Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta Met Roomsaus

Pasta met roomsaus recepten (261) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tagliatelle met kip roomsaus

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met Roomsaus

Pasta fusili tricolore of tagliatelli

INGREDIENTEN

Pasta, 250 gr spekjes, 1 prei, zakje roomsaus (eventueel met basilicum), water, creme fraiche, 1 ui, 2 kleuren paprika, eventueel champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met roomsaus

Heerlijk kruidige roomsaus voor over de pasta

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gr spekjes, bakje champignons, knoflook ( minimaal 3 tenen), 1,5 zakje knorr finesse saus, 125 ml slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta met roomsaus

Vegetarisch of met vis, een zoetzure roomsaus voor over de pasta

INGREDIENTEN

Pasta, 1 kleine prei, 100 ml cr?me fra?che, 2 tl suiker, 1 el citroensap, 2 tl dille, 200 gr spercieboontjes, peper, zout, evt. beetje melk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  •  
  •  10-20 min.

pasta met roomsaus

Pasta met een roomsaus waar je mee kunt varieren

INGREDIENTEN

Pasta (farfalle of tagliatelle), ca. 300 gram kipfilet in blokjes, 1 courgette, 1/2 bakje champignons, room, roomkaas met kruiden, knoflook, vers gemalen zwarte peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met roomsaus

Spagettie met roomsaus. Een machtige maaltijd.

INGREDIENTEN

1 pak spagettie, 2 potjes zure room en of, creme freche, doosje champignons, knoflook, bindmiddel, 1 ons vetta kaas, roomboter en, bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Met Garnalen In Roomsaus

Heerlijk pastagerecht (neem eens een aparte pasta bv. tricolore dat ziet extra feestelijk uit) voor als je vrienden wilt trakteren op een lekker,en daarbij voor jezelf makkelijk en snel te bereiden gerecht. De basis voor de vissaus is namelijk een pakje vissoep maar door wat extra smaak in de vorm van paprika,bosuitjes,room en garnalen toe te voegen ontstaat een heerlijke saus, waarvan uw gasten vast en zeker het recept zullen vragen. Serveer uw pasta met parmezaanse kaas,een frisse groene salade, warme broojes(evt. italiaans) met kruidenboter en een fruitig glas wijn en uw etentje is vast en zeker geslaagd.

INGREDIENTEN

Ong. 300 g.Pasta, 3 bosuitjes, 1 rode paprika, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel chilipoeder, 2 dl melk, 1 dl koffiemelk, 1 dl witte vermouth (martini of zo) 1 pakje diepvries vissoep (Iglo's soepterrine), 100 tot 150 g grote roze garnalen, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met champignon spek-hamblokjes roomsaus

INGREDIENTEN

Een lekkere pasta bijv. penne waar de saus lekker in kan zitten, 1 bakje champignons, duo bakje spekblokjes en een duo bakje hamblokjes, blikje tomatenpuree, 125ml slagroom, kruiden bijv. paprikapoeder,uitje en knoflook peper, zout... wat je lekker vind. geraspte kaas en pecorino

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met Kip en Perzik en roomsaus

Weer eens wat anders!

INGREDIENTEN

Zak pasta (strikjes of fusili b.v.) ongeveer 400 gram kipfilet - pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - blik perziken - prei - champignons - knoflook - zwarte peper en Italiaanse keukenkruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zwarte pasta met tonijn en roomsaus

Deze pasta zie je niet vaak, maar zorgt wel voor een spannend gerecht. De pasta is zwart door de toevoeging van inkt van de sepia, ook wel zeekat. Hierdoor krijgt de pasta een beetje een vissmaak, en is hij extra geschikt in combinatie met deze pasta met tonijn. 

INGREDIENTEN

250 gr zwarte spaghetti of tagliatelle, 1 ui, 1 courgette, of 2 kleine, 400 gr tonijn in olie, 1 teen knoflook, ½ dl witte wijn, 2 el dille, 1 flesje kookroom light, 1 el kappertjes, Zout/ peper uit de molenolijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta met zalm in roomsaus

Lekkere variant op de eeuwige spagetti bolonese.

