Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin
Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.
400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti. 3 kipfilets olijfolie 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ) 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ). 1 bakje kastanje champignons 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd 6 - 7 zongedroogde tomaten. peper & zout naar smaak eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!
Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilet blokjes bruin op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten. ( �"f bak deze apart voor een knapperiger resultaat ) Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas. Schep zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pasta met kip en perziken in roomsaus
Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!
*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-04-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gesmolten Kaaspasta met Gegrilde Kip & Groenten
HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.
, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2004Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke pastasalade
Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin
* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2006Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas
Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!
400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas
Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept
300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2007Frans20-30 min.
slanke ovenschotel met kip
Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).
1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten
Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.
2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-04-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Waanzinnige kip uit de oven!
Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,
* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta met kip in groene pestosaus
Een snelle en makkelijke "andere pasta".
3 kipfilets, 1 potje groene pesto (Pesto Genovese), 1 potje creme fraiche (even groot als het potje pesto), 1 grote ui, champignons, peper, zout, (liefst verse) knoflook, (olijf)olie, pasta naar voorkeur (de saus is bij alle witte of groene pasta's (of een combinatie) lekker.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-12-2004Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Pasta met kip & citroen/basilicumsaus
Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.
400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2008Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!
Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.
6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-09-2012Frans60-120 min.
Tagliatelle met kip roomsaus
Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.
250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Caprese ovenpasta met kip
Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!
Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2015Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Romige pasta met kip en champignons
Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.
300 gr penne (of pasta naar keuze), 500 gr kipfilet, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 bosje lente ui, 400 gr kastanje champignons, 400 ml slagroom, 2 e tomatenpuree (klein blikje), 2 t kerriepoeder, 2 t paprikapoeder, zoet, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 e vers gesnipperde peterselie, olijfolie, 80 gr geraspte grana padano
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-2014Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl
Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.
- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
kip met peren-roomsaus
Pastaschotel met een romige saus van kip met prei en peren.
Kipfilet, katenspek, prei, blik peren, creme fraische, oregano en tijm, zout en peper en pasta
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-1998Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Koude Pastasalade
Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.
250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2005Nederlands20-30 min.
kip met pasta
Kip met prei, pijnboompitjes, knoflook, rode of groene pesto, italiaanse kruiden, creme fraishe en pasta
2 kipfilets, 2 tenen knoflook (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak), peper en zout, 1 a 2 koffielepels groene of rode pesto, koffielepel italiaanse kruiden, prei, 1 bekertje creme freshe, pijnboompitjes (naar eigen inzicht), pasta (maakt niet uit welke, ik gebruik altijd 'penne'), scheut olijfolie
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-2003Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Italiaanse pastasalade met kip en pijnboompitten
Overheerlijke pastasalade waar je gegarandeerd je vingers bij aflikt, kost wel wat tijd
-3 handjes pasta (penne of farfalle), -500 gram kipfilet, -150 gram ham-blokjes (achterham), -12 zwarte olijven ontpit, -8 kerstomaatjes, -1 el pijnboompitten, Kruiden voor kipmarinade:, -1 tl rozemarijn, -1 tl pizzakruiden (bij C1000 van Silvo), -2 tl paprikapoeder, -1 tl hot curry, -1 tl tijm, -1 tl kummel, -1 tl basilicum, -1 tl marjolein, -1/2 tl knoflookpoeder, -snufje zout, -scheut olijfolie, Voor de ham-marinade:, -snufje nootmuskaat, -1 tl uienpoeder, -1 tl paprikapoeder, -1 tl oregano, -scheutje olijfolie, De dressing:, -5 el mayonaise (liefst zelfgemaakt), -2 tl poedersuiker, -2 el witte wijnazijn, -2 el honing, -1 tl dragon, -1 tl dille, -1 tl franse mosterd (fijn), -citroenpeper, -3 el zoetzure rauwkostsalade, -1 tl basilicum, -2 bosuitjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-2005Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry
1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-200920-30 min.
groene tagliatelle met kip en mosterdsaus
Om je vingers bij op te vreten
700 gram kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el gove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pastasalade met honingkip
Komt er bij jou stoom uit je oren of rollen de zweetdruppels van je rug? Misschien is het een idee om straks een heerlijke pastasalade te maken.
, , , , , 250 gram schelpjespasta, zout, peper, 2-3 kipfilets, citroensap, 25 gram boter, 1 el honing, 1 blikje maiskorrels, 1/2 rode paprika, 2 el mayonaise, 3 el yoghurt, 1 el zonnebloemolie, 1 el mosterd, wat peterselie, , , ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Pasta ovenschotel met spinazie en kip
Overschotel met pasta, spinazie en kip. Eventueel ook vegetarisch, laat de kip weg.
