1. Home
  2. Recepten
  3. Pasteibakjes

Pasteibakjes recepten (299)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pasteibakjes Met Spinazieragout

INGREDIENTEN

450 g diepvriesspinazie 1 gesnipperd ui 1/2 bakjes champignons 4 pasteibakjes [of zelf maken van bladerdeegplakjes] scheutje room 25 g boter 25 g bloem 2 1/2 dl melk 100 g danisch blue

Voorbereiding

Laat de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor en verwarm de pasteibakjes volgens aanwijzing

Bereidingswijze

Bak een uitje in de pan. Bak champies max. 4 min. mee. Smelt de boter in een pan. Bak bloem even mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en maak een gladde roux. Voeg verkruimelde kaas scheutje room toe. Voeg ui, champies en spinazies aan de kaassaus toe. Vul de pasteibakjes met de spinazieragout.

  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  0-10 min.

pasteibakjes met kippenragout

Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje

INGREDIENTEN

70 gram boter, 50 gram bloem, 380 ml gevogeltefond, 1 el dragon (vers of gedroogd), 350 gram kipfilet, 100 ml slagroom, 8 pasteibakjes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zeeuwse Pasteibakjes

Een heerllijk mosselgerecht

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen, 2 dl. droge witte wijn, 1 ui, 1 prei, 3 worteltjes, 1 takje tijm, 4 pasteibakjes van bladerdeeg, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2 dl. creme fraiche, 2 eetl. fijngehakte kervel, peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteibakjes met eierragout

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes, 4 hardgekookte eieren, 1 uitje, 25 g boter of margarine, 25 g bloem, 1 1/2 dl kippebouillon, 1/2 dl droge witte wijn, zout, peper, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte dille.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

pasteibakjes met roquefort-ragout

INGREDIENTEN

4 niet te grote ragout bakjes van bladerdeeg, 1 potje kippebouillon met stukjes vlees, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 50 gram "blauwe" kaas, peterselie, ,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mini pasteibakjes met garnalenragout

Ook als amuse te presenteren

INGREDIENTEN

100 gram Hollandse garnalen, 1 pakje mini pasteibakjes, 150 gram verse roomkaas, 2-3 eetlepels room, 25 gram parmezaanse kaas, 1 bosuitje, 3 eetlepels peterselie, zout en peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mini pasteibakjes met garnalenragout

INGREDIENTEN

150 g verse roomkaas/1 pakje mini pasteibakjes/2-3 eetl room/25 g geraspte parmezaansekaas/1 bosuitje in ringetjes/3 eetl peterselie/100 g Hollandse garnalen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Makkelijke kippenragout in pasteibakjes

INGREDIENTEN

- 300 gram kippenpoulet, - 1 scheut vloeibare margarine, - 1 ui, - 1 bakje champignons, - 2 theelepels tijm, - 1 blikje kippenragout, - 3 eetlepels zure room, - 4 takjes peterselie, - 4 pasteibakjes., - zout en peper, - paar druppels worchestershiresaus.

  • Regionaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Regionaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasteibakjes gevuld met hammousse

INGREDIENTEN

1 doosje kleine pasteibakjes, 75 gr. ham, 75 gr.patè, 2 el. zure room of stijfgeslagen slagroom, scheutje maseira, peper.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  •  
  •  10-20 min.

Pasteibakjes met roerei en zalm

INGREDIENTEN

12 stuks, , 50 gram gerookte zalm, 3 eieren, 3/4 dl slagroom, zout en peper, 12 mini-pasteibakjes, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Engels
  •  10-20 min.

Pasteibakjes Gevuld met Kalkoenragout

Een fraaie voorgerechtje, goed op smaak gebrachte kalkoen ragout in bladerdeeg bakjes.

INGREDIENTEN

500 g kalkoen of kip, gaar gekookt in kippenbouillon en erna afgekoeld en in kleine blokjes gesneden, , 25 g margarine, 30 g bloem, 1 ui, in halve ringen, 1/2 t zeezout, 1/4 t nootmuskaat, 1/4 t witte peper, 1/4 t knoflookpoeder, 1/4 t kerriepoeder, 200 ml slagroom, 200 ml melk, 200 ml bouillon waar het kalkoen in gekookt zijn, 1 kop bevroren groene erwten, ontdooid, , 4 pasteibakjes (1 per persoon)

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste pasteibakjes recepten

Pasteibakjes Gevuld Met Gorgonzola En Lychees

Vlak voor het opdienen verwarm je de pasteibakjes in de oven, daarna worden ze gevuld met een mengsel van Gorgonzola, stukjes peer en lychees. Een heel makkelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 kleine rijpe handpeer, 10 verse lychees, 100 g Gorgonzola, 1/8 l slagroom, 2 el bloem, 18 minipasteibakjes, citroensap.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasteibakjes Gevuld Met Gorgonzola En Lychees

