1. Home
  2. Recepten
  3. Pasteitje

Pasteitje recepten (205) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pasteitje met..

Pasteitje met kalfsragout .

INGREDIENTEN

4 ragout/pasteibakjes, 200 gram kalfsvlees, 1 ui, 50 gram boter, ? eetl. (grove) mosterd, 30 gram bloem, ca. 4 dl. wildfond (uit pot of blik), zout, versgemalen peper, 1 eetl. cranberry's,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje

Tapas

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. zeer fijngehakte ui, 2 teentjes uitgeknepen knoflook, 2 eetl. zeer fijngehakte paprika, 125 gr. zeer fijngehakte champignons (of rundergehakt), zout, peper, chilipeper (onmisbaar), 1 eetl. parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Pasteitje

Bladerdeeg met overheerlijke vulling

INGREDIENTEN

Tauge, bladerdeeg, gehakt, tacco kruiden, sambal, olijf olie, verse maggie, peper, zout, rode peper, provensiale kruiden, knoflook dit alles naar eigen hoeveelheid toevoegen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pasteitje

Met kippen/champignons ragout

INGREDIENTEN

*150 gram kipfilet, *100 gram champinons, *halve kippenbouillontablet, *30 gram boter, *30 gram bloem, *scheutje koffieroom, *1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 pasteibakjes

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje

Een gehaktpasteitje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

1 pond half om half/rundergehakt, Danerolles (afbak crossants) "klein", 1 klein uitje, zout en peper (na smaak), 2 eieren, sambal (klein beetje) en ketjap Manis (klein scheutje)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

pasteitje

Met bladerdeeg of zelf deeg maken van bloem, melk en roomboter.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, halve pond kipfilet,ui, knoflook,tomatenpuree (klein) blikje peen en dopewrten, magiblokje,peper,augurk en zilver uitjes.(naar smaak)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Pasteitje

Kerstmenu 19

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasteitje

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 1 doos kastanjechampignons, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 50 gr. gekookte achterham, 1 sjalotje, 1 bosje peterselie, 2 dl. bouillon, 1 ei, 2 veestomaten, 1 bosje waterkers

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pasteitje met kipragout

INGREDIENTEN

* 150 g kipfilet, * zout en versgemalen peper, * 250 ml kippenbouillon (van een tablet), * 20 g boter, * 20 g bloem, * 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje), * 2 tl mosterd, * 2 el kerrie (of naar smaak), * 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde, * scheutje slagroom, * 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met Gorgonzola

Aperitiefje

INGREDIENTEN

2 el pijnboompitten, 150 g Gorgonzola, 24 minipasteitjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

pasteitje met kipperagout.

Een verassende combinatie, voor de lunch of de brunch.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 250 gr kipfilet, 1/2 kippebouillontablet, 1 ui, 6 champignons, 25 gr boter, 25 gr bloem, zout, peper, citroensap, 1 eidooier, 2 el slagroom, 4 takjes peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

tonijn pasteitje

Een variant op het Indische pasteitje

INGREDIENTEN

500gr Bloem, 125 gram margarine, 1 ei, 1 kopje water of melk,2 blikjes tonijn, 1 uitje en sambal bajak, rode peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

pasteitje kipragout

Heerlijke kippenragout

INGREDIENTEN

150 g kipfilet, in kleine blokjes, zout en versgemalen peper, 250 ml kippenbouillon, (van een tablet), 20 g boter, 20 g bloem, 8 champignons, in plakjes, 2 theel. mosterd, 2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, (vers of diepvries of 2 theel., gedroogd), scheutje slagroom (Melkan), 2 bladerdeeg pasteibakjes, (kant-en-klaar)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje wildragout

Een heerlijke wildragout. Vol van smaak, maar niet de sterke wildsmaak waar veel mensen van afschrikken.

INGREDIENTEN

100 gram magere spekblokjes of vetspek (heb ik gebruikt), 500 gram wildpoulet (bijvoorbeeld eend, haas, wild zwijn), 2 sjalotjes of 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram champignons, 25 gram boter, 1 el zonnebloemolie, versgemalen peper, 1 el gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd, 2 dl wildfond, 1 dl rode wijn, zout, bloem, klontje boter, 4 pasteibakjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pasteitje met Kalfsragout

Heerlijke Ragout die te gebruiken is als Voorgerecht bij b.v het Kerstdiner....