INGREDIENTEN

200 gr. pasta, 300-400 gr. zalm, al dan niet gerookt in snippers, 1 potje room of creme fraiche, dille, citroensap, enkele champignons, 1 prei, 1 uitje en een scheutje (olijf)olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pasta met kip roomsaus

Lekkere pasta met kip en champignons

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze., kipfilet., 2 pakjes room., knoflook., half bouillonblokje., 1 bakje champignons., 1 ui., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met roomsaus en garnalen

Een eenvoudig recept

INGREDIENTEN

300 g farfalle, 3 eetl olijfolie, 2 rode uien, in partjes, 4 stengels bleekselderij, in plakjes, 1 doosje Maggi Roomsaus, 200 gr roze garnalen, 15 gr verse basilicum, in reepjes, 75 gr geraspte jong belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met roomsaus en groenten

INGREDIENTEN

150 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld tagliatelle (lintmacaroni) of farfalle (vlindermacaroni); voor een leuk effect, neem dan tri-colore pasta, 350 g brocolli (schoongemaak in zout water en in roosjes gesneden), 1/4 courgette (schoongemaakt en in blokjes), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, Italiaanse kruiden (evt. op oliebasis), (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak, 1/4 l roomsaus (zelf gemaakt of uit een pakje; ikzelf ben gek op de mix voor Tagliatelle roomsaus van Honig), 2 el olijfolie, 1/2 dl. Witte droge wijn, evt geraspte (parmezaanse)kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

pasta met roomsaus en asperges

Italiaans recept wat ik gegeten heb bij een vriendin die in Varese (ITalie) woont

INGREDIENTEN

Pasta, 2-3 teentjes knoflook, pakje room (slagroom of soyabasisroom), olie, verse kruiden (1/4 kopje, bijvoorbeeld oregano, peterselie, bascilicum), 500g groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met garnalen in roomsaus

INGREDIENTEN

500 gram pasta (penne/tagliatelle/fettuchini), 500 gram grote garnalen gepeld, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 2 venkel, 1 dl witte wijn, 1 dl visbouillon, 4 dl room, 4 takjes dille, 30 gram boter, 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  •  
  •  20-30 min.

Pasta met spinazie roomsaus

Heerlijk simpel en snel pasta gerecht voor wie eens een keertje geen vlees wil eten. (vegan)

INGREDIENTEN

- 200 gram volkoren pasta, - 1 pak diepvries spinazie, - 1 zakje pistache nootjes, - 1 ui, - 1/2 doosje champignons, - 5 gedroogde tomaatjes, - 1/2 pakje soja room,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta Met Spinazie Roomsaus

Pasta met spinazieroomsaus

INGREDIENTEN

Pasta voor vier personen., 4 ons gehakt., Verse spinazie, Room Culinair, Strooi Kaas, Champignons, Spekjes, Roerbak blokje basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta in roomsaus met vis

INGREDIENTEN

1 pakje koolvisfilet, 2 stukken zalm, 1 pakje room, eiermie of andere pasta, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 paprika, zout, peper, maggi

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Pasta met roomsaus eieren en spek

INGREDIENTEN

200 gram rauwe ham, 1 el boter, 1 el olijfolie, 3 knoflooktenen, 1 dl witte wijn, 4 eieren, 2 el slagroom, zout en peper, 150 geraspte oude kaas, 300 gram pasta naar keuze, 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Met Champignons In Roomsaus

Een lekker gerecht dat redelijk snel klaar is.

INGREDIENTEN

150-200 gram pasta, 1 ui, 200-250 gram champignons (of andere paddestoelen), 2 dl slagroom, 1,5 dl kruidenbouillon, zout en peper, knoflook, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met champignons en roomsaus

Deze heerlijke pasta is wel een beetje machtig door de roomsaus maar echt heel lekker en zonder zakjes en pakjes bereid

INGREDIENTEN

Een bakje champignons (kan ook gemengde paddestoelen of kastanje, wat je zelf lekker vind), 200 gram penne rigatte, een paddestoelenbouillonblokje in een halve liter water, eventueel melk, 40 gram boter, 40 gram bloem, paar teentjes knoflook fijngehakt, flinke hand peterselie fijngesneden, wat geschaafde parmezaanse kaas, eventueel een onsje ham fijngesneden als je met vlees wilt, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met roomsaus eieren en spek

Een klassieke pasta

INGREDIENTEN

200 gram rauwe ham of gerookt spek, 1 el boter, 1 el olijfolie, 3 knoflooktenen, 1 dl witte wijn, 4 eieren, 2 el slagroom, zout en peper, 150 geraspte oude kaas, 400 gram pasta naar keuze, 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pasta met kipfilet/venkel in roomsaus

INGREDIENTEN

500 g ongekookte pasta, , 250 g kipfilet, 250 ml kookroom, 125 ml creme fraiche, 125 g champignons, 5 stengels bleekselderij, 5 lente uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 rode ui, 1 kleine venkel, 1 prei, pijnboompitten, , witte wijnazijn, gembersiroop, 4 theelepels geraspte mierikswortel (Khüne), olijfolie, 6 boulliounblokjes (maggi), , verse basilicum, verse koriander, verse peterselie, , peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta Met Vis En Roomsaus

