1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta In Een Saus Van Vanille

Pasta in een saus van vanille recepten (8)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Noorse kreeft met vanille en specerijen uit Indonesie

Restaurant 't Molentje serveert dit gerecht met een coulis van ananas en sherry.

INGREDIENTEN

4 Noorse kreeften van 450 gram elk - pasta: 2 citroenstokken, 1 stukje verse gember, 1 piment d'espelette (pili-pili), 2 sjalotten, een teentje look, 1 botje koriander, 2 dl olijfolie, 1 vanillestok - 1 lepeltje rode curry-pasta - een kleine zoete ananas - 2 dl droge sherry - 1/2 kg spinazie - 20 gram gezouten boter - 200 verse tagliatelli.

Voorbereiding

Alle specerijen ("pasta")samen met de rode curry-pasta goed mengen. De ananas schillen en 50 gram ervan tot fijne brunoise snijden als garnituur voor de saus. De rest centrifugeren. Het ananassap, samen met de droge sherry laten inkoken tot gewenste consistentie. De spinazie wassen en de steeltjes wegdoen.

Bereidingswijze

De kreeft in twee snijden (de kop eerst, daarna mes draaien en de staart doorsnijden), insmeren met de specerijenpasta en bedekken met het vanille stokje. De doorgesneden kant van de kreeft aanstoven in olijfolie in een pan. Daarna de kreeft in de oven 5 minuten op 170 graden afwerken. Ondertussen de spinazie opstoven en het vocht afgieten. De ananassherryreductie verwarmen en afwerken met een klontje boter. De tagliatelli koken en afgieten.

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Fusion
  •  30-60 min.

Gevulde flensjes overgoten met chocolade saus

Originele naam: Gundel Palacsinta (Gundels Flensje) Dit is een ZOOOO lekker nagerecht!!! Vooral niet te zoet maar wel met een heerlijke intense Chocoldade smaak. Hiermee verras je vriend EN vijand ;-) Iets meer werk maar MEER DAN DE MOEITE WAARD!!! Voor de puristen staat hier het hele, ORIGINELE, recept van Gundel (Dé meest beroemde Hongaarse kok). Vloeken in de Kerk: De Chocolade saus kan je ook vervangen voor een veel simpelere Chocolade saus, kijk maar wat je wilt. MAAR: Echt het proberen waard om het gerecht helemaal te maken, geloof me!!!

INGREDIENTEN

Voor de Vulling, , - 1,5 deciliter (Stroh Rum 80%), - 40 gram Rozijnen, - 20 gram gekonfijte Sinaasappelschil, - 180 gram (fijngehakte) Walnoten, - 1 deciliter Slagroom, - 120 gram fijne Kristalsuiker, - Eventueel wat VOLLE melk, - Kaneelpoeder, , Voor de Chocolade Siroop - Saus, , - 2,5 deciliter VOLLE melk, - Vanille (inhoud van 1 stokje of poeder), - 30 fijne Poedersuiker, - 100 gram PURE Chocolade (liefst minimaal 70%) in brokjes, - 1,5 deciliter Slagroom, - 3 eidooiers, - 80 100 gram fijne Kristalsuiker, - 50 gram Cacaopoeder, - 15 gram Bloem, - 5 centiliter (4 theelepels) warme! VOLLE melk, , 12 Flensjes (zie mijn aparte recept; Iedereen kan flensjes maken)

