1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Dit gerecht is zo makkelijk om te maken! Daarom aan te raden voor iedereen die weinig tijd, zin of ruimte heeft om te koken. Je hebt maar 1 (grote) pan nodig om alles lekker te bereiden en op smaak te brengen. De bonen zijn in dit gerecht de vervanger van het vlees, maar je kan er lekker mee combineren. Neem kip i.p.v. reuze-bonen of kies voor andere bonen als kidney of kikkererwten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze Griekse pasta kritharaki (in het Italiaans bekend als orzo of rissoni) ziet eruit als rijst maar is toch echt wel een pastasoort. Je kunt de pasta  het beste in de ovenschaal garen in het vocht van de saus. De saus maak je wel van te voren gewoon op het fornuis. De laatste 10 minuten doe je de geraspte feta en een paar takjes tijm erover. Dit is misschien geen originele authentieke versie maar zeker net zo lekker en de moeite van het proberen waard N.B.: Bij gebrek aan de originele pasta kun je ook bv. elleboogjes of andere (korte) pasta gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

1 Portie Kcal: 797 Vet: 36.3 V.vet: 14.6 Eiwit: 63.9 Koolhy: 48.4 Vezels: 1.3 Zout: 3.40 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een heerlijk  vegetarisch stoofpotje uit Sardinië bomvol groenten, gecombineerd met fregola sarda, dat zijn kleine pastabolletjes uit Sardinië, die ook wel aan parelcouscous doen denken. We 'toppen' het gerechtje met feta en frisse munt. Een explosie aan smaken waar iedereen blij van wordt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een eenvoudig, snel en super lekker nagerechtje uit de tijd van grootmoeder !  Niet alleen de kinderen zullen er van smullen !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een (lekkere) maar aparte versie van macaroni in de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Deze heerlijke vegetarische pastagratin zet je al voor 2,50 euro per persoon op tafel. Met de groenten kun je naar hartelust variëren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top