Een vegetarisch ovengerecht

INGREDIENTEN

1 kleine rijpe handpeer, 10 verse lychees, 100 gram Gorgonzola-kaas, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepel bloem, 18 mini-pasteibakjes, citroensap

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Pasteitje met kipragout

INGREDIENTEN

* 150 g kipfilet, * zout en versgemalen peper, * 250 ml kippenbouillon (van een tablet), * 20 g boter, * 20 g bloem, * 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje), * 2 tl mosterd, * 2 el kerrie (of naar smaak), * 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde, * scheutje slagroom, * 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wildragout

Lekkere ragout van wild

INGREDIENTEN

- 400 gram wild vlees(konijn,ree,haas), - versgemalen peper en zout, - 40 gram boter, - 2 takjes tijm, - 1 theelepel geplette jeneverbessen, - 1 kaneelstokje, - 1 grote ui, - 8 dl wildfound, - 1 dl port, - 50 gram gedroogde pruimen zonder pit, - 40 gram bloem, - 1 dl slagroom, - 4 pasteibakjes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Warme borrelhapjes

Diverse kleine, hartige "gebakjes"

INGREDIENTEN

1. Eenhapsquiches:,, snackcupsklein pakje kruiden-roomkaas1 eidooier1 eetl., creme fraiche1 eetl. gehakte peterselie, 2. Gevulde dadels:, dadelskruiden-roomkaasontbijtspek, 3. Mini pasteitjes:, mini pasteibakjes25 gr. boter25 gr. bloemca 2 dl. bouillon, ca 60 gr. geraspte belegen kaas2 plakken fijngesneden hampeper, fijngehakte peterselietheel. mosterd

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  •  
  •  20-30 min.

Amuse gueule

In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Kippenpasteitjes

Warme voorgerechten.

INGREDIENTEN

4 kant en klare pasteibakjes * 200 gram kippenragout.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Peche melba gebakjes

Met een pasteibakje kan je meer doen dan allen vullen met ragout!! Met dit recept maak je heerlijke piepkleine taartjes die SUPER zijn voor bijv. een high tea. Smullen maar!

INGREDIENTEN

8 pasteibakjes (kant-en-klaar)-, 125 g mascarpone-, 1 perzik, geschild, ontpit en in blokjes-, 125 g frambozen-, 1 zakje vanillesuiker

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2006
  • Frans
  •  0-10 min.

Pasteitje Met Mosselragout

Lekker licht voorgerechtje,wat snel klaar is.

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes * 2 zakjes room-cognacsaus culinair * 400 g gekookte mosselen * 2 dl slagroom * 2 eidooiers

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Champignon- Notenragout

Een lekker romige vegetarische ragout.....

INGREDIENTEN

1 ui, 200 g kastanjechampignons (of gemengde champignons), 1 of 2 tenen knoflook, verse peterselie, olijfolie, klontje boter,2 el bloem, 1(groente) bouillonblokje, melk, 50 g ongezouten gemengde noten, zwarte peper, 2 pasteibakjes.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Pasteitjes

Lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet, 4 pasteibakjes, zakjes saus van Knorr e.d.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

BORRELHAPJES EN AMUSES

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

Salade van haricots verts met rookvleesroosjes

Amuse

INGREDIENTEN

50 gr. haricots verts - zout - peper - 1 uitje - 2 el. olijfolie - mespunt tijm - 2 tl. balsamico-azijn - 25 gr. pijnboompitjes - 16 kleine pasteibakjes - 16 plakjes lichtgezouten rookvlees

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Pasteitje wildragout

Een heerlijke wildragout. Vol van smaak, maar niet de sterke wildsmaak waar veel mensen van afschrikken.

INGREDIENTEN

100 gram magere spekblokjes of vetspek (heb ik gebruikt), 500 gram wildpoulet (bijvoorbeeld eend, haas, wild zwijn), 2 sjalotjes of 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 gram champignons, 25 gram boter, 1 el zonnebloemolie, versgemalen peper, 1 el gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd, 2 dl wildfond, 1 dl rode wijn, zout, bloem, klontje boter, 4 pasteibakjes

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pasteitje met mosselragout

INGREDIENTEN

2 pasteibakjes - 1 zakje room-cognacsaus culinair - 200 g gekookte mosselen - 1 dl slagroom - 1 eidooier

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champignonragout in een pasteibakje

