Pasteitje met..
Pasteitje met kalfsragout .
4 ragout/pasteibakjes 200 gram kalfsvlees 1 ui 50 gram boter ? eetl. (grove) mosterd 30 gram bloem ca. 4 dl. wildfond (uit pot of blik) zout versgemalen peper 1 eetl. cranberry's
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snipper de gepelde ui. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pasteibakjes staat vermeld. Verwarm de bakje volgens de aangegeven tijd. Bak de blokjes kalfsvlees in 20 gram boter in een koekenpan in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe. Schep het vlees regelmatig om. Smelt de rest van de boter in een sauspan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel al roerend 2 minuten op een laag vuur bakken. Roer nu beetje bij beetje en voortdurend roerend de warmgemaakte wildfond toe. Laat deze vrij dikke saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer dan de blokjes kalfsvlees door de saus. Breng deze ragout eventueel op smaak met zout, peper en eventueel wat extra mosterd. Zet de inmiddels in de oven warmgemaakte pasteibakjes op de borden. Schep de ragout in de bakjes en garneer met een paar cranberry's. Dien meteen op.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2004Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Pasteitje
Tapas
6 plakjes bladerdeeg, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. zeer fijngehakte ui, 2 teentjes uitgeknepen knoflook, 2 eetl. zeer fijngehakte paprika, 125 gr. zeer fijngehakte champignons (of rundergehakt), zout, peper, chilipeper (onmisbaar), 1 eetl. parmezaanse kaas
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2003Spaans10-20 min.
Pasteitje
Bladerdeeg met overheerlijke vulling
Tauge, bladerdeeg, gehakt, tacco kruiden, sambal, olijf olie, verse maggie, peper, zout, rode peper, provensiale kruiden, knoflook dit alles naar eigen hoeveelheid toevoegen.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-1999Internationaal20-30 min.
Pasteitje
Met kippen/champignons ragout
*150 gram kipfilet, *100 gram champinons, *halve kippenbouillontablet, *30 gram boter, *30 gram bloem, *scheutje koffieroom, *1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 pasteibakjes
- Nederlands Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2000Nederlands Tussengerecht20-30 min.
Pasteitje
Een gehaktpasteitje voor bij de borrel
1 pond half om half/rundergehakt, Danerolles (afbak crossants) "klein", 1 klein uitje, zout en peper (na smaak), 2 eieren, sambal (klein beetje) en ketjap Manis (klein scheutje)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2002Nederlands10-20 min.
pasteitje
Met bladerdeeg of zelf deeg maken van bloem, melk en roomboter.
Bladerdeeg, halve pond kipfilet,ui, knoflook,tomatenpuree (klein) blikje peen en dopewrten, magiblokje,peper,augurk en zilver uitjes.(naar smaak)
- Surinaams
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2005Surinaams20-30 min.
Pasteitje
Kerstmenu 19
Zie bereiding
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-12-1999Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pasteitje
1 pakje bladerdeeg, 1 doos kastanjechampignons, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 50 gr. gekookte achterham, 1 sjalotje, 1 bosje peterselie, 2 dl. bouillon, 1 ei, 2 veestomaten, 1 bosje waterkers
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-02-2009Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Pasteitje met kipragout
* 150 g kipfilet, * zout en versgemalen peper, * 250 ml kippenbouillon (van een tablet), * 20 g boter, * 20 g bloem, * 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje), * 2 tl mosterd, * 2 el kerrie (of naar smaak), * 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde, * scheutje slagroom, * 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar)
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2008Voorgerecht20-30 min.
Pasteitje met Gorgonzola
Aperitiefje
2 el pijnboompitten, 150 g Gorgonzola, 24 minipasteitjes
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2003Frans Voorgerecht30-60 min.
Pasteitje wildragout
Een heerlijke wildragout. Vol van smaak, maar niet de sterke wildsmaak waar veel mensen van afschrikken.
100 gram magere spekblokjes of vetspek (heb ik gebruikt), 500 gram wildpoulet (bijvoorbeeld eend, haas, wild zwijn), 2 sjalotjes of 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram champignons, 25 gram boter, 1 el zonnebloemolie, versgemalen peper, 1 el gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd, 2 dl wildfond, 1 dl rode wijn, zout, bloem, klontje boter, 4 pasteibakjes
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2012Voorgerecht60-120 min.
pasteitje met kipperagout.
Een verassende combinatie, voor de lunch of de brunch.