INGREDIENTEN

200 gram Kalfsvlees(bv. Magere Snitsels), 1 ui, 50 gram boter, 1/2 eetlepel grove mosterd, 30 gram bloem, ca. 4 dl wildfond(uit blik of pot), zout en peper, cranberry(kleine rode besjes)Garneren.., 4 Ragout/pasteibakjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pasteitje met kipragout

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 1 ei, 2 kippenbouten, 1 ui, gesnipperd, 250 g winterpeen, fijngesneden, 1 prei, fijngesneden, 1 stukje foelie (pakje 5 g), 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, 1 takje selderij, 50 g boter, 50 g bloem, gezeefd

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pasteitje met kipperagout

Goed basisrecept voor traditioneel ragoutpasteitje. Ook heel makkelijk in grotere hoeveelheden als maaltijd met rijst. Ik maak deze altijd in de winter, van te voren klaarmaken en alleen nog even opwarmen als hapje na een winterwandeling lekker bij het vuur. Variaties op de ragoutvulling: - kalfsvlees, stukjes wortel en bleekselderij - garnalen en doperwtjes - zalm en asperges

INGREDIENTEN

, 1 ui, 300 g kipfilet (of voor meer smaak en sappiger: kippedijfilet), 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 1 kippeboouillontablet, 150 g champignons, 1 dl droge witte wijn, 50 g achterham, 35 g boter, 35 g bloem, 3 el slagroom (light naar keus), 2 el fijngehakte peterselie, zout, peper, 4 pasteibakjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitje Met Visragout

INGREDIENTEN

100 gram kastanjechampignons - 1 sjalotje - 400 gram vis naar keuzen ( b.v. kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen). 20 gram boter om te baken - 1 1/2dl witte wijn - 5 dl visfond (zelfgemaakt of kant en klaar) - 25 gram zachte boter - 25 gram bloem - 2 dl kookroom - 1/4 bosje bieslook - 8 pasteikorstbakjes (van de bakker).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zeeuws Pasteitje

Pasteitje gevuld met een ragout van Zeeuwse mosselen.

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen, 1 bleekselderij (niet te groot), 1 prei, 2 grote uien, lava's (indien aanwezig) gemalen zwarte peper, 100 gram boter, 80 gram bloem, 1 eetlepel kerriepoeder zoet (indien hete kerriepoeder dan 1 mespuntje), 1 dl. witte wijn (niet vereist), 4 pastei bakjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Afrikaans pasteitje

Een tropische verassing

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboter bladerdeeg,100 gr.blanke amandelen,150 gr.sugar snaps,2 uien,300 gr,kipfilet,2 el.zonnebloemolie,1 zakje Korma curry base mild(80 gr.pataks)1ei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Pasteitje met kalfsragout

INGREDIENTEN

4 ragout/pasteibakjes * 200 gr kalfsvlees * 1 ui * 50 g boter * 1/2 el mosterd * 30 gr bloem * ca. 4 dl wildfond (uit pot of blik) * zout * versgemalen peper * 1 el cranberry?s.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met champignons

INGREDIENTEN

250 gram (kleine) champignons, 1 (kleine) ui, 1-2 takjes tijm of 1/4 theelepel gedroogde tijm, 1 pasteibakje, 1/2 theelepel olie, zout, peper, 1/4 groentebouillonblokje, 1 eetlepel zure room, 1 theelepel allesbinder, 1 (kleine) tomaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  •  
  •  20-30 min.

Gorgonzola pasteitje

Met rode uien en gorgonzola gevuld pasteitje

INGREDIENTEN

4 rode uien in dunne sliertjes gesneden, 3-4 takjes rozemarijn, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper, 150 gram gorgonzola, klein beetje boter. Voor het deeg: 170 gram bloem, zout, 85 gram koude boter, 3 eetlepels koud water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

SATe PASTEITJE

LEKKER TUSSENDOORTJE

INGREDIENTEN

? 200 g Varkensvleesreepjes, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen), ? ? theelepel suiker, ? 4 plakjes bladerdeeg, ? ? eetlepel ketjap manis, ? ? eetlepel sesamzaad, ? 1 theelepel citroensap, ? 2 eetlepels pindakaas, ? 35 g boter, ? 1 dl melk, ? 1 ei (losgeklopt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  •  
  •  30-60 min.

Pasteitje met Garnalen-knoflookragout

Dit hapje kunt u heel goed van tevoren maken. Schep de ragout pas op het laatst in het bakje om te voorkomen dat de bakjes zacht worden.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook, in plakjes 1 tl chilipoeder 250 gram roze garnalen 2 dl Culinaire room zout en peper 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Groente 'pasteitje'

EEN LEUK BIJGERECHT.

INGREDIENTEN

450 g bladspinazie (diepvries), 8 plakjes bladerdeeg, 1 kleine ui, 225 g worteltjes, 300 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take), 40 g hazelnoten, 20 g boter, 1/2 theelepel tijmblaadjes, zout en peper, 4 eieren, bloem om uit te rollen, 1 eiwit,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje Met Mosselragout

Lekker licht voorgerechtje,wat snel klaar is.

