 el peterselie, witte wijn, 1 blikje tomatenpuree, 3 eieren, koffiemelk, geraspte kaas
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2006Italiaans30-60 min.
pastitsio
Italiaanse macaroni schotel uit de oven.
250 gr macaroni, 90 gr boter, 60 gr geraspte pasta kaas, snufje nootmuskaat, 2 eieren losgeklopt, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 450 gr rundergehakt, 2 el tomatenpuree, 0,6 dl rode wijn, 0,9 dl runderbouillon, 3 el gehakte peterselie, 2 el bloem, 3 dl melk, peper en zout.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2002Italiaans30-60 min.
Pastitsio
500 gr buisvormige en lange macaroni, 500 gr. gehakt, 300 gr geraspte kaas, 4 eetlepels geraspte kaas, ? kop witte wijn, 1 kop boter, 1 ui, gesnipperd, 1 stokje kaneel, ? kg tomaten, gepureerd, 1 kop paneermeel, 2 eetlepels paneermeel, 2 eiwitten, 1 portie bechamelsaus, peper en zout, , bechamelsaus:, 2 liter volle melk, 9 eetlepels meel, 3 eieren, 4 eetlepels boter, 1 kop geraspte kaas, peper, zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-02-2003Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Pastitsio .
Pastaschotel met gehakt.
500 gr buisvormige en lange macaroni-, , 500 gr. gehakt-, , 300 gr geraspte kaas-, , 4 eetlepels geraspte kaas-, , ? kop witte wijn-, , 1 kop boter-, , 1 ui, gesnipperd-, , 1 stokje kaneel-, , ? kg tomaten, gepureerd-, , 1 kop paneermeel-, , 2 eetlepels paneermeel-, , 2 eiwitten-, , 1 portie bechamelsaus-, , peper en zout., Benodigdheden voor de bechamelsaus:, , 2 liter volle melk-, , 9 eetlepels meel-, , 3 eieren-, , 4 eetlepels boter-, , 1 kop geraspte kaas-, , peper, zout.,
- Grieks
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2003Grieks10-20 min.
Pastitsio
(Griekenland) voor 4 pers.
500 gr buisvormige en lange macaroni, , 500 gr. gehakt, , 300 gr geraspte kaas, , 4 eetlepels geraspte kaas, , ? kop witte wijn, , 1 kop boter, , 1 ui, gesnipperd, , 1 stokje kaneel, , ? kg tomaten, gepureerd, , 1 kop paneermeel, , 2 eetlepels paneermeel, , 2 eiwitten, , 1 portie bechamelsaus, , peper en zout,
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-06-2005Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio
Kasserol met lamsvlees en macaroni
250 gr. zitti (elleboog macaroni), olie, 1 grote ui fijngehakt, 450 gr. lamsgehakt, 3 grote tomaten, ontveld en in plakjes, 3 eetl. tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 theel. oregano, 3 eetl. broodkruim, 50 gr. parmezaanse kaas, , voor de saus:, 25 gr. boter, 25 gr. bloem, 4.5 dl melk, zout, peper, snufje kaneel, 3 eieren, ,
- Mediterraan
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2001Mediterraan30-60 min.
Pastitsio
4 teentjes look, 4 ajuinen, 1kg gehakt, 1kg tomaten, 25cl rode wijn, 25cl rundsbouillon, peper zout, tijm, basilicum, oregano, 500g penne, olijfolie, 3 eieren, 600g griekse yoghourt, 200g feta, nootmuskaat, geraspte kaas, eikenbladsla, balsamico-azijn
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-01-2010Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
pastitsio
250 g spaghetti of macaroni - 300 g gehakt, 2 sjalotjes- 1 pot Spagheroni- 2 eetlepels olijfolie- 100 g jong belegen Maaslander Voor de bechamelsaus: 3 eetlepels bloem - 3 eetlepels olijfolie - 3 dl melk - 2 losgeklopte eieren - 80 g Parmezaanse kaas - zout - peper
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-04-2000Grieks60-120 min.
Spaghetti-Pastei (Pastitsio)
Een Grieks gerecht. Het lijkt op Moussaka, maar dan met pasta en andere kruiden.
