1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Ik heb dit recept een keer gelezen op de site van de AH alleen hebben hun hem van de site afgehaald. Ik vind deze pasta erg lekker omdat hij door de perziken een wat Zoetere smaak heeft. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Spaghetti carbonara is altijd een goed idee! Probeer deze variant met geroosterde groenten eens voor een extra vitamineboost.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze bladerdeegrol met gehakt is ideaal een veelzijdig. Supermakkelijk en ideaal als lunch, met een lekker broodje, als avondmaaltijd met een salade, of gewoon als hapje 's avonds. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept heb ik voor mijn ouders gemaakt en de reacties waren goed. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik heb dit pasta gerecht gevonden op het youtube kanaal van Binging with Babbish. Ik heb het 1 gemaakt en heerlijk in de zon opgegeten. Vrij zwaar door de kaas en olijfolie maar lekker fris door de citroen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik hou van makkelijke recepten, die weinig vaat opleveren. Dus heb ik dit bedacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit recept heb ik gekregen van vrienden uit Engeland. Zij hebben tijdens een vakantie naar Goa, India een workshop bijgewoond waar ze deze currypasta's hebben leren maken. Zij hebben dit weer met mij gedeeld. Deze currypasta's worden in vrijwel alle traditionele gerechten in India gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

In Spanje en Italië gebruiken ze vaak groene asperges maar omdat het nu het seizoen van de witte asperges is, heb ik hiervoor de witte hiervoor gebruikt. Als je witte asperges neemt moet je ze eventjes (5-10 minuten) voorkoken, bij groene is dit niet nodig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

=18pxVlaamse variant op de klassieke macaroni …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top