Pastei
Een heerlijke pastei in krokant omhulsel met een verrassende vulling van kippenvlees, amandelen en ei
* 600 gram uien * 1 bosje peterselie * 6 takjes koriander * 2 schoongemaakte kippen * 3 eetlepels olie * 30 gram boter * 2 eetlepels ras al-hanout * 2 mespuntjes saffraan * 200 gram ontvliesde amandelen * 3 eetlepels suiker * 5 eieren * kaneel * poedersuiker, zout en peper Voor de pastilla: * 100 gram boter * 1 eigeel * filodeeg
Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de korianderblaadjes. Snijd de kippen in stukken. Bestrooi de stukken kippen met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg 30 gram boter toe en braad de stukken kippen aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe. Giet 1,5 dl water in de pan, doe de stukken kippen erin, doe het deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kippen na een halfuur om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak er amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 4 theelepels kaneel. Haal de stukken kippen, als ze goed mals zijn, uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een zacht pitje en roer nog enkele minuten om een romige saus te verkrijgen. Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7).
Laat 100 gram boter smelten, giet dit in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en maak vervolgens de pastilla. Zet de pastilla in de oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken.
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2004Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pastei
Pastei met groenten en kip.
6 kippepoten (of kipfile), azijn of sap van citrusvrucht, 6 pimentkorrels, 50 gram margarine, 1 laurierblaaje, 1 takje selderrij, 3 bouillonblokjes, nootmuskaat, zwart peper, 1 ui, 1 groot blik doperwten/wortlen, 1 klein blikj of flesje gemengde groenten, 3 hardgekookte eieren, 1 eetlepel kapprtjes, 1 pak roomboter, bladerdeeg, 2 tomaten, 1 eetl. tomatenketchup, 1 verse peper, 4 augurken.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-09-1999Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Pastei
Het woord pastei doet een borrelhapje vermoeden. Dit is echter een ovengerecht; het heeft wel iets weg van een 'Shepherd's Pie'
Aardappelpuree van 2 a 3 zakjes(of 20 aardappels), 500 gram gehakt, 500 gram worteltjes (half)gaar, 500 gram (diepvries)doperwten (half)gaar, 2 uien, 3 gekookte eieren, in plakjes, gehaktkruiden, nootmuskaat, (restje)jus, boter, water
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2005Indonesisch30-60 min.
Pastei
Een recept uit de Australische keuken, uit de tijd van de pioniers.
750 gram mager rundergehakt, 250 gram fijngesneden bacon, 1 kopje paneermeel, 1 theel. zout, peper naar smaak, 1 eetlepel worcestershire sauce, 1 kopje melk, 1 theel. gedroogde thijm
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2000Hoofdgerecht> 120 min.
pastei
Aardappelen,boter, 1 ei,paneermeel,groot blik spercibonen,groot blik doperwten,half blik wortelen,2 grote uien,2 blikken knakworst zout en zwarte peper,
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-08-2006Goedkoop en snel10-20 min.
Surinaamse pastei
? 500 g hamlappen, ? 1 grote ui, ? 1 rode peper, ? 3 eieren, ? 2 tomaten, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 50 g boter, ? 4 eetlepels ketjap asin, ? 250 ml vleesbouillon (van tablet), ? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), ? 1 theelepel piccalilly, ? 2 eetlepels kappertjes, ? 3 eetlepels paneermeel, ,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2005Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Pastei tutup (Indische pastei)
Dit gerecht kan men als een zondagsschotel beschouwen. Het is voedzaam en makkelijk. pastei wordt gemaakt met aardappelpuree. Deze is met kip; gehakt kan ook zie recepten andere Smullers
1 (soep)kip of kipfilet (naar smaak, 25 gr djamoer koeping(*) = Chinese Champignons, 25 gr sedep malam(*) (witte nachtlelie in gedroogde vorm), 200 gr worteletjes, 1/2 blik doperwtjes, 100 gr peultjes, 1/2 spitskool, 2 eieren, 2 kippenbouillontabletten, 3 sjalotjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-02-2003Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Surinaamse pastei
2 gewassen kipfilets, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui (fijn gesneden), 3 maggiblokjes, 0.5 theelepel witte & zwarte peper, 0.5 theelepel piment, 1 pot dopperwtjes en worteltjes gemengd, 6 augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 pakjes bladerdeeg,
- Surinaams
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2012Surinaams20-30 min.