INGREDIENTEN

1/2 bakje champignons-1 knoflook-2 uien-1 prei-klontje boter-1 doosje kruidenroomkaas-1 potje creme fraiche (250 ml)-scheutje melk-2 1/2 ons gemengde vis: mosselen, inktvis, krab, garnalen-peper-visstrooikruiden-zout-1 blokje visbouillon-pasta-4 zoet/zure augurken-

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

pasta met zalm en dille roomsaus

INGREDIENTEN

=400 gram gefileerde zalm, =400 graam diepvries doperwtjes, =300 gram pasta (penne of schelpjes), =1 deciliter kookroom, =scheutjes citroensap, =2 eetlepels fijn gehakte dille (vers of diepvries), =zout en vers gemalen peper, =30 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met Funghi/Champignon roomsaus

Dit is mijn eerste recept! Ik moest voor een opdrachth van school een recept schrijven maar vond het te zonde om het niet te delen dus bij deze!  Ik houd super veel van pasta en experimenteer dan ook graag met nieuwe pastasauzen.  Dit is een perfect recept voor als je weinig tijd hebt en het kost ook maar een beetje (super fijn voor studentjes zoals ik). En het is ook nog eens heel lekker al zeg ik het zelf. Ik zou zeggen probeer het eens uit en hopelijk vind je het wat!  Voel je trouwens ook vrij om er je eigen dingen aan toe te voegen zoals vlees. 

INGREDIENTEN

400 gr Pasta, naar keuze., 1 tot 2 eetlepels boter, 250 gr Champignons, 200 gr Crème Fraîche, 1 tot 2 kloven knoflook, Scheut witte wijn (liefst droog), Kwart tot half paddestoelen bouillonblokje (indien gewenst), Peterselie naar smaak, Zout peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met roomsaus eieren en spek

INGREDIENTEN

300 gram rauwe ham, 1 el boter, 1 el olijfolie, 3 knoflooktenen, 1 dl witte wijn, 4 eieren, 2 el slagroom, zout en peper, 150 geraspte oude kaas, 450 gram pasta naar keuze, 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta Met Garnalen Roomsaus

INGREDIENTEN

300 g pasta naar keuze / zout / 3 bosuitjes / 1 rode paprika / 1 eetl. olijfolie / 1 theel. chilipoeder / 2 dl. melk / 1 dl. koffieroom / 1 dl. droge witte vermouth / 1 pak diepvries vissoep (Iglo's soepterrine) / 100 g roze garnalen / 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm en roomsaus

INGREDIENTEN

Knoflook, Koksroom, Citroen, Visbouillonblokje, Italiaanse kruiden, Peterselie, Gerookte Zalm (200 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2009
  •  
  •  10-20 min.

pasta met roomsaus en ham

INGREDIENTEN

1 pak funpasta pastatjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 pak tuinerwten, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 duobakje hamreepjes, 50 g gemalen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met roomsaus en scampi's

.

INGREDIENTEN

 20 grote scampi, rauw en ongepeld (kop verwijderd),  Klontje boter of margarine,  2 dl water,  2 dl witte wijn,  1 visbouillontablet,  4 dl kookroom,  360 g tagliatelle of spaghetti,  Peper en zout,  Paar takjes platte peterselie,  2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt,  Sap van een halve citroen,  Scheutje olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

roomsaus voor pasta

INGREDIENTEN

250 gr champignons, 2 uien,3 stukken prei(heel fijn snijden), 1 ons achterham in blokjes,2 grote lepels creme fraiche,slagroom.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Met Varkensvlees In Roomsaus

Eigen recept van pasta met hamlap en paddestoelen. Echt zo'n succes-nummer.

INGREDIENTEN

* 500 gram hamlap, * bakje kastanjechampignons, * 125 ml creme fraiche, * 1 grote ui, * 1 teen knoflook, * 1 tl citroensap, * 2 tl bouillonpoeder, * 1 el maizena, * 1 dl water, * 2 el olijfolie, * peper zout, * tijm, * 4-6 nestjes tagliatella bicolore

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zalm en roomsaus

INGREDIENTEN

Knoflook, Koksroom, Citroen, Visbouillonblokje, Italiaanse kruiden, Peterselie, Gerookte Zalm (200 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  •  
  •  10-20 min.

Pasta Met Roomsaus En Zalmeitjes

Een warm voorgerecht

INGREDIENTEN

1/2 dl droge witte wijn, 1 dl geurige bouillon, 1/8 liter slagroom, 1 theelepel maizena, gemalen peper, 6 nestjes groen of witte tagliatelle, zout, 6 takjes basilicum, 1 potje zalmeitjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top