6 plakjes bladerdeeg, 250 gr kipfilet, 1/2 kippebouillontablet, 1 ui, 6 champignons, 25 gr boter, 25 gr bloem, zout, peper, citroensap, 1 eidooier, 2 el slagroom, 4 takjes peterselie.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2000Internationaal30-60 min.
tonijn pasteitje
Een variant op het Indische pasteitje
500gr Bloem, 125 gram margarine, 1 ei, 1 kopje water of melk,2 blikjes tonijn, 1 uitje en sambal bajak, rode peper.
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2005Indonesisch20-30 min.
pasteitje kipragout
Heerlijke kippenragout
150 g kipfilet, in kleine blokjes, zout en versgemalen peper, 250 ml kippenbouillon, (van een tablet), 20 g boter, 20 g bloem, 8 champignons, in plakjes, 2 theel. mosterd, 2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, (vers of diepvries of 2 theel., gedroogd), scheutje slagroom (Melkan), 2 bladerdeeg pasteibakjes, (kant-en-klaar)
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2007Voorgerecht20-30 min.
Pasteitje met Kalfsragout
Heerlijke Ragout die te gebruiken is als Voorgerecht bij b.v het Kerstdiner....
200 gram Kalfsvlees(bv. Magere Snitsels), 1 ui, 50 gram boter, 1/2 eetlepel grove mosterd, 30 gram bloem, ca. 4 dl wildfond(uit blik of pot), zout en peper, cranberry(kleine rode besjes)Garneren.., 4 Ragout/pasteibakjes
- Internationaal Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-12-2003Internationaal Voorgerecht60-120 min.
Pasteitje met kipragout
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1 ei, 2 kippenbouten, 1 ui, gesnipperd, 250 g winterpeen, fijngesneden, 1 prei, fijngesneden, 1 stukje foelie (pakje 5 g), 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, 1 takje selderij, 50 g boter, 50 g bloem, gezeefd
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-12-2010Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Pasteitje met kipperagout
Goed basisrecept voor traditioneel ragoutpasteitje. Ook heel makkelijk in grotere hoeveelheden als maaltijd met rijst. Ik maak deze altijd in de winter, van te voren klaarmaken en alleen nog even opwarmen als hapje na een winterwandeling lekker bij het vuur. Variaties op de ragoutvulling: - kalfsvlees, stukjes wortel en bleekselderij - garnalen en doperwtjes - zalm en asperges
, 1 ui, 300 g kipfilet (of voor meer smaak en sappiger: kippedijfilet), 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 1 kippeboouillontablet, 150 g champignons, 1 dl droge witte wijn, 50 g achterham, 35 g boter, 35 g bloem, 3 el slagroom (light naar keus), 2 el fijngehakte peterselie, zout, peper, 4 pasteibakjes
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2012Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Pasteitje Met Visragout
100 gram kastanjechampignons - 1 sjalotje - 400 gram vis naar keuzen ( b.v. kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen). 20 gram boter om te baken - 1 1/2dl witte wijn - 5 dl visfond (zelfgemaakt of kant en klaar) - 25 gram zachte boter - 25 gram bloem - 2 dl kookroom - 1/4 bosje bieslook - 8 pasteikorstbakjes (van de bakker).
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-2001Nederlands0-10 min.
Zeeuws Pasteitje
Pasteitje gevuld met een ragout van Zeeuwse mosselen.
1 kilo mosselen, 1 bleekselderij (niet te groot), 1 prei, 2 grote uien, lava's (indien aanwezig) gemalen zwarte peper, 100 gram boter, 80 gram bloem, 1 eetlepel kerriepoeder zoet (indien hete kerriepoeder dan 1 mespuntje), 1 dl. witte wijn (niet vereist), 4 pastei bakjes.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2000Nederlands20-30 min.
Afrikaans pasteitje
Een tropische verassing
8 plakjes roomboter bladerdeeg,100 gr.blanke amandelen,150 gr.sugar snaps,2 uien,300 gr,kipfilet,2 el.zonnebloemolie,1 zakje Korma curry base mild(80 gr.pataks)1ei.
- Afrikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-2002Afrikaans30-60 min.
