Parelhoen met bier
1 parelhoen 30 g boter 100 g gerookt spek 1 ui 2 knoflookteentjes zout peper 1 eetlepel jeneverbessen 2 laurierblaadjes ongeveer 1/3 l blond bier
Het parelhoen in stukken snijden, in een geboterde vuurvaste schotel schikken, het in reepjes gesneden spek, de fijngesneden ui en het gehakte knoflook bijvoegen, kruiden, de jeneverbessen erover strooien, de laurierblaadjes bijvoegen en aanlengen met bier; de stukken parelhoen moeten net onder de vloeistof zitten, al naargelang de grootte van de schotel moet je dus een beetje meer of een beetje minder bier bijvoegen. De schotel gedurende 1 uur in de warme oven zetten. Het deeg voor de aardappelsoezen bereiden (dat kan op voorhand gebeuren): de geschilde aardappelen in gezouten water koken, laten uitlekken en tot puree verwerken, kruiden, 30 g boter en 2 eierdooiers bijvoegen, goed mengen. Het water met de rest van de boter (100 g) in een pan aan de kook brengen. De bloem in eenmaal bijstrooien, het deeg op een zacht vuur laten uitdrogen, dan de 4 hele eieren een voor een erdoor mengen. Dat deeg met de aardappelpuree vermengen. Vlak voor het opdienen bolletjes van dat mengsel nemen en in frituur bakken. Zorgvuldig laten uitlekken en bij het parelhoen serveren.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-07-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
PARELHOEN MET KOOL EN BIER.
*** In de snelkookpan klaarmaken ***
2 wortelen.1 groene kool.1 parelhoen van 1,2kg.2 blaadjes laurier.20cl kippenbouillon.Zout en peper.1 ui.4 koffielepels olie.1 takje tijm.Jeneverbessen.20cl blond bier.
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2001Slanke keuken30-60 min.
Parelhoen met belgisch bier en witloof
Een belgisch gerecht:koken met bier(voor dit recept nemen we een blond abdijbier)en witloof.
1 parelhoen, 500 gr witloof, 1 flesje blond abdijbier, 1 appel vb jonagold, 1 koffielepel mosterd, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, sausbinder, p &z
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-10-2003Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Parelhoen met kool
Recept van de weight watchers. 4 points per persoon
2 wortelen, 1 ui, 1 groene kool, 4 koffielepels olie, 1 parelhoen van 1,2 kilo, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, jeneverbessen, 20 cl blond bier, 20 cl gevoeltebouillon, zout, peper
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2003Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Stoofpotje van parelhoen en geuze
1 parelhoen, 4 stronkjes witloof, 2 flesjes geuze, 2 pastinaken, 20 verse zilveruitjes, ½ bosje peterselie, boter, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2007Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam
Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.
4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier,bv Kriek Lambic, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2008Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
pikant gemarineerde Parelhoen
Een pittig potje
, , Ingredi?nten voor 4 personen:, 1 mooie parelhoen, in stukken, 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes, 1 busseltje jonge worteltjes, 250 g champignons, 100 g peultjes, 1 rode, 1 witte ui, in stukken, 1 Spaans pepertje (piment), 1 laurierblad, 1 fles bruin tafelbier, 0,75 cl, olijfolie, zwarte peper uit de molen en zout, , -- Marinade: 4 fijngesneden teentjes knoflook, 10 jeneverbessen, snuifje komijn, snuifje paprika, snuifje verse rozemarijn, 2 cm gemberwortel gesnipperd, 2 fijngesneden Spaanse pepertjes, snuifje grof zout en enkele korianderbolletjes., - Doe al deze ingredi?nten in de vijzel, voeg een streepje olijfolie toe en stamp alles mooi fijn, leng vervolgens aan met nog meer olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot u een mooi lopende marinade hebt.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-2006Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus
Parelhoenders worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd (van poule-pintade, in het Frans heet een parelhoen een pintade). Parelhoen heeft een lichte wildsmaak. Voor de bereiding komen alle fazantenrecepten in aanmerking.
2 parelhoenders, 100 g boter, , Wintergroenten:, groene kool, knolselder, rode kool, truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), , Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier, 3 g karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 g boter
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2019Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam
Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.
4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2006Nederlands20-30 min.
Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam
4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Parelhoen op zijn Brabants
De bitterheid van het witloof en de gueze maken hier hier een perfect huwelijk.
1 parelhonder,4 stronken witloof, 125 gram gerookt spek, flesje geuze,25 gram boter, muskaatnoot naar smaak peper en zout naar smaak, sausbinder naar keuze
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2007Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam
Bijzonder bijzonder!!!
4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. geraspte old amsterdam, 30 gr. koude boter, 1 dl. rode port, beetje allesbinder, Peper, Zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2004Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
parelhoen van de barbecue met paddenstoelen-bier saus
Parelhoen heeft niet zoveel nodig om erg lekker te zijn, maar een beetje zoet en een beetje rooksmaak geven hem toch net een tikje extra!
2 parelhoen bouten, 1 tak rozemarijn, 1 flesje dubbelblond bier, 100 gr bruine suiker, 300 gr gemengde paddenstoelen, 1 ui, 1 teen knoflook, paar druppels paddenstoelen fond, 100 ml water
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2020Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
parelhoen met scampi en leffe
Supergerecht: ook heerlijk met kip ipv parelhoen.
Benodigdheden: (4 personen), 16 st scampi, 4 st parelhoenfilet (enkel), 16 bl verse salie, losgeklopt eiwit, ½ sjalot, paprikapoeder, gedroogde saliepoeder, klein teentje knof, , Saus:, Schillen en koppen van de garnalen, 1/2 stengel bleekselderij, 2 wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 0.5 flesje Leffe Blonde, 1 el tomatenpuree, 0.5 tl paprikapoeder, 0.5 dl room, 2.5 dl gevgeltebouillon, , Garnituur, 4 st wortel, 50 g flagoletten (ipv daarvan vandaag haricots-verts), 0,25 st bloemkool, 0,25 st knolselder, 8 st kleine aardappelen,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-11-2010Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Parelhoen met sinaasappel-karwijsaus en wintergroenten
Een eenvoudig en toch feestelijk gerecht met donkere Leffe.
2 parelhoenen * 100g boter, Wintergroenten : groene kool * knolselder * rode kool * truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)., Saus : 1dl sinaasappelsap * 1dl donkere Leffe * 3g karwijzaad * 2dl kippenbouillon * 40g boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Parelhoen met een sausje van Kasteelbier
Super lekker !
4 parelhoenfilets (diepvries), 100 g gezouten spekblokjes, 400 g spruiten (versmarkt of diepvries), 400 g schorseneren (diepvries), 2 eetl. boter, 1 koffiel. honing, instantsausbinder, 1.5 dl Kasteelbier Tripel (speciaalbier), 1 dl gevogeltefond (bokaal), 1 eetl. olijfolie, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2018Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten
Feestelijk wintergerecht
2 parelhoenen, 100gr boter, Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier (vb. Trappist), 3 gr. karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 gr boter
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-1998Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Kip op Brabantse wijze
Kip op Brabantse wijze
1 bakje Spekrepen Natuur of Gerookt van HERTA, 1 in stukken gesneden kip (of 6 in 2 gesneden kippebilletjes), 500 g klein witloof (ongeveer 12 stuks), 1 dikke ui, 33 cl blond bier, 15 cl halfvolle room, 1 klontje margarine, 1 afgestreken eetlepel bloem, Gehakte peterselie, Peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-2013Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.