Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas
Een heerlijke pasta van Jamie Oliver
450 g tagliatelle of spaghetti olijfolie 2 theelepels boter 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden zeezout en zwarte peper uit de molen 1,2 dl slagroom 150 g mascarpone 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na 5 minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet. Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door de spinaziesaus. Strooi de Parmezaanse kaas erop en hussel. Geef saus en pasta met wat kookvocht een zijdeachtige consistentie, zodat het geen kleffe troep wordt. Proef nog een laatste keer en zet het gerecht direct op tafel.
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2008Italiaans20-30 min.
Gebakken honingtomaten met oregano en parmezaansekaas
- 500gr honingtomaten, - 4 takjes oregano, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - olijfolie, - 70 gram parmezaanse kaas, geraspt
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2011Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Italiaanse yakitorii van kip met parmezaansekaas en tijm
30 gram fijn paneermeel, 70 gram parmezaanse kaas, verse tijm, 1 ei, 500 gram kipfilet in dunne reepjes, 2 el arachideolie
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-09-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Pompoen lasagne
Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt. Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk.
Ingrediënten:, , - 90ml extra vergine, olijfolie, - 1kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes, - paprikapoeder, naar smaak, - vers geraspte nootmuskaat, naar smaak, - zout en versgemalen zwarte peper, - 250g verse ricotta kaas, - 250g groene lasagne bladen, - 150ml melk, 25g geraspte parmezaanse kaas, of vegetarisch parmezaansekaas, , Voor de bechamelsaus:, , 55g boter, 55g bloem, 350ml melk
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-08-2010Vegetarisch60-120 min.
- Eigen recept
Parmezaanchips met gedroogde tomaat
Lekker bij een soep
100 gr. parmezaansekaas, geraspt, 1 eetl. gedroogde tomaatjes op olie, heel fijn gesneden
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2009Internationaal10-20 min.
Lasagne Flap
Vegetarich recept.Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.
4 groene lasagnevellen, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 500 g. gemengde paddestoelen, 3 el. olijfolie, 2 tl. chillipoeder, ? el. tijm, zout, versgemalen peper, 125 ml. creme fraiche, 100 g Parmezaansekaas, 1 bolletje mozzarella,
- Vegetarisch Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-1999Vegetarisch Tussengerecht30-60 min.
Tagliatelle Met Spinazie-Roomsaus
Bliksemsnel en heerlijk! Aromatische pijnboompitten en verse spinazie vormen smakelijke accenten.
500 g bladspinazie 1 kleine ui 1 teentje knoflook 400 g tagliatelle 1 el olijfolie 1 el pijnboompitten 200 ml slagroom zout en peper 2 el geraspte parmezaansekaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-06-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gefrituurde spinazieballetjes met kip
Een lekker borrelhapje of een lekkere snack bij een patatje
300 gram Spinazie, 50 gram Boter, halve gegaarde kip, halve liter kippebouillion, Bloem, zout, Peper, Geraspte Parmezaansekaas, 2 los geklopte eieren, Paneer, Paprikapoeder een snufje., Kipbouillionblokje
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op11-07-2014Nederlands> 120 min.
cannelloni
Lekkerste italiaanse gerecht dat er bestaat!
Doos cannelloni's, 1.5 ui, 2 teentjes knoflook, olie, bouillon blokje, 1 takje peterselie, 1 pnd gehakt, italiaanse keukenkruiden, peper, 2 eetlepels bloem, 2 blikken gepelde tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, 1 ei, 50 gr. paneermeel, 50 gr. parmezaansekaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-05-1999Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
spinaziedip
Warme spinaziedip
1 pakje roomkaas(saint moret), 1 blik artisjokenharten, 300 gram diepvriesspinazie, knoflookpoeder of verse knoflook naar smaak, 1 kleinpakje creme fraiche, 100 gram geraspte parmezaansekaas, paprika poeder zout en peper,
- Amerikaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-1999Amerikaans Voorgerecht10-20 min.
Tagiatelle met gerookte zalm
Een heerlijke pasta met gerookte zalm
Tagiatelle, 200 gr gerookte zalm, 2 preien, 1 ui, 1 pot boursin cuisine, 20 gr bloem, boter, zout en peper, bouillonpoeder, parmezaansekaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-02-2007Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde aardappels (o.a. met doperwtenpuree)
Lekker als amuse of borrelhapje Of bij filet mignon (zie recept eol1)
+- 1 kg. kleine nieuwe aardappeltjes (ongeveer 24 stuks), 200gr. diepvriesdoperwten, 40gr boter, 25gr geraspte parmezaansekaas,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2010Frans20-30 min.
Bladerdeeghapje met tomatenpesto en Parmaham
250gr. groene puntasperges, 5 plakjes bladerdeeg, tomatenpesto, 5 plakjes Parma- of Serranoham, 50gr Parmezaansekaas geraspt,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2012Italiaans10-20 min.
aubergineparmigiana
Lekker aubergine uit de oven
1,5 kg aubergine, 1 el boter, bloem, 3,5 dl olijfolie, 5 dl passato di pomodoro, 2 el basilicumblaadjes, 250 g mozzarella geraspt, 90 g parmezaansekaas, geraspt, zout en peper
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2004Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Knoflookbrood met kaas
1 stokbrood, 100 gram boter, 175 gram geraspte parmezaansekaas, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel paprikapoeder en wat knoflookpoeder naar smaak.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2001Nederlands20-30 min.