Limburgse Pastei
Een pastei met kipfilet, ontbijtspek, champignons, aardappeltjes en een romige saus.
200 gram mager ontbijtspek, in reepjes, 600 gram champignons, 400 gram kipfilet, 450 gram voorgekookte mini-krieltjes, 1 zakje Knorr Finesse saus champignon-bacon, 1 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, z p, 5 plakjes bladerdeeg, 1 ei
- Regionaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Regionaal Hoofdgerecht30-60 min.
Kippenlever pastei
Heerlijk als voorafje op een toastje of bij de borrel! Een heerlijke zelf gemaakteleverpastei waarbij je alle registers open kunt trekken! Hoe decadent wil je het hebben? Lever Room Boter Alle verdere ingredienten naar keuze om het uw fijnproevers naar de zin te maken!
Kippenlevers: ca 500 gram, 2 Sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, Azijn voor het zuurtje:, ca 15 ml sherryazijn of, ca 7 ml witte wijnazijn + 10 ml witte balsamico azijn, 150 gram boter, 100 ml room, 25 ml cognac (of vieux) om af te blussen, 10 gram zeezout (of kleurzout om de kleur van de pastei langer te bewaren), peper naar smaak,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2014Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Surinaamse pastei
2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, geperst, 500 gr. kipfilet, in kleine stukjes, zout en versgemalen peper, 2 tomaten, gepeld en in blokjes, 1 kippenbouillontablet, 100 ml water, 200 gr. diepvriesdoperwten, 1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes, 4 zoetzure augurken, in blokjes, 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie, 1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid, 2 hardgekookte eieren, in plakjes
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2011Surinaams30-60 min.
surinaamse pastei
Gezonde ovenschotel bedekt met bladerdeeg
* 1 pakje bladerdeeg,, * 1/2 doosje champignons,, * 1 klein potje wortelen/doperwten,, * 4 augurken,, * 4 tomaten,, * 2 grote uien,, * 1 ons tauge,, * 1/3 potje kappertjes,, * 1 grote kipfilet,, * 3 eieren,, * 2 teentjes knoflook,, * een theelepeltje sambal,, * ketjap,, * zout/peper,, * kerriepoeder,, * paprikapoeder.,
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-09-1999Surinaams60-120 min.
Pastei Van Hertenvlees
Weer eens wat anders met wild.
1 kilo ontbeend hertenvlees, 60 gram boter, 3 plakjes doorregen spek, in blokjes, 2 grote uien, 3 eetlepels bloem, 1/2 theelepel mosterdpoeder, 4 eetlepels port, 1,25 deciliter rode wijn, 6 jeneverbessen, 2,5 deciliter kippen- of vleesbouillon, 30 gram gedroogde paddestoelen,10 minuten in water geweekt, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, peper, 1/4 kopje gehakte peterselie, 375 gram bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Indische pastei
Toen ik klein was woonden we in Indonesie en op zondag aten we bij paatje en maatje Hollands op zijn Indisch, b.v. dit recept van de baboe van mijn oma, en ik vind deze pastei nog steeds lekker
1/2 kilo aardappels, 250 gr rundergehakt, 1 winterpeen, 1 prei, 1/2 bosje selderij, klein bl. doperwten, 3 eieren, 10 gr laksa(chin.vermicelli) paneermeel, boter, 1t knoflook, KRUIDEN: 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagelpoeder, 1/2 tl peper, 1/2 tl kerriepoeder, zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kippen Pastei
Een echte engelse chickenpie - verrassend door het gebruik van eieren
250 gram kipfilet * 6 plakjes diepvries bladerdeeg * 4 dl. kippenbouillon * 1 doosje champignons * 2 preien * 30 gram boter * 40 gram bloem * 4 hardgekookte eieren * 1 ei * 75 gram ham (dikke plak)
- Engels Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-1999Engels Hoofdgerecht20-30 min.
indische pastei
Een pastei zonder deeg, heerlijk en voedzaam
400 gr aardappelen-140 gr runder gehakt-125 gr champignons-1 klein bliklje/potje wortelen met doperwten extra fijn-50 gr so-oen (long kou vermicelli te koop in toko)-zout/peper/nootmuskaat-1 teentje knoflook-1 theel djahe-2 eetl bruine suiker-4 eetl ketjap manis (zoet)
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2001Indonesisch30-60 min.
