1. Home
  2. Recepten
  3. Parmezaansekaas

Parmezaansekaas recepten (126)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

Een heerlijke pasta van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

450 g tagliatelle of spaghetti olijfolie 2 theelepels boter 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden zeezout en zwarte peper uit de molen 1,2 dl slagroom 150 g mascarpone 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na 5 minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is heerlijke, intens smakende spinazie. Breng de groente op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone plus een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet. Laat de pasta uitlekken, bewaar wat van het kookvocht en roer de pasta door de spinaziesaus. Strooi de Parmezaanse kaas erop en hussel. Geef saus en pasta met wat kookvocht een zijdeachtige consistentie, zodat het geen kleffe troep wordt. Proef nog een laatste keer en zet het gerecht direct op tafel.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gebakken honingtomaten met oregano en parmezaansekaas

INGREDIENTEN

- 500gr honingtomaten, - 4 takjes oregano, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - olijfolie, - 70 gram parmezaanse kaas, geraspt

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse yakitorii van kip met parmezaansekaas en tijm

INGREDIENTEN

30 gram fijn paneermeel, 70 gram parmezaanse kaas, verse tijm, 1 ei, 500 gram kipfilet in dunne reepjes, 2 el arachideolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pompoen lasagne

Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt. Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , - 90ml extra vergine, olijfolie, - 1kg pompoen, geschild, zaden verwijderd, in blokjes, - paprikapoeder, naar smaak, - vers geraspte nootmuskaat, naar smaak, - zout en versgemalen zwarte peper, - 250g verse ricotta kaas, - 250g groene lasagne bladen, - 150ml melk, 25g geraspte parmezaanse kaas, of vegetarisch parmezaansekaas, , Voor de bechamelsaus:, , 55g boter, 55g bloem, 350ml melk

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Parmezaanchips met gedroogde tomaat

Lekker bij een soep

INGREDIENTEN

100 gr. parmezaansekaas, geraspt, 1 eetl. gedroogde tomaatjes op olie, heel fijn gesneden

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lasagne Flap

Vegetarich recept.Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

4 groene lasagnevellen, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 500 g. gemengde paddestoelen, 3 el. olijfolie, 2 tl. chillipoeder, ? el. tijm, zout, versgemalen peper, 125 ml. creme fraiche, 100 g Parmezaansekaas, 1 bolletje mozzarella,

  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Vegetarisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle Met Spinazie-Roomsaus

Bliksemsnel en heerlijk! Aromatische pijnboompitten en verse spinazie vormen smakelijke accenten.

INGREDIENTEN

500 g bladspinazie 1 kleine ui 1 teentje knoflook 400 g tagliatelle 1 el olijfolie 1 el pijnboompitten 200 ml slagroom zout en peper 2 el geraspte parmezaansekaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde spinazieballetjes met kip

Een lekker borrelhapje of een lekkere snack bij een patatje

INGREDIENTEN

300 gram Spinazie,   50 gram Boter, halve gegaarde kip, halve liter kippebouillion, Bloem, zout, Peper, Geraspte Parmezaansekaas, 2 los geklopte eieren, Paneer, Paprikapoeder een snufje., Kipbouillionblokje

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

cannelloni

Lekkerste italiaanse gerecht dat er bestaat!

INGREDIENTEN

Doos cannelloni's, 1.5 ui, 2 teentjes knoflook, olie, bouillon blokje, 1 takje peterselie, 1 pnd gehakt, italiaanse keukenkruiden, peper, 2 eetlepels bloem, 2 blikken gepelde tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, 1 ei, 50 gr. paneermeel, 50 gr. parmezaansekaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

spinaziedip

Warme spinaziedip

INGREDIENTEN

1 pakje roomkaas(saint moret), 1 blik artisjokenharten, 300 gram diepvriesspinazie, knoflookpoeder of verse knoflook naar smaak, 1 kleinpakje creme fraiche, 100 gram geraspte parmezaansekaas, paprika poeder zout en peper,

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tagiatelle met gerookte zalm

Een heerlijke pasta met gerookte zalm

INGREDIENTEN

Tagiatelle, 200 gr gerookte zalm, 2 preien, 1 ui, 1 pot boursin cuisine, 20 gr bloem, boter, zout en peper, bouillonpoeder, parmezaansekaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste parmezaansekaas recepten

Gevulde aardappels (o.a. met doperwtenpuree)

Lekker als amuse of borrelhapje Of bij filet mignon (zie recept eol1)

INGREDIENTEN

+- 1 kg. kleine nieuwe aardappeltjes (ongeveer 24 stuks), 200gr. diepvriesdoperwten, 40gr boter, 25gr geraspte parmezaansekaas,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Bladerdeeghapje met tomatenpesto en Parmaham

INGREDIENTEN

250gr. groene puntasperges, 5 plakjes bladerdeeg, tomatenpesto, 5 plakjes Parma- of Serranoham, 50gr Parmezaansekaas geraspt,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

aubergineparmigiana

Lekker aubergine uit de oven

INGREDIENTEN

1,5 kg aubergine, 1 el boter, bloem, 3,5 dl olijfolie, 5 dl passato di pomodoro, 2 el basilicumblaadjes, 250 g mozzarella geraspt, 90 g parmezaansekaas, geraspt, zout en peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knoflookbrood met kaas

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 100 gram boter, 175 gram geraspte parmezaansekaas, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel paprikapoeder en wat knoflookpoeder naar smaak.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Spaghetti alla kipcarbonara

Eigengemaakte carbonara uit de SANTE van april 2003. ECHT DE MOEITE WAARD. Ik houd eigenlijk alleen maar van kruidige/pittige gerechten, maar dit heeft mij over de streep getrokken.

