1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke romige fussili met gerookte zalm  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ooit gegeten in een heel leuk restaurantje in Ibiza stad en vervolgens zelf "mijn" recept gemaakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Pompoen is zo veelzijdig en voor mij staat het helemaal symbool voor de herfst. Het leek me leuk om zelf verse pastadeeg te maken zodat ik ravioli gevuld met pompoen kon maken. Ik wilde dat de pompoensmaak duidelijk aanwezig was, maar wilde de pastakussentjes ook een hartige bite geven. Om die reden heb ik er ricotta, Parmezaanse kaas en walnoten aan toegevoegd. Tenslotte wordt aan het einde nog beurre noisette over de ravioli gegoten en nog Parmezaanse kaas en walnoten overheen gestrooid. Een heerlijk comforting gerecht waar mijn vriend heel erg blij mee was. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker en makkelijk gerecht dat iedereen zal bekoren , je kan het perfect op voorhand bereiden . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Bijzonder lekkere , maar ,  pittige pasta met scampi  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pittige pastaschotel uit Spanje,  snel en makkelijk te bereiden  !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Bij ons vindt iedereen rode pastasaus maar saai, maar deze vond iedereen erg lekker. Eigen recept Minimaal voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top