Pittige Spaanse tomaten paprikasoep
Een heerlijke verwarmende soep die zeker in de winter, maar eigenlijk in elk seizoen de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten.Maak een grote pan in een keer want de volgende dag is het minstens net zo lekker en het bespaart een hele hoop werk.Je kunt eventueel ook een portie invriezen.
Ingrediënten 8 personen
- 6 tomaten, - 6 rode puntpaprika's, - 1 Spaanse peper (met of zonder pitjes afhankelijk van de gewenste pittigheid), - 2 tenen knoflook, - 2 uien, - 2 wortels, - 2 stelen prei, - 1 knolselderij, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 2 liter bouillon (kip, rund of groente naar smaak), - Takje rozemarijn, - Peper en zout, - Olijfolie, - 200 gram crème fraîche.Bereidingswijze
Voorbereiding:- Snij de uien, prei, knolselderij en wortels klein.- Hak de knoflook en de Spaanse peper (met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid)- Overgiet de tomaten (en eventueel ook de paprika's) met kokend water en verwijder de schillen, Snij beiden fijn, en verwijder de pitjes.Bereiding:- Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof hierin de groenten beetgaar.- Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe.- Doe de tomaten en de paprika erbij en laat dit eventjes mee sudderen.- Giet de hete bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe.- Laat alles gaar koken en pureer de soep met een staafmixer.- Maak op smaak met peper en zout.- Dien de soep op met een takje rozemarijn en een flinke klodder crème fraîche.