Super lekkere pittige Zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus
Zo lekker heb ik nog nooit een Zigeunerschnitzel gegeten. Zelfs niet in een restaurant.Het vlees was heerlijk zacht en de saus lekker pittig. Een heerlijk stukje vlees!!
Ingrediënten 2 personen
2 schnitzels (kalfsschnitzel is het lekkerste, maar varkensschnitzel is ook heel lekker!), 1 rode, groene en gele paprika, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel pittige paprikapoeder en eventueel, Chilipoeder naar smaak, 1 flink glas witte wijn, 1 kopje bouillon (kan van blokje of poeder), zout, peper, 2 theelepeltjes suiker, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olie om te bakken, 2 eetlepels madeira (in keukenflesjes te koop) (kan eventueel zonder, maar maakt het wel erg lekker!)Bereidingswijze
Maak de paprika`s schoon en snij ze in vieren. Leg de paprika`s met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal (zie foto) en zet ze onder een hete grill of in een het oven tot de paprika`s zwart worden. Doe de paprika`s in een plastic zak die je dicht bindt. Als de paprika`s wat zijn afgekoeld kun je de vellen er zo aftrekken. Snij de paprika`s in repen.Pel de ui en de knoflook en snipper deze.Verhit de boter in de Koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend even mee.Blus dit af met de wijn. Laat inkoken. Voeg dan de bouillon en de repen gegrilde paprika toe. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en suiker. Laat de saus plm. 5 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.Haal de schnitzels plm. 1 uur tevoren uit de koelkast. Leg de schnitzels tussen plastic folie. Sla ze met behulp van een ware pan of deegrol goed plat.Kruid de schnitzelz met peper en zout en haal ze aan beide zijden door het bloem.Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden plm. 2 minuten.