Pasteitje met Gorgonzola
Aperitiefje
2 el pijnboompitten150 g Gorgonzola 24 minipasteitjes
Verwarm de oven voor op 175?C
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan om verder aanbranden te voorkomen.Snijd de Gorgonzola in kleine stukjes. 2. Vul elk pasteitje royaal met Gorgonzola en bestrooi met pijnboompitten.3. Verwarm de pasteitjes ca. 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2003Frans Voorgerecht30-60 min.
Gorgonzola pasteitje
Met rode uien en gorgonzola gevuld pasteitje
4 rode uien in dunne sliertjes gesneden, 3-4 takjes rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gorgonzola, klein beetje boter. Voor het deeg: 170 gram bloem, zout, 85 gram koude boter, 3 eetlepels koud water.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2004Internationaal20-30 min.
Heerlijk Pasteitje van gorgonzola en pijnboompitten
Ja een simper voorgerechtje kan haast niet. Maar echt een toppertje!!
4 pateibakjes 1 el pijnboompitten 100 g gorgonzola
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-02-2005Frans Voorgerecht10-20 min.
Amuse: Pasteitje Met Gorgonzola
Voor 12 stuks
1 el pijnboompitten, 75 g gorgonzola, 12 minipasteitjes (kant en klaar Jos Poell).
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-200120-30 min.
Hapjes klein en fijn
Gebruik eetbare amuselepels voor ieders gemak
Voor het hoorntje met gerookte zalmtartaar, 1 pakje mini-hoorntjes, sprietjes bieslook, 50 g gerookte zalm fijngehakt, citroensap, 1 theelepel mierikswortelcreme of mosterd, , Voor de lepel met gerookte eendenborst, peper, 25 g verse roomkaas, gemengde sla ter garnering, 90 g gerookte eendenborst in plakjes, amuselepels, , Voor het pasteitje met gorgonzola en peer, 12 kleine bladerdeegpasteitjes, 12 blaadjes bleekselderij, Decoratiesaus balsamico bruin, 1 theelepel citroensap, 100 g gorgonzola, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 rijpe handpeer geschild en in kleine stukjes, , , Voor de lepel met eiersalade, zout en peper, krulpeterselie ter garnering, 150 g scharreleisalade, amuselepels, 12 groene mini asperges in drieen gesneden, , , Voor het hoorntje met chocolademousse, 0.5 eetlepel Mokka-chocolade hagelslag, 12 muntblaadjes, 1 schaal duo-mousse chocolade/witte choco, 1 pakje mini-hoorntjes, 1 tube mango decoratiesaus, , Voor het pasteitje met krabsalade, sla voor garnering, 1 theelepel seroendeng, 10 korianderblaadjes, 1 theelepel sambal, 2 takjes koriander fijngehakt, 10 kleine bladerdeegpasteitjes, 150 g krabsalade
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2010Nederlands20-30 min.
Spinazieragout
Snelle, veggie dish. En heel presenteerbaar
Diepvriesspinazie, champignons, boter, bloem, geraspte kaas of gorgonzola, peper, pasteibakjes (2/3 pp), pijnboompitten
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2000Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.