Bourgondische stoofschotel met pastinaak
Leuk zo n biologisch groentepakket. Maar wat moet je in vredesnaam met die rare pastinaken? De pastinaaksoep die ik eerder maakte was ronduit vies. Maar als je gewoon doet alsof het winterwortels zijn, gaat het best goed. Je kunt er dus ook gewoon wortel in doen als je pastinakenvoorraad het laat afweten...
Ingrediënten 2 personen
500 gram runderlappen(in blokjes gesneden), 100 gram spekblokjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 pastinaak, geschild en in blokjes, 1 prei, in halve ringetjes, 1-2 laurierblaadjes, 500 ml water, 1 grote theelepel mosterd, 1 eetlepel bloem, peper, zout, 1 appel, geschild en in blokjes, scheutje slagroomVoorbereiding
Oven aanzetten op 180 graden.
Bereidingswijze
Spekblokjes bakken, rundvlees erbij doen, gesneden ui en geperste knoflook ook. Totdat alles een beetje aangebraden en rondom bruinig is. Pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water erbij doen. Even laten koken. Bloem met een beetje water tot een dun papje zonder klontjes roeren en door het vlees-groentemengsel roeren. Wachten en roeren tot het weer kookt, dan het spul in een ovenschaal gieten en deze met aluminiumfolie afgedekt in de voorverwarmde oven zetten. Ongeveer 30-40 minuten (even proeven of het vlees zacht genoeg is), dan de appelblokjes en scheutje room door het ovenmengsel roeren en nog 10 minuutjes terugzetten in de oven. Klaar. Eet smakelijk.