5x heerlijke pastasauzen en hele goede
5 hele lekkere versgemaakte pastasauzen. Hierdoor word je pasta nog lekkerder en snel te maken. …
Ingrediënten 8 personen
Tomaten-tonijnsaus, , 2 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), 2 blikjes tonijn in water (a 185 g), , Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een lepel. Laat 10 min. zacht koken. Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg voor extra pit 2 el gesneden olijven en 2 el kappertjes toe., , Tomaten-spinaziesaus, , 2 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), 1 groentebouillontablet, 1 pak spinazie (450 g, diepvries), 50 g boter, in blokjes, , Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 3 min. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg het bouillontablet en de bevroren spinazie toe. Verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi de saus voor een extra hartige smaak met 200 g in blokjes gesneden fetakaas., , Tomaten-paprikasaus, , 2 el olijfolie, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 2 rode paprika`s, in stukjes van 2 cm, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 2 tl suiker, chilipeper naar smaak, , , Verhit de olie en bak de bleekselderij en paprika 5 min. Draai het vuur laag en bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de tomaat toe en schenk er 150 ml water bij. Laat 10 min. zacht koken. Voeg de suiker toe. Pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met chilipeper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Heerlijk romig: meng er op het laatst 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) door., , Tomaten-auberginesaus, , 4 el olijfolie, 1 aubergine, in kleine blokjes, 1 courgette, in kleine blokjes, 1 ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), , , Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de aubergine in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Verwarm 1 el olie in dezelfde pan en bak de courgette in 3 min. Neem uit de pan. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de aubergine, courgette, tomaat en 200 ml water toe en laat 10 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi met Grana Padano kaas voor een hartig, pittig accent., , Tomaten-kaassaus, , 2 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 175 g oude kaas, geraspt, 3 el platte peterselie, fijngesneden, , Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Strooi de kaas door de saus en roer tot deze gesmolten is. Meng de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Vervang voor extra pit de helft van de oude kaas door Gorgonzola.