Pastei met paddenstoelen
Een heerlijke pastei, in de herfst en winter gebruik je volop paddestoelen naar keuze en aanbod. Heerlijk met een frisse groene sla.
, 1 taartbodem kruimeldeeg (versafdeling), 200 gr gerookte spekblokjes, 500 gr paddestoelen in plakjes volgens aanbod of smaak, (eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, kastanjechampignons), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, sap van ? citroen, olijfolie, boter, 20 gr bloem, 3 dl melk, 2 eierdooiers, 3 eetlepels geraspte parmezaan, peper en zout,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-09-2004Italiaans30-60 min.
Pastei van Soesila
Een pastei ofwel hartige taart van Surinaamse origine, dit recept kreeg ik van een cursiste van me.
Voor het deeg: 250 gr. bloem, mespunt zout, 1 theel. bakpoeder, 100 gr boter, 1 ei, scheutje melk, Voor de vulling: ? 1 pond kipfilet, 1 flinke ui, 2 tomaten, 1 groot blik erwtjes en worteltjes, 1 flesje kappertjes, 3 eieren, zout, peper, nootmuskaat, 1 maggiblokje, (verse) peterselie
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-10-2003Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Griekse pastei
* 8 el olijfolie, * 2 tenen knoflook, geperst, * 1 aubergine, in dunne plakjes, * 1 courgette, in dunne plakjes, * 1 rode paprika, in reepjes, * 2 tl gedroogde oregano, * 1 blik super-croissantdeeg (6 stuks), * 3 aardappelen vastkokend, geschild, * 1 pakje witte kaas (200 g), verkruimeld, * 2 eieren, losgeklopt, * 2 el sesamzaad (bakje 100 g),
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2011Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
surinaamse pastei
Een makkelijk recept dat er feestelijk uitziet
2 pakjes roomboterbladerdeeg, groot blik gemengde doperwtjes/worteltjes, 1/2 flesje kappertjes (of iets minder), 2 augurken, 2 uien, 4 hardgekookte eieren, 1 panklare kip of 500 g gehakt, peterselie, tomaat, peper, zout.
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-2000Surinaams30-60 min.
- Eigen recept
Groene pastei
Heerlijke groene pastei.... favoriet bij mijn kinderen en boordevol vitamientjes..... Kijk ook eens op mijn website: http://www.puur-eten-leven.nl/
350 gram verse spinazie, 300 gram diepvries erwten, 250 gram gebroken sperziebonen, 200 gram prei, 2 uien, 300 Gram kipfilet vleeswaren met kruiden, 150 gram verse roomkaas kruiden, 2 tenen knofloof, 6 eieren, 1 grote hand geraspte kaas, Handje verse perterselie, Groot blik croissantdeeg of bladerdeeg
- Europees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2017Europees Hoofdgerecht60-120 min.
Grandioze lekkere runder herfst stoofpot
Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.
1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.
- Afrikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-09-2012Afrikaans> 120 min.
Surinaamse pastei
Dit recept is voor 1 grote pastei of ongeveer 30 kleintjes. Voor het gemak bladerdeeg gebruikt en geen deeg.
2 kipfilets, 2 tenen knoflook, 1 ui gesnipperd, 4 maggiblokjes, halve theelepel witte of zwarte peper, 1 pimentbal, 1 takje selderij, 1 pot doperwten en wortelen, 6 normale augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 eetlepels olie, 4 eieren, 3 pakjes bladerdeeg 30 stuks, bakpapier
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2013Surinaams30-60 min.