Pasteitje met kalfsragout
4 ragout/pasteibakjes * 200 gr kalfsvlees * 1 ui * 50 g boter * 1/2 el mosterd * 30 gr bloem * ca. 4 dl wildfond (uit pot of blik) * zout * versgemalen peper * 1 el cranberry?s.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-03-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
SATe PASTEITJE
LEKKER TUSSENDOORTJE
? 200 g Varkensvleesreepjes, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen), ? ? theelepel suiker, ? 4 plakjes bladerdeeg, ? ? eetlepel ketjap manis, ? ? eetlepel sesamzaad, ? 1 theelepel citroensap, ? 2 eetlepels pindakaas, ? 35 g boter, ? 1 dl melk, ? 1 ei (losgeklopt)
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-200530-60 min.
Pasteitje met champignons
250 gram (kleine) champignons, 1 (kleine) ui, 1-2 takjes tijm of 1/4 theelepel gedroogde tijm, 1 pasteibakje, 1/2 theelepel olie, zout, peper, 1/4 groentebouillonblokje, 1 eetlepel zure room, 1 theelepel allesbinder, 1 (kleine) tomaat
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-09-200820-30 min.
Gorgonzola pasteitje
Met rode uien en gorgonzola gevuld pasteitje
4 rode uien in dunne sliertjes gesneden, 3-4 takjes rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gorgonzola, klein beetje boter. Voor het deeg: 170 gram bloem, zout, 85 gram koude boter, 3 eetlepels koud water.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2004Internationaal20-30 min.
Pasteitje met Garnalen-knoflookragout
Dit hapje kunt u heel goed van tevoren maken. Schep de ragout pas op het laatst in het bakje om te voorkomen dat de bakjes zacht worden.
6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook, in plakjes 1 tl chilipoeder 250 gram roze garnalen 2 dl Culinaire room zout en peper 2 el fijngesneden peterselie
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-10-20030-10 min.
Groente 'pasteitje'
EEN LEUK BIJGERECHT.
450 g bladspinazie (diepvries), 8 plakjes bladerdeeg, 1 kleine ui, 225 g worteltjes, 300 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take), 40 g hazelnoten, 20 g boter, 1/2 theelepel tijmblaadjes, zout en peper, 4 eieren, bloem om uit te rollen, 1 eiwit,
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-10-2003Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Pasteitje Met Mosselragout
Lekker licht voorgerechtje,wat snel klaar is.
4 pasteibakjes * 2 zakjes room-cognacsaus culinair * 400 g gekookte mosselen * 2 dl slagroom * 2 eidooiers
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2005Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Surinaamse pasteitje
Als je minder tijd heb maak je een groote pasteitjetaart van
Bladerdeeg 2 pakken, vulling: ui, knoflook,zwarte peper kipfilet,tomatenpuree klein, aurgurken, zilveruitjes doperwten en peentje en, gekoote eieren zo 10 stuks evt bloem voor het uitrollen van de bladerdeeg.
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-2005Surinaams30-60 min.
Pasteitje van gevogeltelever
Pasteitje van gevogeltelever
100 gram witbrood zonder korst, 2 dl creme fraiche, 500 gram eende-of ganzelever, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, gedroogde tijm, 3 tot 5 takjes peterselie, 1 eierdooier.
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2001Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zwitsers pasteitje
1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin, 6 roomboter bladerdeeg-pasteibakjes, 2 rijpe sappige handperen, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. verbrokkelde walnoten, 1 eetl. Eau de Vie Poire Williams (of Kirschwasser), 1 theel. gedroogde lavendel (niet geparfumeerd!), 2 eetl. gehakte verse kervel,
- Zwitsers Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2010Zwitsers Voorgerecht10-20 min.
Pasteitje Met Duivenragout
Houd uw stad schoon, eet een duif
Duivenbouillon (zie recept duivensoep), Duivenvlees ( zie recept duivensoep), 1 doosje minichampignons, 1 dl. witte wijn, 1 grote ui gesnipperd, 1 dl. slagroom, 20 gram bloem, versgemalen zwarte peper, Klein bosje bieslook, 6 pasteibakjes van de warme bakker
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
Pasteitje met wildragout
1 pakje gedroogde cantharellen, 1 ui, 50 g ontbijtspek, 250 g hazepoulet, zout, peper, 1 eetl. bloem, 2 eetl. boter, ? theel. tijm, 1 dl. rode wijn, 2 eetl. cranberriecompote (potje), 1 bekertje zure room, 4 pasteibakjes, 4 toefjes peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-06-2001Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Pasteitje met kalfsragout
4 ragout/pasteibakjes, 200 g kalfsvlees (b.v. schnitzel), 1 ui, 50 g boter, 1/2 eetlepel (grove) mosterd, 30 g bloem, ca. 4 dl wildfond (uit pot of blik), zout, versgemalen peper, 1 eetlepel cranberry?s.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2005Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pasteitje met zalmragout
4 pasteibakjes, 25 gr. boter of margarine, 25 gr. bloem, 3 dl. visbouillon, 1 el. melk, 75 gr. zalmsnippers, peper en zout, citroensap, 1 el. fijngehakte dille, 1/2 el. kappertjes, 4 citroenschijfjes.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-03-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
pasteitje met kip
Snel,makkelijk en lekker...pasteitje met kip!