INGREDIENTEN

1 dikke plak bakbacon/ontbijtspek (ongeveer 1 cm dik en in stukjes* 200 gr kipfilets* 1 flinke el kipkruiden* 1 teentje knoflook (fijngesneden)* 2 blaadjes laurier* 50 ml slagroom* 250 gr spaghetti* 3 eierdooiers (eigeel)* 100 gr parmezaansekaas (in grove stukjes)* peper*

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse Kaasboter

Boter met parmazaansekaas.

INGREDIENTEN

205 gr boter,2 eetlepels fijn geraspte parmezaansekaas,1 bosje peterselie, zout,wiite peper ui de molen,1 eetlepel, sinasappellikeur.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Basilicum Pesto

INGREDIENTEN

* 65 gr basilicum, * 50 gr parmezaansekaas geraspt, * 40 gr pijnboompitten, * 2 tenen knoflook, * naar smaak olijfolie, * naar smaak zout,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kip risotto.

INGREDIENTEN

1 grote ui,2 teentjes knoflook,2 courgettes, 4 eetlepels olijfolie,300 gr.risottorijst, 300 gr. kipblokjes,50 gr.gemalen Parmezaanse, kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse spinaziesoep.

Een lekkere vegetarische soep!

INGREDIENTEN

500 g spinazie;, 4 el boter;, , 50 g geraspte Parmezaansekaas;, 1 l groentenbouillon;, 2 sneetjes oud brood, in dobbelsteentjes;, nootmuskaat;, zout;, peper.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Carpachio verkeerd

Wil je snel en simpel indruk op iemand maken, moet je dit proberen. Een heerlijk voorgerecht waar je weinig voorbereiding voor nodig hebt.

INGREDIENTEN

Zalmfilet, carpachio van de ossehaas, sla (voorgesneden), pijnboompitten, kappertjes, olijfolie, basamico, verse parmezaansekaas, grove peper, zeezout

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

farfalle met zalmroomsaus

Gekooktepasta met een roomsaus van zalm

INGREDIENTEN

500gramfarfalle pasta,zout, 2eetlepels ui,1dlvisfond,1-2 eetlepels dille (fijngesneden),peper,citroensap, 2-3 dl slagroom,300 gram zalmfilet, rode pepertje fijngesneden zonder zaadjes,40 gram parmezaansekaas,2 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels gezeefde tomaten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paddenstoelenpotje

Gegratineerd met kaas.

INGREDIENTEN

150 g paddestoelenmelange, 1 eetlepel boter of margarine, zout, versgemalen peper, ? dl slagroom, 2 eetlepels [versgeraspte] parmezaansekaas, ? zakje slamelange [a 75 g], 2 sneetjes pain de campagne

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

farfalle met zalmroomsaus

Gekooktepasta met een roomsaus van zalm

INGREDIENTEN

500gramfarfalle pasta,zout, 2eetlepels ui,1dlvisfond,1-2 eetlepels dille (fijngesneden),peper,citroensap, 2-3 dl slagroom,300 gram zalmfilet, rode pepertje fijngesneden zonder zaadjes,40 gram parmezaansekaas,2 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels gezeefde tomaten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Champignons a la marcie

Gebakken champignons met gebakken brood en parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

200 gram champignons, 2 sneetjes witbrood, 50 gram parmezaansekaas, 1 teentje knoflook, olijfolie, provencaalse kruiden, eventueel peper en zout maar hoort niet in het gerecht [voor smaak]

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

aspergerisotto

Jammer dat de aspergetijd maar zo kort duurt

INGREDIENTEN

6 geschilde witte asperges6 geschilde groene asperges1 fijngesneden ui1 el boter2 el slagroom2 el olie200 g rijst1 dl witte wijn100 gram verse Parmezaansekaas, gerasptsuikerzoutversgemalen zwarte peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

spinatknodels

Spinatknodels is een recept uit de traditionele keuken van Tirol.

INGREDIENTEN

, 20 gr. Knodelbrood (wit) of brood droog laten worden en in super kleine blokjes snijden., 125 gr. melk, 500 gr. verse spinazie (evt. uit pot of uit diepvries)., 1 ui, 50 gr. boter, 3 eieren niet te groot, 2-3 eetlepels Parmezaansekaas of Tiroler Bergkaas (fijn)., 2-3 eetlepels meel, 2 teentjes knoflook, Zout, Zwarte peper., Nootmuskaat.

