Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Parrano Kaas

Parrano kaas recepten (108) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Tosti Parrano

Een heerlijke tosti met Italiaans karakter!

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood (of ciabatta), rode pesto, Parrano (geraspte) kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Venkelgratin met Parrano

De anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ca. 1 cm. (venkelgroen apart houden), 2? dl. droge witte wijn, 3 el. slagroom, 150 gram geraspte Parrano-kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Venkelgratin Met Parrano

De zachte anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas.

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ? 1 cm [venkelgroen apart houden], 2? dl droge witte wijn, 3 el slagroom, 150 g geraspte Parrano-kaas, zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Venkelgratin Met Parrano

Tip-recept van Maart 2001

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen,in plakken van ? 1 cm(venkelgroen apart houden),2? dl droge witte wijn,3 el slagroom,150g geraspte Parrano-kaas,zout,peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ontbijtpide met spinazie, ei en Parrano kaas

Een pide is een soort Turkse pizza in de vorm van een boot. Deze ontbijt pide is heerlijk belegd met spinazie, ei en natuurlijk de originele Parrano kaas. 

INGREDIENTEN

Voor de pide:, 250 g bloem, 7 g instant gist, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 170 ml lauwwarm water, 1 el olijfolie, 1 eidooier, losgeklopt, , Voor de saus:, 1 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1 blikje tomatenblokjes, 1 groentenbouillonblokje, , Voor de vulling:, 200 g spinazie, 4 eieren, 1 el paprikapoeder, peper en zout, 100 g Parrano rasp, 10 g verse peterselie, fijn gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Wereld
  •  60-120 min.

Broodje Parrano met avocado en pesto

Een heerlijke lunch traktatie!

INGREDIENTEN

Ciabattabroodje of stokbroodje, 1 eetlepel pesto, 1 kleine rijpe avocado, 1/2 eetlepel citroensap, 2 plakken rauwe ham of gerookte kipfilet, 1 tomaat, peper, 2 plakken UnieKaas Parrano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Triple P met Parrano

Een lunchgerecht van panini's met Prosciutto en Parrano

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 bosuitje, 3 gedroogde tomaatjes op olie, 100 gram Parrano, 1 bekertje zure room (125 ml), versgemalen peper, 2 panini's (of 4 pitabroodjes), 4 plakken parmaham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

tagliatelle met zalm en parrano

Een winnend recept

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle (of spaghetti), zout, 3 eetl.olijfolie, 2 teentjes knoflook, 250 gr. gerookte zalmsnippers, of 2 blikjes zalm, 50 gram zwarte olijven grof gehakt, 1/2 theel. oregano of italiaanse kruiden, 2 dl slagroom, 200 gram gezeefde tomaten, 150 gram uniekaas parrano in blokjes gesneden of geraspt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige Tagliatelle met zalm en Parrano

Super Super simpel en zo op tafel!!

INGREDIENTEN

400 gram tagliatelle 2 teentjes geperste knoflook 300 gram gerookte zalmsnippers 3 el olijfolie 50 gram zwarte olijven zonder pit(fijngehakt) 1 tl oregano 2 dl slagroom 200 gram gezeefde tomaten 150 gram Parano in blokjes of geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensmedaillons alla primavera met Parrano

INGREDIENTEN

1 ui, 25 gram boter, 4 varkensmedaillons van circa 125 gram per stuk, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter slagroom, 1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte Parrano, circa 4 eetlepels melk (eventueel), 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kaas tapas

INGREDIENTEN

150 gr. Parrano 45+ Uniekaas, 4 zongedroogde tomaten pot a 190 gr. Royal Muil, 1 teentje knoflook, 2 el. olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl. citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

kaas tapas

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot 190 gr Royal Mail)1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Kaas Tapas

Weer eens wat anders dan de ordinaire blokjes kaas

INGREDIENTEN

150 gram Parrano 45 in blokjes, 4 zongedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepels citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gemarineerde Kaas

INGREDIENTEN

150 gram parrano, 4 zongedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 2 etl olijfolie, 1 takje verse tijm, 2 etl citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Broodje zuurkool, banaan en kaas

INGREDIENTEN

, hard of zacht broodje, plukje zuurkool, halve banaan, pittige geraspte kaas, zoals Parrano, Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Aardappels onder korstje van kruiden, noten en kaas

Echt een lekker najaarsgerecht!