4 pasteibakjes, 2 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, gehakt, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, fijn gesnipperd, 1/2 theel. paprikapoeder, 1/2 theel. gemberpoeder, zout en versgemalen peper, 400 g kipfilet, in reepjes of blokjes, 2 eetl. citroensap, 50 g gemengde olijven, zonder pit, in plakjes, 2 eetl. gehakte verse basilicum of peterselie,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-2010Nederlands Voorgerecht10-20 min.
pasteitje met zeevruchten
750 g mosselen-8 gepelde scampi-4 zeeduivel medaillons-4 kabeljauwfilets-4 tongfilets- 200 gr garnalen 3/4l visbouillon(blokje)-1 takjeselderij-1 kleine ui., voor de saus:, 2 kleine sjalotjes-1 dl visbouillon- 1 dl kookvocht van de mosselen-1/2dl droge witte wijn-1 doosje saffraan-1 eetl.port-1 eetl.cognac-11/2dl verse room-1 eetl.geconcentreerde tomatenpuree-1 teentje knoflook-1 eetl. maizena-1 kruidenboeket-1 mespuntje cayennepeper-peper en zout.
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2003Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Pasteitje met Bressot
4 pastei- bakjes, 250 gr. varkensfilet, 2 el. bloem, 1 ui, 30 gr. margarine, 200 gr. champignons, 1/8 l. witte wijn, 1 kuipje Bressot 150 gr., zout, peper, bieslook, sla, schijfjes citroen.
- Nederlands Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-03-2010Nederlands Tussengerecht10-20 min.
pasteitje met stroganoff-ragout
400 gram kipfilet - 3 eetlepels boter - 4 pastei-bakjes - 2 rode paprika's - 1 pot Calve stroganoff-saus - 125 ml. creme fraiche - 200 gram gemengde sla - 1 zakje vinaigrette knoflook-tuinkruiden
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pasteitje met garnalen-champignonragout
100 g champignons, 4 pasteibakjes, 40 g boter, 40 g bloem, 1/2 l visbouillon (van een tablet), circa 2 eetl. room, snufje cayennepeper, zout, 200 g garnalen, 1 eetl. fijngehakte peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2010Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Pasteitje met bospaddestoelen
Je ruikt het bos!
1 pakje gerold bladerdeeg, 1 eigeel, 150 gr canterellen, 150 gr oesterzwammen, 25 gr boter, 1 dl room, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper en zout.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2000Belgisch10-20 min.
- Eigen recept
Pasteitje met kalfsragout
Een klassiekertje wat het altijd goed doet !
500 gr. kalfsfricandeau, 1 tlr zout, 1 ui, ½ winterwortel of 4 worteltjes, 2 takjes tijm of ½ tl. gedroogde tijm, 2 kruidnagels, ½ tl. witte peperkorrels, 1 laurierblad, 200 gr. champignons, 6 sjalotjes, 25 gr. boter, 25 gr. bloem, 4 bladerdeeg pasteibakjes, 1 eidooier, ½ dl. slagroom of schenkroom, 1 dl. witte wijn, 1 el. versgehakte peterselie, peper, zout, 1 citroen
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2009Voorgerecht30-60 min.
-
Dim sum, pasteitjes
van ChanDevries , 184 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van lekkersmoel , 12 recepten, 0 volgers
-
Wraps/ Pasteitjes
van PatriciaPater , 11 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van pom9468 , 1 recepten, 0 volgers
-
Pasteitjes
van Robec , 1 recepten, 0 volgers
-
Pasteitjes
van dananab844 , 1 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van mknol1973 , 1 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van Vels1 , 1 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van Tinkerbell1979 , 1 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van Nondre , 1 recepten, 0 volgers