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

30 min menu: pastasaus, pasta, salade en frangipane

In slechts 30 min een volledige maaltijd met dessert.Ideaal als je lekker en gezond wilt eten en weinig tijd hebt. Niet moeilijk en erg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 3 wortels uiteinden verwijderd, 3-4 lente-uien uiteinden verwijderd, 3-4 stengels bleekselderij schoongemaakt, 1 chilipeper, Oregano, Venkelzaad, 400 gr verse varkens runder- of kalfsworst, 3-4 eetl balsamicoazijn, 2-3 teentjes knoflook uit de knijper, Blik tomaten, Basilicum Parmezaanse kaas, Pasta naar keuze, Voor de amandeltaartje:, 6 voorgebakken deegbakjes, 100 gram boter op kamertemperatuur, 100 gr suiker, 100 gram gemalen amandelen, 1 ei, Beetje zout, 1 theel vanille extract, Geraspte schil van ½ sinaasappel, Jam naar keuze, Salade:, 2-3 stronkjes Rode witlof, Zak gemixte Waterkers/spinazie sla, Parmezaanse kaas, Olijfolie, ½ citroen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Aardbeien pavlova

Aardbeien pavlova !Bron:Rudolph van veen,Life cooking!

INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, 2 eetlepels vanille extract, 2 eetlepels maizena, Eiwit van 4 grote eieren, 100 gram bruine suiker, 100 gram poedersuiker, 25 gram grof gehakte hazelnoten, - Voor de topping:, 600 gram aardbeien, 3 eetlepels creme de cassis, 570 cc (ml) slagroom,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Amandelbroodjes met sinaasappelsaus

40 min. bereiden, 1 uur en 15 min rusten en 20 tot 25 min. baktijd. Dit recept uit de Elle is door mij iets aangepast. Ik geef dat met ** aan. Je maakt ongeveer 15 broodjes, dus als ieder er slechts een eet, is het voor 15 personen. Wij vonden het zo lekker, dat we het met zn drieën in twee dagen op hadden. Ook bij de verjaardagsbrunch van mijn dochter een doorslaand succes!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 400 gram bloem, 7 gram gedroogde gist ( 1 zakje), 150 ml lauwwarme melk, 2 el suiker, 1 zakje vanille suiker, 75 gr boter, op kamertemperatuur, 1 ei, mespunt zout, Voor de vulling:, 125 gr blanke amandelen, 100 gr poedersuiker, 1 ei, losgeklopt, rasp van 1/2 sinaasappel, Voor de saus:, 100 gr suiker, rasp van 1/2 sinaasappel, sap van 2 sinaasappels, 1 el sinaasappellikeur, ** 2 geplette kardamompeulen, scheutje oranjebloesemwater**, 125 gram crème fraîche, 30 gr gesmolten boter om te bestrijken, poedersuiker om te bestrooien

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Fusion
  •  30-60 min.

Aardbeien pavlova

INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, 2 eetlepels vanille extract, 2 eetlepels maizena, Eiwit van 4 grote eieren, 100 gram bruine suiker, 100 gram poedersuiker, 25 gram grof gehakte hazelnoten, - Voor de topping:, 600 gram aardbeien, 3 eetlepels creme de cassis, 570 cc (ml) slagroom

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Missippi Mudpie

INGREDIENTEN

1 pak digestives of andere koekjes, 250 gram roomboter, 100 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 gram cashewnoten (50 gr), 400 gram donkere chocola, 400 ml room, 1 vanillestokje, 3 eieren, zout, frambozen, flinke scheut Licor 43 (Spaanse likeur) , Bakpapier

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

crepinettes van scharrelvarkenshaas met langoustines en ....

Crepinettes van Scharrelvarkenshaas,langoustine,five spice,caramel en langoustineolie

INGREDIENTEN

Crepinettes van scharrelvarkenshaas en langoustine, , 1x Scharrelvarkenshaas 160 gr, 3x Langoustine staartjes, 4 gr Five spice (/saffraan/cardamon/steranijs/vanille/korianderbolletjes), 3 gr Sinaasappelzout, 2 gr Zwarte Peper, 15 ml Langoustine olie, 1 x vel Varkens net, 10 gr Peterselie, Caramel: 1 kg suiker/4 dl langoustine bouillon/vanille/zest van sinaasappel en citroen - Langoustineolie : 1 Ltr neutrale olijfolie/750 gr langoustine karkassen/vanille/fleur de sel,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  •  
  •  20-30 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top