Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pasta
  4. Pasta

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Ik maakte zowel de blik als de verse versie van dit gerecht. Mijn voorkeur gaat uit voor de bereiding met verse tomaten. Zoveel meer werk is het niet eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eenvoudig maar lekker: mals, lekker gekruid gehakt met pasta onder een romige bechamelsaus. Een coomplete, gezonde maaltijd ontstaat als u er een gemengde salade bij serveert. Lukt altijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Onovertroffen lekker: rundergehakt met tomaten en gegratineerd met kaas. Dat lust echt iedereen! Met pasta of aardappels en sla serveren, zodat u een evenwichtig samengestelde maaltijd heeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Pittige Italiaanse pasta met zeevruchten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Prei en makreel een verbluffende lekkere en gezonde combinatie. Gezond door de goede vetten. Prei is nu volop in het seizoen en daar ga ik dit recept mee doen!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gevonden op https://www.olivemagazine.com/recipes/quick-and-easy/one-pan-mac-n-cheese-with-salsa-topping/. Makkelijk te maken, schijnt goed te zijn voor studenten. Ik moet 'm zelf nog proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

pasta pesto maar dan net even anders. Dit recept voor penne pesto is superlekker door de smaak van de gerookte spekreepjes en de rode pesto. Bestrooi de pasta met geurige basilicumblaadjes.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

 Hummus gezond of een caloriebom?? Toastjes met kip-kerrie salade zijn verleden tijd, want tegenwoordig worden er bakjes met allerlei soorten hummus op tafel gezet. De Midden-Oosterse kikkererwtenpasta wordt als gezond broodbeleg gezien, maar klopt dat eigenlijk wel? Het hoofdingrediënt: kikkererwten De basis ingrediënten van hummus zijn kikkererwten, tahin (sesampasta), olijfolie, knoflook en soms kruiden. Kikkererwten zitten vol met eiwitten, vezels en mineralen die voor een vol gevoel zorgen en cholesterolverlagend werken. Zo zal je dus minder snel naar een ongezonde snack grijpen. Maar de kant en klare versies uit de winkel  bevatten , volgens het Voedingscentrum over het algemeen veel te veel zout en andere toevoegingen. Bovendien zijn zij veel calorierijker dan de zelfgemaakte versies. Mocht je toch kant en klare hummus kopen in de supermarkt let dan op de calorische waarde , het zout en de suiker. Hummus is volgens het voedingscentrum een gezond product zo lang als je het zelf maar maakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Populaire Pasta kookboeken:
Top