VOOR EEN GROTE OVENSCHAAL IN EEN ELECTRISCHE OVEN, 1 kilo dikke spaghetti (voor pastitsio). Deze spaghetti kun je niet in de gewone supermarkt kopen, wel in een Griekse of eventueel Turkse winkel!, 1 kilo rundergehakt, 2 grote fijngesnipperde uien, 2 koppen fijngesneden verse tomaten (of uit blik), 1/2 kop olijfolie, 1/2 kop boter (voor over de spaghetti), 10 koppen melk, 1 kop boter, 1 kop meel, 8 eieren, zout, peper, 3 koppen geraspte kaas
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-1999Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Pastitsio (macaroni-gehaktschotel)
2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 kg rundergehakt, 3-4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 2 blikken (gepelde) tomaten (800g), zout en peper, 500 g macaroni, 2 el + 60 g boter, 120 g geraspte harde kaas, (bijv. parmezaanse), 60 g bloem, 1 l melk, nootmuskaat, 4 eieren, 1 bosje peterselie, boter en paneermeel voor de ovenschaal
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-04-2011Italiaans60-120 min.
Pastitsio amore
Een ander Italiaans ovengerecht dat wel wat bewerkelijk is maar wel de moeite waard
250 gram macaroni*250 gram champignons*250 gram rundergehakt*3 el fijngehakte verse peterselie*100 gram geraspte (geen gemalen) parmezaanse kaas*90 gram boter*2 losgeklopte eieren*1 gesnipperde middelgrote ui*1 teentje knoflook uit de pers*0,6 dl rode wijn, *0,9 dl runderbouillon*3 dl melk*2 el bloem*, 2 el tomatenpuree*6 el van je favoriete pastasaus*peper, zout, nootmuskaat en wat italiaanse kruiden,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2001Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pastitsio (pasta schotel met gehakt)
Lekker Grieks gerecht voor in de oven..
500 gr buisvormige en lange macaroni, 500 gr. gehakt, 300 gr geraspte kaas, 4 eetlepels geraspte kaas, ? kop witte wijn, 1 kop boter, 1 ui, gesnipperd, 1 stokje kaneel, ? kg tomaten, gepureerd, 1 kop paneermeel, 2 eetlepels paneermeel, 2 eiwitten, 1 portie bechamelsaus, peper en zout, , , Voor de Bechamelsaus:, 2 liter volle melk, 9 eetlepels meel, 3 eieren, 4 eetlepels boter, 1 kop geraspte kaas, peper, zout
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2004Grieks30-60 min.
Pastitsio me kima
Omdat alle recepten die ik tegen kwam voor grote gezelschappen zijn heb ik hiervan een 2 personen variant gemaakt. Bovendien is deze wat minder vet.
* 200 gram penne * 200 gram rundergehakt * 1 ui * 2 tenen knoflook * 5 el tomato fritto * 3 el droge witte wijn * 1/2 tl kaneel * 1 tl oregano * 1 el versgehakte peterselie * 1/4 liter melk * 1/2 zakje beachamelsaus * nootmuskaat * 75 gram schapenfeta * 2 eieren * peper en zout uit de molen
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-12-2003Grieks60-120 min.
PASTITSIO{grieks gerecht}
Als je in griekeland geweest ben, heb je beslist op een 1 of ander manier pastitsio gegeten.Met MACARONI gehakt kruiden enz enz
2 eetl olijfolie.1 middelgrote ui geschild en gehakt.1 TEEN KNOFLOOK,GESCHILD EN UITGEPERST.500 GR RUNDERGEHAKT.400 GR TOMATEN UIT BLIK.2 THEEL VERSE MAJORAAN FIJNGEHAKT OF 1 THEEL GEDROOGDE.1 THEEL PIMENTPOEDER.ZOUT EN PEPER.250 GR MACARONI.2 EIEREN .3 DL NATUURYOGHURT
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2004Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti ovenschotel
Pastitsio, lekker als bij of hoofdgerecht
1 kilo dikke spaghetti * 500 gr gehakt * 2 fijngesneden uien * 2 a 3 fijngesneden tomaten * 2 kopjes olijfolie * 1 laurierblaadje * wat basilicum * 150 gr Kefalotyri kaas of parmezaanse kaas (geraspt) * zout en peper * bechamelsaus (zie voor recept de site grieksgenieten)
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2004Grieks30-60 min.