Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven
Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.
Ingrediënten 4 personen
1 pakje room culinair of kookroom - , 250 gram champignons - , 1 + 1 eetlepel olijfolie - , zout, peper - , 400 gram kipfilet - , 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaasBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 250 graden. Champignons schoonmaken en in niet te dunne schijfjes snijden.1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan en de champignons hierin bakken tot het vocht is verdwenen.Kipfilet kruiden met peper en zout. Ovenschaal invetten met restant olie. Kipfilet in de ovenschaal leggen. Champignons erover verdelen. 2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons en de kipfilet gieten. De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien. Plm. 10-15 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is. (tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet)