1. Home
  2. Recepten
  3. Pastei

Pastei recepten (535) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pastei

Een heerlijke pastei in krokant omhulsel met een verrassende vulling van kippenvlees, amandelen en ei

INGREDIENTEN

* 600 gram uien * 1 bosje peterselie * 6 takjes koriander * 2 schoongemaakte kippen * 3 eetlepels olie * 30 gram boter * 2 eetlepels ras al-hanout * 2 mespuntjes saffraan * 200 gram ontvliesde amandelen * 3 eetlepels suiker * 5 eieren * kaneel * poedersuiker, zout en peper Voor de pastilla: * 100 gram boter * 1 eigeel * filodeeg

Voorbereiding

Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de korianderblaadjes. Snijd de kippen in stukken. Bestrooi de stukken kippen met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg 30 gram boter toe en braad de stukken kippen aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe. Giet 1,5 dl water in de pan, doe de stukken kippen erin, doe het deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kippen na een halfuur om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak er amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 4 theelepels kaneel. Haal de stukken kippen, als ze goed mals zijn, uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een zacht pitje en roer nog enkele minuten om een romige saus te verkrijgen. Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7).

Bereidingswijze

Laat 100 gram boter smelten, giet dit in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en maak vervolgens de pastilla. Zet de pastilla in de oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastei

Pastei met groenten en kip.

INGREDIENTEN

6 kippepoten (of kipfile), azijn of sap van citrusvrucht, 6 pimentkorrels, 50 gram margarine, 1 laurierblaaje, 1 takje selderrij, 3 bouillonblokjes, nootmuskaat, zwart peper, 1 ui, 1 groot blik doperwten/wortlen, 1 klein blikj of flesje gemengde groenten, 3 hardgekookte eieren, 1 eetlepel kapprtjes, 1 pak roomboter, bladerdeeg, 2 tomaten, 1 eetl. tomatenketchup, 1 verse peper, 4 augurken.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastei

Het woord pastei doet een borrelhapje vermoeden. Dit is echter een ovengerecht; het heeft wel iets weg van een 'Shepherd's Pie'

INGREDIENTEN

Aardappelpuree van 2 a 3 zakjes(of 20 aardappels), 500 gram gehakt, 500 gram worteltjes (half)gaar, 500 gram (diepvries)doperwten (half)gaar, 2 uien, 3 gekookte eieren, in plakjes, gehaktkruiden, nootmuskaat, (restje)jus, boter, water

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Pastei

Een recept uit de Australische keuken, uit de tijd van de pioniers.

INGREDIENTEN

750 gram mager rundergehakt, 250 gram fijngesneden bacon, 1 kopje paneermeel, 1 theel. zout, peper naar smaak, 1 eetlepel worcestershire sauce, 1 kopje melk, 1 theel. gedroogde thijm

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pastei

INGREDIENTEN

Aardappelen,boter, 1 ei,paneermeel,groot blik spercibonen,groot blik doperwten,half blik wortelen,2 grote uien,2 blikken knakworst zout en zwarte peper,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Surinaamse pastei

INGREDIENTEN

? 500 g hamlappen, ? 1 grote ui, ? 1 rode peper, ? 3 eieren, ? 2 tomaten, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 50 g boter, ? 4 eetlepels ketjap asin, ? 250 ml vleesbouillon (van tablet), ? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), ? 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), ? 1 theelepel piccalilly, ? 2 eetlepels kappertjes, ? 3 eetlepels paneermeel, ,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastei tutup (Indische pastei)

Dit gerecht kan men als een zondagsschotel beschouwen. Het is voedzaam en makkelijk. pastei wordt gemaakt met aardappelpuree. Deze is met kip; gehakt kan ook zie recepten andere Smullers

INGREDIENTEN

1 (soep)kip of kipfilet (naar smaak, 25 gr djamoer koeping(*) = Chinese Champignons, 25 gr sedep malam(*) (witte nachtlelie in gedroogde vorm), 200 gr worteletjes, 1/2 blik doperwtjes, 100 gr peultjes, 1/2 spitskool, 2 eieren, 2 kippenbouillontabletten, 3 sjalotjes

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Surinaamse pastei

INGREDIENTEN

2 gewassen kipfilets, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui (fijn gesneden), 3 maggiblokjes, 0.5 theelepel witte & zwarte peper, 0.5 theelepel piment, 1 pot dopperwtjes en worteltjes gemengd, 6 augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 pakjes bladerdeeg,

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Limburgse Pastei

Een pastei met kipfilet, ontbijtspek, champignons, aardappeltjes en een romige saus.