Spaghetti alla kipcarbonara
Eigengemaakte carbonara uit de SANTE van april 2003. ECHT DE MOEITE WAARD. Ik houd eigenlijk alleen maar van kruidige/pittige gerechten, maar dit heeft mij over de streep getrokken.
1 dikke plak bakbacon/ontbijtspek (ongeveer 1 cm dik en in stukjes* 200 gr kipfilets* 1 flinke el kipkruiden* 1 teentje knoflook (fijngesneden)* 2 blaadjes laurier* 50 ml slagroom* 250 gr spaghetti* 3 eierdooiers (eigeel)* 100 gr parmezaansekaas (in grove stukjes)* peper*
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2003Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Italiaanse Kaasboter
Boter met parmazaansekaas.
205 gr boter,2 eetlepels fijn geraspte parmezaansekaas,1 bosje peterselie, zout,wiite peper ui de molen,1 eetlepel, sinasappellikeur.
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-09-1999Italiaans Bijgerecht0-10 min.
Basilicum Pesto
* 65 gr basilicum, * 50 gr parmezaansekaas geraspt, * 40 gr pijnboompitten, * 2 tenen knoflook, * naar smaak olijfolie, * naar smaak zout,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2010Italiaans10-20 min.
Kip risotto.
1 grote ui,2 teentjes knoflook,2 courgettes, 4 eetlepels olijfolie,300 gr.risottorijst, 300 gr. kipblokjes,50 gr.gemalen Parmezaanse, kaas.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-04-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse spinaziesoep.
Een lekkere vegetarische soep!
500 g spinazie;, 4 el boter;, , 50 g geraspte Parmezaansekaas;, 1 l groentenbouillon;, 2 sneetjes oud brood, in dobbelsteentjes;, nootmuskaat;, zout;, peper.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-07-2003Nederlands0-10 min.
Carpachio verkeerd
Wil je snel en simpel indruk op iemand maken, moet je dit proberen. Een heerlijk voorgerecht waar je weinig voorbereiding voor nodig hebt.
Zalmfilet, carpachio van de ossehaas, sla (voorgesneden), pijnboompitten, kappertjes, olijfolie, basamico, verse parmezaansekaas, grove peper, zeezout
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-06-2003Frans Voorgerecht0-10 min.
farfalle met zalmroomsaus
Gekooktepasta met een roomsaus van zalm
500gramfarfalle pasta,zout, 2eetlepels ui,1dlvisfond,1-2 eetlepels dille (fijngesneden),peper,citroensap, 2-3 dl slagroom,300 gram zalmfilet, rode pepertje fijngesneden zonder zaadjes,40 gram parmezaansekaas,2 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels gezeefde tomaten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2002Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Paddenstoelenpotje
Gegratineerd met kaas.
150 g paddestoelenmelange, 1 eetlepel boter of margarine, zout, versgemalen peper, ? dl slagroom, 2 eetlepels [versgeraspte] parmezaansekaas, ? zakje slamelange [a 75 g], 2 sneetjes pain de campagne
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2001Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
farfalle met zalmroomsaus
Gekooktepasta met een roomsaus van zalm
500gramfarfalle pasta,zout, 2eetlepels ui,1dlvisfond,1-2 eetlepels dille (fijngesneden),peper,citroensap, 2-3 dl slagroom,300 gram zalmfilet, rode pepertje fijngesneden zonder zaadjes,40 gram parmezaansekaas,2 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels gezeefde tomaten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2002Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Champignons a la marcie
Gebakken champignons met gebakken brood en parmezaanse kaas
200 gram champignons, 2 sneetjes witbrood, 50 gram parmezaansekaas, 1 teentje knoflook, olijfolie, provencaalse kruiden, eventueel peper en zout maar hoort niet in het gerecht [voor smaak]
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2004Internationaal Bijgerecht10-20 min.
aspergerisotto
Jammer dat de aspergetijd maar zo kort duurt
6 geschilde witte asperges6 geschilde groene asperges1 fijngesneden ui1 el boter2 el slagroom2 el olie200 g rijst1 dl witte wijn100 gram verse Parmezaansekaas, gerasptsuikerzoutversgemalen zwarte peper
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
spinatknodels
Spinatknodels is een recept uit de traditionele keuken van Tirol.
, 20 gr. Knodelbrood (wit) of brood droog laten worden en in super kleine blokjes snijden., 125 gr. melk, 500 gr. verse spinazie (evt. uit pot of uit diepvries)., 1 ui, 50 gr. boter, 3 eieren niet te groot, 2-3 eetlepels Parmezaansekaas of Tiroler Bergkaas (fijn)., 2-3 eetlepels meel, 2 teentjes knoflook, Zout, Zwarte peper., Nootmuskaat.
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2002Oostenrijks Hoofdgerecht30-60 min.