- 250 g Penne (of andere pasta), - 400 g kipfilet (in blokjes snijden/kopen), - 450 g diepvries-bladspinazie (ontdooien onder hete kraan, gaat heel snel!), - stuk feta, - peper + zout, - bouillionblokje (kippenbouillon of groentebouillion), - 200 ml room, - 200 ml creme fraiche, - (olijf)olie, - 2 sjalotjes (ui kan ook), - 4 teentjes knoflook, - peterselie (bosje, fijn hakken), - zakje geraspte kaas (voor gratin), - 150 ml water
- Zwitsers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2012Zwitsers Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kip tandoori met extra liefde
=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws. Â
300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2016Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta met kip, courgette en champignons
4 eetlepels olijfolie, 500 g kipfilet, in reepjes, 1 ui, gesnipperd, 300 g spaghetti, 1 courgette, in halve plakken, 1 theelepel gedroogde oregano, 250 g champignons, gehalveerd, 125 ml zure room,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-12-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met spinazie, boursin, kip en pijnboompitten
Voor meer personen verdubbel de aantallen of pas gerecht naar eigen idee aan
Ca. 250 gram gekookte pasta, penne oid, 1 kipfilet in blokjes, 1 teen knoflook, 4 el pijnboompitten, geroosterd, 1 zak diepvries spinazieblaadjes (is minder nat) (ca. 350 gram), flinke scheut kippebouillon, 1 klein pakje boursin
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pastasalade met gerookte kip
410 Kcal pp
120 g farfalle, 1 1/2 el olijfolie, 1/2 el balsamico-azijn, 150 g gerookte kipfilet in dunne plakjes, 1 grote tomaat in partjes, 2 el fijngesneden basilicum, 15 g geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-1999Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pasta met kip in Courgette-Roomsaus
LEKKER
* 400 gram kipfilet, * 1 ui, * 1-2 teentjes knoflook, * 1 theelepeltje tijm, * 1 rode of gele paprika, * 1 flinke courgette, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 kippenbouillontablet, * 125 milliliter kookroom, * zout en versgemalen peper, * allesbinder of aangeroerde maïzena, * 300 gram pasta ( tagliatelle, spaghetti of penne ), , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!
- Europees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-02-2009Europees Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Lauwwarme pastasalade met kip
Makkelijk, lekker en beslist een topper.
1 dubbel kipfilet of 2 halve; 1 ons veldsla; handje vol verse basilicum; 150 gr. kastanje champignons; 1 paprika; 1 tomaat; bosui; 2 a 3 teentjes knoflook; italiaanse keukenkruiden; peper en zout; 150 gr pasta fusili of vlinderpasta
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-06-2000Internationaal0-10 min.
Pasta met kip
Pasta met kip, spinazie, champignons en Boursin.
400 gr pipe rigate (pasta), 3 kipfilets, olijfolie, 1/2 pak bladspinazie (a 450 gr/diepvries), 1 pakje Boursin roomkaas 150 gr( knoflook & kruiden), 1 bakje kastanjechampignons, 50 gr pijnboompitten, 5 zongedroogde tomaten
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-12-2007Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus
Maak indruk op je gasten met dit makkelijke maar heerlijke gerecht van pasta met tomatensaus en knapperige kip. De kip krijgt een lekkere volle umami smaak door de korst met Parmezaanse kaas.Daarnaast maak je een simpele tomatensaus die zich nesteld in de oortjes van de pasta.Â
Voor de kip:, 4 kippendijtjes, plat geslagen, 1 ei, 50 g bloem, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout, 100 g panko (Japans broodkruim), 100 g geraspte Parmezaanse kaas, , Voor de pasta:, 300 g orrechiette, oortjespasta (te koop bij de grotere supermarkt), 1 blikje polpa, fijn gesneden tomaten, 1 rode ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl oregano, peper en zout, , Als garnering:, 5 g verse peterselie, fijn gehakt, 10 g geraspte Parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2017Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip
Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip. Als hoofdgerecht voor 2 en als bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:, , 2 Teentjes knoflook, , 450 pak iglo bladspinazie, , 1 Ui, , 175 gram Tagliatelle, , 2 el. Plantaardige olie, , 300 Gerookte kipreepjes, , peper, zout, , 200 ml Kookroom, , 75 gram Geraspte belegen kaas of Parmezaanse kaas, , , Tip:, Vervang de gerookte kip door gerookte zalmsnippers. Voeg de zalm met de spinazie aan de pan toe.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2010Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Geurige groene kipcurry
Geurige groene kipcurry, 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden, olijfolie, 4 dl kokosmelk uit blik, 1 handvol gehakte pistachenoten, korianderblaadjes, , Groene currypasta, 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt, 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt, 2 tenen knoflook, 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet, 1/2 theel. zwarte peper uit de molen, (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak, een 1/2 handvol, limoenblaadjes, in stukjes gescheurd, 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt, 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels, 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, gehakte schil en sap van 1 limoen, , Salade/relish:, 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden, 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd, 1 theel. basilicum of koriander, een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt, 1 rood pepertje, dun gesneden, 1 eetl. olijfolie, zout en peper, sap van 1-2 limoenen,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2009Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kip in tomaat-basilicumsaus met pasta
Heerlijke zelfgemaakte pastasaus. Dit gerecht is perfect om te maken als er vrienden komen eten. Lekker samen kokkerellen en daaarna verrassend lekker smullen! Dit recept staat al lang niet meer op papier, experimenteer dus gerust met de hoeveelheden, heb ik ook gedaan.