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, handje vol rucola, 2-3 takjes basilicum, 2 zakjes walnoten, 300-400 gram geraspte kaas (Parrano), 1 teentje knoflook, sjalotje, olijfolie, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met champignons en kaas

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen., , 2 ? eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 5 stengels bleekselderij, in plakjes, 400 gram champignons, in plakjes, 2 zakjes mix voor champignonsaus (knorr), 2 dl kookroom, Peper, 100 gram geraspte Italiaanse kaas (parrano), 125 gram honig lasagne verde (pak a 250 gram).,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortellini met tomaten en kaas

INGREDIENTEN

175g tortellini met spinazie-kaasvulling(koelvers of gedroogd),zout,500g vleestomaten,2 el groene olijfolie,100g mozzarella,in blokjes,30g verse basilicum,blaadjes in reepjes geknipt,zwarte peper uit de molen,30-75g kaas(Prima Donna of Parrano).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Groene-Kooltaart Met Chorizo En Kaas

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g, Baukje), 200 g bloem, zout, 125 g koude boter, 300 g magere kwark, 1 zakje verse peterselie (30 g), 175 g parrano (kaas, stukje), 3 eieren, peper, 250 g chorizo (vleeswaren, stukje), 1 zakje gesneden groene kool (300 g), 4 kwarteleieren, eetlepel boter, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, keukenmachine, springvorm doorsnede ca. 24 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagne met champignons en kaas

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2,5 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 5 stengels bleekselderij, in plakjes, 400 g champignons, in plakjes, 2 zakjes mix voor champignonsaus (Knorr), 2 dl kookroom, peper, 100 g geraspte Italiaanse kaas (Parrano), 125 g Honig Lasagne verde (pak a 250 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groene-Kooltaart Met Chorizo En Kaas

Ook te gebruiken als weekend-maaltijd

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten, 200 gram bloem, zout, 125 gram koude boter, 300 gram magere kwark, 1 zakje verse peterselie, 175 gram parrano, 3 eieren, peper, 250 gram chorizo, 1 zakje gesneden groene kool, 4 kwarteleieren, ? el. boter om in te vetten, 1 el. bloem om te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Groene-kooltaart met chorizo en kaas

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), ? 200 g bloem, ? zout, ? 125 g koude boter of margarine, ? 300 g magere kwark, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 175 g parrano (kaas stukje), ? 3 eieren, ? peper, ? 250 g chorizo (stukje), ? 1 zakje gesneden groene kool (300 g), ? 4 kwarteleieren, ? 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Groene kooltaart met chorizo en kaas

Oer hollandse basis met pittige Italiaanse kaas

INGREDIENTEN

1zakje hazelnoten, 200 gr. bloem, zout, 125 gr. koude boter of margarine, 300 gr. magere kwark, 1 zakje verse peterselie, 175 gr. parrano stukje, 3 eieren, peper, 250 gr. chorizo vleeswaren stukje, 1 zakje gesneden groene kool, 4 kwarteleieren, 1/2 eetlepel boter om in te vetten, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, keukenmachine, springvorm 24 cm.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ciabatta kaas en ketchup

INGREDIENTEN

Ciabatta, Parrano (stuk of geraspte Parrano), Tomatenketchup

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tortellini spinazie gratin

Tortellini zijn (het is in het Italiaans meervoud) als het ware kleine Italiaanse verrassingen. De deegkussentjes zijn gevuld met groente, vlees, vis, kaas of gevogelte. Daar zie je van de buitenkant dus niets van. Een hartige bonbon, gevuld met precies datgene waar je die dag zin in hebt! Door de pasta te gratineren en nog even onder de grill te zetten, krijgt het dat knapperige krokante korstje dat je gerecht nog nét even iets lekkerder maakt!

INGREDIENTEN

450 g tortellini, gevuld met kaas en spinazie, 450 g verse spinazie, gewassen, 100 g zwarte olijvenringen, 100 g kersttomaatjes, gehalveerd, 2 el pijnboompitten, 2 el olijfolie, 1 zakje (150 g) Parrano geraspte kaas gratin tomaat, knoflook en oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Penne met kip, kerstomaatjes en rucola

Penne kun je met zoveel ingredienten combineren! Je kunt ze zowel warm of koud eten. Deze warme variant met kipfilet, kerstomaatjes en Parrano kaas is heerlijk op smaak. De balsamico geeft dit warme gerecht een verrassende twist! 

INGREDIENTEN

300 gram penne, 3 teentjes knoflook, 300 gram gerookte kipfilet in blokjes, 1/2 bakje kerstomaatjes, 75 gram rucola, 3 eetlepels pijnboompitjes, 250 gram geraspte Parrano, 3 eetlepels balsamico azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaas-tapas

Een lekker borrelhapje.Of onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr), 1 teentje knoflook, 2 eetlepel olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepel citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een-persoons frittata met rauwe ham en cherrytomaten

Daar hebben we hem weer hoor: de Italiaanse omelet, waar we bij Parrano zo dol op zijn. Ontbijt, brunch, lunch, of doe eens gek: diner, met dit zachte, luchtige eiersoufflétje. Het grote voordeel is dat je de ingrediënten van het recept gewoon door vier kan delen. En dan heb je het perfecte gerecht voor jou alleen. 