Spaghetti Met Gehaktballetjes
Recept van onze kraamhulp Leontine
6 ons rundergehakt, paneermeel, 1 ei, 2 zakjes soepgroente, 1 ui, 1 rode paprika, 1 pakje tomatofrito, spaghetti en parmezaansekaas
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
spinazie ovenschotel
Spinazie a la creme met aardappels,ui en brie lekker joh,moet je proberen
1pak diepvries spinazie a la creme.1eetl olijfolie,1 grote ui.1 zak aardappelschijfjes{450 gr}150 gram brie of schimmelkaas.50 a/100gr parmezaansekaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
ovenstokbrood
Stokbrood gevuld met goulashgehakt
1 ui, 2 tomaten, 1 stokbrood ( voorgebakken ), 500 gr. gehakt ( runder ), 2 el. olijfolie, 2 el. parmezaansekaas, 1 a\' 2 el. goulashkruiden, 4 plakjes ontbijtspek, 1 teenje knoflook
- Hongaars Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-11-2005Hongaars Hoofdgerecht20-30 min.
Tagliatelle Con Le Noci
Hoofdgerecht Pastaschotel met notensaus
400 g tagliatelle, zout, Voor de saus:, 250 g walnoten, 2 tenen knoflook, 2 rode pepers, 2 el olijfolie, 1 bosje peterselie, 75 geraspte (parmezaanse)kaas,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-09-1999Italiaans10-20 min.
Moussaka
Moussaka (gestoomd)
2 uien, 500 gr tomaten, 400 gr gemengd gehakt, 1 el olijfolie, 1 el peterselie, zout, peper, 500 gr aubergines, 100 gr paneermeel, 100 gr parmezaansekaas
- Grieks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2000Grieks Hoofdgerecht30-60 min.
Sandwiches Met Tomaat
Een Engels recept.
50 g zachte boter, 1 ? eetlepel dragon mosterd, 1 eetlepel parmezaansekaas, 3 vleestomaten, 10 sneetjes bruin brood,
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-11-1999Engels0-10 min.
Pesto van geitenkaas en koriander
, , , , 1 teentje knoflook, geperst, 50 g vers korianderblad, 1 el pijnboompitten, 1,5 dl extra vergine olijfolie, 2 el vers geraspte parmezaansekaas, 75 g milde, zachte geitenkaas, 50 g Mascarpone, zout, peper, , , , ,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2003Italiaans0-10 min.
Pasta met champignons en spekjes
300 gram pasta * 3 eetlepels olijfolie * zout * 250 gram champignons * 1 prei * 200 gram magere gerookte spekblokjes * 2 eetlepels pesto * 1 dl bouillon * 100 gram geraspte Parmezaansekaas of belegen oude kaas.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Loempia's met groenten uit de oven
Oosters
6 diepvries loempiavellen, 2 bospeentjes, 1/2 dunne prei, 1 stuk rettich van 3 cm., 2 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eieren, 2 eetlepels Parmezaanse, kaas, 4 eetlepels barbequesaus, 1 eetlepel gembersiroop.
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2007Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
penne con gorgonzola-kaas
Een lekker italiaans gerecht en niet te vergeten simpel!!
350grpenne (is een pasta soort)200gr gorgonzolakaas,1/2 beker melk,vers gemalen parmezaansekaas en vers gemalen zwarte peper en zout.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-05-2003Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Asperge salade
Erg lekker en ziet er mooi uit Je kunt het als hoofd- of voorgerecht maken. I.p.v. tuinboontjes kun je ook erwtjes gebruiken
8 mooie asperge`s, Ongeveer 20 tuinboontjes uit de diepvries., Rucola, Peterselie, Raspt van 1 citroen, 1/2 ui gesnipperd, 1 bakje oesterzwammen in stukken gescheurd, Olijfolie, Klontje boter, Notenolie, balsamico, Peper en zout, Mooie dunne stukjes parmezaansekaas
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2013Nederlands30-60 min.
Macaroni Met Prei En Bacon
350 g macaroni, 3 kleine preien, in stukjes, 3-4 plakjes bacon, in stukjes, 30 g boter, 60 g boter exstra, 2 eetl bloem, 6 dl melk, 3/4 kop geraspte pittige kaas, snufje nootmuskaat, 3 eetl room, 2 eetl geraspte parmezaansekaas, 1 eetl droog broodkruim, snufje cayennepepper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Pizza Rustica
Makkelijke pizza met bladerdeeg en een lekkere vulling.
1 pakje diepvries bladerdeeg, 400 gram kwark, 4 eieren, 150 gram ham in blokjes, 75 gram salami in blokjes, 150 gram mozarella in blokjes, peterselie fijngeknipt, 100 gram parmezaanse, kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-11-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Macaroni tomaten / courgette
350 gr macaroni ? zout - 2 courgette's,in gehalveerde plakjes - 300 gr tomaten in stukjes - 2 tenen knoflook,gesnipperd - 1 dl tuinkruidenbouillon - 200 gr geraspte parmezaansekaas ? zout ? peper - 2 el fijngeknipte bieslook
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.