INGREDIENTEN

200 gram mager ontbijtspek, in reepjes, 600 gram champignons, 400 gram kipfilet, 450 gram voorgekookte mini-krieltjes, 1 zakje Knorr Finesse saus champignon-bacon, 1 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, z p, 5 plakjes bladerdeeg, 1 ei

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippenlever pastei

Heerlijk als voorafje op een toastje of bij de borrel! Een heerlijke zelf gemaakteleverpastei waarbij je alle registers open kunt trekken! Hoe decadent wil je het hebben? Lever Room Boter Alle verdere ingredienten naar keuze om het uw fijnproevers naar de zin te maken!

INGREDIENTEN

Kippenlevers: ca 500 gram, 2 Sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, gehakt, Azijn voor het zuurtje:, ca 15 ml sherryazijn of, ca 7 ml witte wijnazijn + 10 ml witte balsamico azijn, 150 gram boter, 100 ml room, 25 ml cognac (of vieux) om af te blussen, 10 gram zeezout (of kleurzout om de kleur van de pastei langer te bewaren), peper naar smaak,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse pastei

INGREDIENTEN

2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, geperst, 500 gr. kipfilet, in kleine stukjes, zout en versgemalen peper, 2 tomaten, gepeld en in blokjes, 1 kippenbouillontablet, 100 ml water, 200 gr. diepvriesdoperwten, 1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes, 4 zoetzure augurken, in blokjes, 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie, 1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid, 2 hardgekookte eieren, in plakjes

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Surinaams
  •  30-60 min.

surinaamse pastei

Gezonde ovenschotel bedekt met bladerdeeg

INGREDIENTEN

* 1 pakje bladerdeeg,, * 1/2 doosje champignons,, * 1 klein potje wortelen/doperwten,, * 4 augurken,, * 4 tomaten,, * 2 grote uien,, * 1 ons tauge,, * 1/3 potje kappertjes,, * 1 grote kipfilet,, * 3 eieren,, * 2 teentjes knoflook,, * een theelepeltje sambal,, * ketjap,, * zout/peper,, * kerriepoeder,, * paprikapoeder.,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Pastei Van Hertenvlees

Weer eens wat anders met wild.

INGREDIENTEN

1 kilo ontbeend hertenvlees, 60 gram boter, 3 plakjes doorregen spek, in blokjes, 2 grote uien, 3 eetlepels bloem, 1/2 theelepel mosterdpoeder, 4 eetlepels port, 1,25 deciliter rode wijn, 6 jeneverbessen, 2,5 deciliter kippen- of vleesbouillon, 30 gram gedroogde paddestoelen,10 minuten in water geweekt, 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, peper, 1/4 kopje gehakte peterselie, 375 gram bladerdeeg, 1 ei, losgeklopt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische pastei

Toen ik klein was woonden we in Indonesie en op zondag aten we bij paatje en maatje Hollands op zijn Indisch, b.v. dit recept van de baboe van mijn oma, en ik vind deze pastei nog steeds lekker

INGREDIENTEN

1/2 kilo aardappels, 250 gr rundergehakt, 1 winterpeen, 1 prei, 1/2 bosje selderij, klein bl. doperwten, 3 eieren, 10 gr laksa(chin.vermicelli) paneermeel, boter, 1t knoflook, KRUIDEN: 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl kruidnagelpoeder, 1/2 tl peper, 1/2 tl kerriepoeder, zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippen Pastei

