1. Home
  2. Recepten
  3. Parmezaanse Kaas

Parmezaanse kaas recepten (10.678) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Andijvie Ovenschotel

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Prei - aardappel, gehakt ovenschotel

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!

INGREDIENTEN

700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

INGREDIENTEN

400 gr verse spaghetti, 2 eieren, 2 eidooiers, 60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl olijfolie, 30 gr boter, 2 teentjes knoflook, 200 gr pancetta, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar.

INGREDIENTEN

1 pakje room culinair of kookroom -, 250 gram champignons -, 1 + 1 eetlepel olijfolie -, zout, peper -, 400 gram kipfilet -, 100 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

limoenrisotto met knoflook garnalen

Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofschotel (slankgerecht)

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pasta Carbonara

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tapas Gevulde champignons met pesto

INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cannelloni

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knapperig Knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

LASAGNE MET SPINAZIE EN FETA

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!!

INGREDIENTEN

450 g spinazie,gekookt en uitgelekt nootmuskaat zout en peper 2 el yoghurt 3 teentjes knoflook,gepeld en uitgeperst 1 eierdooier 200 g feta 225 g lasagnebladen voor de saus; 1,5 dl yoghurt 1ei 3 el parmezaanse kaas 3 tomaten,gewassen en in plakjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

INGREDIENTEN

600 gr verse kabeljauwfilet of moten, 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas, ½ t zeezout, 1 t tijm, 1 t paprikapoeder mild, Zwarte peper uit de molen, Vers gesnipperde platte peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rundercarpaccio met Parmezaanse kaasdressing

INGREDIENTEN

1 el citroensap *, 4 el olijfolie extra vierge *, zout * versgemalen peper *, 50 gr rucola *, 2 el Parmezaanse kaas, geraspt *, 150 gr rundercarpaccio *, 2 el pijnboompitten, geroosterd

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pesto.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Spinazie Risotto Met Parmezaanse Kaas

Heerlijk en binnen een half uurtje op tafel!

INGREDIENTEN

- 200 gr verse of 75 gr ontdooide diepvries bladspinazie, - 1 kleine ui, fijngesneden, - 1 teentje knoflook, in plakjes, - 1 eetl. boter of margarine, - 125 gr. risottorijst, - 3 tot 4 dl groentebouillon, - 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

INGREDIENTEN

- 500 gram penne, - 250 gr. gerookte spekjes, - 3/4 potje groene pesto, - 300 gram kipfilet, - kipkruiden (zonder zout) en/of peper, - ui, - bakje champions, - 2 blokjes kippenboullion, - 300ml water, - zak rucola sla, - 250 ml creme fraise, - zakje geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gnocchi met artisjok en parmezaanse kaas

Gnocchi Artisjokkie! Dit heerlijke gerecht heb ik ooit met een vriendinnetje gemaakt en sindsdien is het onze favoriet! Wanneer je op zoek bent naar een gerecht dat een écht comfort-food gehalte heeft dan zoek je dit heerlijke recept. 

INGREDIENTEN

500 gram gnocchi, 200 gram spekblokjes, 2 tenen knoflook, 2 sjalotjes, 1 dikke prei, 500 gram kastanjechampignons, 400 gram artisjokharten, 200 ml kookroom, Geraspte parmezaanse kaas, Tijm, Peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Omeletrolletjes met spinazievulling

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g spinazie, 125 g magere verse roomkaas, 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat, 4 eieren, 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

carpaccio met parmezaanse kaas en pijnboompitten

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 dl olijfolie - 250 gr ossehaas - 2 eetlepels pijnboompitten - 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers - 2 eetlepels kappertjes (potje) - 125 gr stukje parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met walnotenpesto

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 50 g parmezaanse kaas, 45 g walnoten, 15 g peterselie, 6 el olijfolie, zout, peper, 1 courgette van 400 g, 400 g pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperges met ham en parmezaanse kaas

Een heerlijke aspergemaaltijd met een italiaans tintje

INGREDIENTEN

300 gr. kleine aardappelen, zout,peper, 2el olijfolie, verse knoflook, 2 el citroensap, 500 gr. groene of witte asperges, 1el mosterd, 1 el appelazijn, 3 el olijfolie, 6 plakken mooie rauwe ham, 1 blokje parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken maiskolf met Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

4 suikermaiskolven, 60 gram parmezaanse kaas, 100 gr zachter roomboter, snufje suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spinazieballetjes met parmezaanse kaas

Antonio Carluccio bedacht het recept voor deze spinazieballetjes zo`n vijfentwintig jaar geleden voor een boek over finger food dat door de Sunday Times werd uitgegeven. Hij heeft ze sindsdien op allerlei manieren opgediend, vooral in een vegetarisch pastagerecht, of laag om laag met pasta in een vegetarische lasagne. Ze zijn heel eenvoudig te maken en erg grappig.

INGREDIENTEN

500 g spinazie, gewassen en van dikke stelen ontdaan, zout en peper, 2 eieren, los geklopt, snuf versgeraspte nootmuskaat, 1 theel. tot puree gewreven knoflook, 4 sneetjes witbrood zonder korst, 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt, olijfolie, om in te bakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kruidige Tortellini Met Parmezaanse Kaas

Kruidige tortellini met parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 2 - 3 personen, 1 zakje tortellini gevuld met kaas, 1 ui, 3 eetlepels olijfolie, 100 g magere spekblokjes, 1 teen knoflook, 1 bakje magere kwark (225 g), 1 dl volle melk, 2 eetlepels fijngehakte verse Italiaanse kruiden of 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 50 g (vers) geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio Met Parmezaanse Kaas En Pijnboompitten

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 dl olijfolie, 250 g ossehaas, 2 eetlepels pijnboompitten, 100 g rucola (raketkruid) of waterkers, 2 eetlepels kappertjes (potje), 125 g stukje parmezaanse kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frittata met prei en Parmezaanse kaas

Variatietip In een frittata kunnen allerlei soorten groente worden verwerkt, zoals asperges, spinazie of courgette. Kook de groente vooraf kort.

INGREDIENTEN

* 12 biologische eieren, * 2 grote eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, * 2 grote gekookte aardappelen, gehakt, * 2 preien of 1 grote ui, gehakt, * boter en olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kip met Parmezaanse kaas

Ongelofelijk simpel en verrukkelijk gerecht

INGREDIENTEN

60 g. geraspte Parmezaanse kaas, 60 g. paneermeel, 2 eiwitten, 4 kipfilets (elk 150 g.), 3 theel. olijfolie, 3 eetl. geraspte mozzarella, 2 eetl. tomatensaus voor pasta.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top