1. Home
  2. Recepten
  3. Pastei%20fazant

Pastei%20fazant recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pate van fazant

"Terrine de faisan". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

Voor de marinade : 1/2 kg fazantenvlees - 100 gr varkensnekvlees - 200 gr varkensvet - 100 gr kalfsvlees - 100 gr varkensvlees - 1 el jeneverbessen - 1/2 fles droge witte wijn - 1 glas cognac Voor de farce : 100 gr reuzel - 100 gr sjalot - 150 gr gevogeltelevers - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - peper en zout - 3 eieren - 1 el cognac - 1 el madeira - 6 vellen wit spekvet om de terrine te bekleden - enkele takjes tijm, larierblaadjes en jeneverbessen voor de garnituur.

Voorbereiding

Marineer het fazantenvlees, het nekvlees, het varkensvet, het kalfs- en varkensvlees en de jeneverbessen gedurende 24 uur in de witte wijn en de cognac afgedekt in de koelkast. Snijd de sjalot in fijne plakjes en het vet in stukken. Smelt het vet in een pan, gooi er de sjalot bij en laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg er dan de levers en tijm en laurier bij, roer even om en laat nog eens 5 minuten stoven. Laat deze "farce a gratin" afkoelen en zet ook in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal tijm en laurier uit de farce. Meng de farce met het vlees en maal het uiterst fijn in de vleesmolen of cutter. Kruid het mengsel met peper en zout. Klop achtereenvolgens cognac en madeire krachtig door de eieren. Meng onder het patevlees, proef even en voeg er eventueel nog wat kruiden aan toe (bak een klein beetje pastei in een pan om de kruiding te testen). Bekleed de vorm met spekvet. Duw er het patevlees goed in, leg het vet er terug over. Garneer met takjes tijm, laurierblaadjes en jeneverbessen. Dek af met het deksel en zet de vorm in een bain-marie. Zet alles in de op 110? C voorverwarmde oven en laat de pastei zowat 1u30 bakken. Test de gaarheid met een naald. Is de naald na enkele seconden warm, dan mag de pate uit de oven. Laat de pastei afkoelen op kamertemperatuur en twee dagen rijpen in de koelkast alvorens hem aan te snijden.

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

terrine de faisan

Fazantpastei

INGREDIENTEN

1 fazant, 115.gr.spek, 60 gr.kippenlever, 90 gr.boter, 1 ui, 30 gr.bloem, 1 1/2 dl.bouillon, 2 eetl.cognac, 4 eetl.slagroom, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastei Van Fazant

INGREDIENTEN

250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Fazantenpastei

Pastei van fazant

INGREDIENTEN

Vlees van fazant 1 1/2 kg, kalfsgehakt 900 gram, 1 kg nekvlees varkensgehakt, 2 wijnglazen witte wijn ( sec of riesling sylvaner ), 1 wijnglas cognac fine martell, 3 eieren, 1 snede brood gedrenkt in melk, 1 doos truffen, 1 ajuin, peper ( 4 gr ) en zout (18 gr ),

  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Fazantenpate in bladerdeeg

INGREDIENTEN

1 fazant, 250 gr. varkensfilet, 100 gr gerookt spek, 2 plakken, bladerdeeg, 0.5 dl Riesling, 0.5 dl. madeira, 60 gr. sjalotjes, , 1 eetl. peterselie, 1 ei, 1 eidooier, zout en peper

  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste pastei%20fazant recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top