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes * 2 zakjes room-cognacsaus culinair * 400 g gekookte mosselen * 2 dl slagroom * 2 eidooiers

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Surinaamse pasteitje

Als je minder tijd heb maak je een groote pasteitjetaart van

INGREDIENTEN

Bladerdeeg 2 pakken, vulling: ui, knoflook,zwarte peper kipfilet,tomatenpuree klein, aurgurken, zilveruitjes doperwten en peentje en, gekoote eieren zo 10 stuks evt bloem voor het uitrollen van de bladerdeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Pasteitje van gevogeltelever

Pasteitje van gevogeltelever

INGREDIENTEN

100 gram witbrood zonder korst, 2 dl creme fraiche, 500 gram eende-of ganzelever, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, gedroogde tijm, 3 tot 5 takjes peterselie, 1 eierdooier.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zwitsers pasteitje

INGREDIENTEN

1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin, 6 roomboter bladerdeeg-pasteibakjes, 2 rijpe sappige handperen, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. verbrokkelde walnoten, 1 eetl. Eau de Vie Poire Williams (of Kirschwasser), 1 theel. gedroogde lavendel (niet geparfumeerd!), 2 eetl. gehakte verse kervel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2010
  • Zwitsers Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pasteitje Met Duivenragout

Houd uw stad schoon, eet een duif

INGREDIENTEN

Duivenbouillon (zie recept duivensoep), Duivenvlees ( zie recept duivensoep), 1 doosje minichampignons, 1 dl. witte wijn, 1 grote ui gesnipperd, 1 dl. slagroom, 20 gram bloem, versgemalen zwarte peper, Klein bosje bieslook, 6 pasteibakjes van de warme bakker

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met wildragout

INGREDIENTEN

1 pakje gedroogde cantharellen, 1 ui, 50 g ontbijtspek, 250 g hazepoulet, zout, peper, 1 eetl. bloem, 2 eetl. boter, ? theel. tijm, 1 dl. rode wijn, 2 eetl. cranberriecompote (potje), 1 bekertje zure room, 4 pasteibakjes, 4 toefjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitje met kalfsragout

INGREDIENTEN

4 ragout/pasteibakjes, 200 g kalfsvlees (b.v. schnitzel), 1 ui, 50 g boter, 1/2 eetlepel (grove) mosterd, 30 g bloem, ca. 4 dl wildfond (uit pot of blik), zout, versgemalen peper, 1 eetlepel cranberry?s.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasteitje met zalmragout

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes, 25 gr. boter of margarine, 25 gr. bloem, 3 dl. visbouillon, 1 el. melk, 75 gr. zalmsnippers, peper en zout, citroensap, 1 el. fijngehakte dille, 1/2 el. kappertjes, 4 citroenschijfjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasteitje met kip

Snel,makkelijk en lekker...pasteitje met kip!

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes, 2 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, gehakt, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, fijn gesnipperd, 1/2 theel. paprikapoeder, 1/2 theel. gemberpoeder, zout en versgemalen peper, 400 g kipfilet, in reepjes of blokjes, 2 eetl. citroensap, 50 g gemengde olijven, zonder pit, in plakjes, 2 eetl. gehakte verse basilicum of peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

pasteitje met zeevruchten

INGREDIENTEN

750 g mosselen-8 gepelde scampi-4 zeeduivel medaillons-4 kabeljauwfilets-4 tongfilets- 200 gr garnalen 3/4l visbouillon(blokje)-1 takjeselderij-1 kleine ui., voor de saus:, 2 kleine sjalotjes-1 dl visbouillon- 1 dl kookvocht van de mosselen-1/2dl droge witte wijn-1 doosje saffraan-1 eetl.port-1 eetl.cognac-11/2dl verse room-1 eetl.geconcentreerde tomatenpuree-1 teentje knoflook-1 eetl. maizena-1 kruidenboeket-1 mespuntje cayennepeper-peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitje met Bressot

INGREDIENTEN

4 pastei- bakjes, 250 gr. varkensfilet, 2 el. bloem, 1 ui, 30 gr. margarine, 200 gr. champignons, 1/8 l. witte wijn, 1 kuipje Bressot 150 gr., zout, peper, bieslook, sla, schijfjes citroen.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

pasteitje met stroganoff-ragout

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet - 3 eetlepels boter - 4 pastei-bakjes - 2 rode paprika's - 1 pot Calve stroganoff-saus - 125 ml. creme fraiche - 200 gram gemengde sla - 1 zakje vinaigrette knoflook-tuinkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met garnalen-champignonragout

INGREDIENTEN

100 g champignons, 4 pasteibakjes, 40 g boter, 40 g bloem, 1/2 l visbouillon (van een tablet), circa 2 eetl. room, snufje cayennepeper, zout, 200 g garnalen, 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met bospaddestoelen

Je ruikt het bos!

INGREDIENTEN

1 pakje gerold bladerdeeg, 1 eigeel, 150 gr canterellen, 150 gr oesterzwammen, 25 gr boter, 1 dl room, 1 eetlepel gehakte bieslook, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top