Een echte engelse chickenpie - verrassend door het gebruik van eieren

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet * 6 plakjes diepvries bladerdeeg * 4 dl. kippenbouillon * 1 doosje champignons * 2 preien * 30 gram boter * 40 gram bloem * 4 hardgekookte eieren * 1 ei * 75 gram ham (dikke plak)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

indische pastei

Een pastei zonder deeg, heerlijk en voedzaam

INGREDIENTEN

400 gr aardappelen-140 gr runder gehakt-125 gr champignons-1 klein bliklje/potje wortelen met doperwten extra fijn-50 gr so-oen (long kou vermicelli te koop in toko)-zout/peper/nootmuskaat-1 teentje knoflook-1 theel djahe-2 eetl bruine suiker-4 eetl ketjap manis (zoet)

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Pastei met paddenstoelen

Een heerlijke pastei, in de herfst en winter gebruik je volop paddestoelen naar keuze en aanbod. Heerlijk met een frisse groene sla.

INGREDIENTEN

, 1 taartbodem kruimeldeeg (versafdeling), 200 gr gerookte spekblokjes, 500 gr paddestoelen in plakjes volgens aanbod of smaak, (eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, kastanjechampignons), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, sap van ? citroen, olijfolie, boter, 20 gr bloem, 3 dl melk, 2 eierdooiers, 3 eetlepels geraspte parmezaan, peper en zout,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pastei van Soesila

Een pastei ofwel hartige taart van Surinaamse origine, dit recept kreeg ik van een cursiste van me.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 gr. bloem, mespunt zout, 1 theel. bakpoeder, 100 gr boter, 1 ei, scheutje melk, Voor de vulling: ? 1 pond kipfilet, 1 flinke ui, 2 tomaten, 1 groot blik erwtjes en worteltjes, 1 flesje kappertjes, 3 eieren, zout, peper, nootmuskaat, 1 maggiblokje, (verse) peterselie

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse pastei

INGREDIENTEN

* 8 el olijfolie, * 2 tenen knoflook, geperst, * 1 aubergine, in dunne plakjes, * 1 courgette, in dunne plakjes, * 1 rode paprika, in reepjes, * 2 tl gedroogde oregano, * 1 blik super-croissantdeeg (6 stuks), * 3 aardappelen vastkokend, geschild, * 1 pakje witte kaas (200 g), verkruimeld, * 2 eieren, losgeklopt, * 2 el sesamzaad (bakje 100 g),

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

surinaamse pastei

Een makkelijk recept dat er feestelijk uitziet

INGREDIENTEN

2 pakjes roomboterbladerdeeg, groot blik gemengde doperwtjes/worteltjes, 1/2 flesje kappertjes (of iets minder), 2 augurken, 2 uien, 4 hardgekookte eieren, 1 panklare kip of 500 g gehakt, peterselie, tomaat, peper, zout.

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Groene pastei

Heerlijke groene pastei.... favoriet bij mijn kinderen en boordevol vitamientjes..... Kijk ook eens op mijn website: http://www.puur-eten-leven.nl/

INGREDIENTEN

350 gram verse spinazie, 300 gram diepvries erwten, 250 gram gebroken sperziebonen, 200 gram prei, 2 uien, 300 Gram kipfilet vleeswaren met kruiden, 150 gram verse roomkaas kruiden, 2 tenen knofloof, 6 eieren, 1 grote hand geraspte kaas, Handje verse perterselie, Groot blik croissantdeeg of bladerdeeg

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Surinaamse pastei

Dit recept is voor 1 grote pastei of ongeveer 30 kleintjes. Voor het gemak bladerdeeg gebruikt en geen deeg.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 tenen knoflook, 1 ui gesnipperd, 4 maggiblokjes, halve theelepel witte of zwarte peper, 1 pimentbal, 1 takje selderij, 1 pot doperwten en wortelen, 6 normale augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 eetlepels olie, 4 eieren, 3 pakjes bladerdeeg 30 stuks, bakpapier

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2013
  • Surinaams
  •  30-60 min.