350 gr kipfilet, 2 uien, boter en olijfolie, 4 middelgrote smaakvolle tomaten of tomatenblokjes uit blik, klein blikje tomatenpuree, 175 ml kippenbouillon (van 1/3 tablet), 125 ml slagroom, el bloem, verse basilicum, balsamico azijn, pijnboompitjes, pasta (liefst groene tagliatelle)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-2008Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
pasta met kip
Pasta met kip, spinazie, prei en kaas: Iedereen wil wel eens pasta dit is een lekkere en magere en past bij het lijnen. Completenmaaltijd 370 kcal
125 g pasta (bijvoorbeeld strikjes)* zout* peper* 150 gram kipfilet* 1 el olijfolie*2 preien* 1 teentje knoflook* 450 g (italiaanse)diepvriesspinazie(iglo) ontdooid* 50 gram rauwe ham* 2 trostomaten* 2 el geraspte milner kaas
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2001Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus
Wat gekookte pasta over in de koelkast. Een paprika die op gebruik lag te wachten en een bekertje zure room dat per ongeluk gekocht was. Zo ontstond dit heerlijke pastagerecht. Met als bijkomend voordeel......heel snel klaar. We vonden dit zo lekker dat ik het (zelf verzonnen)-recept zeker wilde bewaren.
250 gram pasta (ik heb fusili gebruikt), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 3 lente-uitjes (schoongemaakt, in ringetjes gesneden), 1 rode paprika (ik heb de paprika geschild zodat ik hem beter kan verdragen) in blokjes gesneden, 1/2 courgette (gewassen in kleine blokjes gesneden), eventueel een scheutje cognac of droge witte wijn (is niet noodzakelijk, wel lekker), plm. 150 gram gerookte kipfilet in blokjes gesneden, 1 bekertje zure room (200 ml), 1 theelepeltje suiker, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder (mild), 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, basilicum om te garneren, vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-05-2016Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met kipfilet in paddenstoelensaus
Het geheim van een goede pasta zit m in de ingrediënten. Verse pasta en eigengemaakte sauzen, altijd goed!
400 gr verse pasta, bijvoorbeeld pappardelle of tagliatelle, 400 gr kipfilet in dunne reepjes, 400 gr gemengde paddenstoelen naar keuze ( zoals cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons), 2 el olijfolie, 1 teenknoflook, fijngesneden, zout, , voor de saus, 100 ml groentenbouillon, 100 ml droge witte wijn, 100 ml koksroom, 2 el truffelolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2010Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
pasta met kip
Een heerlijke variatie van pasta met kip en heel makkelijk!
500 gram kip, pasta (maakt niet uit hoeveel en wat voor een, net wat je zelf lekker vind), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 groot pakje boursin tuinkruiden, klein bekertje creme fraiche.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
pasta met kip
Heerlijk romig en de kinderen zijn er dol op
Pasta tricolore,champignons,400gr kipfilet,roomcullinair
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2003Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pasta met kip en spinazieroomsaus
150 gr pasta naar keuze, 1 grote kipfilet, 250 gr diepvries bladspinazie (zonder room!) of verse spinazie (neem dan iets meer), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 5 ansjovisfilets, 200 ml room culinair, Stukje Parmezaan, Stukje Peccorino, Pijnboompitjes (optioneel), Olijfolie, Peper en zout uit de molen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
-
kip pasta
van riandirken62 , 1 recepten, 0 volgers
-
kip pasta
van lindecenna , 1 recepten, 0 volgers