Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Parelhoen Bier

Parelhoen bier recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Parelhoen met bier

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 30 g boter, 100 g gerookt spek, 1 ui, 2 knoflookteentjes, zout, peper, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1/3 l blond bier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

PARELHOEN MET KOOL EN BIER.

*** In de snelkookpan klaarmaken ***

INGREDIENTEN

2 wortelen.1 groene kool.1 parelhoen van 1,2kg.2 blaadjes laurier.20cl kippenbouillon.Zout en peper.1 ui.4 koffielepels olie.1 takje tijm.Jeneverbessen.20cl blond bier.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Parelhoen met belgisch bier en witloof

Een belgisch gerecht:koken met bier(voor dit recept nemen we een blond abdijbier)en witloof.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 500 gr witloof, 1 flesje blond abdijbier, 1 appel vb jonagold, 1 koffielepel mosterd, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, sausbinder, p &z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met kool

Recept van de weight watchers. 4 points per persoon

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 ui, 1 groene kool, 4 koffielepels olie, 1 parelhoen van 1,2 kilo, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, jeneverbessen, 20 cl blond bier, 20 cl gevoeltebouillon, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpotje van parelhoen en geuze

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 4 stronkjes witloof, 2 flesjes geuze, 2 pastinaken, 20 verse zilveruitjes, ½ bosje peterselie, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier,bv Kriek Lambic, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pikant gemarineerde Parelhoen

Een pittig potje

INGREDIENTEN

, , Ingredi?nten voor 4 personen:, 1 mooie parelhoen, in stukken, 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes, 1 busseltje jonge worteltjes, 250 g champignons, 100 g peultjes, 1 rode, 1 witte ui, in stukken, 1 Spaans pepertje (piment), 1 laurierblad, 1 fles bruin tafelbier, 0,75 cl, olijfolie, zwarte peper uit de molen en zout, , -- Marinade: 4 fijngesneden teentjes knoflook, 10 jeneverbessen, snuifje komijn, snuifje paprika, snuifje verse rozemarijn, 2 cm gemberwortel gesnipperd, 2 fijngesneden Spaanse pepertjes, snuifje grof zout en enkele korianderbolletjes., - Doe al deze ingredi?nten in de vijzel, voeg een streepje olijfolie toe en stamp alles mooi fijn, leng vervolgens aan met nog meer olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot u een mooi lopende marinade hebt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Parelhoen op zijn Brabants

De bitterheid van het witloof en de gueze maken hier hier een perfect huwelijk.

INGREDIENTEN

1 parelhonder,4 stronken witloof, 125 gram gerookt spek, flesje geuze,25 gram boter, muskaatnoot naar smaak peper en zout naar smaak, sausbinder naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Bijzonder bijzonder!!!

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. geraspte old amsterdam, 30 gr. koude boter, 1 dl. rode port, beetje allesbinder, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met sinaasappel-karwijsaus en wintergroenten

Een eenvoudig en toch feestelijk gerecht met donkere Leffe.

INGREDIENTEN

2 parelhoenen * 100g boter, Wintergroenten : groene kool * knolselder * rode kool * truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)., Saus : 1dl sinaasappelsap * 1dl donkere Leffe * 3g karwijzaad * 2dl kippenbouillon * 40g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

parelhoen met scampi en leffe

Supergerecht: ook heerlijk met kip ipv parelhoen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: (4 personen), 16 st scampi, 4 st parelhoenfilet (enkel), 16 bl verse salie, losgeklopt eiwit, ½ sjalot, paprikapoeder, gedroogde saliepoeder, klein teentje knof, , Saus:, Schillen en koppen van de garnalen, 1/2 stengel bleekselderij, 2 wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 0.5 flesje Leffe Blonde, 1 el tomatenpuree, 0.5 tl paprikapoeder, 0.5 dl room, 2.5 dl gevgeltebouillon, , Garnituur, 4 st wortel, 50 g flagoletten (ipv daarvan vandaag haricots-verts), 0,25 st bloemkool, 0,25 st knolselder, 8 st kleine aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met een sausje van Kasteelbier

Super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets (diepvries), 100 g gezouten spekblokjes, 400 g spruiten (versmarkt of diepvries), 400 g schorseneren (diepvries), 2 eetl. boter, 1 koffiel. honing, instantsausbinder, 1.5 dl Kasteelbier Tripel (speciaalbier), 1 dl gevogeltefond (bokaal), 1 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

Feestelijk wintergerecht

INGREDIENTEN

2 parelhoenen, 100gr boter, Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier (vb. Trappist), 3 gr. karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip op Brabantse wijze

Kip op Brabantse wijze

INGREDIENTEN

1 bakje Spekrepen Natuur of Gerookt van HERTA, 1 in stukken gesneden kip (of 6 in 2 gesneden kippebilletjes), 500 g klein witloof (ongeveer 12 stuks), 1 dikke ui, 33 cl blond bier, 15 cl halfvolle room, 1 klontje margarine, 1 afgestreken eetlepel bloem, Gehakte peterselie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top