INGREDIENTEN

100 gr Parrano, 8 eieren, 4 el kookroom, 50 gr rauwe ham, ½ rood pepertje, 100 gr cherrytomaatjes, 2 el basilicum, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse kaasfondue borrelplank

Met deze Italiaanse kaasfondue borrelplank maak je echt indruk op een feestje! 

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 400 g Parrano rasp of snippers, 1 glas droge witte wijn, 1 el maizena, Vers gemalen peper, 4 Italiaanse bollen, Verschillende dippers zoals:, rode paprika, in reepjes, courgette, in reepjes, plakjes Parma ham, zwarte olijven, cherry tomaatjes, basilicum, te garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.

Gegratineerde Spruitjes

INGREDIENTEN

500 gr. pruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gr. geraspte parrano, 1 eetlepel sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Focaccia met olijven en zongedroogde tomaat

Hoewel de broodbakmachine jaren terug een stevige opmars maakte, zijn er veel mensen die waarschijnlijk denken: brood bakken, dat laat ik liever over aan de bakker. Scheelt zeeën van tijd. Maar er bestaat ook zoiets als een beetje van de bakker (of super) en een beetje van jezelf. Een naturel focacciabrood kleed je zelf aan met wat lekkere ingrediënten. Even afbakken en de eerste hap altijd met gesloten ogen nemen. Dan denk je aan dat Italiaanse terrasje, omringd door olijfbomen, er zo bij. 

INGREDIENTEN

100 gram Parrano Rasp, 1 afbakfocaccia (naturel), 10 zongedroogde tomaatjes in olie, grof gehakt, 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, 50 gram zwarte olijven, in ringetjes, 25 gram rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Gegratineerde Spruitjes

INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gram geraspte Parrano kaas, 1 eetlepel, sesamzaad,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kaastapas

Lekkere kaasblokjes

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas) - 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr) - 1 teentje knoflook - 2 eetlepel olijfolie - 1 takje tijm - 2 theelepel citroensap - zout, peper - blaadjes sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Maaltijd-Mosterdsoep Met Kaastoast.

'n heerlijk soepie.

INGREDIENTEN

-2 dunne preien., -2 mini ciabatta's, -100 gr. verse roomkaas met kruiden., -2 el. zonnebloempitten., -4 el. geraspte parrano kaas., -1 pak romige mosterdsoep., -1/2 bakje rucolacres.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Italiaans Kiphapje Met Tomaat.

INGREDIENTEN

1 grote enkele kipfilet, 5 dl. kruidenbouillon(van een tablet), 6 plakjes serranoham, 2 vleestomaten, 12 blaadjes basilicum, 2 eetl.tapenade, 12 plakjes parrano kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Groene kool taart

INGREDIENTEN

200 g magere kwark., 1 zakje verse peterselie., 175 g parrano., 3 eieren., peper, zout., 250 g chorizo., 1 zakje gesneden groene kool., Bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Croque monsieur met een Italiaans tintje

Een croque monsieur is een franse tosti met bechamelsaus, ham en Parrano is een erg lekkere Hollandse kaas met een karakteristieke Italiaanse smaak. 

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 2 el bloem, 500 ml melk, peper, 4 gegrilde paprika's uit pot, in reepjes gesneden, 8 plakken courgette, 4 plakken prosciutto, 15 g verse basilicum, 8 sneetjes wit brood, 16 plakjes Parrano Robusto, 100 g geraspte Parrano Robusto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Uiensoep gnocchi

Dol op uiensoep en gnocchi? Combineer deze twee top gerechten en je hebt een heerlijke smeeuige ovenschotel met Parrano kaas. 

INGREDIENTEN

4 uien, in ringen gesneden, 2 takjes verse tijm, 25 g roomboter, 1 blokje runderbouillon, verbrokkeld, 125 ml crème fraise, 50 ml water, 500 g gnocchi di patate, 200 g Parrano rasp, 5 g verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlofstamppot In Hamrolletjes

Nederlands en Italiaans in een keuken Bevat p.p. ca. 575 kcal, 2405 kJ, , 28 gr. eiwit, 29 gr. vet, 50 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

, * 1 kilo witlof, * 1 kilo aardappelen, * zout, peper, * 200 gr. Parrano kaas aan een stuk, * 3 zongedroogde tomaten, * 30 gr. boter + boter voor invetten, * 1 tl tijm, * 150 gr. gegrilde roomham, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top