Champignonragout in een pasteibakje

INGREDIENTEN

40 g bloem,40 g boter,500 g champignons,2 teentjes knoflook,40 dl melk,4 pasteibakjes,2 theel.tijm,1 ui

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pasteitje Met Mosselragout

INGREDIENTEN

2 pasteibakjes, 1 zakje room-cognacsaus culinair, 200 g gekookte mosselen, 1 dl slagroom, 1 eidooier

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalen-pasteitjes

INGREDIENTEN

4 lege pasteibakjes, 150 gram garnalen, 1 eidooier, 2 dl bouillon, 15 gram boter, 15 gram bloem, 1 theelepel citroensap, peper uit de molen, zout, peterselie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pasteitje met mosselragout

INGREDIENTEN

2 pasteibakjes, -1 zakje room-cognacsaus culinair, -200 g gekookte mosselen, -1 dl slagroom, -1 eidooier,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

pasteitje kipragout

Heerlijke kippenragout

INGREDIENTEN

150 g kipfilet, in kleine blokjes, zout en versgemalen peper, 250 ml kippenbouillon, (van een tablet), 20 g boter, 20 g bloem, 8 champignons, in plakjes, 2 theel. mosterd, 2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, (vers of diepvries of 2 theel., gedroogd), scheutje slagroom (Melkan), 2 bladerdeeg pasteibakjes, (kant-en-klaar)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

prei-pasteitje met kerrie en ei

Een andere manier om pasteibakjes te vullen

INGREDIENTEN

2 hardgekookte eieren, 1 smalle prei, 20 gr. boter, 1 tl kerrie, 20 gr. bloem, 1/2 l. melk, 1 tl bouillonpoeder, 4 pasteibakjes

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pasteitje Van Kippenragout

Een snel klaar voor- of tussengerecht.

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes, 4 plakjes katenspek, 1 blik kippenragout (200 gr.), 2 eetl. fijgehakte peterselie, 1/2 bakje tuinkers.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Champignonspasteitjes

Hartig voorgerecht waarvoor je niet veel in huis hoeft te halen

INGREDIENTEN

- doosje kastanjechampignons (of andere paddestoelen)- 1 flinke ui - bouillonblokje - 25 gram bloem - melk - koffieroom - 50 gram margarine - evt. bieslook - sojasaus - teentje knoflook - peper - zout - maggi - 4 pasteibakjes (kant en klaar in de winkel)- zonnebloemolie

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

kipragout

Vroeger op school kregen we kook les en moesten we ook ragout maken.zelf maak ik het nog regel matig maar geef het nu een eigen draai aan.en vind het ook leuk om er toch steeds weer iets anders mee te proberen,maar blijf terug komen op dit recept

INGREDIENTEN

, 400 ml kippenbouillon (verse bouillon of uit een pot), 300 gram kippenbouten, handje fijn gesneden (kastanje)champignons, 100 ml kookroom, 35 + 15 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 gesnipperde ui, 1 stukje foelie, 1 el peterselie (fijngesneden), 1 tl tijm, 1 tl citroensap, zout/ zwarte peper, 4 pasteibakjes,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitjes Met Kipperagout

INGREDIENTEN

4 bladerdeeg pasteibakjes, *, 1 blikje kipperagout, *, 1 klein blikje champignons, *, 1/2 dl. koffieroom, *, scheutje sherry, *, peterselie

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Romige zalm ragout

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 815 kcal p.p.)

INGREDIENTEN

1 l visbouillon, 500 g zalmfilet, 100 g boter, 100 g bloem, 150 ml witte wijn, 75 ml slagroom, 4 pasteibakjes, 2 tl gedroogde dille

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

pasteitje met mosselragout

Heel makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

2 pasteibakjes, 1 zakje room-cognacsaus culinair, 200 gr. gekookte mosselen, 1 dl. slagroom, 1 eidooier

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarisch kerriepasteitje

Pasteitje met prei, kerrie en paddenstoelen

INGREDIENTEN

40 gr boter; 1 dunne prei (in ringetjes); 250 gr gemengde paddenstoelen (in plakjes); 1 teentje knoflook (geperst); 2 tl kerriepoeder; 2 el bloem (gezeefd); 3 dl kruidenbouillon (van 1 tablet); 1 el grove mosterd; 2 el slagroom; 4 pasteibakjes (bv Jos Poell).

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitje

Met kippen/champignons ragout

INGREDIENTEN

*150 gram kipfilet, *100 gram champinons, *halve kippenbouillontablet, *30 gram boter, *30 gram bloem, *scheutje koffieroom, *1 eetlepel fijngehakte peterselie, 4 pasteibakjes

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste pasteibakjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top