POMPOEN PASTEI
Pampoen Pastei
1 k Gekookte fyn pampoen, 3 Eiers, 300 ml Room ? k Gerasperde Kaas, 1 e Grasuie -, Botter -, 3 Repies spek -, 1 Klein gekapte ui
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-2003Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pastei Met Zalmvulling
Een authentiek Russisch recept. De Russische naam is: Koulibiak
Voor het deeg: 350 gr bloem* 225 gr koude boter* zout* 4 el ijskoud water., Voor de vulling: 1,5 dl rijst met ronde korrel* 3 dl visbouillon getrokken van zalmafval* 400 gr zalmfilet in dunne plakken* 4 hardgekookte eieren* 2 el fijngehakte verse dille* wat verse salie* zout* peper.
- Internationaal Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-1999Internationaal Voorgerecht60-120 min.
mexicaanse pastei
150g bloem, 1/4 kop maizena of polenta, 90g boter in klontjes, 2 el. ijskoud water;vulling: 440g kidneybeans(blik), 1/2 kop tacosaus, 3/4 kop geraspte chaddar, 260g uitgelekte mais(blik), 1/2 kop tacosaus(extra), 2 el. tomatenpuree, 1 middelgrote avocado, 2 el. zure room
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-199930-60 min.
- Eigen recept
Pastei met wildgoulash
600 gr. hertengoulash vlees, 100 gr. harde boter, 1/2 el. milde paprikapoeder, 1/2 tl. gemalen piment of chilipoeder, 1/2 el. gedroogde oregano, 1 grote rode paprika, in stukken, 2 tenen knoflook in plakjes, 1 grote ui, grof gesnipperd, 100 ml. wildfond of vleesfond, 200 ml. rode wijn, 150 gr. bloem, 1 eidooier, losgeklopt met zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-01-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Pastei van knolselder
Vegetarische pastei van knolselder
1/1 Knolselder, in dunne schijven, 2 Porties bladerdeeg, 300 g Geraspte kaas, Blaadjes van een paar takjes tijm, 1 Ei, losgeklopt, Nootmuskaat, Zout, Peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2019Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pastei Met Groenten
Pastei met groenten
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 100 gr wortelen in plakjes, 100 gr diepvriesdoperwten, 100 gr brocolli,100 gr in ruinten gesneden snijbonen, 1 el kruidenboter, grof zout
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2000Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Pastei Van Kip.
Pateit zijn altijd lekker bv op feest.
250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 100 g boter, 1 ei, 500 g kippeborst, 1 grote ui, 2 tomaten, ? blik wortels, ? blik doperwten, 1 bouillonblokje,1 potje kappertjes, 3 gekookte eieren, peterselie, boter, zout, nootmuskaat, peper, water, melk.
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-06-2000Surinaams60-120 min.
Lamsschenkel pastei
Deze pastei is echt smullen!!
VOOR KORST:, Zure room korstdeeg, , VOOR VULSEL:, 3 kg lamsschenkels, 500 ml kippen of groentebouillon, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 verscheurd laurierblad, 5 peperkorrels, 4 medium-groot aardappelen, in blokjes gesneden, , VOOR SMAAKSTOFFEN:, 1 t koriander, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 t cayenne, 2 t mosterd poeder, 2 t witte suiker, 4 e witte wijnazijn, 2 t zout, 1/2 t gemalen zwarte peper, maïzena aangemaakt met water, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 geklopt eidooier
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-03-2010Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
pastei met aubergines
Het ziet er lekker uit,bevat geen vlees en kan tevoren worden klaargemaakt.Voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht.Je weet niet wat je ziet en proeft.
1 aubergine-2 tomaten-4 sjalotten-50 gr champignons-1 teentje knoflook-pakje bladerdeeg-30 gr boter-peper en zout-snufje cayenepeper- 1/2 el vers gehakte basilicum-1/2 el fijngehakte peterselie-1 ei- 1 eierdooier- 3 elroom- nootmuskaat.
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-200430-60 min.