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti Met Gehaktballetjes

Recept van onze kraamhulp Leontine

INGREDIENTEN

6 ons rundergehakt, paneermeel, 1 ei, 2 zakjes soepgroente, 1 ui, 1 rode paprika, 1 pakje tomatofrito, spaghetti en parmezaansekaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

spinazie ovenschotel

Spinazie a la creme met aardappels,ui en brie lekker joh,moet je proberen

INGREDIENTEN

1pak diepvries spinazie a la creme.1eetl olijfolie,1 grote ui.1 zak aardappelschijfjes{450 gr}150 gram brie of schimmelkaas.50 a/100gr parmezaansekaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ovenstokbrood

Stokbrood gevuld met goulashgehakt

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tomaten, 1 stokbrood ( voorgebakken ), 500 gr. gehakt ( runder ), 2 el. olijfolie, 2 el. parmezaansekaas, 1 a\' 2 el. goulashkruiden, 4 plakjes ontbijtspek, 1 teenje knoflook

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle Con Le Noci

Hoofdgerecht Pastaschotel met notensaus

INGREDIENTEN

400 g tagliatelle, zout, Voor de saus:, 250 g walnoten, 2 tenen knoflook, 2 rode pepers, 2 el olijfolie, 1 bosje peterselie, 75 geraspte (parmezaanse)kaas,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Moussaka

Moussaka (gestoomd)

INGREDIENTEN

2 uien, 500 gr tomaten, 400 gr gemengd gehakt, 1 el olijfolie, 1 el peterselie, zout, peper, 500 gr aubergines, 100 gr paneermeel, 100 gr parmezaansekaas

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sandwiches Met Tomaat

Een Engels recept.

INGREDIENTEN

50 g zachte boter, 1 ? eetlepel dragon mosterd, 1 eetlepel parmezaansekaas, 3 vleestomaten, 10 sneetjes bruin brood,

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Pesto van geitenkaas en koriander

INGREDIENTEN

, , , , 1 teentje knoflook, geperst, 50 g vers korianderblad, 1 el pijnboompitten, 1,5 dl extra vergine olijfolie, 2 el vers geraspte parmezaansekaas, 75 g milde, zachte geitenkaas, 50 g Mascarpone, zout, peper, , , , ,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Pasta met champignons en spekjes

INGREDIENTEN

300 gram pasta * 3 eetlepels olijfolie * zout * 250 gram champignons * 1 prei * 200 gram magere gerookte spekblokjes * 2 eetlepels pesto * 1 dl bouillon * 100 gram geraspte Parmezaansekaas of belegen oude kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Loempia's met groenten uit de oven

Oosters

INGREDIENTEN

6 diepvries loempiavellen, 2 bospeentjes, 1/2 dunne prei, 1 stuk rettich van 3 cm., 2 eetlepels olie, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eieren, 2 eetlepels Parmezaanse, kaas, 4 eetlepels barbequesaus, 1 eetlepel gembersiroop.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

penne con gorgonzola-kaas

Een lekker italiaans gerecht en niet te vergeten simpel!!

INGREDIENTEN

350grpenne (is een pasta soort)200gr gorgonzolakaas,1/2 beker melk,vers gemalen parmezaansekaas en vers gemalen zwarte peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperge salade

Erg lekker en ziet er mooi uit Je kunt het als hoofd- of voorgerecht maken. I.p.v. tuinboontjes kun je ook erwtjes gebruiken

INGREDIENTEN

8 mooie asperge`s, Ongeveer 20 tuinboontjes uit de diepvries., Rucola, Peterselie, Raspt van 1 citroen, 1/2 ui gesnipperd, 1 bakje oesterzwammen in stukken gescheurd, Olijfolie, Klontje boter, Notenolie, balsamico, Peper en zout, Mooie dunne stukjes parmezaansekaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Macaroni Met Prei En Bacon

INGREDIENTEN

350 g macaroni, 3 kleine preien, in stukjes, 3-4 plakjes bacon, in stukjes, 30 g boter, 60 g boter exstra, 2 eetl bloem, 6 dl melk, 3/4 kop geraspte pittige kaas, snufje nootmuskaat, 3 eetl room, 2 eetl geraspte parmezaansekaas, 1 eetl droog broodkruim, snufje cayennepepper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pizza Rustica

Makkelijke pizza met bladerdeeg en een lekkere vulling.

INGREDIENTEN

1 pakje diepvries bladerdeeg, 400 gram kwark, 4 eieren, 150 gram ham in blokjes, 75 gram salami in blokjes, 150 gram mozarella in blokjes, peterselie fijngeknipt, 100 gram parmezaanse, kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Macaroni tomaten / courgette

INGREDIENTEN

350 gr macaroni ? zout - 2 courgette's,in gehalveerde plakjes - 300 gr tomaten in stukjes - 2 tenen knoflook,gesnipperd - 1 dl tuinkruidenbouillon - 200 gr geraspte parmezaansekaas ? zout ? peper - 2 el fijngeknipte bieslook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste parmezaansekaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top