POMPOEN PASTEI

Pampoen Pastei

INGREDIENTEN

1 k Gekookte fyn pampoen, 3 Eiers, 300 ml Room ? k Gerasperde Kaas, 1 e Grasuie -, Botter -, 3 Repies spek -, 1 Klein gekapte ui

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastei Met Zalmvulling

Een authentiek Russisch recept. De Russische naam is: Koulibiak

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 350 gr bloem* 225 gr koude boter* zout* 4 el ijskoud water., Voor de vulling: 1,5 dl rijst met ronde korrel* 3 dl visbouillon getrokken van zalmafval* 400 gr zalmfilet in dunne plakken* 4 hardgekookte eieren* 2 el fijngehakte verse dille* wat verse salie* zout* peper.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

mexicaanse pastei

INGREDIENTEN

150g bloem, 1/4 kop maizena of polenta, 90g boter in klontjes, 2 el. ijskoud water;vulling: 440g kidneybeans(blik), 1/2 kop tacosaus, 3/4 kop geraspte chaddar, 260g uitgelekte mais(blik), 1/2 kop tacosaus(extra), 2 el. tomatenpuree, 1 middelgrote avocado, 2 el. zure room

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastei met wildgoulash

INGREDIENTEN

600 gr. hertengoulash vlees, 100 gr. harde boter, 1/2 el. milde paprikapoeder, 1/2 tl. gemalen piment of chilipoeder, 1/2 el. gedroogde oregano, 1 grote rode paprika, in stukken, 2 tenen knoflook in plakjes, 1 grote ui, grof gesnipperd, 100 ml. wildfond of vleesfond, 200 ml. rode wijn, 150 gr. bloem, 1 eidooier, losgeklopt met zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastei Met Groenten

Pastei met groenten

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 100 gr wortelen in plakjes, 100 gr diepvriesdoperwten, 100 gr brocolli,100 gr in ruinten gesneden snijbonen, 1 el kruidenboter, grof zout

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pastei Van Kip.

Pateit zijn altijd lekker bv op feest.

INGREDIENTEN

250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder, 100 g boter, 1 ei, 500 g kippeborst, 1 grote ui, 2 tomaten, ? blik wortels, ? blik doperwten, 1 bouillonblokje,1 potje kappertjes, 3 gekookte eieren, peterselie, boter, zout, nootmuskaat, peper, water, melk.

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Lamsschenkel pastei

Deze pastei is echt smullen!!

INGREDIENTEN

VOOR KORST:, Zure room korstdeeg, , VOOR VULSEL:, 3 kg lamsschenkels, 500 ml kippen of groentebouillon, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 verscheurd laurierblad, 5 peperkorrels, 4 medium-groot aardappelen, in blokjes gesneden, , VOOR SMAAKSTOFFEN:, 1 t koriander, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 t cayenne, 2 t mosterd poeder, 2 t witte suiker, 4 e witte wijnazijn, 2 t zout, 1/2 t gemalen zwarte peper, maïzena aangemaakt met water, 1 grote ui waar 10 kruidnagels is ingedrukt, 1 geklopt eidooier

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pastei met aubergines

Het ziet er lekker uit,bevat geen vlees en kan tevoren worden klaargemaakt.Voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht.Je weet niet wat je ziet en proeft.

INGREDIENTEN

1 aubergine-2 tomaten-4 sjalotten-50 gr champignons-1 teentje knoflook-pakje bladerdeeg-30 gr boter-peper en zout-snufje cayenepeper- 1/2 el vers gehakte basilicum-1/2 el fijngehakte peterselie-1 ei- 1 eierdooier- 3 elroom- nootmuskaat.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  •  
  •  30-60 min.

Groente Pastei

Vegetarische ovenschotel

INGREDIENTEN

500 gram prei, 250 gram wortelen, 2 tomaten, 1 groentenbouillonblok, 2 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels italiaanse keukenkruiden, 1 pot witte bonen in tomatensaus, 1 eetlepel mosterd, peper, 150 gram kaas of meer, eventueel afdekken met bladerdeeg

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse pastei

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 1 stengel bleekselderij, fijngesneden, 100 g rauwe ham, fijngesneden, 500 g rundergehakt, boter, 3 dl rode wijn, 1 dl gezeefde tomaten, 4-5 dl vleesbouillon, 1 1/2 dl slagroom, 700 g aardappelen, 3 el peterselie, fijngesneden, 60 g geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastei Sranang

INGREDIENTEN

3 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix), -2 theelepels Exotimex Knoflook, -100 gram Aardappelsticks (frietsticks), -50 gram Kouseband, -Madam Jeanette peper, -2 (450 gram per pakje) pakjes bladerdeeg, -250 gram kipfilet, -400 gram groentemix, -1/2 ui, -4 hardgekookte eieren, -3 takken selderij, -zout, -olie, -2 theelepels tomatenpuree,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastei Van Fazant

INGREDIENTEN

250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

pastei toetoep

Indische variatie op de Hollandse keuken. Die van mijn moeder is het lekkerst!