Groente Pastei
Vegetarische ovenschotel
500 gram prei, 250 gram wortelen, 2 tomaten, 1 groentenbouillonblok, 2 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 eetlepel mosterd, peper, 150 gram kaas of meer, eventueel afdekken met bladerdeeg
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2000Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Italiaanse pastei
1 ui, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 1 stengel bleekselderij, fijngesneden, 100 g rauwe ham, fijngesneden, 500 g rundergehakt, boter, 3 dl rode wijn, 1 dl gezeefde tomaten, 4-5 dl vleesbouillon, 1 1/2 dl slagroom, 700 g aardappelen, 3 el peterselie, fijngesneden, 60 g geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-08-2004Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Pastei Sranang
3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -2 theelepels Exotimex Knoflook, -100 gram Aardappelsticks (frietsticks), -50 gram Kouseband, -Madam Jeanette peper, -2 (450 gram per pakje) pakjes bladerdeeg, -250 gram kipfilet, -400 gram groentemix, -1/2 ui, -4 hardgekookte eieren, -3 takken selderij, -zout, -olie, -2 theelepels tomatenpuree,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-10-2002Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Pastei Van Fazant
250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-01-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
pastei toetoep
Indische variatie op de Hollandse keuken. Die van mijn moeder is het lekkerst!
1 groot blik doperwtjes en worteltjes, 1 ui, 1 groot blik sperzieboontjes, 2 blikjes Smac, 4 eieren, 600 gr aardappelen, 1 el. suiker, maizena, 0.5 dl koffieroom of -melk, boter, scheutje melk, zout, peper, nootmuskaat, 2 bouillonblokjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
RUNDERGEHAKT PASTEI
VOOR VULLING:, 750 g rundergehakt, 2 uien, fijn, 1 t oregano, 1/4 t nootmuskaat, 1 e Worcestersaus, 375 ml water, 2 e bloem, 2 blokjes runderbouillon voor 1 lt. bouillon, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, , VOOR DEEG:, Genoeg Bladerdeeg, zelf maken of gekocht bladerdeeg voor 8 ovenschaaltjes, 1 ei dooier aangemaakt met koffiemelk.
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2009Multi-cultureel30-60 min.
- Eigen recept
Pastei met wildgoulash
600 gr. hertengoulash vlees, 100 gr. harde boter, 1/2 el. milde paprikapoeder, 1/2 tl. gemalen piment of chilipoeder, 1/2 el. gedroogde oregano, 1 grote rode paprika, in stukken, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 grote ui, grof gesnipperd, 100 ml. wildfond of vleesfond, 200 ml. rode wijn, 150 gr. bloem, 1 eidooier, losgeklopt met zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-01-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Surinaamse pastei
Lekker pittig gerecht!
2 el zonnebloemolie, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 500 gr kipfilet in blokjes, 1 bouillontablet kip, 100 ml water, 200 gr diepvriessperzieboontjes of erwtjes, 1 kleine winterwortel in blokjes, 4 augurken in blokjes, 2 el peterselie, of neem gedroogde, 1 pakje bladerdeeg, 2 hardgekookte eieren, flinke lepel goed kerrie, bijv massala, evt. lepel sambal,
- Surinaams
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2011Surinaams20-30 min.
Paddestoelen Pastei
1 bakje oesterzwammen - 1 bakje kastanjechampignons - 1/2 ons bacon - 30 gr boter - 30 gr bloem - 1 el peterselie - 1 tl tijm - 2 1/2 dl kruidenbouillon - zwarte peper - 1/2 dl slagroom - flinke scheut sherry, Deeg: 120 gr boter - 200 gr bloem - 3 el ijskoud water
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-10-1999Internationaal60-120 min.
-
Dim sum, pasteitjes
van ChanDevries , 184 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van lekkersmoel , 12 recepten, 0 volgers
-
Wraps/ Pasteitjes
van PatriciaPater , 11 recepten, 0 volgers
-
Hartige taarten en pasteien
van Manja_BV , 7 recepten, 0 volgers
-
Pastei
van Baft , 3 recepten, 0 volgers
-
pasteien
van deonart , 2 recepten, 1 volgers
-
pastei
van Neally , 1 recepten, 0 volgers
-
runderpastei
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
pasteitjes
van Nondre , 1 recepten, 0 volgers
-
pastei
van barryf25 , 1 recepten, 0 volgers
-
Cozinha portuguesa
van sbouten , 33 recepten, 0 volgers
-
lekker orgaanvlees
van lekker_orgaanvlees , 40 recepten, 0 volgers