INGREDIENTEN

1 groot blik doperwtjes en worteltjes, 1 ui, 1 groot blik sperzieboontjes, 2 blikjes Smac, 4 eieren, 600 gr aardappelen, 1 el. suiker, maizena, 0.5 dl koffieroom of -melk, boter, scheutje melk, zout, peper, nootmuskaat, 2 bouillonblokjes

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastei met wildgoulash

INGREDIENTEN

600 gr. hertengoulash vlees, 100 gr. harde boter, 1/2 el. milde paprikapoeder, 1/2 tl. gemalen piment of chilipoeder, 1/2 el. gedroogde oregano, 1 grote rode paprika, in stukken, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 grote ui, grof gesnipperd, 100 ml. wildfond of vleesfond, 200 ml. rode wijn, 150 gr. bloem, 1 eidooier, losgeklopt met zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

RUNDERGEHAKT PASTEI

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 750 g rundergehakt, 2 uien, fijn, 1 t oregano, 1/4 t nootmuskaat, 1 e Worcestersaus, 375 ml water, 2 e bloem, 2 blokjes runderbouillon voor 1 lt. bouillon, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, , VOOR DEEG:, Genoeg Bladerdeeg, zelf maken of gekocht bladerdeeg voor 8 ovenschaaltjes, 1 ei dooier aangemaakt met koffiemelk.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Surinaamse pastei

Lekker pittig gerecht!

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 500 gr kipfilet in blokjes, 1 bouillontablet kip, 100 ml water, 200 gr diepvriessperzieboontjes of erwtjes, 1 kleine winterwortel in blokjes, 4 augurken in blokjes, 2 el peterselie, of neem gedroogde, 1 pakje bladerdeeg, 2 hardgekookte eieren, flinke lepel goed kerrie, bijv massala, evt. lepel sambal,

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Pastei Van Konijn

INGREDIENTEN

80 gram boter - 1 groot konijn - 250 gram bloem - 2 dl water - 2 eetlepels olie - 2 dl cognac - 200 gram borstspek - 2 eieren - 300 gram bardeerspek - peper, zout - tijm - varkensgehakt - laurier

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

pirog (een pastei)

Een Russische pastei met een vulling van bijvoorbeeld ragout. recept gekregen van W. van Harten

INGREDIENTEN

300 gr. Bloem, 10 gr. Gist, 1.1/2 dl melk, 2 eieren, 100 gr. Boter, vulling van b/v ragout,

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Parelhoen pastei

Tarentaal pastei / Een recept uit Zuid-Afrika. Let vooral erop dat als jij het koop dat de vel verwijderd is. Als parelhoen ze veren geplukt word i.p.v. dat de veren met vel verwijderd worden, zal het vlees blauwerig worden en is daardoor minder aantrekkelijk. Voor een beter smaak moet parelhoen met veren en zonder organen eerst 2-3 dagen in koelcel besterven om "rijp" te worden. Dit geld eigenlijk voor alle wild-gevogelte.

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 2 grote parelhoen zonder vel van 1.5 kg elk, in stukken verdeeld, 5 kruidnagels, 3 uien, fijn, 1 e droge peterselie, 2 knoflook teentjes, fijn, 1 e Worcestersaus, 250 g bacon, gesnipperd, 2 t geelwortel, 2 e margarine, 1 t kerriepoeder, zout, peper, 200 ml kookroom, 250 ml witte wijn, , VOOR DEEG:, 250 g zelfrijzend bakmeel, 200 g margarine, 200 ml zure room, 1 t zout, eigeel vermengd met melk

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste pastei recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top